Partnerský horoskop: Panna. Která znamení se k ní nejlépe hodí?

Každé znamení zvěrokruhu má své přednosti i slabiny. A pokud chcete vydržet s někým ve vztahu, je dobré je znát. Jak miluje pracovitá, praktická, pořádkumilovná, vynalézavá, perfekcionistická a nadmíru kritická Panna? Jaká znamení se k ní hodí nejvíc? A s kým si naopak nemusí úplně rozumět?

U většiny zrozenců ve znamení Panny se láska ani manželství neobejdou bez potíží. Může za to nejčastěji náročná, věčně nespokojená a často velmi tvrdohlavá povaha Panny. Zdánlivě křehké Panny berou život i lásku především z praktické stránky. Mají silný sklon k cudnému, zdrženlivému, rozumově ovládanému životu. Téměř nikdy proto nepropadají bouřlivému milostnému vzplanutí. Touží po čistém, až ryzím vztahu, po upřímnosti a hlubokých citech. Kdo chce získat jejich srdce, musí se obrnit trpělivostí. Pak může v Panně získat věrného, něžného a hluboce milujícího partnera.

Muž narozený ve znamení Panny preferuje v rodinných vztazích reálnou a obchodní stránku. City nejsou jeho silnou stránkou a někdy bývá puntičkářský až pedantický. Žena narozená ve znamení Panny bývá velmi vybíravá. Nosí v sobě obraz ideálního muže a kdo tak nevypadá, ten ji vůbec nezajímá. Svou domácnost vede pečlivě, až puntičkářsky. Její smysl pro naprostý pořádek a detail je tak velký, že jí pro maličkosti často unikají důležité věci. Někdy se tak stane, že jí nečekaně zmizí i zklamaný životní partner.

S kým může být Panna šťastná?

S Býkem: Obě znamení patří do zemského trigonu a většinou mezi nimi existuje dost vřelý vztah, vzájemná fyzická přitažlivost a mívají i stejné zájmy. Většinou je ale nutné, aby Panna učinila první krok. Pak spolu mohou prožít krásný a dlouhodobý vztah.

S Rakem: V tomto vztahu se potkává vodní a zemské znamení, což jde vždy dobře dohromady. Rak tíhne k rodinnému životu a je velmi citlivý k potřebám partnera. To vše vytváří velmi dobré předpoklady pro šťastný vztah. Důležité je, aby oba vynaložili potřebné úsilí a hlavně spolu komunikovali. Pak z nich může být téměř dokonalý pár.

S Pannou: Jen těžko spolu prožijí romantický vztah, zato může být dlouhodobý, často doživotní.  Spojují je stejné zájmy i charakterové předpoklady. Panny jsou praktické, pracovité, věrné, a když překonají přehnanou skromnost, nemusí být jejich vztah vůbec nudný.

Se Štírem: Znamení Štíra vyvolává v Panně zvláštní neklid, nicméně panuje mezi nimi značná přitažlivost.  Panna obdivuje Štírovu rozhodnost a je nadšena z jeho sexuální vášně. Štír zase její smysl pro detail. Pokud budou mít oba notnou dávku tolerance, mohou mít velmi krásný vztah.

S Kozorohem: Tato dvě znamení jsou pro sebe jako stvořená. Neskutečně si rozumějí, v zásadních věcech se vždy shodnou. Pokud to nepřeženou s přílišnou kritikou, pesimismem a neustálou potřebou pracovat, mají velkou šanci na dokonalý a šťastný vztah.

S kým to Panně bude trochu skřípat?

S Beranem: Beran je vášnivý a prudký. Nesnáší přílišné usměrňování, poučování, pořádek ani disciplínu, které jsou Panně tak vlastní. To bývá také častou příčinou jejich rozchodu, i když spolu mohou prožít krátké a intelektuálně vzrušující milostné vzplanutí.

S Blížencem: Na začátku Panna nejspíš jen těžko odolá Blížencovým svodům. Obdivuje jeho originální dvoření, způsob jednání, velký okruh zájmů, umění konverzace i hbitost v navazování kontaktů s kýmkoli a jakkoli. Na city Blíženců se ale obecně nelze příliš spoléhat. Zájem Panny se tak brzy vytratí a vypuknou hádky, které nakonec vedou k rozchodu.

Se Lvem: Panna snadno podlehne svodům Lva, který je pro ni velmi přitažlivý. Jejich vztah ale většinou nemá dlouhého trvání. Lev totiž nesnáší omezování a nechce ani nic dělat se svým sklonem k nepořádnosti. Nicméně v určitých případech tento vztah může fungovat. Lev ale musí ubrat ze své touhy kralovat všemu a všem a Panna ze svého přehnaného pedantismu.

S Váhami: Váhy bývají velmi atraktivní, svůdné a koketní a snadno Pannu okouzlí. Ovšem ne na dlouho. Racionální myšlení a úsudek Panny rychle odhalí milostnou hru Vah a ty pak ze vztahu raději vycouvají. Vhodnější je tak pro tato dvě znamení přátelství.

Se Střelcem: Mezi Střelcem a Pannou často dochází k pocitu neporozumění a nejistoty. Je to dáno tím, že Střelec špatně snáší omezování úzkostlivé a racionální Panny. I tak může být ale jejich vztah v určitých případech šťastný a dlouhodobý, pokud dokážou překonat úskalí, která přináší rozdílnost jejich povah, a Panna poskytne Střelci dostatek prostoru a mnoho volnosti.

S Vodnářem: Panna obdivuje Vodnářovu nezávislost, jeho fantastické nápady a svobodné jednání. Pro dlouhodobý a šťastný vztah to ale nestačí. Úskalím je především jejich rozdílný přístup k řešení důležitých životních situací a naprosto odlišný vztah k pořádku.

S Rybami: Tato znamení jsou v přesném protikladu, jako noc a den. Jejich vztah může fungovat jen v případě, že si to včas uvědomí a dokáží čerpat z nejlepších vlastností toho druhého. Jinak bude jejich vztah dost složitý a realita každodenního života brzy zadusí všechny citové vazby.

 

Pro Kartářky světla Hel

Foto: Schutterstock

PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Jsou vždy po ruce, stejně tak, jako váš telefon. Rády vám odpoví.

Polární záře nad hlavou

Překrásné barvy polární záře budí obdiv, ale i mystické prožitky. S astrologií toho moc společného nemá, snad jen fakt, že přichází v době aktivity Uranu ...

Týdenní horoskop 13.5.-19.5. Slunce s Uranem vše otáčí vzhůru nohama

V pondělí 13. května se snažte udělat co nejvíce práce, abyste získali časovou rezervu. Kvadratura Luny vcházející do znamení Lva s  Merkurem a opozice s ...

3 znamení zvěrokruhu, která potřebují žít v páru a hledají pravou lásku

Některým znamením zvěrokruhu samota nevadí. Na druhou stranu jsou taková, která sama žít nedokážou. Potřebují v životě najít partnera, s nímž prožijí pravou lásku a ...

Víkendový horoskop od 10.5. Konjunkce Slunce s Uranem spustí průtrž překvapení

Konjunkce Slunce s Uranem nese překvapení všeho druhu. Kdo je připraven, není překvapen. Kyž si s sebou přibalíte powerbanku, hever, vykládací karty, či repelent, možná ...

11 znamení, že nás andělé chrání

Rádi věříme tomu, že nad námi kdosi bdí. Někteří hovoří o andělech strážných, jiní o duchovních průvodcích, nebo o spřízněných duších zemřelých blízkých. Lidé se ...

Jaká jste máma podle měsíčního znamení

Vztah s maminkou je jeden z nejdůležitějších a má vliv i na to, jaké vztahy si budeme utvářet ve svém budoucím životě. Máma nás učí ...

Partnerský horoskop: Vodnář. Která znamení se k němu nejlépe hodí?

Každé znamení zvěrokruhu má své přednosti i slabiny. A pokud chcete vydržet s někým ve vztahu, je dobré je znát. Jak miluje originální, nezávislý,  nekonfliktní, tolerantní ...

Jaké dary nese zítřejší novoluní pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Ve středu 8. května nastane novoluní ve znamení smyslného Býka, který si umí opatřit to, co od života žádá. Novoluní vám přinese čas, abyste nabrali ...

Jak vybrat perfektní datum pro svatbu? Zkuste si ho vypočítat!

Svatba je velký životní krok a je s ní spojena spousta plánování. Jedním z velmi důležitých úkolů je i výběr data, kdy si řeknete ano. To byste ...

Samuelčiny šamanské vzkazy pro týden 6.5.-12.5.

Berani "Empatie je most, představivost jsou křídla a hravost  tancem duše. Tento týden bude plný příležitostí, Berani – které když správně využijete, mohou vás posunout ...
Příspěvek byl publikován v rubrice Články se štítky , a jeho autorem je Helen Stanku. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Autor: Helen Stanku

Jsem kartářka, která s kartami dospívala. Karty byly vždy mými kamarádkami a také mne štvaly. Hádala jsem se s nimi. Zkoušela jsem je obměkčit a časem jsem pochopila, že musím začít u sebe. Karty reagují na mne, na moje podvědomí a na energie člověka, jemuž vykládám. Tyto energie jsou proměnlivé, jako všechno kolem nás.