Partnerský horoskop: Vodnář. Která znamení se k němu nejlépe hodí?

Každé znamení zvěrokruhu má své přednosti i slabiny. A pokud chcete vydržet s někým ve vztahu, je dobré je znát. Jak miluje originální, nezávislý,  nekonfliktní, tolerantní a změny milující Vodnář, který rád jde proti proudu? Jaká znamení se k němu hodí nejvíc? A s kým si naopak nemusí úplně rozumět?

Vodnář je vzdušné znamení, kterému vládne Uran, což je planeta změn, nepředvídatelných situací a zvratů. A přesně takoví jsou i Vodnáři. Žijí si podle vlastních pravidel, bývají všestranně nadaní, nesnášejí lhaní a podvádění a mají zvláštní kouzlo osobnosti. A jen těžko se nechají někým spoutat. Vytvořit šťastný vztah s Vodnářem je možné jen tehdy, pokud mu poskytnete volnost, aby se mohl věnovat mnoha svým zájmům a stýkat se se svými přáteli. Vodnáři často své svazky odkládají do pozdějšího věku. Pokud chtějí získat partnera, žádné prostředky jim nejsou cizí a jeho fyzický vzhled je často přitahuje víc než duševní kvality. Zamilují se tak na první pohled, jejich city pak ale ochladnou.

Muž narozený ve znamení Vodnáře bývá velmi laskavý a přátelský, ale občas mu chybí opravdová srdečnost a něžnost. Většinou má víc pochopení pro tělesné přednosti své družky než pro její duši. Bývá také náladový a nevypočitatelný a nikdy nechce hrát podřadnou úlohu.

Žena narozená ve znamení Vodnáře se jen těžko nechá připoutat k plotně nebo k noze postele. Vášeň není její silnou stránkou. Fyzická láska je pro ni sice příjemná, nemá ale ráda, pokud se na ni klade moc velký důraz. První a opravdovou lásku si však pamatuje celý život.

S kým může být Vodnář šťastný?

S Beranem: Spojení energického Berana a svobodomyslného Vodnáře znamená velké příjemné dobrodružství. Berana vzrušuje Vodnářova originalita, Vodnář zase bude obdivovat Beranovu dravost. Jejich vztah bude překypovat energií, Vodnář by si měl ale hlídat, aby v Beranovi neprobudil žárlivost.

S Blížencem: Oba patří mezi vzdušná znamení, mohou tedy na sebe navzájem dobře působit a skvěle spolu vycházet. Vodnář bude neustále dychtivě přijímat od Blížence nové podněty týkající se všech oblastí života, což mu vyhovuje. Musí jen udržet svou impulzivnost na uzdě. Jediný problém může vzniknout ve finanční oblasti, protože ani jedno z těchto znamení nedokáže moc počítat.

Se Lvem: Oheň a vzduch, navíc dvě znamení, která ve zvěrokruhu leží přímo proti sobě.  To na oba působí přímo magickou přitažlivostí, způsobuje to ale zároveň i soupeření. Pokud oba pochopí své klady a ocení je, může mezi nimi vzniknout vztah, který vydrží dlouhá léta.

S Váhami: Váhy se k Vodnáři skvěle hodí. Také patří mezi vzdušná znamení, jeden druhého oceňují, podobně řeší různá nedorozumění, mají velký cit pro spravedlnost a ve vztahu budou nalézat vždy něco nového. Při spojení těchto dvou znamení vznikají nejkrásnější a nejdobrodružnější milostné i manželské vztahy.

Se Střelcem: Vodnář a Střelec se výborně doplňují a umí si vyjít vstříc. Střelec ocení Vodnářův intelekt a to, že pro něj neexistují žádné problémy. Vodnáři zase budou imponovat Střelcovy sklony k životu k přírodě, sportovní zájmy a neutuchající optimismus.

S kým to Vodnáři bude trochu skřípat?

S Býkem: Býk je zemní znamení, směřuje k pohodlnosti a přepychu a rád se zaměřuje na detaily. To vše je vzdušnému znamení Vodnáře dost cizí a dokáže ho to vyvádět z míry. Pokud to dají tihle dva dohromady, rozhodně to bude pro oba velmi náročné soužití.

S Rakem: Vodnář žije a uvažuje úplně jinak než Rak, což platí bohužel především v oblasti rodinného života, a to s sebou samozřejmě nese problémy. Pohyblivost Vodnáře a jeho schopnost vytvářet nové vztahy sice usedlého domáckého Raka bude fascinovat a bude se i domnívat, že našel ideálního partnera. Brzy ale zjistí, že Vodnář se pro rodinný život moc nehodí, a ze vztahu raději vycouvá.

S Pannou: Panna je nadmíru pečlivá a puntičkářská, Vodnář zase nemá rád, pokud ho někdo v čemkoli omezuje a brzdí. Brzy vycítí nebezpečí citového spoutání a raději k němu ani nenechá dojít a rychle ze vztahu uniká.

Se Štírem: Vodnář se Štírovi jen těžko přizpůsobí. Tvrdohlavé prosazování jeho zájmů brzy narazí na ctižádost a vládychtivost Štíra. Jejich vztah tak bude poznamenán řadou konfliktů a nejspíš skončí rozchodem, který bývá často komplikovaný a končí dlouhotrvajícím nepřátelstvím.

S Kozorohem: Vztah vážného Kozoroha a nezávislého Vodnáře bývá náročný. Kozoroh je konzervativní, opatrný realista, naproti tomu Vodnář je společenský, idealistický a nekonvenční. Pro Kozoroha to může být zpočátku velmi osvěžující a může být okouzlen tajuplným zjevem Vodnáře, pod vlivem vrozené opatrnosti se ale o vážnější vztah buď vůbec nepokusí, nebo z něj brzy odejde.

S Vodnářem: Dvě stejná znamení a navíc vzdušná nejsou pro milostné vztahy ani manželské soužití moc vhodná. Sice sdílejí stejný přístup k životu a je jim spolu dobře, to ale platí spíš pro přátelský svazek. V milostném vztahu nebo v manželství bude mezi dvěma Vodnáři docházet k neustálým sporům a stresovým situacím, protože si oba budou tvrdohlavě prosazovat plány, které často ani nelze uskutečnit.

S Rybami: Tento vztah nikdy nebude bez problémů a příčinou je rozdílnost jejich povah. Ryby potřebují co nejvíc lásky, citového přístupu partnera a také klid a zajištěné postavení, což jim chladný a intelektuálně zaměřený Vodnář nemůže zaručit. Dlouhodobější vztah mezi těmito dvěma znameními je možný jen tehdy, když Vodnář sám pocítí potřebu pevného zázemí.

Pro Kartářky světla Ak

Foto: Shutterstock

PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Jsou vždy pohotově po ruce tak, jako váš telefon a rády vám odpoví.

Nenápadné bylinky s čarovnou mocí

Mnohé bylinky, které míjíte při procházkách přírodou, jsou možná nenápadné, o to větší síla se v nich ukrývá. Nenechávejte je jen tak bez povšimnutí. Mohou vám ...

Týdenní horoskop 20.5.-26.5. Co přináší Slunce v Blížencích?

Pondělní ráno 20. května zpříjemní sextil Slunce s Neptunem. Po poledni vejde Slunce do znamení Blíženců.  Slunce v Blížencích, pokud zrovna nebudete někam pospíchat, pomůže ...

Partnerský horoskop: Ryby. Která znamení se k nim nejlépe hodí?

Každé znamení zvěrokruhu má své přednosti i slabiny. A pokud chcete vydržet s někým ve vztahu, je dobré je znát. Jak milují vnímavé, starostlivé, nesmělé, kreativní ...

Víkendový horoskop 17.5.-19.5. Slunce s Jupiterem si nedá kazit náladu

V pátek 17. května dostanete díky kvadratuře Merkuru s Plutem a opozicí Luny se Saturnem potřebu nastavit si určité hranice. Pokud hranice nepostavíte vy, budou ...
/ Články, Horoskopy

„Kopretinový“ test lásky

Nedaří se v lásce? Máte pochybnosti o současném vztahu? Přemítáte, co k vám partner cítí? A jak to celé s vaší láskou dopadne? Udělejte si „kopretinový test lásky“ ...

Andělský horoskop od 17. 5. do 16. 6.

Živel země BÝK – Vaším Andělem strážným je Asmodel V partnerském vztahu si musíte vzájemně nastavit hranice. Neexistuje, abyste si k sobě dovolovali více, než je ...

Věkově nerovná partnerství

„Kdo chce být šťastný a mít dlouhé manželství, měl by si vzít vrstevníka…“, alespoň podle různých výzkumů. Ale co naše životní skutečnost, realita všedních dnů ...

Čtyři archandělé, kteří vás chrání. Jak si je přivolat?

Archandělé jsou ochránci nejenom jednotlivých znamení zvěrokruhu, ale také živlů. Často lidé ani nevědí, že mají některý z živlů v nerovnováze a problémy na sebe ...

Svatba v máji, ženich v háji. Je to pravda?

První máj. Beltainskou noc lásky a oslavy života máme za sebou… a možná jste ruku v ruce se svým partnerem, milencem či manželem v zamilovaném ...

Magické rituály: Vyčaruj partnera

Rituály jsou práce s energiemi a vlastními emocemi. Proto se vyplatí připravit se k tomuto konání především psychicky a emocionálně. Nevyplácí se spěchat a vytvářet ...