Partnerský horoskop: Panna. Která znamení se k ní nejlépe hodí?

Každé znamení zvěrokruhu má své přednosti i slabiny. A pokud chcete vydržet s někým ve vztahu, je dobré je znát. Jak miluje pracovitá, praktická, pořádkumilovná, vynalézavá, perfekcionistická a nadmíru kritická Panna? Jaká znamení se k ní hodí nejvíc? A s kým si naopak nemusí úplně rozumět?

U většiny zrozenců ve znamení Panny se láska ani manželství neobejdou bez potíží. Může za to nejčastěji náročná, věčně nespokojená a často velmi tvrdohlavá povaha Panny. Zdánlivě křehké Panny berou život i lásku především z praktické stránky. Mají silný sklon k cudnému, zdrženlivému, rozumově ovládanému životu. Téměř nikdy proto nepropadají bouřlivému milostnému vzplanutí. Touží po čistém, až ryzím vztahu, po upřímnosti a hlubokých citech. Kdo chce získat jejich srdce, musí se obrnit trpělivostí. Pak může v Panně získat věrného, něžného a hluboce milujícího partnera.

Muž narozený ve znamení Panny preferuje v rodinných vztazích reálnou a obchodní stránku. City nejsou jeho silnou stránkou a někdy bývá puntičkářský až pedantický. Žena narozená ve znamení Panny bývá velmi vybíravá. Nosí v sobě obraz ideálního muže a kdo tak nevypadá, ten ji vůbec nezajímá. Svou domácnost vede pečlivě, až puntičkářsky. Její smysl pro naprostý pořádek a detail je tak velký, že jí pro maličkosti často unikají důležité věci. Někdy se tak stane, že jí nečekaně zmizí i zklamaný životní partner.

S kým může být Panna šťastná?

S Býkem: Obě znamení patří do zemského trigonu a většinou mezi nimi existuje dost vřelý vztah, vzájemná fyzická přitažlivost a mívají i stejné zájmy. Většinou je ale nutné, aby Panna učinila první krok. Pak spolu mohou prožít krásný a dlouhodobý vztah.

S Rakem: V tomto vztahu se potkává vodní a zemské znamení, což jde vždy dobře dohromady. Rak tíhne k rodinnému životu a je velmi citlivý k potřebám partnera. To vše vytváří velmi dobré předpoklady pro šťastný vztah. Důležité je, aby oba vynaložili potřebné úsilí a hlavně spolu komunikovali. Pak z nich může být téměř dokonalý pár.

S Pannou: Jen těžko spolu prožijí romantický vztah, zato může být dlouhodobý, často doživotní.  Spojují je stejné zájmy i charakterové předpoklady. Panny jsou praktické, pracovité, věrné, a když překonají přehnanou skromnost, nemusí být jejich vztah vůbec nudný.

Se Štírem: Znamení Štíra vyvolává v Panně zvláštní neklid, nicméně panuje mezi nimi značná přitažlivost.  Panna obdivuje Štírovu rozhodnost a je nadšena z jeho sexuální vášně. Štír zase její smysl pro detail. Pokud budou mít oba notnou dávku tolerance, mohou mít velmi krásný vztah.

S Kozorohem: Tato dvě znamení jsou pro sebe jako stvořená. Neskutečně si rozumějí, v zásadních věcech se vždy shodnou. Pokud to nepřeženou s přílišnou kritikou, pesimismem a neustálou potřebou pracovat, mají velkou šanci na dokonalý a šťastný vztah.

S kým to Panně bude trochu skřípat?

S Beranem: Beran je vášnivý a prudký. Nesnáší přílišné usměrňování, poučování, pořádek ani disciplínu, které jsou Panně tak vlastní. To bývá také častou příčinou jejich rozchodu, i když spolu mohou prožít krátké a intelektuálně vzrušující milostné vzplanutí.

S Blížencem: Na začátku Panna nejspíš jen těžko odolá Blížencovým svodům. Obdivuje jeho originální dvoření, způsob jednání, velký okruh zájmů, umění konverzace i hbitost v navazování kontaktů s kýmkoli a jakkoli. Na city Blíženců se ale obecně nelze příliš spoléhat. Zájem Panny se tak brzy vytratí a vypuknou hádky, které nakonec vedou k rozchodu.

Se Lvem: Panna snadno podlehne svodům Lva, který je pro ni velmi přitažlivý. Jejich vztah ale většinou nemá dlouhého trvání. Lev totiž nesnáší omezování a nechce ani nic dělat se svým sklonem k nepořádnosti. Nicméně v určitých případech tento vztah může fungovat. Lev ale musí ubrat ze své touhy kralovat všemu a všem a Panna ze svého přehnaného pedantismu.

S Váhami: Váhy bývají velmi atraktivní, svůdné a koketní a snadno Pannu okouzlí. Ovšem ne na dlouho. Racionální myšlení a úsudek Panny rychle odhalí milostnou hru Vah a ty pak ze vztahu raději vycouvají. Vhodnější je tak pro tato dvě znamení přátelství.

Se Střelcem: Mezi Střelcem a Pannou často dochází k pocitu neporozumění a nejistoty. Je to dáno tím, že Střelec špatně snáší omezování úzkostlivé a racionální Panny. I tak může být ale jejich vztah v určitých případech šťastný a dlouhodobý, pokud dokážou překonat úskalí, která přináší rozdílnost jejich povah, a Panna poskytne Střelci dostatek prostoru a mnoho volnosti.

S Vodnářem: Panna obdivuje Vodnářovu nezávislost, jeho fantastické nápady a svobodné jednání. Pro dlouhodobý a šťastný vztah to ale nestačí. Úskalím je především jejich rozdílný přístup k řešení důležitých životních situací a naprosto odlišný vztah k pořádku.

S Rybami: Tato znamení jsou v přesném protikladu, jako noc a den. Jejich vztah může fungovat jen v případě, že si to včas uvědomí a dokáží čerpat z nejlepších vlastností toho druhého. Jinak bude jejich vztah dost složitý a realita každodenního života brzy zadusí všechny citové vazby.

 

Pro Kartářky světla Hel

Foto: Schutterstock

PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Jsou vždy po ruce, stejně tak, jako váš telefon. Rády vám odpoví.

Samuelčiny šamanské vzkazy pro týden 29.4.-5.5.

Berani   Kouzla – přiznejte si svou sílu. Tento týden si berani přiznejte svou sílu v situaci, kterou je nutné opustit pro váš prospěch ...

Karta týdne 29.4.-5.5. je Eso disků. Mocný talisman nese štístko

Vodnáři, zatoužíte po dobrých stránkách života, které však uspokojí příjem peněz. Sentimenty stranou, zaměříte se na peníze. Raci, na cestě jsou investice do rodiny a ...

Horoskop na květen

Býci, zpomalte trochu ve svém tempu. Odjeďte na prodloužený víkend, zajděte si zacvičit nebo s přáteli do kina. Blíženci, květen bude ve znamení nových zážitků ...

Týdenní horoskop 29.4.-5.5. Mars v Beranu nese odvahu

V pondělí 29. dubna si neberte příliš moc úkolů. Konjunkce Marsu s Neptunem by vám mohla přinést zbytečné komplikace. Naštěstí vejde Venuše do znamení Býka, ...

Kdo seje vítr, může sklidit i obrovskou bouři

Poklidné nedělní odpoledne na Malé Straně rozrážel snad jen hukot nekonečných hloučků všudypřítomných turistů z ulice. Kocour spal spokojeně v kovové pyramidě. Uprostřed ní, na proutěném ...
/ Články, láska magie

Karmické slunce v Býku

NENÍ NÁHODA, ŽE JSTE SE NARODILI SVÝM RODIČŮM Býk má za úkol postavit dům a obrnit se proti útokům z venčí. Zabezpečit, aby se ...

Víkendový horoskop: Luna ve Střelci si chce užívat

V pátek 26. dubna vnese Luna, vcházející do znamení Střelce nadšení a chuť něco podniknout. Podpoří tak náladu na výlety do svěží zeleně přírody, či ...

Starý cikánský horoskop je považován za velmi přesný. Víte, jaké je vaše znamení?

Stejně, jako v západní astrologii máme zvěrokruh s 12 znameními, i v tom starověkém romském jich je 12. Tím ale jeho podobnost se standardním zvěrokruhem končí. Romský ...

Gabriel je andělský ochránce zrozenců v Býku. Jak pomůže i vám?

Býkům se připisuje Hagiel a podle některých tvrzení i Gabriel  Kdy Gabriela volat? Když mate z něčeho velký strach. Nevíte, co je či není pravda ...

Umění relaxovat

Cítí se často bez energie? V noci se budíte a nemůžete znovu usnout? Býváte často vystaveni stresu a trvá dlouho, než se zklidníte? Tělo vám naznačuje, ...
/ Články
Příspěvek byl publikován v rubrice Články se štítky , a jeho autorem je Helen Stanku. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Autor: Helen Stanku

Jsem kartářka, která s kartami dospívala. Karty byly vždy mými kamarádkami a také mne štvaly. Hádala jsem se s nimi. Zkoušela jsem je obměkčit a časem jsem pochopila, že musím začít u sebe. Karty reagují na mne, na moje podvědomí a na energie člověka, jemuž vykládám. Tyto energie jsou proměnlivé, jako všechno kolem nás.