Týdenní horoskop 18.12.-24.12. Co nese Slunce v Kozorohu?

V pondělí 18. prosince se můžete vzbudit a mít pocit, že jste snad ani nespali kvůli konjunkci Luny se Saturnem, která přináší neodbytné myšlenky. Během dne bude už lépe. Sextil Luny s Jupiterem a Merkurem a trigon Merkuru a Jupitera vám vlijí energii do žil. Je před vámi ještě hromada práce, kterou máte zvládnout, ale trigon Merkuru s Jupiterem vám pomůže. Získáte inspiraci a podaří se vám všechno zvládnout.

 

V úterý 19. prosince se vám o dobrou náladu a optimistické nastavení postará sextil Luny s Uranem a Plutem. Nicméně se může ozvat i únava. Kvadratura Luny s Marsem a Sluncem a konjunkce s Neptunem může přivolat dávné vzpomínky. Venuše v opozici s Uranem ve vás může vzbudit touhu prožít něco nového. Pozdě večer vejde Luna do znamení Berana a dodá naději a sebedůvěru.

 

Ve středu 20. prosince si zapisujte nápady, protože nebudete vědět, který je lepší. Luna v kvadratuře s Merkurem může způsobit chaos a utlumit koncentraci.

 

Ve čtvrtek 21. prosince je poslední den astronomického podzimu. Hvězdy slibují dobrou náladu a chuť něco dělat. Opozice Venuše s Uranem vnukne nápad dělat něco jinak než předchozí roky. Může se stát, že něco, co jste dlouho přehlíželi v chování druhých lidí vám najednou začne vadit a ozvěte se. Sextil Merkuru se Saturnem pomůže nalézt odpovědi a argumenty. Sami se budete divit, že vás to nenapadlo již dříve.

 

V pátek 22. prosince vejde do znamení Kozoroha a je to ten den, kdy je nejkratší den a nejdelší noc. Začne astronomická zima a dobrá nálada vás neopustí ani dnes. Je nejkratší den v roce a vy pojedete na plný plyn. Postará se o to trigon Luny vcházející do znamení Býka se Sluncem a Merkurem, sextil se Saturnem a konjunkce s Jupiterem. Poslední pracovní den před svátky posílí i konjunkce Slunce s Merkurem a většině zrozenců zvěrokruhu se podaří dotáhnout všechny plány do konce. Den ale může být náročný pro Berany, Raky a Váhy. Uvědomí si, že ačkoliv dělají vše na plný plyn, aby připravili parádní svátky, pořád je ještě hodně věcí nedodělaných a čas se krátí.

 

V sobotu 23. prosince možná budete chtít trochu zvolnit, ale nebude to tak jednoduché, protože retrográdní Merkur vejde do znamení Střelce, zpátečkou od znamení Kozoroha a připomene témata, která jste řešili v listopadu, kdy putoval ve znamení Střelce, ale směrem vpřed. Můžete tak ještě změnit některá rozhodnutí a na poslední chvíli třeba shánět jiné, nebo alespoň nějaké dárky.  Využít to mohou Blíženci, Panny a Střelci. K tomu ještě Luna v konjunkci s Uranem může přinést různá nečekaná setkání. Večer bude Luna v opozici k Venuši a vy si už konečně odpočinete.

 

V neděli 24. prosince slibuje příjemný den trigon Luny vcházející do znamení Blíženců s Plutem, kteří podpoří sváteční atmosféru. Bude dobré nenechávat nic na poslední chvíli, protože kvadratura Luny se Saturnem vás může dostat do zbytečného chaosu a narušit tak plány. Sváteční večeři bude utvářet klidný sextil Slunce se Saturnem.

 

V pátek 22. prosince vstoupí hvězdy do znamení Kozoroha. Pro toto zemské znamení je typická ambiciózní a cílevědomá povaha. Jsou většinou osamoceni a jejich pohled na svět je zcela realistický a materialistický. A jednají většinou k vlastnímu prospěchu.

Kozorozi, tento týden vaše úspěchy mohou být trnem v oku některému kolegovi, který se tváří jako přítel. Vy ale vytušíte jeho pravé úmysly včas a dokážete tomu čelit.

 

Vodnáři, příznivé konstelace vám pomohou nalézt novou lásku i překonat vztahové obtíže.

 

Ryby, nevyplatí se neustále odkládat naslibované povinnosti ohledně rodinných příslušníků. Mnohé už byste nemuseli stihnout.

 

Berani, poznávání nových tváří vám bude příjemnější než posezení s lidmi, které důvěrně znáte. Nezvyklé lidské osudy vás budou lákat.

 

Býci, při finančních operacích a sepisování důležitých dokumentů buďte opatrní. Mějte na paměti, že se nevyplatí spěchat.

 

Blíženci, vaše složité myšlenkové pochody někdy druhým připadají nad jejich síly, teď to ale neplatí ani v nejmenším. Vaše rétorika se každým dnem zlepšuje, takže je svému okolí dokážete bezvadně zprostředkovat a vysvětlit. Najdete společnou řeč v čemkoliv.

 

Raci, tento týden bude klást zvýšené nároky na vaši psychiku. Pokuste se jí co nejvíce ulehčit, a ne jí ještě nakládat. Složité rozhovory ale ještě odložte. Sváteční atmosféra zklidní horké hlavy.

 

Lvi, nebojte se jasně vyjádřit touhy a probuďte svoji přirozenost. Jedině tak zaujmete nejen u partnera, ale také v práci.

 

Panny, nevzdávejte se svých nápadů. Jestliže některé z nich nemůžete teď zrealizovat, určitě si je uchovejte na jiné časy. Uvidíte, že s vám budou ještě hodit.

 

Váhy, vyslechněte si i ty členy rodiny či přátele, jejichž řeči vás jindy spolehlivě vytáčejí. Projevte v tento čas více tolerance.

 

Štíři, věnujte se jen činnostem, které mají prospěch pro vás a vaše nejbližší. Vše ostatní nechte být tento týden bez povšimnutí.

 

Střelci, nebudete mít dostatek elánu honit se v práci za uznáním, a tak raději ponechávejte věcem volný průběh. Ušetříte si tak mnoho stresu.

 

Pro Kartářky světla Hel a Pet

Foto: Shutterstock

PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Jsou vždy po ruce, tak jako váš telefon.  Rády vám odpoví.

Barvy a jejich vliv na člověka

Dnes je už prokázanou pravdou, že barvy ovlivňují život i zdraví jedince. Používání barev v životě každého z nás pozitivně i negativně ovlivňuje jak naše ...

Proč jsou děti 21.století neposedné a jak to souvisí s čísly

Jak už bylo vypozorováno maminkami malých dětí, jsou noví zrozenci další generace, jednoduše řečeno, neposední. Proč a proto, těch je hned několik. Každá nová generace ...

Jak funguje čas a co je vlastně čas?

Ze školy známe, že čas je měřitelná jednotka. Správně. Jasně, výstižně pojmenovaná jednotka něčeho, co si „opět“ podmanil člověk ve snaze dát řád už danému, ...

Jak si splnit svá přání 8. října při magickém úplňku

Letošní rok byl v mnohém výjimečný. Byl to rok, kdy se změnilo vše, co mohlo. Mnozí jste se stěhovali, mnozí jste malovali a tapetovali, či jinak ...

Zbavte se problémů při podzimní rovnodennosti

Ať chceme nebo ne podzim se už hlásí o slovo a léto je nenávratně pryč. Listy se začínají vybarvovat a okouzlovat nás svými barvami a ...
kartářka Helen Stanku

Co je to aura?

Aura je jisté energetické pole obklopující, nejenom všechny živé bytosti. Nejenom lidi a zvířata, ale také rostliny. Jistou aurou jsou obklopeny i předměty. V auře ...

Najděte odvahu a svěřte se

Příběh, který vám budu vyprávět, je ze života… Jednoho slunného dne zazvonil telefon a na druhém konci se ozval docela zoufalý ženský hlas paní Markéty, ...
kartářky-věštění

Jak a na co se ptát karet

I vy rádi vyslechnete rady kartářky a pro své starosti čas od času využijete možnosti výkladu karet? A výklad karet od dobré kartářky chcete pro ...

Jaké bylo moje první setkání s kartářkou a výkladem karet

Příběh, se kterým se vám svěřím, je můj osobní a opravdu je tomu hodně dávno, kdy se přihodil. Je možné, když to bude číst mladší ...
kartářka Katka

Když věříš, tak to přijde

Výklady z karet se zabývám hezkou řádku let.  Jednou mi zavolala na výklad karet po telefonu paní Ivona (40) a chtěla vědět,  kdy s manželem otěhotní, ...