Probuďte svou duši: Příznaky duchovního probuzení

Duchovní probuzení, někdy nazývané také duchovní prozření nebo iluminace, je proces, který obvykle zahrnuje hlubší pochopení vlastního bytí, vztahů s okolním světem a hledání smyslu života. Je to plně vědomé žití tady a teď. Jste přítomni v každé situaci. Pozitivní i negativní. Lidé mohou říkat: jsi nějaký divný či jiný, to není možné, že se tak usmíváš ve tvé situaci, jsi šílený, jsi psychicky silný…Jak k tomu může dojít?

Co je duchovní probuzení?

Duchovní probuzení je zbavení se starých vzorců, nové poznání sebe ve světě a změny ve způsobu, jak to cítíte. Svět i lidi kolem sebe vidíte najednou novým způsobem, z jiné perspektivy, uvolníte se ze starých vzorců či zásad, které jste měli. Je to život bez vlády starých vzorců, jen  se sebou a svojí duší. Je to cítění všeho srdcem a nevnímané skrze ego.

Jak může člověk dojít k duchovnímu probuzení?

Duchovní probuzení někdy přichází spontánně a někdy je výsledkem práce se sebou, například za pomoci meditace, knížek nebo cvičení. Často přichází skrz velkou bolest, neúspěchy a dokonce sáhnutí si na dno, kdy se musíte oddat bolesti, přestáváte bojovat, víte, co je to samota a opuštěnost a teprve tehdy pouštíte své staré vzorce, podle kterých jste dosud žili.

Příznaky duchovního probuzení

Není ve vás tolik agrese, zlosti a žárlivosti, a to dokonce ani vůči těm, kteří vám ublížili. Necítíte nenávist k bývalým partnerům a nerozčilují vás politici. Jste tolerantní k víře jiných lidí. Nenecháte se manipulovat a nepropadáte různým propagandám a spikleneckým teoriím. Nudí vás nebo rozčiluje televize a lidé, kteří vám chtějí vnucovat svoji vizi světa. Nenecháte se do toho vtáhnout.

Těšíte se z drobností. Oceňujete každý projev dobrého chování a náklonnosti. Vnímáte, že svět je krásný v každé denní i noční době, na jaře i v zimě.

Ztrácíte krátkodobé přátele. Často poznáváte, co je opravdová samota. Objevují se noví přátelé. Jiný způsob života a vnitřní změny ve vás způsobí, že často opouštíte dlouholetý vztah s partnerem. Volnost se stává velmi skutečnou a stará pouta jsou jako řetěz, který vás omezuje.

Neúspěchy vás jen tak nezlomí. Přijmete je, akceptujete je a pouštíte. Každé trápení pomíjí. Nekoncentrujete se na to, co bolí, ale na to, co je dobře.

Nezajímá vás názor druhých lidí, mohou si říkat, co chtějí. Víte své a děláte to, co cítíte, bez ohledu na to, co kdo říká, protože jste sami sebou.

Samota a vytrácení se ze života trvají nějaký čas a potom nastupuje větší aktivita: psaní, malování, tanec a jiné formy kreativity.

Otvírá se vaše korunní čakra, abyste měli spojení se zdrojem. To může být doprovázeno fyzickými projevy, jako je brnění či svědění temene hlavy nebo bezesnost.

Vaše vibrace se zvětšují a konečně přestáváte marodit. Vaše návyky se mění, cítíte nechuť jíst maso, produkty obsahující konzervanty vám nechutnají, někdy vám dokonce až páchnou.

Necítíte se lepší, ani vyvolení, ale cítíte se být jiní.

Cítíte propojení se světem, který vás obklopuje. Jste jeho součástí. Rostliny, zvířata, dokonce i předměty vypadají jinak.

Nebojíte se smrti. Víte, že existuje něco víc než život na zemi. Smrt je zakončení zaměstnavatelské existence, je její částí. Smrt je pouze možnost jít dál, je návratem domů.

Začínáte vnímat svět energií. Vidíte více barev, často nějaké stíny. Současně o mnoho intenzivněji vnímáte fyzický svět. Barvy jsou výraznější a téměř se ve vás proměňují. Stáváte se pozornější, soustředěnější. Všechny smysly jsou zostřené. Nejenom, že více cítíte a vidíte, ale i výrazněji slyšíte. Proto unikáte před rámusem a hlasitými lidmi a ceníte si ticha.

Máte kolem sebe znamení. Nejen, že přitahují vaši pozornost, ale také je dokážete přečíst a interpretovat.

Netolerujete lež a sami také nedokážete a ani nemáte potřebu klamat ostatní.

Pro Kartářky světla Vs

Foto: Shutterstock

PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Jsou vždy pohotově po ruce tak, jako váš telefon a rády vám odpoví.

11 znamení, že nás andělé chrání

Rádi věříme tomu, že nad námi kdosi bdí. Někteří hovoří o andělech strážných, jiní o duchovních průvodcích, nebo o spřízněných duších zemřelých blízkých. Lidé se ...

Jaká jste máma podle měsíčního znamení

Vztah s maminkou je jeden z nejdůležitějších a má vliv i na to, jaké vztahy si budeme utvářet ve svém budoucím životě. Máma nás učí ...

Partnerský horoskop: Vodnář. Která znamení se k němu nejlépe hodí?

Každé znamení zvěrokruhu má své přednosti i slabiny. A pokud chcete vydržet s někým ve vztahu, je dobré je znát. Jak miluje originální, nezávislý,  nekonfliktní, tolerantní ...

Jaké dary nese zítřejší novoluní pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Ve středu 8. května nastane novoluní ve znamení smyslného Býka, který si umí opatřit to, co od života žádá. Novoluní vám přinese čas, abyste nabrali ...

Jak vybrat perfektní datum pro svatbu? Zkuste si ho vypočítat!

Svatba je velký životní krok a je s ní spojena spousta plánování. Jedním z velmi důležitých úkolů je i výběr data, kdy si řeknete ano. To byste ...

Samuelčiny šamanské vzkazy pro týden 6.5.-12.5.

Berani "Empatie je most, představivost jsou křídla a hravost  tancem duše. Tento týden bude plný příležitostí, Berani – které když správně využijete, mohou vás posunout ...

Karta týdne 6.5.-12.5. Rytíř pohárů umí pořádně rozbušit i srdce zdánlivě zchladlá

Rytíř pohárů nese náboj energie a síly. Umí rychle zatočit s potížemi. Může přinášet i zajímavou nabídku, ale hlavně věští změny v citové oblasti. Nese ...

Týdenní horoskop 6.5.-12.5. Jaká překvapení chystá magické novoluní v Býku

V pondělí 6. května přinese energii a zapálení do práce konjunkce Luny s Merkurem. Večer vejde Luna do znamení Býka a dopřeje vám klidný spánek ...

Partnerský horoskop: Kozoroh. Která znamení se k němu nejlépe hodí?

Každé znamení zvěrokruhu má své přednosti i slabiny. A pokud chcete vydržet s někým ve vztahu, je dobré je znát. Jak miluje disciplinovaný, důsledný, pracovitý a ...

Čas narození toho o vás může prozradit víc, než si myslíte. Víte, kdy se podle numerologie rodí nejstatečnější lidé?

Pokud jde o čas narození, nezáleží jen na měsíci nebo dni, ale dokonce i na konkrétní hodině. Numerologové a astrologové tvrdí, že pokud budete znát ...