Partnerský horoskop: Kozoroh. Která znamení se k němu nejlépe hodí?

Každé znamení zvěrokruhu má své přednosti i slabiny. A pokud chcete vydržet s někým ve vztahu, je dobré je znát. Jak miluje disciplinovaný, důsledný, pracovitý a trpělivý Kozoroh? Jaká znamení se k němu hodí nejvíc? A s kým si naopak nemusí úplně rozumět?

Kozorohům vládne temná planeta Saturn, která hlídá, aby byl pořádek, systém a řád. Vybízí ke kvalitním výkonům a systematické práci. A lidé narození ve znamení Kozoroha všechny tyto vlastnosti mají. Tíhnou k perfekcionismu, jsou velmi pracovití, trpěliví a nikdy neriskují. Kozoroh nepatří mezi lidi, kteří se bezhlavě vrhají do dlouhodobých závazků nebo prožívají lásku „na první pohled.“ Zřídka se vrhne do manželství, aniž je na něj citově připraven. Potřebuje si být jistý, že jeho partnerský vztah je stabilní a pro něj užitečný. Pokud do manželství vstoupí, jde většinou o trvalý a pevný svazek. Své city dává Kozoroh najevo jen velmi nerad, ovšem neznamená to, že má chladné srdce. Jeho city jsou hluboké a trvalé a lze se na ně spolehnout. Dlouho ale trvá, než si někoho pustí k tělu.

Muž narozený ve znamení Kozoroha má kolem sebe pomyslnou zeď. Bývá ostýchavý, ale silný, odolný a ctižádostivý. Jako partner bývá velmi spolehlivý a věrný a zraje jako víno. I žena narozená ve znamení Kozoroha bývá velmi ctižádostivá, také praktická a svědomitá. A velmi opatrná. Vše dělá s rozmyslem, ale pokud se do něčeho pustí, vytrvale směřuje k cíli bez ohledu na překážky.

S kým může být Kozoroh šťastný?

S Býkem: Býk je pro Kozoroha jedním z nejlepších možných partnerů. Jako zemské znamení chápe všechno, co je pro Kozoroha důležité. A sdílí s ním touhu vybudovat stabilní vztah a mít vysokou životní úroveň.

S Blížencem: Tady se potkávají dvě naprosto rozdílná znamení – živý a neposedný Blíženec a seriózní a vážný Kozoroh. Přesto jim to může výborně klapat, pokud se dokážou vyrovnat se svou rozdílností.  Každopádně bývá lepší, když je Kozoroh žena a Blíženec muž.

S Pannou: Tato dvě znamení spojují stejné zájmy i charakterové předpoklady. Panna bude Kozorohovi imponovat, protože je chytrá, praktická, metodická. Romantiky si asi moc neužijí, jejich vztah ale může být dlouhodobý, často doživotní.

Se Štírem: I když to na první pohled nemusí vypadat, tihle dva mohou tvořit skvělou dvojici. Oba se výborně doplňují a mohou dosáhnout velmi efektivně svého cíle. Kozoroh bude v čele, Štír je ale emocionálně silnější, proto de facto rozhoduje on.

Se Střelcem: Tato dvě znamení jsou si dost vzdálená a Střelec má všechny vlastnosti, které Kozoroh nemá rád. Optimistický a otevřený Střelec ale Kozoroha velmi přitahuje, a pokud každý z nich dokáže pochopit odlišnosti toho druhého, může být jejich vztah velmi úspěšný.

S Kozorohem: Vztah dvou Kozorohů bývá často soutěží a bojem o to, kdo z nich zvítězí. Na vrcholu ale může být jen jeden, a to způsobuje ve vztahu roztržky. Přesto to může fungovat, pokud se potkají dva Kozorozi, kteří už mají vybudované své zázemí a touží mít stejně silného a stabilního partnera. Takový vztah je sice poměrně pragmatický, ale překoná všechny nástrahy světa.

S Rybami: Kozoroh jen stěží najde partnera, který by byl méně ambiciózní, než jsou Ryby. Ryba se mu jako silnějšímu ráda podvolí a i když se v tomto vztahu potkávají dva naprosto odlišné světy – jeden zaměřený na peníze a hmotu, druhý na romantiku a esoteriku, pokud se vzájemně pochopí, může vzniknout velmi pěkný vztah, který bude fungovat.

S kým to Kozorohovi bude trochu skřípat?

S Beranem: Beran i Kozoroh chtějí být úspěšní ve všem, co dělají. Jejich motivace je ale odlišná. Beran žije pro okamžiky, Kozoroh vidí hlavně svoji budoucnost. Beran je prudký a energický, Kozoroh uzavřený a opatrný. Jako milenci si mohou vyhovovat, pokud ale chtějí žít v dlouhodobém vztahu, bude to pro oba pořádná dřina.

S Rakem: Obě znamení jsou kardinální a zastávají názor, že pokud chce někdo něčeho dosáhnout, musí o to osobně usilovat.  Oba hledají v životě jistotu a mají velký smysl pro rodinu. Naprosto rozdílný mají ale přístup ke kariéře, kterou má Kozoroh na prvním místě a je pro něj důležitější než problémy Raka v domácnosti.

Se Lvem: Tato dvě znamení se k sobě hodí z celého zvěrokruhu asi nejméně, protože spolu budou stále soupeřit o pozice. Oba chtějí mít dominantní postavení. Jenže Lev představuje Slunce, zdroj tepla a světla. S takovým zrozencem nelze soupeřit a taková nespravedlnost bude Kozoroha neustále rozčilovat.

S Váhami: Váhy nejsou tak praktické, jako Kozoroh. Umí své myšlenky vyjádřit, málokdy je ale zrealizují. Proplouvají životem s lehkostí, což bude Kozoroha, který si všechno musí vydřít, nejspíš hodně rozčilovat. Časem tak může dojít k situaci, kdy ani jeden z nich nedokáže tolerovat rozdílnost jejich povah.

S Vodnářem: Vztah vážného Kozoroha a nezávislého Vodnáře bývá náročný. Kozoroh je konzervativní, opatrný realista, naproti tomu Vodnář je společenský, idealistický a nekonvenční. Pro Kozoroha to může být zpočátku velmi osvěžující, pak ho to ale bude dost štvát. Záleží tedy hodně na tom, nakolik se budou přitahovat a nakolik jeden druhého skutečně potřebuje.

Pro Kartářky světla Pet

Foto: Shutterstock

PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Jsou vždy pohotově po ruce tak, jako váš telefon a rády vám odpoví.

Partnerský horoskop: Ryby. Která znamení se k nim nejlépe hodí?

Každé znamení zvěrokruhu má své přednosti i slabiny. A pokud chcete vydržet s někým ve vztahu, je dobré je znát. Jak milují vnímavé, starostlivé, nesmělé, kreativní ...

Víkendový horoskop 17.5.-19.5. Slunce s Jupiterem si nedá kazit náladu

V pátek 17. května dostanete díky kvadratuře Merkuru s Plutem a opozicí Luny se Saturnem potřebu nastavit si určité hranice. Pokud hranice nepostavíte vy, budou ...
/ Články, Horoskopy

„Kopretinový“ test lásky

Nedaří se v lásce? Máte pochybnosti o současném vztahu? Přemítáte, co k vám partner cítí? A jak to celé s vaší láskou dopadne? Udělejte si „kopretinový test lásky“ ...

Andělský horoskop od 17. 5. do 16. 6.

Živel země BÝK – Vaším Andělem strážným je Asmodel V partnerském vztahu si musíte vzájemně nastavit hranice. Neexistuje, abyste si k sobě dovolovali více, než je ...

Věkově nerovná partnerství

„Kdo chce být šťastný a mít dlouhé manželství, měl by si vzít vrstevníka…“, alespoň podle různých výzkumů. Ale co naše životní skutečnost, realita všedních dnů ...

Čtyři archandělé, kteří vás chrání. Jak si je přivolat?

Archandělé jsou ochránci nejenom jednotlivých znamení zvěrokruhu, ale také živlů. Často lidé ani nevědí, že mají některý z živlů v nerovnováze a problémy na sebe ...

Svatba v máji, ženich v háji. Je to pravda?

První máj. Beltainskou noc lásky a oslavy života máme za sebou… a možná jste ruku v ruce se svým partnerem, milencem či manželem v zamilovaném ...

Magické rituály: Vyčaruj partnera

Rituály jsou práce s energiemi a vlastními emocemi. Proto se vyplatí připravit se k tomuto konání především psychicky a emocionálně. Nevyplácí se spěchat a vytvářet ...

Jak si do života přilákat štěstí a úspěch? Naučte se to podle svého znamení zvěrokruhu

Víte, co je manifestace? Je to proces nasměrování vlastních myšlenek, pocitů a přesvědčení k realizaci určitého cíle nebo touhy. Vychází z konceptu, který naznačuje, jak ...
/ Články

Samuelčiny šamanské vzkazy pro znamení 13.-19. května 2024

Berani a Lvi Sami víte co je pro vás nejlepší. Tento týden máte v sobě tvůrčí energii a moc dobře víte co je pro vás ...
/ Články