Týdenní horoskop 22.4.-28.4. Štíří úplněk se blíží. Co nese?

Slunce v Býku odvede pozornost k partnerským záležitostem. Vyplatí se udělat si pořádek v citové oblasti, vyjasnit nedorozumění, nenechat se provokovat různými narážkami a držet si od těla křivé povahy.

V pondělí 22. dubna si dobře hlídejte všechny své osobní věci a domluvené časy schůzek. Odpolední opozice Luny s Merkurem může přinést chaos a roztěkanost.

V úterý 23. dubna s vámi zamávají milostné emoce. Opozice Luny s Venuší ve vás probudí fantazie, které se mohou s přibývajícím večerem stupňovat. Luna vejde do znamení Štíra v kvadratuře s Plutem. Varujte se nutkání všechno neustále kontrolovat a také si dejte pozor na přehnanou žárlivost.

Ve středu 24. dubna nastane (01:48) úplněk ve smyslném znamení Štíra. Jeho sílu již můžete pociťovat a asi ještě vnímat i budete pár dalších dnů.  Milostná dobrodružství nebudou výsadou pouze mladých a zamilovaných, ale i těch, kteří jsou ve stálém partnerském vztahu.

Úplněk, kterému se říká Růžový, vrhne světlo na skrývané city, posvítí na tělo, smysly a sexualitu. Budete vnímat všechno intenzivněji a hlouběji.
Tato fáze vybídne mnohé lidi k uvolnění se od toho, co jim neslouží a navodí symbolickou smrt a znovuzrození. Hlavou se mohou honit myšlenky na téma toho, že  má svou cenu. Krásné a voňavé květiny ve váze již neporostou a oblečení, které máte na sobě někoho stálo také velké pracovní úsilí. Možná budete řešit své strachy a touhy a postavíte se svým démonům.  To, co vám již neslouží zahodíte jako had starou kůži a uděláte místo novým začátkům. Tento úplněk bývá jeden z nejkrásnější, protože život ukazuje svoji sílu a jarní příroda je v rozpuku.

Jak ještě využít sílu úplňku?

Jeden z nejlepších rituálů je udělat si důkladný pořádek. Štír k pořádku přistupuje zodpovědně. Muži mají za svoji svatyni auto, ženy zase kabelku. Pořádek může být i všude kolem vás. V oblečení, papírech, lécích, kosmetice, v lednici… Protože povalující se nepotřebný nepořádek potichu pracuje ve vašich hlavách a komplikuje život i vztahy.

Kdo nemá pořádek okolo sebe, nemívá ho – až na výjimky potvrzující pravidlo ani v sobě a ve své hlavě.  Když vynesete pytle s nepotřebným odpadem, budete se cítit lépe a lehčeji. 

Až budete mít hotovo, můžete si – protože Štír je vodní znamení, dopřát ve svitu svíček koupel s kapkou medu a do koupele přidejte symbolicky to, co by se na vás mělo po očistě začít ,,lepit“. Pár drobných mincí symbolicky na peníze, okvětní plátky růží na lásku, heřmánek pro zdraví. Jde o to, s čím si to symbolicky pojíte vy.

Po koupeli se neotírejte, ale nechte tělo oschnout. Další magie pak může probíhat ve vaší ložnici. Ta sexuální bývá neobyčejně silná.

Ve čtvrtek 25. dubna bude náročné soustředit se na učení, protože opozice Luny s Uranem a Jupiterem a retrográdní Merkur vám budou odvádět myšlenky někam jinam. Naštěstí odpoledne vyjde Merkur za své retrográdní fáze a věci začnou nabírat správný směr.

V pátek 26. dubna nastaví optimistický výhled na víkend Luna vcházející do znamení Střelce. Podpoří tak náladu na výlety a přátelská setkání.

V sobotu 27. dubna podpoří pohodovou náladu trigon Luny s Merkurem. Budete mít potřebu s někým si popovídat a možná i něco vyjasnit. Kvadratura Luny se Saturnem udrží vztahy v přátelských mezích.

V neděli 28. dubna bude přát trigon Luny s Venuší lásce, randění a dobrým přátelským setkáním.

Hvězdy jsou ve znamení Býka. Lidé narozeni v tomto zemitém znamení milují přírodu a umění, kde mohou uspokojit svoji touhu po zážitcích. Na první pohled se mohou zdát poněkud uzavření nebo málo přístupní, ale dokážou se velmi intenzivně radovat ze života.

Býci, tento týden si více než kdy jindy uvědomíte, že na vztahu je stále nutné pracovat, někdy musíte udělat vstřícný krok a kompromis vůči svému protějšku. Zapracujte i na vztazích v rodině.

Blíženci, zázemí v rodině je pro vás důležité. Aktivně proto pracujte na spokojenosti všech členů rodiny, myslete ale také na sebe.

Raci, blízký člověk vám dá zajímavý tip týkající se financí. Měli byste ale dobře zvážit, jestli si teď můžete dovolit peníze investovat.

Lvi, máte dobrou náladu a rozdáváte ji všude okolo sebe. Pro své okolí působíte jako magnet, všichni s vámi chtějí trávit svůj volný čas.

Panny, ozývají se dlouhodobé zdravotní potíže, které schválně přehlížíte. Přestaňte se zanedbávat, než bude situace ještě horší.

Váhy, partner se vám bude vyhýbat, protože z vás vycítí, že nemáte zrovna dobrou náladu. Možná je toho na vás poslední dobou příliš, měli byste se naučit občas vypnout a nechat starosti na bedrech někoho jiného.

Štíři, pokud se vám nelíbí, jak se někdo chová ke starší generaci, měli byste mu to dát najevo. Nebojte se promluvit.

Střelci, stavíte okolo sebe zeď, za kterou jen tak někoho nepustíte. Na lidi okolo sebe pak ale kvůli tomu působíte odtažitě a namyšleně. Dejte si na to pozor.

Kozorozi, nemluvte druhým do jejich vztahů. Někdy v nich sami máte docela zmatek, tak je nechte, ať si věci dělají po svém.

Vodnáři, najděte k sobě parťáka, se kterým bude cvičení zábava. Můžete se pak vzájemně povzbuzovat a motivovat k výdrži a lepším výkonům.

Ryby, neplánujte si přes týden nic náročného. Se zdravím to teď máte na hraně, proto uděláte nejlépe, když se nebudete zbytečně přepínat.

Berani, jděte příkladem a zapojte rodinu do společných aktivit. Neuškodí, pokud začnete více času trávit společně, a ne každý zvlášť.

Pro Kartářky světla Hel a Pet

Foto: Shutterstock

PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Jsou vždy pohotově po ruce tak, jako váš telefon a rády vám odpoví.

Čas narození toho o vás může prozradit víc, než si myslíte. Víte, kdy se podle numerologie rodí nejstatečnější lidé?

Pokud jde o čas narození, nezáleží jen na měsíci nebo dni, ale dokonce i na konkrétní hodině. Numerologové a astrologové tvrdí, že pokud budete znát ...

Víkendový horoskop od 3.5. Mars s Plutem nesou velké výzvy

V pátek 3. května osvěží dobrou náladou skvělé sextily Luny s Venuší a Sluncem, a dokonce i Marsu s Plutem. Ty nesou velké výzvy. Nastává ...

Tánin numerologický horoskop na květen 2024

Jste zvědaví, jaké energie si z pohledu numerologie ponese letošní květen? Tak se pojďte začíst do informací nejen všeobecného náhledu, ale také pro vaše životní ...

Co nám věští hvězdy v květnu?

Velké výkyvy nálad nás čekají hned na začátku měsíce. Mezi 1. a 5. květnem ovládne naše emoce Venuše v kvadratuře s Plutem. Dávejte si pozor na ...

Líbání podle horoskopu: Které znamení vás vystřelí k výšinám?

Nastává období polibků. Se Lvem se vám podlomí kolena, Štír vám připraví  metafyzický zážitek, Panna líbá jako z pohádky. Víte, které znamení vás vystřelí do ...

Runový horoskop a rituály na květen 2024 vám prozradí, koho potkáte a co vás čeká

Berani, vaše květnová runa štěstí je Tiwaz Ostražitost vás neopustí ani v květnu. Hodně se soustředíte zejména na své vlastní síly a odhad. Všechno dění ...
/ Články

Blíží se květen. Využijte ideální čas udělat si čarodějný rituál

Květen býval z hlediska dávných tradic považován za měsíc, kdy byly více otevřeny brány mezi naším světem a světem zemřelých předků. Duchové navštěvovali náš svět ...

Samuelčiny šamanské vzkazy pro týden 29.4.-5.5.

Berani   Kouzla – přiznejte si svou sílu. Tento týden si berani přiznejte svou sílu v situaci, kterou je nutné opustit pro váš prospěch ...

Karta týdne 29.4.-5.5. je Eso disků. Mocný talisman nese štístko

Vodnáři, zatoužíte po dobrých stránkách života, které však uspokojí příjem peněz. Sentimenty stranou, zaměříte se na peníze. Raci, na cestě jsou investice do rodiny a ...

Horoskop na květen

Býci, zpomalte trochu ve svém tempu. Odjeďte na prodloužený víkend, zajděte si zacvičit nebo s přáteli do kina. Blíženci, květen bude ve znamení nových zážitků ...