Blíží se březnový úplněk ve Vahách: Přinese první ze série zatmění a nastaví zkoušku našim vztahům

Míváte poslední dobou v noci neklidné spaní a převalujete se z boku na bok? Pokud ano, budiž vám útěchou, že v tom nejste sami. Úplněk, který nás čeká 25. března, má svoji sílu již několik dnů před a několik dnů po tomto datu. Můžete vnímat, že se něco chystá. Březnový úplněk bude tentokrát ve Vahách a spouští letošní sezónu zatmění částečným zatměním Luny. Na co bychom se měli připravit?

Úplněk, který nastane 25. března v 8 hodin ráno, způsobí emocionální turbulence a vydoluje na povrch to, co ve vás v skrytu dozrávalo. Zatmění  přináší velká ukončení a mohou věcmi otřást nečekaným způsobem. Tato energie působí na všechny, a tak je nasnadě, že nás čeká neklidná doba. Držte si klobouky a připravte se na transformující jízdu.

Vztahy pod drobnohledem

Úplněk ve Vahách si vezme pod drobnohled naše vztahy. Váhy jsou známé svou schopností dávat vše do rovnováhy, harmonie a pocitu uvědomění si našich vztahů jak se sebou, tak s druhými. Nicméně ve spojení se zatměním Luny může být tato energie ještě více intenzivní a proměňující. Tato kombinace může vytvořit silný energeticky portál, osvětlující obzory z našeho života, které si vyžadují změny a uzdravení.

Budeme řešit také přátelské vztahy. Posvítíme si na své sklony vyhýbat se konfliktům, strachy ze samoty,
i váhu toho, co si o nás myslí druzí lidé.  A také na to, zda je pro nás důležitější mínění vlastní než ostatních.

Dovolte si se všemi přicházejícími emocemi v klidu se poprat. Možná by stálo za to naplánovat si činnosti, které zajistí uvolnění emocí tak intenzivně, jak je to jenom možné, například různá fyzická cvičení, tanec, zpěv…

Osa znamení Vah a Berana nabádá k identifikování a pojmenování toho, co potřebujeme ve vztazích, a k vyjasnění, kým se máme obklopovat, abychom dosáhli pocitu naplnění. Toto zatmění může vnést světlo do vašich vztahů a signalizovat čas na opuštění známostí, které již neplní svůj účel.

Březnový úplněk je rozloučením se zimou. Částečné (nebo také polostínové) zatmění, které ho provází, nastává při úplňku, pokud se Slunce, Země a Měsíc ocitnou v jedné přímce a Měsíc je na určitou dobu částečně zastíněn Zemí. Již za dva týdny nás čeká další, tentokrát úplné zatmění, a to Slunce, během novoluní v Beranu.
V době úplňku je Pluto ve Vodnáři v  trigonu s Lunou ve Vahách a v sextilu se Sluncem v Beranu. Pluto vám dodá pocit vnitřní síly a umožní řídit se svými vnitřními výzvami.

Jak ovlivní březnový úplněk a zatmění Luny jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Berani, zatmění Luny ve Vahách vám pomůže se změnami ve vašich vztazích. Budete se mít od čeho odpíchnout.

Býci, vaše změny budou v pracovní oblasti, kde mohou vrcholit vaše závazky. Je tu šance postavit se výzvám, umět svoji práci rozdělit mezi další lidi a získat si respekt.

Blíženci, během tohoto zatmění byste se měli věnovat spíše sobě a vyhýbat se lidem, kteří odvádí pozornost od toho, kým opravdu jste.

Raci, během tohoto zatmění nabere spád vše kolem vašeho rodinného života a věcí spojených s vaším domovem. Dokážete vytvořit místo, kde se budete všichni cítit dobře.

Lvi, během tohoto zatmění k vám mohou proudit zajímavé nápady a otevřít se dveře nových možností. Snažte se poučit ze svých starých chyb.

Panny, během úplňku ve Vahách můžete řešit věci spojené s vašimi finančními výzvami a stavět si své osobní mety.

Váhy, možná vás čeká restart spojený s konfrontací s věcmi, kterých se bojíte. Skončí to vaším úspěchem. Může vrcholit nějaký váš osobní plán a něco, čemu jste se delší dobu věnovali. Do další etapy půjdete odlehčení a možná si přitáhnete lásku.

Štíři, zatmění Luny ve Vahách vám vrátí staré vzpomínky, na které se budete dívat pohledem člověka, který je o pár let moudřejší. Uvidíte mnoho věcí jinak a hodně vašich bolístek se vyléčí.

Střelci, dozvíte se nějaké informace, které se týkají vašich přátel a známých a možná nahlédnete do jejich pečlivě střežených tajemství. Dojde vám, že nejste o nic horší než lidé, kteří se nad vámi v minulosti velmi rádi vyvyšovali. Poznáte svoji hodnotu.

Kozorozi, možná se vám dlouho do ničeho nechtělo a nyní přichází období, které vám nese jiný pohled na věc. Může vám přinést vnitřní klid.

Vodnáři, jste velmi aktivní a bylo by potřeba také trošičku vypnout, ať vám neunikají souvislosti toho, co se kolem vás děje. Můžete si lépe nastavit svoji vlastní dráhu.

Ryby, toto zatmění vám přináší určitou emocionální houpačku. Uklidit vás může, že jste zvládli i jiné věci, a tak vás to pouze posílí. Někdo v okolí se může tvářit, že má všechno lepší a bude chtít těžit z vašich pocitů možné rivality. Ale to vás ještě nezná!

Pro Kartářky světla Hel a Ak

Foto: Shutterstock

PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Jsou vždy pohotově po ruce tak, jako váš telefon a rády vám odpoví.

Karmické slunce v Býku

NENÍ NÁHODA, ŽE JSTE SE NARODILI SVÝM RODIČŮM Býk má za úkol postavit dům a obrnit se proti útokům z venčí. Zabezpečit, aby se ...

Víkendový horoskop: Luna ve Střelci si chce užívat

V pátek 26. dubna vnese Luna, vcházející do znamení Střelce nadšení a chuť něco podniknout. Podpoří tak náladu na výlety do svěží zeleně přírody, či ...

Starý cikánský horoskop je považován za velmi přesný. Víte, jaké je vaše znamení?

Stejně, jako v západní astrologii máme zvěrokruh s 12 znameními, i v tom starověkém romském jich je 12. Tím ale jeho podobnost se standardním zvěrokruhem končí. Romský ...

Gabriel je andělský ochránce zrozenců v Býku. Jak pomůže i vám?

Býkům se připisuje Hagiel a podle některých tvrzení i Gabriel  Kdy Gabriela volat? Když mate z něčeho velký strach. Nevíte, co je či není pravda ...

Umění relaxovat

Cítí se často bez energie? V noci se budíte a nemůžete znovu usnout? Býváte často vystaveni stresu a trvá dlouho, než se zklidníte? Tělo vám naznačuje, ...
/ Články

Jak si získat Býky?

Býci ztělesňují krásu v pohybu. Mají cit pro přírodu a také na peníze. Z jejich investic by se mohlo hodně lidí poučit. Býci cítí, že ...

8 univerzálních snů a jejich význam

Každý z nás má sny a jejich symbolika může být u každého člověka trochu jiná. Přesto existují některá „univerzální témata,“ která se objevují ve snech různých ...

Ve středu 24. dubna se připravte na neobyčejný den. Nastane úplněk ve smyslném znamení Štíra

Úplněk, kterému se říká Růžový vrhne světlo na skrývané city, posvítí na tělo, smysly a sexualitu. Proklepne strachy z opuštění a city. Instinktivně budete vyhledávat vše, ...

Samuelčiny šamanské vzkazy na týden 22.4.-28.4.

Berani Navigace – důvěřujte svým instinktům, bezpečně vás povedou. V určité situaci jste zahnání do kouta možná i nějakou osobou, které moc nevěříte. Nebo celý ...

Karta týdne 22.4.-28.4. je Sedmička mečů. Pochopíte, co je to štěstí

Váhy čekají složité debaty. Vodnáři si budou z nepřátel rekrutovat přátele. Střelci zabojují se svou vášní… Mečová sedmička věští různá protivenství, která nakonec, dříve, či ...