Sněhová magie

Na sníh leckdo nadává. My víme, jak vám může pomoci. Naši předci sníh rozhodně nepodceňovali. Nepodceňujte jej i vy. Může být vaším pomocníkem v magii.

„Ten sníh navátý, je pevné podstaty.“

Sněhová magie

Sněhová magie

Sněhu se připisovaly veliké hojivé síly. Pomáhal při bolestech očí, odstraňoval pihy a jiné malé drobné vady krásy. Voda získaná z prvních sněhů posilovala čarodějnou moc bylin.

Seznamte se s Moranou.

Dětem radost a řidičům starost.  V Německu vědí děti, že když sněží, natřásá peří paní Holle. Na Slovensku je to Perinbaba. Podle starých Slovanů vládne zimě Morana, krásná mladá žena s černými vlasy a modrýma očima v bílých šatech posetých diamanty, se svíčkou v ruce.

Vládne ze svého křišťálového paláci a jejím darem světu je mrtvá voda. Jako ledové královně je jí zasvěcen diamant. Ze stromů jí náleží smrk a ze zvířat vrána, či krkavec. Symbolem Morany je lebka, svíce, nebo lampa. V magii se Morana volá na pomoc v boji s nepřítelem, aby jej očarovala a tím zničila. Jako obětina se jí za to přinášel chléb, mléko, med, olej, víno, kůže, železo nebo vlna. Také se jí obětovaly slepice. I zapalování svíček na hřbitovech se považovalo za oběť Moraně.

Jak přivolat sníh.

Máme malou chvíli, kdy se vracíme do krajiny dětství a snů, kdy si přejeme vše vidět čisté a bílé. Tady se vyplatí sáhnout do zdrojů magie počasí. Jeden takový návod radí vytáhnout bubny a sníh si vybubnovat. Ideálně některou středu, v době přibývajícího měsíce. Jedná se o velmi podobný postup  jako při vyvolávání dešťů. Pomoc Mrázíkú není na škodu.

Je zima bez bílého ladovského  sněžného povláčku skutečná?

Poslední týdny, včetně vánočních vypadaly, jako by se už chystaly vítat jaro a ozdobený stromek přitom byl, kam se podíváš. Naštěstí se nám hlásí první nesmělé známky toho, že i tady u nás lze pořád vytáhnout sáňky, brusle i lyže.

Na to má každý z nás spoustu milých vzpomínek z dětství. I já si pamatuji, když mne, jako malou, vozila maminka v Orlických horách, kde jsme žily  na saních do města. Je v tom kus sentimentu. Války sněhových koulí se spolužáky, procházky s babičkou Nanynkou zamrzlou krajinou, kde nám dělal společnost jenom špicl Míša.

Mráz má vliv na lidský organizmus. Pomáhá prokrvovat tělo a má blahodárný vliv na chronickou únavu. Také zabíjí chorobotvorné bakterie. Dejte v mrazu ven peřiny a roztoči a spousta dalších parazitů to nevydýchá.

 

Sníh ve snu viděti…

Sněžný povlak má také svůj význam z hlediska věštění. Zdá se vám o sněhu? Věci nepůjdou dle  vašich představ. Můžete se zamilovat do ne zcela adekvátního partnera pro vás, nebo s ním spadnout po hlavě do milostného románku. Silné sněžení znamená větší potíže a věci nepůjdou ve shodě s tím, co jste si naplánovali. Naštěstí dokážete nástrahy a potíže překonat. Sněhová bouře – to už je životní fičák a přinese bouři i do vašeho života.

A ačkoliv jste to vůbec neplánovali, v součtu vám přinese  pozitivní změny. Chůze zasněženou krajinou má dvojaký význam.  Skromnějším lidem věští zlepšení situace. Boháčům zamrzlou investici. Pokud se vám zdá o sněhu v  roční době, která tomu neodpovídá, čeká vás opravdová láska.

Polibek při padajících vločkách sněhu je věštba splnění snů. Pokud ve sněhu vidíte kámen, má význam tarotové karty Mág. Ve sněhu ale znamená, že vám osud do cesty postavil člověka, který bude probouzet váš obdiv a úctu. Rychle však vyjde najevo, že je to člověk dvojí tváře a hraje s vámi falešnou hru. Ve věštbě na vztahy ukazuje toxický vztah nebo zradu.

Existuje velmi mnoho pověr o sněhu. Jedna z nich varuje, abyste nevyznávali partnerovi poprvé city a lásku v den, kdy napadl čerstvý sníh. Pokud to uděláte, vztah nevydrží déle, než do tání sněhu. Pokud však padá sníh ve svatební den, věští neobvyklé štěstí novomanželům.

Sníh se také používá v magii. Využívá se na rituály. Spolu s odpovídajícími bylinkami se používá do nápojů lásky.  Také rituálům pro stálé štěstí, očistu a přivolání štěstí. Voda kterou jsme získaly z roztátého sněhu, kterou potřeme víčka svého milovaného, přináší lásku a věrnost. Nejlepší rituály na lásku, ochranu a očištění se dělají o prvním lednovém úplňku.

Sněhobílá bělost se také využívá ke tvorbě ochranných amuletů. V čerstvě napadnutém sněhu můžete zamíchat odpovídající bylinky, nebo jím potírat rituální svíce. Bavlněné, lněné, či plátěné sáčky (škapulíře) pokud rozmočíte ve sněhu a necháte vyschnout a teprve poté  do nich vložíte to co vám má přinést  co potřebujete (třeba ochranu od negativních energií). Mají mnohonásobně větší moc.

Vyplatí se také slyšet moudrost mnohých pokolení našich předků. Lidová přísloví o sněhu napoví mnohé.

Potřete si první sněženkou, kterou spatříte, oči a budou celý rok zdravé.

Radost ze sněhu vám přeje

Pro Kartářky světla Helen Stanku

Foto: Shutterstock

PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Jsou vždy pohotově po ruce tak, jako váš telefon a rády vám odpoví.

Magická jarní rovnodennost: Den, kdy se vám mohou splnit všechna přání

Rovnodennost každý rok označuje příchod jara nebo podzimu. Ta, která nás čeká už ve středu 20. března, je zároveň počátkem nového astrologického roku a přinese ...

Myslíte si, že je to opravdu láska?

Když není láska, všechno je studené. (Osho) Říkáme, že někoho milujeme (přijímáme tok energie z jeho srdce a ztotožňujeme to s emocí) a myslíme si ...

Karta týdne 18.3.-24.3. Král disků

Král disků přitahuje peníze, hojnost, nebo alespoň nápady, jak si tu hojnost zajistit. Možná jste na začátku plodného nápadu, ale budete pro to něco muset ...

Týdenní horoskop 18.3.-24.3. Co nese Slunce v Beranu?

V pondělí 18. března přinesou nečekaně příjemné ráno příznivé trigony Luny s Venuší a Saturnem a pomohou dívat se na svět z té lepší strany. Odpoledne ...

Andělský horoskop od 17. 3. do 16. 4.

Býci, někdo pro vás bude mít velké pochopení a to i přesto, že děláte více přešlapů než obvykle. Kozorozi, nedělejte na nikoho velká ramena, ostatně ...

Magické rituály: Šťastné bankovky

Už jste někdy slyšeli o bankovkách, které přitahují hojnost? Pozorně sledujte sériová čísla bankovek, které vám šustí v rukách. Energie některých z nich vám mohou ...

Víkendový horoskop od 15.3. Slunce s Neptunem vám ukážou svět v jiných obrazech

Z všednodennosti vás vymaní Slunce v konjunkci s Neptunem v Rybách. Váš vnitřní svět bude plný různých zajímavých vizí a nevšedních nápadů.  Štěstí vám nesou ...

Je moudré přátelit se s bývalým?

Rozešli jste se, ale on by rád zůstal kamarád. A vy v sobě nemáte jasno a nevíte, jestli ho vůbec chcete ještě někdy vidět. Kdybyste ...

Symboly lásky. Víte, které jsou ty nejznámější?

Lásku si nejčastěji spojujeme se srdcem a červenou barvou. Existují ale i další symboly spojené s tímto krásným citem. Kolik jich znáte? Barvou vášnivé lásky je ...

Magické rituály: Kouzelná zahrada

Dobrá zpráva je, že žádnou zahradu vlastně ani nepotřebujete. Kouzlit můžete s rostlinami, které máte za okny a na balkonech. Málokdo pozná, že je tám ...
/ Články, lidová magie