Runový horoskop a rituály na říjen vám prozradí, koho potkáte a co vás čeká

Snad žádný jiný měsíc nepřeje tolik věštění, jako říjen. Je to totiž období, kdy se blížíme k sabatu Samhain. Říjen se pojí hodně se světem duchů, zasvětí a paranormálních jevů. Podle dávných tradic se prý otevírají brány mezi světem živých a mrtvých. Mlhavé večery i rána spolu s padajícím listím tomu dodávají atmosféru. Něco mezi nebem a zemí je cítit ve vzduchu. Vnímají to nejvíce lidé nadaní rozvinutou intuicí. Proto ho také věštění během října bývá často neobvykle trefené a plní se.

Beran

Eihwaz

Eihwaz je o vytrvalosti. Možná se věci potáhnou déle nežli byste rádi, ale dočkáte se. Počítejte s tím, že kráčíte do nové životní etapy, kde vyjdete ze starých kolejí a vzorců. To pro to, ze Eihwaz se pojí i de smrtí. Nepotřebné odchází a zůstává to životaschopné. Naučíte se dělat věci jinak a také nazírat na svět jinou optikou. Pro ostatní by to byla tvrdá zkouška. Tato je šitá na míru vám a vy ji zvládnete, protože Eihwaz je také silnou ochrannou. Po této zkoušce vám budou připadat dříve velké věci, jako nepodstatné. Vaše hodnoty budou jinde.

Můžete potkat člověka se zamyšleným pohledem pod hustým obočím. Bude kudrnatý, vysoký a lehce neohrabaný. Může mít třeba větší ramena, která budou dominantní ke zbytku těla. Jeho oblečení bude působit, jako kdyby bylo o číslo větší. Pohybovat se bude poněkud chaoticky. Takový člověk rád zadává druhým úkoly, které jsou těžké k realizaci. Umí však pomáhat a také dávat oporu. Může být citlivý s mystickými sklony. Jeho hluboká víra mu nejednou pomohla překonat těžké životní období.

Rituál s runou Eihwaz

Jako talisman vás tato runa bude chránit před různými energetickými a psychickými útoky. Pokud runu nakreslíte na papír a položíte ji na stůl, či na podlahu, vyčkejte hodinu. Pak běžte a schovejte nakreslený symbol do šuplíku. Pročistíte tak atmosféru a vrátíte prostor do energetické rovnováhy.

 

Býk

Gebo

Láska je dar. A nejvíce dostává ten, který dávaje ničeho nepožaduje.

Začne k vám více promlouvat vnitřní hlas a inspirace. Přichází čas, kdy poznáte, že vše se vrací, jak dobré, tak zlé. Můžete uzavřít novou smlouvu. Gebo je runa lásky, a také runa dávání a přijímání. Je symbolem oběti a daru bohům a také otevření se přijímání. Celý život stojí na výměně. Výměně energií, názorů, zkušeností. Výměnou mezi námi a mezi přírodou. Gebo je také o sexuálním splynutí z něhož se rodí nový život. Když něco darujete z lásky, mnohonásobně to obdržíte zpět.  Čeká vás období, kdy se spojíte s lidmi, se kterými vás bude pojit stejný cíl.

Talisman z runy Gebo navrací harmonii těla i duše, chrání před útoky zlých lidí. Můžete jej vytvořit červenou barvou.

Potkáte milého člověka s melodickým hlasem, který vás může zahrnout spoustou překvapení.

Také můžete mít co do činění s lidmi s oblasti charity, hoteliérství, či pohostinství.

Blíženci

Naudisz

Někdy se stane, že člověk setrvává v situaci, která mu není ku prospěchu, ale z nějakého důvodu si namlouvá, že to ještě není tak zlé. Jenže pak se objeví runa Naudiz, která symbolizuje nouzi. Může se jednat i o jinou než materiální. Znamená nouzi o porozumění, lásku, uznání, svobodu, události, které sytí duši. Najednou začne všechno ještě více bobtnat, až to jednoho dne přeteče. A pak to přijde. Úleva. Něco jste udělali a ani nevíte jak. Zkrátka jinak a je vám lépe. Konečně. To to trvalo. Runa Naudiz vás umí vysvobodit z diskomfortní situace a vše nastaví tím způsobem, abyste poskočili o úroveň výš.

 

Potkáte nedbale oblečeného člověka se shrbenou postavou, jako by měl těžký náklad na zádech. Bude mít hubenou tvář a nedbalé oblečení. Má spousty zkušeností a téměř se vším si ví rady. Talisman použijte proti depresím a nechutenství. Posiluje psychiku při dědičných nemocech. Můžete si runu nakreslit na přírodní materiál šedou barvou.

Lidé narození pod runou Naudiz vnímají život a své putování po zemi jako jistou formu učení. Velmi tvrdého. Omezuje, svírá, blokuje a bolí. Mají pod kontrolu své emoce a životní lekce si vždy vybírají ty těžší. Ve své filozofii, že bez bolesti není zisku, mají ohromný dar jít až do krajnosti. Mohou s osudem bojovat, nebo se zcela poddat.

 

Rak

Tiwaz

Runa vám nese zaslouženě vítězství. Rozhodně se vám nebude chtít odhodit svoji ostražitost. Nyní se soustředíte zejména na své vlastní síly a odhad. Všechno dění kolem si budete pečlivě analyzovat a podle toho jednat. Tak, jako runa Tiwaz i vy byste ve jménu spravedlnosti pohnuli se zemí, či nebem. Přijdete na to, že vás chce někdo z vašeho okolí využít a zpřetrháte s ním veškerý kontakt. Rozhodně se také nebudete chtít podřizovat druhým lidem.

Můžete potkat člověka spíše vojenského typu. Bude mít rázný krok a pokud jde o ženu bude častěji chodit v kalhotách. Je to člověk rozhodný, aktivní, ale přitom jemný. Pro dobrou věc bude ochoten zasvětit svůj život. Tento měsíc před sebou zahlédnete cestu k cíli. Vězte, že je právě ta nejdelší, ale je požehnaná. I když se někdy pojí s delším časem, je to cesta správná. Jenom ještě potřebujete nabrat různé zkušenosti. Vaše silná vůle vám pomůže, abyste získali to, co si zasloužíte. Ve vztazích můžete prohloubit svoje city a lásku. Také si můžete adoptovat nějaké opuštěné zvířátko.

Štěstí vám ponesou vojáci, zejména šarže, vědci, lékaři a psychoterapeuti.

Jako amulet Tiwaz vnáší energie pro budování, dává tah k úspěchu.

 

Lev

Isa

V tomto období buďte opatrní, zvlášť na důležitá rozhodnutí. Snažte se je oddálit na vhodnější dobu. Budete oplývat nečekanou vnitřní rovnováhou, a dokonce i trpělivostí. Budete umět trpělivě vyčkat na příležitost a vhodnou chvíli pro splnění svých snů. Možná budete nebývale nedůvěřiví vůči novým známostem a budete se někdy tvářit přísně, uvnitř vás ale bude srdce bít divoce. Přijde pár složitějších momentů, ale vy nevezmete nohy na ramena, ale budete vše řešit a analyzovat.

Potkáte vysokého, štíhlého, světlovlasého člověka nordického vzhledu. Moc toho nenamluví. Vysoké čelo bude nasvědčovat moudrosti, o kterou se nebude chtít příliš dělit. Pokud jej požádáte o radu, bude jasná a věcná.

Speciálně budete mít tento měsíc štěstí na dobré pořízení s lidmi v Rybách a také s mystiky, chirurgy, či anesteziology. Na co si dejte pozor, je páteř.

Talisman z runy Isa pomáhá slyšet hlas intuice a otvírá vás k životu, drží od vás nepřátel dál. Můžete jej nakreslit bílou, stříbrnou, blankytnou, či v barvách duhy.

 

Panna

Fehu je runa zisku, majetku a dosazení vytyčené mety. Zároveň nabádá k přímému jednání a opatrnosti a přímočarosti ve věcech obchodu.  Věští nejenom hojnost, ale i rozhodnost ve slovech, činech i skutcích. Slovo bohatství pro vás ale bude velmi širokým pojmem. Je to nejenom to, co je dočasné, ale také to, co je nemateriální a duchovní, například láska, moudrost nebo duchovní krása.

 

Vaše vůle bude nebývale posílena a u druhých lidi budete vzbuzovat dojem autority. Objevíte v sobě touhu pomáhat, podpořit druhé a dělit se s tím, že víte že sdílená radost je znásobená radost. Čím více vydáte, tím více sami dostanete od života. Budete mít radost, že se můžete tyto dary osudu podělit s druhými lidmi. Jediné, co vás může rozladit jsou předsudky honba za svými vrtochy. Nicméně zařídíte to tak, ze tím nebude trpět vaše domácnost. Spíše naopak.

Můžete potkat komunikativního člověka rozhodných pohybů, který zná svoji hodnotu. Bude o sebe dobře dbát. Překypuje potřebou pomáhat druhým lidem a dělit se o své znalosti a zkušenosti. Umí být dobrým organizátorem, který se umí vcítit do jádra pudla.

Štěstí vám může nést rolník, bankéř, šéf, či byznysmen.

 

Amulet z runy Fehu – posiluje organismus v době nemoci těla i duše, nese hojnost.

Fehu

 

Váha

Wyrd

Tato nepopsaná runa říká, že nyní je možné všechno, nebo nic. Boží prst ukazuje, že si něco přitáhnete, nebo naopak. Co? Runy vám tu odpověď dnes nedají. Nechte dozrát čas.

 

Štír

Anszus

Pocítíte hlad – po informacích. Požádejte o radu někoho zkušenějšího a moudřejšího. Ansuz miluje životní moudrost a přehled. Zatímco ostatní budou odpočívat na pláži, či u rybníka, vy se budete mít potřebu soustavně něco učit. Nebude nikoho, kdo by přebil vaše argumenty. A trefnými argumenty můžete vytvořit pravé zázraky. Své myšlenky budete umět podat tak, aby vás druzí pochopili, aniž byste přitom dávali pocit, že jste svým vzděláním a informovaností o několik levelů výše. V knihovnách, antikvariátech se budete cítit, jako doma přistihnete se, že byste byli schopni vydat poslední peníze za knihu, kterou si chcete přečíst, když jí konečně seženete. Nebývale se u vás posílí dar porozumění druhým lidem, a tak pro vás nebude problém dát dohromady znesvářené strany. Budete trefně argumentovat a využijete ta správná slova. Budete poněkud nepřehlédnutelní na různých akcích, protože budete umět lépe než kdykoliv dříve pobavit svým ostrovtipem celé okolí. Odkryjete v sobě dar kouče, který bude motivovat své okolí. Nudit se nebudete.

 

Můžete potkat člověka který hrdě nese svoje tělo vzpřímeně, bude mít vysoké čelo, velké rozumné oči a v nich charakteristický lesk. V čem však bude vynikat, je dobré vyjadřování, rychlá mluva a výrazná gestikulace. Bude mít spíše zrzavé vlasy, které ukazují na horkou hlavu. Může být lehce zarostlý. Umí hbitě vyjadřovat své úmysly, bude vzdělaný a s ušlechtilou aurou. Umí rozumět druhým lidem a chápe jejich pohnutky. Byl by dobrým advokátem. Často ho fascinují noví lidé a nezřídka se také mýlí v lásce. Umí si s tím ale poradit svým vlastním způsobem, aniž by se hroutil.

 

Štěstí vám ponesou muzikanti, duchovní učitelé, básníci, písaři, kněží a v neposlední řadě věštci a věštkyně, protože tato runa je jejich znamením.

 

Amulet z runy Ansuz chrání před nemocemi spojenými s hlasivkami, mluvením, krkem a také vyjádřením citu.

 

Střelec

Inguz

Jednou větou: vše je na dobré cestě, nechte plány dozrávat. Dojdete svého cíle.

Inguz vám pomůže ve výdrži vše dozrává. Vaše vize potřebují správné načasování a píli. Budete mít velké štěstí, pokud neslevíte ze svých plánů a dotáhnete je do konce. To, co je nyní zrnkem, při správném zalévání poroste a přinese dobré ovoce. Starejte se o své příjmy a může vám přijít příležitost si polepšit.

Můžete potkat klidného zralého člověka s mladickým švihem a lehce prošedivělou kšticí. Jedním z jeho kladných rysů je zodpovědnost.

Štěstí vám ponesou lidé povoláním rolníci, kněží, či duchovní mistři. A také lidé ve znamení Vodnáře.

 

Talisman z runy Ingwaz pomáhá chránit vaši energii. Pomáhá zachovat klid. Těhotným usnadňuje donošení plodu lásky. Kreslete žlutou, nebo hnědou barvou a noste s sebou.

 

Kozoroh

Ehwaz

Komunikace bude důležitá. Přijdou nové informace, které jsou tu pro to, aby vám pomohly. Spolupráce s druhými lidmi pro vás bude nyní velmi důležitá. V osobním životě zavládne láska. Runa ukazuje lidi, kteří jsou si blízcí. Je o lásce a pevných vztazích, založených na vzájemné úctě a porozumění.

 

Možná potkáte člověka střední postavy, který se rád obléká do přírodních materiálů a zejména kůže, více upnuté k tělu. Bude mít spíše kolébavou chůzi. Lehce vlhká, velká dlaň bude mít překvapivě silný a rozhodný stisk. Vedle tohoto člověka druzí rozkvétají a realizují své sny. Uměl by být i znamenitým diplomatem. Budete mít štěstí na jednání se zrozenci ve Vahách a s Blíženci. Štěstí vám mohou nést i řidiči, či žokejové.

 

Rituál s runou Eihwaz

Jako talisman vás tato runa bude chránit před různými energetickými a psychickými útoky. Pokud runu nakreslíte na papír a položíte ji na stůl, či na podlahu, vyčkejte hodinu. Pak běžte a schovejte nakreslený symbol do šuplíku. Pročistíte tak atmosféru a vrátíte prostor do energetické rovnováhy.

 

Vodnář

Mannaz

Všechno má svůj řád. Všechny věci, které souvisí s materiálními záležitosti, by se měli stabilizovat. Složenky zaplacené, věci v domě opravené, a tak budete moci přemýšlet o tom, jak pomoci lidem, kteří jsou na tom hůř. Máte možnost překonat složitější období, zvítězit nad nemocí a nabrat sílu. Můžete se rozhodnout pro absolvování nějakého kurzu, či vzdělání, které vám zajistí dobrou budoucnost.

 

Každý den by měl být rituálem, každá příhoda poskytnout poznání, jak dokonale jste schopni věci řešit a jak si se vším poradit. Tak jste schopni řídit vlastní život a svojí vůlí dosáhnout toho, co jste si předsevzali.

 

Může se stát, že potkáte člověka, s vysokým, inteligentně působícím čelem, teplým, pronikavým pohledem, který ponese své tělo vzpřímeně s hlavou vzhůru. Při podávání rukou rád podává obě dvě. Jeho nejčastější dotaz bude – jak vám mohu pomoci? Je to někdo, kdo si může přijít pro pomoc, ale zároveň pomáhá. K tomu, aby nalezl řešení svého problému, se potřebuje pouze ujistit, že nalezl to správné řešení. Nízké záměry nejsou v jeho repertoáru. Ve svazku bude stabilní a pečující partner.

Štěstí vám nesou lidé v profesi učitelů. Nicméně runa ukazuje také na papeže, krále, duchovní mistry, či mentory.

 

Ryby

Dagaz

Říká se, že největší tma bývá před úsvitem. A kde je světlo, není tma. Dagaz znamená v překladu den. Konečně přichází svítání a s ním štěstí, které je doménou této runy. Jitřenka předznamenává příznivý dopad událostí. Znak runy Dagaz nese záruku úspěchu. Nošený na srdci povzbuzuje celý organismus, kreativitu a konstruktivní myšlení. Rovná Dagaz říká, že vám přichází pozitivní změny.

 

Možná potkáte člověka, který se umí velmi trefně vyjadřovat, má dobrý postřeh a je otevřený. Bude mít jasnou tvář, velké oči a vysoké čelo. Může být štíhlý s velkými dlaněmi. Do jeho nejčastějších frází patří – vše dobře dopadne.

Pokud takový člověk navštíví kartářku, přijde jenom proto, aby si potvrdil své city. Všechno, co se mu říká, potvrdí, jako kdyby to dávno věděl.

Ve vztahu můžete být velmi citlivý a také nemáte problém se zamilovat na první pohled.

 

Štěstí vám nesou objevitelé, kartografové a mystici.

Pro Kartářky světla Helen Stanku
Foto: Shutterstock
PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Jsou vždy pohodlně po ruce tak, jako váš telefon a rády vám odpoví.

Víkendový horoskop od 29.3. Merkur v Beranu se nebojí a jde na věc zpříma

Na Velikonoce se nudit nebudete. Luna ve Střelci vyladí k flirtování, škádlení a žertům, avšak Merkur v Beranu si servítky brát nebude. Někdy je konfrontace ...

Velikonoce šestkrát jinak. Jak se slaví svátky jara ve světě

Věděli jste, že v Norsku nesmí na Velikonoce chybět správná detektivka, ve Spojených státech se pořádá hon na vejce a ve Španělsku se i bubnuje? ...

Horoskop na duben 2024

Berani, během měsíce by vás mělo čekat velké množství změn. Záleží, jestli jim vyjdete vstříc. Býci, nezapomínejte na svoji rodinu, zaslouží si vaši pozornost. Přes ...

Ideální sport podle zvěrokruhu: Čemu by se měl věnovat Býk a co bude vyhovovat Střelci?

Není pochyb o tom, že pohyb prospívá zdraví. Pokud se k němu ale musíte nutit, možná jste ještě nenatrefili na ten, který se k vám opravdu hodí ...

Úklid v životě…

Do hloubkového úklidu (čehokoli) se mnohým z nás zpravidla ukrutně nechce. Tím spíše do náročného třídění vzpomínek, fotografií, zážitků, nezpracovaných emocí a vztahů. Odkládáme, jak jen ...

Partnerský horoskop: Lev. Která znamení se k němu nejlépe hodí?

Každé znamení zvěrokruhu má své přednosti i slabiny. A pokud chcete vydržet s někým ve vztahu, je dobré je znát. Jak miluje extrovertní, energický, kreativní, sebevědomý, ...

Proměna osudu je štěstí

Základní schéma Víte, že můj život se v určité etapě spojil s Tarotem a jeho filozofií. Od té doby se na svět dívám tímto ...

Karta týdne 25.3.-31.3. Šestka holí oslaví vaše dosavadní snažení

Střelci, máte skvělou šanci vyjít z kola fixních idejí a informace, které dostanete konečně začít používat s užitkem. Na cestách buďte opatrní, můžete trochu bloudit ...

Týdenní horoskop 25.3.-31.3. Co nese úplněk a zatmění ve Vahách?

V pondělí 25. března nastane zatmění Luny (8:01) a  úplněk ve znamení Vah. Tento úplněk bude výjimečně silný, neboť mu bude dělat společnost částečné zatmění ...

Blíží se březnový úplněk ve Vahách: Přinese první ze série zatmění a nastaví zkoušku našim vztahům

Míváte poslední dobou v noci neklidné spaní a převalujete se z boku na bok? Pokud ano, budiž vám útěchou, že v tom nejste sami. Úplněk, ...