Partnerský horoskop: Střelec. Která znamení se k němu nejlépe hodí?

Každé znamení zvěrokruhu má své přednosti i slabiny. A pokud chcete vydržet s někým ve vztahu, je dobré je znát. Jak miluje energický, optimistický, svobodomyslný a kamarádský Střelec mající zálibu v dobrodružství a cestování? Jaká znamení se k němu hodí nejvíc? A s kým si naopak nemusí úplně rozumět?

Střelec je nejdobrodružnějším znamením zvěrokruhu. Vládne mu oheň, což se projevuje v každém konání zrozenců v tomto znamení, včetně lásky. Pokud Střelec miluje, dělá to s vášní a celou svou duší. A u osob opačného pohlaví mívá štěstí. Ať přijde kamkoliv, vždy se ve společnosti objeví někdo, kdo o něj projeví zájem. Střelci bývají v lásce velmi přesvědčiví, alespoň na začátku vztahu. Rychle se nadchnou a bezhlavě se vrhnou do milostného dobrodružství. Je tu ale vážné nebezpečí, že jejich vztah nebude mít dlouhého trvání. Jak rychle vzpláli, tak rychle mohou pohasnout. A pokud se s partnerem rozejdou, velmi brzy si najdou náhradu. Jen málokdy se stává, že by prožívali platonickou lásku. Snaží se ji co nejdříve realizovat v konkrétních skutcích.

Muž narozený ve znamení Střelce bývá opravdový chlap, který na svou partnerku klade značné požadavky. Ve vztahu je romantický, vstřícný a upřímný. Když někoho opravdu miluje, umí být velmi štědrý, milovanou osobu neustále a rád obdarovává. Někdy to až přehání a zaslepen láskou klidně obětuje vše, jen aby dosáhl svého. Žena narozená ve znamení Střelce miluje hlavně svobodu a nezávislost a v lásce dokáže nabídnout často víc, než se od ní očekává. Miluje velkoryse, mívá ale nepřiměřená očekávání a bývá až moc upřímná.

S kým může být Střelec šťastný?

S Beranem: Setkávají se dvě silné osobnosti, které pojí láska k dobrodružství. Na začátku v mnoha případech bývá přátelství, které postupně přeroste ve velkou citovou náklonnost. Mohou mít spolu velmi krásný a láskyplný vztah. Velmi ale bude záležet na diplomacii Střelce.

Se Lvem: Dvě ohnivá znamení spolu budou alespoň na začátku měřit síly a soupeřit o moc. Pak ale nastane doba krásného usmiřování a velmi pozorného chování. A pokud se Střelci podaří přesvědčit Lva, že jsou rovnocennými partnery, mohou spolu vytvořit harmonický milostný vztah a prožít spolu dlouhé roky ve šťastném manželství.

S Váhami: Střelec a Váhy spolu mohou vytvořit velmi harmonickou dvojici a mít šťastný a dlouhodobý vztah. Doplňují se ve všech směrech a záleží jen na nich, zda jim to vydrží. Někdy je může rozdělit rozdílnost jejich zájmů. Střelec častěji inklinuje ke sportovní činnosti a přírodě, zatímco Váhy jsou více společenské.

S Vodnářem: Tady se setkává vzdušné a ohnivé znamení a jak známo, vzduch dokáže oheň krásně povzbudit. Jejich milostné vzplanutí tak může být náhlé a krásné a oba si ho dokonale užijí. Ve vztahu se spolu určitě nudit nebudou, pokud ale chtějí, aby vydržel, musí si ujasnit, kdo bude rozhodovat. Nejspíš by to měl být Střelec, který je o něco méně nepraktický.

S kým to Střelci bude trochu skřípat?

S Býkem: Zde se setkává země a oheň. Jde o dost nesourodou dvojici. Býk touží po klidu a pohodě, Střelec je dobrodruh, který miluje cestování. Mohlo by to klapat, kdyby si poskytli vzájemnou volnost. Většinou to tak ale není, hlavně ze strany Býka.

S Blíženci: Tihle dva si asi budou rozumět spíš jen jako přátelé. Rychle mezi nimi sice může dojít k milostnému vzplanutí a fyzickému sblížení. Nejspíš budou plánovat i společnou budoucnost, většinou ale zůstane jen u plánů, k jejichž realizaci nikdy nedojde.

S Rakem: Pro společnou práci, cestování nebo společenský život může být Rak pro Střelce skvělým parťákem. V milostném vztahu už to asi moc klapat nebude, ledaže by oba dokázali být nadmíru tolerantní. Rak je mnohem citlivější, náladovější a tíhne k rodinnému životu, zatímco Střelec potřebuje volnost, sportovní vyžití a přírodu.

S Pannou: Mezi těmito dvěma znameními až překvapivě často dochází ke sňatkům, přestože se k sobě moc nehodí. Panna se Střelci sice zpočátku dokáže přizpůsobit, přesto po čase dochází k pocitům neporozumění a nejistoty.  Příčinou odcizení a většinou i rozchodu bývá Střelcovo nepředvídatelné jednání, provokace a nedostatek svobody.

Se Štírem: Mezi těmito dvěma často dochází k velmi rychlému vzplanutí a silnému milostnému vztahu, který ale přináší i značné komplikace. Zatímco Střelec je kamarád s každým, Štír má s mnoha lidmi problémy. Střelec bude mít pocit, že ho Štír omezuje, a Štír začne žárlit. Navíc ho bude rozčilovat, že Střelec okamžitě všechno vykecá. Pokud spolu chtějí vydržet, budou na tom muset oba hodně zapracovat.

Se Střelcem: Když se ve vztahu potkají dva Střelci, dvě ohnivá znamení, dvě optimistické a rozverné povahy, určitě se nikdy spolu nudit nebudou. Z ničeho nedělají velkou tragédii, což může být problém, když jde o důležité věci. Většinou se tedy tento vztah hodí jen pro přátelství, pro manželství nebo dlouhodobý milostný vztah to nestačí.

S Kozorohem: Optimistický Střelec a vážný Kozoroh se dost liší svými charakterovými vlastnostmi a často si spolu ani nemají co říct. Jejich odlišné povahy vzájemnému porozumění dost překážejí.  Pokud spolu i tak vydrží, přinese to prospěch hlavně Kozorohovi, který díky ohnivé energii Střelce trochu roztaje. Oba by ale měli dávat pozor, aby ho Střelcův žár nespálil.

S Rybami: Tento vztah bude pro oba dost náročný. Oba jsou idealisté, oba mají zájem o spiritualitu a jsou tolerantní. To může být dobrý základ a na začátku vztahu to opravdu může dobře fungovat. Přecitlivělé Ryby ale začne brzy znepokojovat Střelcův realistický pohled na svět a mohou Střelce duševně až ubíjet.

Pro Kartářky světla Ak

Foto: Shutterstock

PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Jsou vždy pohotově po ruce tak, jako váš telefon a rády vám odpoví.

Čas narození toho o vás může prozradit víc, než si myslíte. Víte, kdy se podle numerologie rodí nejstatečnější lidé?

Pokud jde o čas narození, nezáleží jen na měsíci nebo dni, ale dokonce i na konkrétní hodině. Numerologové a astrologové tvrdí, že pokud budete znát ...

Víkendový horoskop od 3.5. Mars s Plutem nesou velké výzvy

V pátek 3. května osvěží dobrou náladou skvělé sextily Luny s Venuší a Sluncem, a dokonce i Marsu s Plutem. Ty nesou velké výzvy. Nastává ...

Tánin numerologický horoskop na květen 2024

Jste zvědaví, jaké energie si z pohledu numerologie ponese letošní květen? Tak se pojďte začíst do informací nejen všeobecného náhledu, ale také pro vaše životní ...

Co nám věští hvězdy v květnu?

Velké výkyvy nálad nás čekají hned na začátku měsíce. Mezi 1. a 5. květnem ovládne naše emoce Venuše v kvadratuře s Plutem. Dávejte si pozor na ...

Líbání podle horoskopu: Které znamení vás vystřelí k výšinám?

Nastává období polibků. Se Lvem se vám podlomí kolena, Štír vám připraví  metafyzický zážitek, Panna líbá jako z pohádky. Víte, které znamení vás vystřelí do ...

Runový horoskop a rituály na květen 2024 vám prozradí, koho potkáte a co vás čeká

Berani, vaše květnová runa štěstí je Tiwaz Ostražitost vás neopustí ani v květnu. Hodně se soustředíte zejména na své vlastní síly a odhad. Všechno dění ...
/ Články

Blíží se květen. Využijte ideální čas udělat si čarodějný rituál

Květen býval z hlediska dávných tradic považován za měsíc, kdy byly více otevřeny brány mezi naším světem a světem zemřelých předků. Duchové navštěvovali náš svět ...

Samuelčiny šamanské vzkazy pro týden 29.4.-5.5.

Berani   Kouzla – přiznejte si svou sílu. Tento týden si berani přiznejte svou sílu v situaci, kterou je nutné opustit pro váš prospěch ...

Karta týdne 29.4.-5.5. je Eso disků. Mocný talisman nese štístko

Vodnáři, zatoužíte po dobrých stránkách života, které však uspokojí příjem peněz. Sentimenty stranou, zaměříte se na peníze. Raci, na cestě jsou investice do rodiny a ...

Horoskop na květen

Býci, zpomalte trochu ve svém tempu. Odjeďte na prodloužený víkend, zajděte si zacvičit nebo s přáteli do kina. Blíženci, květen bude ve znamení nových zážitků ...