Jak vychovat odolné děti pomocí astrologie

Věříte alespoň trochu astrologii? A chcete vychovat své děti tak, aby dokázaly být samostatné a zvládly odolávat nepřízním osudu? Zkuste ve svém rodičovství spojit psychologii s astrologií!

Samozřejmě je důležité být celkově podporujícím a milujícím rodičem, který pomůže dětem prospívat a být šťastné. Chcete-li ale vychovat děti, které v životě jen tak něco neporazí, je důležité dávat jim příležitosti být nezávislými, aby dokázaly, že zvládnou řešit problémy samy. A vzít přitom v úvahu i vlastnosti jejich znamení zvěrokruhu.

Děti ve znamení Berana

Těmto dětem je důležité dávat příležitosti, aby ukázaly svou vášeň a nezávislost. Beran je ovládán planetou Mars. Rodiče by proto měli takové dítě povzbuzovat, aby se naučilo rozvíjet pevná přátelství. Díky nim se naučí nelpět jen na rodičovské lásce, naučí se občas sklonit hlavu a podřídit ostatním a získá spoustu dalších podnětů. Určitě je dobré povzbuzovat dítě, aby si šlo za svými sny, s nadšením a energií Beranům vlastní.

Děti ve znamení Býka

Býkům vládne planeta lásky a krásy Venuše a právě na to by se měli rodiče dětí narozených v tomto znamení zaměřit. Podporujte je v tom, aby vytvořily něco krásného. Zpočátku to mohou být výtvory krásné jen ve vašich očích, ale to je úplně jedno. Když dítě zjistí, jaké schopnosti má, získá díky tomu silnou důvěru v sebe sama. Podporujte ho a dodávejte mu inspiraci. Co vy víte, možná později ukáže svůj talent nejen vám, ale celému světu.

Děti ve znamení Blíženců

Blížencům vládne planeta komunikace Merkur a rodiče dětí narozených v tomto znamení by je měli povzbuzovat, aby byly nezávislé a důvěřovaly svým schopnostem. Malí Blíženci potřebují komunikovat, vyjadřovat se a navazovat přátelství s ostatními dětmi. Díky tomu získají, podobně jako Berani, spoustu podnětů, které jim pomohou v jejich rozvoji.

Děti ve znamení Raka

Děti narozené ve znamení Raka je důležité učit, jak mocná je empatie. Díky tomu budou moci ukázat svou pečující a intuitivní stránku, která je Rakům tak vlastní. Může jim v tom pomoci například domácí mazlíček nebo rostlina, o kterou se budou muset postarat. Povzbuzujte malého Raka, aby se za své emoce nestyděl, ale naopak na ně byl hrdý. A aby byl sebevědomější při nastavování hranic.

Děti ve znamení Lva

Lvům vládne samotné Slunce, což by měli mít rodiče těchto často kreativních dětí na zřeteli. Nechte jim místo v centru pozornosti, ve světle reflektorů. Je jedno, jestli budou chodit na taneční kroužky, hrát hokej nebo třeba zpívat. Povzbuzujte je, aby si šly za svými sny a nikdy se na své cestě na vrchol nevzdávaly.

Děti ve znamení Panny

Zrozenci ve znamení Panny milují, když mohou řešit problémy, získávat informace a přicházet s řešením. Využijte toho i při výchově dětí narozených v Panně, podporujte a chvalte jejich analytické schopnosti. Panny na sebe bývají hodně přísné a sebekritické, což jim může bránit v rozvoji. Nešetřete proto chválou, podporou a vyzdvihováním schopností dítěte. Panny mohou být i introvertní, ale díky milujícím a podporujícím rodičům se jim může podařit objevit svou skutečnou sílu a zazářit.

Děti ve znamení Vah

Váhy bývají velmi společenské, což by rodiče dětí narozených v tomto znamení měli vzít v potaz. Dávejte jim příležitosti navazovat vztahy s ostatními dětmi, učte je diplomacii a tomu, jak si nastavit své hranice, aby je ostatní nevyužívali. Díky tomu se mohou děti naučit nezávislosti a tomu, že není dobré spoléhat na to, že jsou všechny vztahy jen plné lásky a romantiky.

Děti ve znamení Štíra

Malí Štíři bývají zvědaví a právě v tom je potřeba je povzbuzovat. Veďte je k tomu, aby se zabývaly tím, co je zajímá a dělá šťastnými. Pokud bude mít Štír rodiče, kteří ho budou podporovat v cestě za jeho sny, může to dotáhnout hodně daleko.

Děti ve znamení Střelce

Střelec ovládaný planetou Jupiter potřebuje rodiče, kteří ho budou podporovat v jeho dobrodružstvích a průzkumnických cestách. Děti narozené ve znamení Střelce by měly mít příležitost cestovat, objevovat, poznávat nové kultury, učit se nové věci. Střelci jsou věční studenti a těší je, když mohou neustále nasávat informace a růst. Dejte těmto dětem tedy příležitost, aby se mohly stále učit, ale také aby mohly své znalosti uplatnit.

Děti ve znamení Kozoroha

Být rodičem dítěte ve znamení Kozoroha může být někdy dost náročné, protože tyto děti bývají takoví malí šéfové. Rády se učí věci, které jsou pro ně užitečné, ale prostřednictvím získaných znalostí se pak také snaží prosadit svou autoritu. A věřte, že Kozorozi umí být docela rebelové. Rodiče by je proto měli trochu uzemnit, ukázat jim, kde je jejich místo a jaké jsou jejich povinnosti, kterým se nemohou vyhýbat. A také je naučit, jak se podřídit autoritě.

Děti ve znamení Vodnáře

Zvědavé a odhodlané, takové jsou děti ve znamení Vodnáře. Potřebují rodiče, kteří je budou povzbuzovat, aby přemýšlely trochu nad rámec svých možností. Díky tomu pak budou ve svém životě schopné uplatnit svou inovativní mysl. Vodnáři mívají velmi inspirativní a často až nadpozemské myšlenky, což vůbec neznamená, že jsou nereálné. Naopak, někdy jsou geniální. Proto by se měli rodiče postarat o to, aby byl malý Vodnář hrdý na to, co vymýšlí i dělá. Nikdy nevíte, co z toho v budoucnu vznikne.

Děti ve znamení Ryb

Učit děti emoční inteligenci a být hrdé na to, co cítí, to je pro rodiče malých Ryb zásadní. Musí tu být pro své děti a učit je, že jsou silné. Jejich síla spočívá ve schopnosti cítit soucit s ostatními. Podporujte své děti v tom, aby se nebály převzít vůdčí role a staly se hrdiny tím, že budou pomáhat druhým. Ovšem za předpokladu, že v této činnosti dokážou najít rovnováhu. Že se tím nenechají úplně pohltit a nakonec třeba i zničit.

 

Pro Kartářky světla Ak

Foto: Shutterstock

PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Jsou vždy po ruce, stejně tak, jako váš telefon. Rády vám odpoví.

Kdo seje vítr, může sklidit i obrovskou bouři

Poklidné nedělní odpoledne na Malé Straně rozrážel snad jen hukot nekonečných hloučků všudypřítomných turistů z ulice. Kocour spal spokojeně v kovové pyramidě. Uprostřed ní, na proutěném ...
/ Články, láska magie

Karmické slunce v Býku

NENÍ NÁHODA, ŽE JSTE SE NARODILI SVÝM RODIČŮM Býk má za úkol postavit dům a obrnit se proti útokům z venčí. Zabezpečit, aby se ...

Víkendový horoskop: Luna ve Střelci si chce užívat

V pátek 26. dubna vnese Luna, vcházející do znamení Střelce nadšení a chuť něco podniknout. Podpoří tak náladu na výlety do svěží zeleně přírody, či ...

Starý cikánský horoskop je považován za velmi přesný. Víte, jaké je vaše znamení?

Stejně, jako v západní astrologii máme zvěrokruh s 12 znameními, i v tom starověkém romském jich je 12. Tím ale jeho podobnost se standardním zvěrokruhem končí. Romský ...

Gabriel je andělský ochránce zrozenců v Býku. Jak pomůže i vám?

Býkům se připisuje Hagiel a podle některých tvrzení i Gabriel  Kdy Gabriela volat? Když mate z něčeho velký strach. Nevíte, co je či není pravda ...

Umění relaxovat

Cítí se často bez energie? V noci se budíte a nemůžete znovu usnout? Býváte často vystaveni stresu a trvá dlouho, než se zklidníte? Tělo vám naznačuje, ...
/ Články

Jak si získat Býky?

Býci ztělesňují krásu v pohybu. Mají cit pro přírodu a také na peníze. Z jejich investic by se mohlo hodně lidí poučit. Býci cítí, že ...

8 univerzálních snů a jejich význam

Každý z nás má sny a jejich symbolika může být u každého člověka trochu jiná. Přesto existují některá „univerzální témata,“ která se objevují ve snech různých ...

Ve středu 24. dubna se připravte na neobyčejný den. Nastane úplněk ve smyslném znamení Štíra

Úplněk, kterému se říká Růžový vrhne světlo na skrývané city, posvítí na tělo, smysly a sexualitu. Proklepne strachy z opuštění a city. Instinktivně budete vyhledávat vše, ...

Samuelčiny šamanské vzkazy na týden 22.4.-28.4.

Berani Navigace – důvěřujte svým instinktům, bezpečně vás povedou. V určité situaci jste zahnání do kouta možná i nějakou osobou, které moc nevěříte. Nebo celý ...