Víkendový horoskop: co přinese Slunce v konjunkci s Merkurem

V sobotu 16.7. 21:37  očekáváme důležitou astrologickou konstelaci tohoto léta. Slunce v konjunkci s Merkurem.

 

Merkur byl ve starověkém Řecku spojován s Hermem, poslem bohů.  Slunce s bohem umění Apolónem, bohem světla, později i slunce, věštkyň a múz, který vynikal ve všem. Pomáhal i trestal.  Setkání Slunce s Merkurem vám může otevřít oči v různých tajemstvích a záhadách. Trápí-li vás nějaký problém, nebo máte nejasné předtuchy, hledejte odpovědi teď. Slunce v konjunkci s Merkurem dovolí spatřit, jestli vás svět bere tak, jak má a jak si zasloužíte a jak se postavit zlu. Pomůže tomu znamení senzitivního Raka, ve kterém se planety nachází.

 

Klípky, zprávy, rozhovory, vše se dozvíte, buďte ale také chvilku sami se sebou.

Merkur je na kole zodiaku vždy poblíž Slunci tak, jak se na hvězdného posla sluší a patří. Slyší všechny klípky a neunikne mu žádná informace. Setkají se v aspektu konjunkce proti sobě šestkrát za rok. Jednou je Merkur v pohybu vpřed a podruhé v retrográdu. Den, ve kterém se Slunce a Merkur nachází v tomtéž stupni, má speciální energii, která vás vynese na vyšší úroveň porozumění.

Speciální síla tohoto aspektu vychází z astrologické symboliky planet.  Slunce, jako naše hvězda a zdroj světla, symbolizuje ducha a spojení se zdrojem života. Merkur je symbolem mysli, intelektu a osudu. Setkání je bezprostřední transfer vyššího stupně vědění, které můžete využít v každé oblasti života. Proto, z třeba nějaké oslavy utečte na chvíli na klidné místo a soustřeďte se na starosti, které vás trápí a které chcete vyřešit.   Pokud hledáte novou inspiraci a stěžujete si na nudu, Merkur vám může také poradit něco zajímavého k úvaze.

 

Rak

Emoce a vzkazy vesmíru

 

Červencová konjunkce je ve znamení Raka, který se váže s podvědomím a city. Proto ještě do 18.8. věnujte pozornost snům, předtuchám i reakci svého těla. Můžete tak dostávat ukazatele, co je důležité a co hledáte podvědomě. Aspekty pocítíme po celý den, ale nejvíce budou působit až bude Merkur v takzvaném srdci Slunce od sobotních přibližně 19:30 až do půlnoci.

Beran

Pátek vás něco  mile ukonejší a vy se budete opět cítit dobře. V sobotu budete díky Luně v sextilu ve svém živlu. Před vámi se rýsuje den plný příjemných souher náhod. Nedělní ráno uplyne ve víru rodinných záležitosti a odpoledne setkáváním s lidmi, či návštěvami, zejména však u stolu.

 

Býk

V pátek velmi lehce uvěříte fascinujícím příběhům, či zprávám. V práci můžete čistě náhodou potkat někoho důležitého. Neváhejte jej oslovit. Sobotní Luna v sextilu věští úspěšný den. Bavte se a flirtujete. Hlavně se nepouštějte do složitých témat. Nedělní volný den příliš nepřeje rizikovým jednáním. Důvěřujte své intuici a držte se zdaleka od nepřejícných lidí.

 

Blíženci

 

Luna v trigonu může změnit váš pohled na svízelné záležitosti, které vás doposud stály spousty energie. V sobotu se vrhnete na rodinné záležitosti. Jen si toho na sebe neberte příliš mnoho. Můžete se přistihnout, že vy pracujete, a druzí si hoví. Neděle vás obdaří silnějším smyslem pro humor, ale moc si nedělejte legraci z druhých lidí.

 

Rak

 

V pátek se vrhnete do práce, můžete být úspěšní. Sobotní výsledky vaší práce vás mohou pozitivně překvapit. Příbuzní budou mít dobrá rozhodnutí a vy si najdete čas na odpočinek. V neděli budete díky Luně v trigonu plní dobré nálady a sil. Můžete mít nápad, který vám přinese uznání.

 

Lev

 

Pátek bude pracovní, ale nepřehánějte to s přemírou slibů. Tento den se vyplatí ukončit staré spory a vyvázat se ze závazků. V sobotu se vám do ničeho nebude chtít. Zejména do nových věcí. Při nákupech mějte své věci a zejména peněženku neustále na očích. V neděli můžete ve všem vidět zradu a past. Důvěřujte své intuici, ta vás nezklame.

 

Panna

 

V pátek se postarejte o rodinné záležitosti a naplánujte zábavu. Odpoledne se věnujte svému zdraví, ale už se raději příliš nezabývejte plány na víkend. V sobotu se bavte již od rána, protože odpoledne se vám už nebude chtít hýbat z domu. Splnili jste si poslední dobou alespoň jedno přání? Nedělní Luna v opozici vám přinese dobré nápady, jak na to.

 

Váhy

 

V pátek vaši kariéře mohou pomoci nové známosti. Luna v trigonu lidem rozváže jazyky. V sobotu můžete získat tam, kde se jiní nervují. Neděle vás zastihnete ve filozofické náladě, či ezoterickém rozpoložení.

 

Štír

 

V pátek budete bránit své nápady před někým, kdo je mírně řečeno závistivý. Nedejte se zahnat do kouta, ale buďte při tom diplomaty. V sobotu budete ochotni investovat do své zábavy. Pro někoho může být kontroverzní. V neděli je čas na odpočinek. Neberte si tak práci na víc.

 

Střelec

 

Ještě páteční ráno si budete jistí v kramflecích a vaše pracovní nasazení bude naprosto dokonalé. Odpoledne ale poněkud ochabnete. Šéf může mít více požadavků, či kolegové budou méně chápaví. Sobotní  Luna v kvadratuře radí odpočívat. Nedělejte si těžkou hlavu, pokud se rodinné plány změní. Všechno si sedne. V neděli se najde docela dost témat, které s někým budete chtít prodiskutovat.

 

Kozoroh

 

V pátek můžete mít dokonalý nápad. Všímejte si dění kolem sebe, jdou vám příležitosti. Sobotní Luna v sextilu přeje dělání pořádku v účtech. V neděli jsou možná různá přátelská zábavná nedorozumění.

 

Vodnář

 

V pátek přijdou zajímavé zprávy a objeví se milí lidé. Luna v konjunkci věští zajímavý den. Sobota zve na cesty, zábavu a získávání nových přátel. V neděli vás budou potřebovat doma.

 

Ryby

 

V pátek dopoledne se vrhnete se vší silou do povinností, odpoledne však cinknete přátelům a proberete s nimi prázdninové plány.  V sobotu odhalíte tajemství. Nedělní Luna v konjunkci ulehčí zařizování rodinných záležitostí.

Foto: Shutterstock
PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Jsou vždy pohotově po ruce tak, jako váš telefon a rády vám odpoví.

Co o vás vypovídá roční období, ve kterém jste se narodili?

Osobnost a charakter člověka ovlivňuje mnoho faktorů a zdá se, že k určitým vlastnostem může přispět i roční období, ve kterém jste se narodili. Nejen ...

Je váš vztah ten pravý?

Máte novou známost a všechno se zdá fajn, ale nevíte jistě, jestli je to ten pravý ve vašem životě. Přinášíme devět osvědčených způsobů, jak to ...

Andělský horoskop od 17. 4. do 16. 5.

Berani, projevuje o vás zájem člověk, který na první pohled není váš typ. Kozorozi, měli byste více naslouchat svým blízkým... Živel země BÝK – Vaším ...

Mezi nebem a zemí: Prstýnek s kamenem lásky

Kartářka Anička nám vypráví další ze svých příběhů. Tentokráte o tom, jak se jí spnil sen i předtucha. Dnes jsem si vzpomněla na takový hodně ...

Horoskop štěstí pro Býky (21. 4. – 21. 5.)

Prožijte opravdu zajímavé období. Vlivem sextilu Venuše s Plutem se vám bude dařit ve společnosti i v lásce. Je vhodná doba položit základní kameny pro ...

Samuelčiny šamanské vzkazy na týden 15.4.-21.4.

Přírodní symboly nesou pro jednotlivá znamení tato poselství. Někdo je umí přijímat a kolem někoho pouze prolétnou. Tady jsou ta vaše:     Berani ...

Karta týdne 15.4.-21.4. je Svět. Přináší nové šance

Panny, máte šanci porazit zlo a nemoc. Štíři, vaše pozitivní vizualizace se mohou naplnit. Kozorozi, pokud se vám děje cokoliv, čísi dobrá rada vám pomůže ...

Partnerský horoskop: Štír. Která znamení se k němu nejlépe hodí?

Každé znamení zvěrokruhu má své přednosti i slabiny. A pokud chcete vydržet s někým ve vztahu, je dobré je znát. Jak miluje tajemný, vášnivý, ctižádostivý, hrdý ...

VIP Intenzivní kurz vykládání karet s kartářkou a vědmou Helen Stanku 4.5.2024

Srdečně Vás zveme na seminář Helen Stanku, který bude probíhat 4.5. 2024 od 10h do 16:30 (s hodinovou pauzou na oběd) v Nerudově ulici 33 ...

Týdenní horoskop 15.4.-21.4. Slunce v Býku vás popostrčí

Uran ve znamení Býka vám dodá větší rozhodnost a vůli překonat různé nástrahy a vykonat vše pro vaši spokojenost. Pondělí 15. dubna přinese krásný den ...