Partnerský horoskop: Blíženci. Která znamení se k nim nejlépe hodí?

Každé znamení zvěrokruhu má své přednosti i slabiny. A pokud chcete vydržet s někým ve vztahu, je dobré je znát. Jak milují zvídaví, komunikativní, neposední a velmi vynalézaví Blíženci? Jaká znamení se k nim hodí nejvíc? A s kým si naopak nemusí úplně rozumět?

Doménou Blíženců je flirt a svou neklidnou a nepředvídatelnou povahu projevují i v lásce. Svou pozorností, šarmem a galantností umí svůj protějšek snadno ošálit. Když se ucházejí o toho, kdo je zaujal, jsou neobyčejně zábavní a náruživí, vymýšlejí stále nová překvapení, jen aby dosáhli svého. A sami věří tomu, že náklonnost, kterou v danou chvíli pociťují, nelze ničím zviklat. Jejich prvotní velká zaujatost se ale postupem času může dost změnit. Velice často také volí mezi dvěma partnery a dlouho jim trvá, než se rozhodnou pro jednoho z nich. A pak se může stát, že si ten pravý či ta pravá mezitím najdou vhodnějšího partnera či partnerku. Dobrou zprávou ale je, že i když jsou Blíženci dost přelétaví, nebývají žárliví a v rodinném životě často nacházejí oporu, která jim dříve chyběla. Pak se mohou stát pozornými a laskavými partnery. Muž narozený ve znamení Blíženců uplatňuje při dvoření velkou fantazii. Často souběžně miluje dvě ženy a má-li se rozhodnout pro jednu z nich, svou volbu stále odkládá a nakonec to často řeší novou známostí. Do třetice všeho dobrého či zlého. Ženy narozené ve znamení Blíženců se před objekty svého zájmu často předvádějí v různých podobách, od vášnivé milenky přes pečlivou matku až po výbornou kuchařku a hostitelku. Při sexu nezřídka začínají samy a nevadí jim ani různé experimenty.

S kým mohou být Blíženci šťastní?

S Beranem: Beran je pro Blížence velmi vhodným znamením. Pro jejich milostný vztah je charakteristická velká přitažlivost a neustále obnovované kontakty. I po letech dokáže Beran znovu vyprovokovat Blížence k lásce. Pokud skousne Blížencovu nespolehlivost a dopřeje mu dost volnosti, mohou mít spolu krásný a nesmírně osvěžující vztah.

Se Lvem: Přestože jde o dvě poměrně rozdílná znamení, často mezi nimi panuje velká fyzická přitažlivost, která může přerůst ve velkou a dlouhotrvající lásku. Zásadním předpokladem ale je, že spolu budou dostatečně komunikovat, Blíženci Lva nejprve trochu zkrotí a budou ho dostatečně obdivovat a Lev, který velkou lásku spojuje s věrností, dokáže být vůči přelétavým Blížencům dostatečně tolerantní.

S Váhami: Pokud to tato dvě vzdušná znamení dají dohromady, většinou jim to klape. Dokonce je mezi nimi velká fyzická i duševní přitažlivost a často jde o lásku na první pohled. Jejich vztah bývá plný porozumění, harmonie a vzájemného pochopení a může vydržet velmi dlouho, pokud si to oni sami nepokazí.

Se Střelcem: Střelec bývá pro Blížence jedním z nejlepších partnerů, přestože každý z nich má odlišné ideály. Střelec chce zlepšit svět, zatímco Blíženci jen svoji životní úroveň. Oba mají ale velký smysl pro humor, optimismus a víru, že mohou dokázat všechno. A důležitá je pro ně i vzájemná fyzická přitažlivost.

S Kozorohem: Tady jde o dvě naprosto rozdílná znamení. Potkává se živý a neposedný Blíženec se seriózním a vážným Kozorohem. Přesto jim to může výborně klapat, pokud se dokážou vyrovnat se svou rozdílností. Pokud jsou Blíženci schopni přijímat péči Kozoroha a dělat všechno pro jeho úspěch v náročné práci, může být vztah mezi nimi dlouhodobý a velmi pěkný.

S Vodnářem: Podle mnoha astrologů jde v tomto případě o souznění duší. Mezi Vodnáři a Blíženci dochází k rychlému milostnému vzplanutí, které přechází v přátelské a dlouhotrvající manželské soužití. Jeden od druhého se mohou mnoho naučit a oba přirozeně hledají nové podněty ke vzájemnému sblížení, ke společné práci i zážitkům.

S kým to Blížencům bude trochu skřípat?

S Býkem: Vztah pohodového Býka toužícího po klidu a neposedného Blížence, který je proměnlivý jako aprílové počasí, může být plný vzrušení. Býka ale může dráždit neustálé Blížencovo opouštění domácího krbu, zatímco Blíženec žádné omezování nestrpí a bude mu vadit Býkova žárlivost. Po krátkém milostném vzplanutí tak často dochází ve vztahu těchto dvou k rychlému vystřízlivění. Pokud chtějí, aby jim to spolu klapalo, musejí v sobě oba najít pořádný kus tolerance.

S Blížencem: Tady se setkávají dvě dvojice „dvojčat“. Takové spojení může vyvolat značný chaos. Po velmi rychlém vzplanutí dochází k rychlému poklesu vášně a oba aktéři rychle pochopí, že přátelství je pro ně mnohem výhodnější. Příliš je nesvazuje a mohou se stýkat, s kým chtějí a jak chtějí. Navzájem se respektují, mají si stále o čem povídat, ale už o sebe nemají zájem jako milenci.

S Rakem: Lidé narození v těchto dvou znameních jsou povahově naprosto rozdílní a každý z nich má nejspíš i jiné plány, jak prožije svůj život. Neustálý neklid a roztříštěnost zájmů Blíženců pomalejšího Raka znervózňují, navíc okamžitě vycítí i sebemenší ochabnutí Blížencových citů. Blížence zase vroucí cit Raka příliš svazuje, proto často z jeho náruče prchá pryč.

S Pannou:  Blížencům i Panně sice vládne stejná planeta komunikace Merkur, Blíženci jsou ale vzdušné znamení, roztržité a mentálně neklidné, zatímco Panna je znamení zemské, její myšlení je praktické a systematické. Na Blížence bude pohlížet jako na nezodpovědného partnera, kterého je třeba neustále vychovávat a poučovat.  Mohou se pak spolu hádat kvůli úplně všemu, od peněz až po názory na život.

Se Štírem: Tento vztah bývá dost problematický. Pro nezávislé Blížence je v lásce nejdůležitější fyzický kontakt a vzájemná přitažlivost, pro Štíra romantičnost a čistota vztahu.  Štír chce mít často ve vztahu vedoucí roli a bývá panovačný. Navíc všemu ve vztahu přikládá až nepatřičnou důležitost. Blíženec pak může být z jeho strany vystaven neustálé žárlivosti, kontrole, omezování a výčitkám.

S Rybami: Blíženci dobře vědí (a Ryby to svým vnitřním cítěním velmi rychle pochopí), že milostný ani přátelský vztah by nebyl úplně jednoduchý. Ryby se těžko rozhodují, jsou pomalé, snivé a váhavé, což jsou vlastnosti, které Blíženci nesnáší. Oba jsou navíc poměrně chaotičtí a nepraktičtí. Ale přestože se jejich myšlenky a skutky zdají neslučitelné, mají si vzájemně co nabídnout a v některých případech to může i fungovat.

 

Pro Kartářky světla Ak

Foto: Shutterstock

PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Jsou vždy pohotově po ruce tak, jako váš telefon a rády vám odpoví.

Karmické slunce v Býku

NENÍ NÁHODA, ŽE JSTE SE NARODILI SVÝM RODIČŮM Býk má za úkol postavit dům a obrnit se proti útokům z venčí. Zabezpečit, aby se ...

Víkendový horoskop: Luna ve Střelci si chce užívat

V pátek 26. dubna vnese Luna, vcházející do znamení Střelce nadšení a chuť něco podniknout. Podpoří tak náladu na výlety do svěží zeleně přírody, či ...

Starý cikánský horoskop je považován za velmi přesný. Víte, jaké je vaše znamení?

Stejně, jako v západní astrologii máme zvěrokruh s 12 znameními, i v tom starověkém romském jich je 12. Tím ale jeho podobnost se standardním zvěrokruhem končí. Romský ...

Gabriel je andělský ochránce zrozenců v Býku. Jak pomůže i vám?

Býkům se připisuje Hagiel a podle některých tvrzení i Gabriel  Kdy Gabriela volat? Když mate z něčeho velký strach. Nevíte, co je či není pravda ...

Umění relaxovat

Cítí se často bez energie? V noci se budíte a nemůžete znovu usnout? Býváte často vystaveni stresu a trvá dlouho, než se zklidníte? Tělo vám naznačuje, ...
/ Články

Jak si získat Býky?

Býci ztělesňují krásu v pohybu. Mají cit pro přírodu a také na peníze. Z jejich investic by se mohlo hodně lidí poučit. Býci cítí, že ...

8 univerzálních snů a jejich význam

Každý z nás má sny a jejich symbolika může být u každého člověka trochu jiná. Přesto existují některá „univerzální témata,“ která se objevují ve snech různých ...

Ve středu 24. dubna se připravte na neobyčejný den. Nastane úplněk ve smyslném znamení Štíra

Úplněk, kterému se říká Růžový vrhne světlo na skrývané city, posvítí na tělo, smysly a sexualitu. Proklepne strachy z opuštění a city. Instinktivně budete vyhledávat vše, ...

Samuelčiny šamanské vzkazy na týden 22.4.-28.4.

Berani Navigace – důvěřujte svým instinktům, bezpečně vás povedou. V určité situaci jste zahnání do kouta možná i nějakou osobou, které moc nevěříte. Nebo celý ...

Karta týdne 22.4.-28.4. je Sedmička mečů. Pochopíte, co je to štěstí

Váhy čekají složité debaty. Vodnáři si budou z nepřátel rekrutovat přátele. Střelci zabojují se svou vášní… Mečová sedmička věští různá protivenství, která nakonec, dříve, či ...
Příspěvek byl publikován v rubrice Horoskopy, Věštírna kartářek světla a jeho autorem je Helen Stanku. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Autor: Helen Stanku

Jsem kartářka, která s kartami dospívala. Karty byly vždy mými kamarádkami a také mne štvaly. Hádala jsem se s nimi. Zkoušela jsem je obměkčit a časem jsem pochopila, že musím začít u sebe. Karty reagují na mne, na moje podvědomí a na energie člověka, jemuž vykládám. Tyto energie jsou proměnlivé, jako všechno kolem nás.