Partnerský horoskop: Blíženci. Která znamení se k nim nejlépe hodí?

Každé znamení zvěrokruhu má své přednosti i slabiny. A pokud chcete vydržet s někým ve vztahu, je dobré je znát. Jak milují zvídaví, komunikativní, neposední a velmi vynalézaví Blíženci? Jaká znamení se k nim hodí nejvíc? A s kým si naopak nemusí úplně rozumět?

Doménou Blíženců je flirt a svou neklidnou a nepředvídatelnou povahu projevují i v lásce. Svou pozorností, šarmem a galantností umí svůj protějšek snadno ošálit. Když se ucházejí o toho, kdo je zaujal, jsou neobyčejně zábavní a náruživí, vymýšlejí stále nová překvapení, jen aby dosáhli svého. A sami věří tomu, že náklonnost, kterou v danou chvíli pociťují, nelze ničím zviklat. Jejich prvotní velká zaujatost se ale postupem času může dost změnit. Velice často také volí mezi dvěma partnery a dlouho jim trvá, než se rozhodnou pro jednoho z nich. A pak se může stát, že si ten pravý či ta pravá mezitím najdou vhodnějšího partnera či partnerku. Dobrou zprávou ale je, že i když jsou Blíženci dost přelétaví, nebývají žárliví a v rodinném životě často nacházejí oporu, která jim dříve chyběla. Pak se mohou stát pozornými a laskavými partnery. Muž narozený ve znamení Blíženců uplatňuje při dvoření velkou fantazii. Často souběžně miluje dvě ženy a má-li se rozhodnout pro jednu z nich, svou volbu stále odkládá a nakonec to často řeší novou známostí. Do třetice všeho dobrého či zlého. Ženy narozené ve znamení Blíženců se před objekty svého zájmu často předvádějí v různých podobách, od vášnivé milenky přes pečlivou matku až po výbornou kuchařku a hostitelku. Při sexu nezřídka začínají samy a nevadí jim ani různé experimenty.

S kým mohou být Blíženci šťastní?

S Beranem: Beran je pro Blížence velmi vhodným znamením. Pro jejich milostný vztah je charakteristická velká přitažlivost a neustále obnovované kontakty. I po letech dokáže Beran znovu vyprovokovat Blížence k lásce. Pokud skousne Blížencovu nespolehlivost a dopřeje mu dost volnosti, mohou mít spolu krásný a nesmírně osvěžující vztah.

Se Lvem: Přestože jde o dvě poměrně rozdílná znamení, často mezi nimi panuje velká fyzická přitažlivost, která může přerůst ve velkou a dlouhotrvající lásku. Zásadním předpokladem ale je, že spolu budou dostatečně komunikovat, Blíženci Lva nejprve trochu zkrotí a budou ho dostatečně obdivovat a Lev, který velkou lásku spojuje s věrností, dokáže být vůči přelétavým Blížencům dostatečně tolerantní.

S Váhami: Pokud to tato dvě vzdušná znamení dají dohromady, většinou jim to klape. Dokonce je mezi nimi velká fyzická i duševní přitažlivost a často jde o lásku na první pohled. Jejich vztah bývá plný porozumění, harmonie a vzájemného pochopení a může vydržet velmi dlouho, pokud si to oni sami nepokazí.

Se Střelcem: Střelec bývá pro Blížence jedním z nejlepších partnerů, přestože každý z nich má odlišné ideály. Střelec chce zlepšit svět, zatímco Blíženci jen svoji životní úroveň. Oba mají ale velký smysl pro humor, optimismus a víru, že mohou dokázat všechno. A důležitá je pro ně i vzájemná fyzická přitažlivost.

S Kozorohem: Tady jde o dvě naprosto rozdílná znamení. Potkává se živý a neposedný Blíženec se seriózním a vážným Kozorohem. Přesto jim to může výborně klapat, pokud se dokážou vyrovnat se svou rozdílností. Pokud jsou Blíženci schopni přijímat péči Kozoroha a dělat všechno pro jeho úspěch v náročné práci, může být vztah mezi nimi dlouhodobý a velmi pěkný.

S Vodnářem: Podle mnoha astrologů jde v tomto případě o souznění duší. Mezi Vodnáři a Blíženci dochází k rychlému milostnému vzplanutí, které přechází v přátelské a dlouhotrvající manželské soužití. Jeden od druhého se mohou mnoho naučit a oba přirozeně hledají nové podněty ke vzájemnému sblížení, ke společné práci i zážitkům.

S kým to Blížencům bude trochu skřípat?

S Býkem: Vztah pohodového Býka toužícího po klidu a neposedného Blížence, který je proměnlivý jako aprílové počasí, může být plný vzrušení. Býka ale může dráždit neustálé Blížencovo opouštění domácího krbu, zatímco Blíženec žádné omezování nestrpí a bude mu vadit Býkova žárlivost. Po krátkém milostném vzplanutí tak často dochází ve vztahu těchto dvou k rychlému vystřízlivění. Pokud chtějí, aby jim to spolu klapalo, musejí v sobě oba najít pořádný kus tolerance.

S Blížencem: Tady se setkávají dvě dvojice „dvojčat“. Takové spojení může vyvolat značný chaos. Po velmi rychlém vzplanutí dochází k rychlému poklesu vášně a oba aktéři rychle pochopí, že přátelství je pro ně mnohem výhodnější. Příliš je nesvazuje a mohou se stýkat, s kým chtějí a jak chtějí. Navzájem se respektují, mají si stále o čem povídat, ale už o sebe nemají zájem jako milenci.

S Rakem: Lidé narození v těchto dvou znameních jsou povahově naprosto rozdílní a každý z nich má nejspíš i jiné plány, jak prožije svůj život. Neustálý neklid a roztříštěnost zájmů Blíženců pomalejšího Raka znervózňují, navíc okamžitě vycítí i sebemenší ochabnutí Blížencových citů. Blížence zase vroucí cit Raka příliš svazuje, proto často z jeho náruče prchá pryč.

S Pannou:  Blížencům i Panně sice vládne stejná planeta komunikace Merkur, Blíženci jsou ale vzdušné znamení, roztržité a mentálně neklidné, zatímco Panna je znamení zemské, její myšlení je praktické a systematické. Na Blížence bude pohlížet jako na nezodpovědného partnera, kterého je třeba neustále vychovávat a poučovat.  Mohou se pak spolu hádat kvůli úplně všemu, od peněz až po názory na život.

Se Štírem: Tento vztah bývá dost problematický. Pro nezávislé Blížence je v lásce nejdůležitější fyzický kontakt a vzájemná přitažlivost, pro Štíra romantičnost a čistota vztahu.  Štír chce mít často ve vztahu vedoucí roli a bývá panovačný. Navíc všemu ve vztahu přikládá až nepatřičnou důležitost. Blíženec pak může být z jeho strany vystaven neustálé žárlivosti, kontrole, omezování a výčitkám.

S Rybami: Blíženci dobře vědí (a Ryby to svým vnitřním cítěním velmi rychle pochopí), že milostný ani přátelský vztah by nebyl úplně jednoduchý. Ryby se těžko rozhodují, jsou pomalé, snivé a váhavé, což jsou vlastnosti, které Blíženci nesnáší. Oba jsou navíc poměrně chaotičtí a nepraktičtí. Ale přestože se jejich myšlenky a skutky zdají neslučitelné, mají si vzájemně co nabídnout a v některých případech to může i fungovat.

 

Pro Kartářky světla Ak

Foto: Shutterstock

PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Jsou vždy pohotově po ruce tak, jako váš telefon a rády vám odpoví.

Co nám věští hvězdy v květnu?

Velké výkyvy nálad nás čekají hned na začátku měsíce. Mezi 1. a 5. květnem ovládne naše emoce Venuše v kvadratuře s Plutem. Dávejte si pozor na ...

Líbání podle horoskopu: Které znamení vás vystřelí k výšinám?

Nastává období polibků. Se Lvem se vám podlomí kolena, Štír vám připraví  metafyzický zážitek, Panna líbá jako z pohádky. Víte, které znamení vás vystřelí do ...

Runový horoskop a rituály na květen 2024 vám prozradí, koho potkáte a co vás čeká

Berani, vaše květnová runa štěstí je Tiwaz Ostražitost vás neopustí ani v květnu. Hodně se soustředíte zejména na své vlastní síly a odhad. Všechno dění ...
/ Články

Blíží se květen. Využijte ideální čas udělat si čarodějný rituál

Květen býval z hlediska dávných tradic považován za měsíc, kdy byly více otevřeny brány mezi naším světem a světem zemřelých předků. Duchové navštěvovali náš svět ...

Samuelčiny šamanské vzkazy pro týden 29.4.-5.5.

Berani   Kouzla – přiznejte si svou sílu. Tento týden si berani přiznejte svou sílu v situaci, kterou je nutné opustit pro váš prospěch ...

Karta týdne 29.4.-5.5. je Eso disků. Mocný talisman nese štístko

Vodnáři, zatoužíte po dobrých stránkách života, které však uspokojí příjem peněz. Sentimenty stranou, zaměříte se na peníze. Raci, na cestě jsou investice do rodiny a ...

Horoskop na květen

Býci, zpomalte trochu ve svém tempu. Odjeďte na prodloužený víkend, zajděte si zacvičit nebo s přáteli do kina. Blíženci, květen bude ve znamení nových zážitků ...

Týdenní horoskop 29.4.-5.5. Mars v Beranu nese odvahu

V pondělí 29. dubna si neberte příliš moc úkolů. Konjunkce Marsu s Neptunem by vám mohla přinést zbytečné komplikace. Naštěstí vejde Venuše do znamení Býka, ...

Kdo seje vítr, může sklidit i obrovskou bouři

Poklidné nedělní odpoledne na Malé Straně rozrážel snad jen hukot nekonečných hloučků všudypřítomných turistů z ulice. Kocour spal spokojeně v kovové pyramidě. Uprostřed ní, na proutěném ...
/ Články, láska magie

Karmické slunce v Býku

NENÍ NÁHODA, ŽE JSTE SE NARODILI SVÝM RODIČŮM Býk má za úkol postavit dům a obrnit se proti útokům z venčí. Zabezpečit, aby se ...
Příspěvek byl publikován v rubrice Horoskopy, Věštírna kartářek světla a jeho autorem je Helen Stanku. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Autor: Helen Stanku

Jsem kartářka, která s kartami dospívala. Karty byly vždy mými kamarádkami a také mne štvaly. Hádala jsem se s nimi. Zkoušela jsem je obměkčit a časem jsem pochopila, že musím začít u sebe. Karty reagují na mne, na moje podvědomí a na energie člověka, jemuž vykládám. Tyto energie jsou proměnlivé, jako všechno kolem nás.