Víkendový horoskop: Co nese poslední novoluní v tomto roce?

Nastává druhé novoluní V Kozorohu v roce 2022.  První (2.1.) nám otevíralo rok 2022 a druhé (23.12.2022) a poslední novoluní tohoto roku nám jej pomalu uzavírá.  Jako by byl Kozoroh naším pomyslným průvodcem. Byl na s námi na startu tohoto neobyčejného roku a  bude s námi, když z něho budeme vycházet.

 

Kardinální znamení Kozoroha je pod nadvládou přísné a ambiciózní planety Saturn. Ten bývá přirovnáván k tvrdému učiteli, jehož lekce jsou náročné. Plody vynaloženého úsilí jsou však trvalé a vedou ke štěstí. Tak, jako v těch pohádkách vystupuje bytost, která odměňuje statečné, zodpovědné a pracovité a trestá ty, kteří by chtěli vše bez práce.

 

Novoluní v Kozorohu zvýší ambice a pomůže posílit váš pracovní zápal a smysl pro dokonalou organizaci. Vše, co započnete má šanci na úspěch. Kozoroh je jedno z nejvíce pracovitých znamení se silnou motivací a tak by mohl pomoci i se zvládáním termínů.  Díky podpoře zemské energie a vibrací této konstelace budete připraveni na to, abyste vkročili do zcela nové etapy s větší předvídavostí a praktickým plánem.

 

Luna v novoluní se pojí s novými počátky a to je nejlepší čas na promyšlený toho, co chcete změnit, nebo co chcete vnést nového do vašeho života.

 

V následujících dvou týdnech přijde úplněk v Kozorohu. Můžete myslet na to, co chcete v životě docílit a motivační energie Kozoroha vám pomůže vše zvládnout  včas.

 

Novoluní v Kozorohu bude v kvadratuře s Jupiterem v ohnivém Beranu. Jupiter je největší planeta sluneční a aktivuje a podpoří vše, co se dostane do její sféry vlivu. Kvadratura v tomto případě spíše popíchne jistým napětím. Hlídejte si tedy, abyste to napětí využili tam, kde se hodí a ne třeba na domácím poli. V přílivu náhlé síly si pak nemusíte uhlídat své reakce. Také si toho na sebe nenakládejte více, než je nutné.

Máte přeci čas pro sebe a je potřeba nabrat sílu. Mars v retrográdu (do 12.1.) slibuje možnost relaxace.

Merkur, planeta komunikace se přidá jen pár dnů po novoluní. Tyto tranzity jsou příležitostí k odpočinku a nalezení prostoru pro naslouchání tentokrát i sobě samým.

 

 

Beran

Páteční novoluní v kvadratuře radí hlídat si nervy a dvakrát si rozmyslet, než něco řeknete. Mohlo by se vám to vymknout z pod kontroly. Některé neplánované změny však mohou prospět. V sobotu zvolněte. Do přípravy večeře zapojte i další členy rodiny. Nedělní Luna v trigonu přeje přátelským a rodinným setkáním.

 

Býk

 

Páteční novoluní v trigonu nasměruje vaši pozornost k domácnosti, kde budete chtít mít vše dokonalé a uděláte pro to vše. Sobotní konjunkce Luny posílí vaše odhodlání nenechat si narušit sváteční den a také se vám vše nakonec povede. V neděli se vlivem konjunkce s Merkurem můžete dostat do zajímavých diskuzí a dozvědět se spoustu nových informací. S chutí se potkáte se svými přáteli, abyste se mohli společně zasmát. Den bude příjemný, pokud nebudete poslouchat klepy a řešit cizí nářky.

 

Blíženci

 

Páteční Luna v konjunkci otevírá vaše srdce druhým lidem. Single Blíženci budou snít o ideální lásce. Sobotní sextil s Neptunem podnítí vaši touhu poznávat věci tajemné, a tak si možná na Štědrý den necháte vyložit karty. V neděli si popovídejte s blízkými a zavolejte těm, se kterými nemůžete být.

 

Rak

 

Páteční novoluní v opozici vám radí probrat všechny důležité věci a možná vás napadne řešení tam, kde byste to nečekali. V sobotu šetřete sílu, abyste se nenervovali z každé maličkosti. Všechno bude dobré, pouze to chce klid. Nedělní trigon s Uranem může změnit vaše plány. Den přeje lásce a cituplným vyznáním. Možná se vám ozve stará láska.

 

Lev

 

V pátek budete přemýšlet, co ještě vyladit, aby vše bylo dokonalé. V sobotu můžete mít vcelku vyvedený den, ale s podmínkou, že nebudete u štědrovečerního stolu komentovat další členy rodiny. Luna v opozici radí usmívat se a diskuse nechat na jindy. V neděli myslete na to, že po Vánocích se všechno zklidní.

 

Panna

 

Páteční novoluní v trigonu nese vyhlídky na množství šťastných příležitostí. Při nakupování budete mít štěstí a správný odhad. V sobotu na vás může někdo hodit své starosti a vy budete mít příležitost ukázat, že to zvládnete se ctí a s elegancí. V neděli uctíte jisté hodnoty. Starší lidé budou vyžadovat tradice. Možná toho budete mít nad hlavu a nebude čas na randění. Hlavně se nenechte vyprovokovat a asertivně si najděte čas i pro sebe.

 

Váhy

 

V pátek pojedete nadoraz, Venuše v Kozorohu nesnáší, když se ztrácí čas bezúčelně. V sobotu si vlivem konjunkce s Lunou užijete i příjemné stránky života a Štědrý den strávíte v klidu a pohodě. Nedělní sextil s Neptunem přiměje k úvahám o smyslu bytí a věcech mezi nebem a zemí. Vaše mysl se utiší a vy naleznete svůj vnitřní mír.

 

Štír

 

V pátek budete mít dobrý pocit ze splněných úkolů. Sobota bude klidná a vydařená a někdo z rodiny vám může připomenout staré historky. V neděli buďte více tolerantní k lidem, kteří do svátků zavádějí novoty, protože Luna v kvadratuře vás muže zbytečně limitovat. Nechte v klidu druhé, ať se předvedou.

 

Střelec

 

V pátek budete plni organizační nálady a v sobotu můžete cítit přílišnou zodpovědnost za různé druhy zábav. Rodina se s vámi bude cítit dobře. Nedělní Luna v trigonu vám otevře city ke svému okolí. Podpoříte druhé a dodat jim sílu. V lásce vám jde štěstí.

 

Kozoroh

 

Páteční novoluní ve vašem znamení pomůže začít novou etapu v životě a přinese dobré nápady. Najdete si čas pro malou meditaci. V sobotu budete vstřícnost sama pro celou svoji rodinu a ve stálých vztazích může zavládnout klid a možná trochu i nuda. V neděli myslete i na sebe. Ne všichni budou tak mírní jako vy a někteří po vás mohou rázněji vyžadovat příliš mnoho. Saturn ve Vodnáři vám pomůže nalézt správná a neotřelá řešení.

 

Vodnář

 

V pátek budete více přátelští k druhým lidem a budete ochotně naslouchat tomu, co vám chce partner říct. V sobotu vám Luna ve vašem znamení zajistí skvělou náladu, kterou vám nikdo nezkazí. V neděli však můžete být již vlivem Luny v kvadratuře lehce unavení, a tak si setřete energii a buďte opatrní na cestách. Výlety by však měly být vydařené.

 

Ryby

 

Páteční novoluní v sextilu vám dodá hodně odvahy, myslete více na sebe a hlídejte si, abyste vlivem dobré nálady neslibovali nic lidem, které ještě tak dobře neznáte. V sobotu možná zapracujete na více otevřenou komunikaci se svojí rodinou. V neděli dokážete bez potíží naplánovat, jak strávíte Silvestra a možná i jarní, či letní dovolenou.

Pro Kartářky světla  Hel

Foto: Shutterstock

PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Rády vám odpoví.

Máte na zahradě jabloň? A znáte její kouzelnou moc?

Jabloň byla kdysi vnímána jako posvátný strom. Možná proto, že je považována za strom života, který se pojil s nesmrtelností,  i kosmický strom. V kořenech ...

Víkendový horoskop: Merkur s Venuší vás rozproudí

Páteční (19. dubna) konjunkce Merkuru s Venuší přikrášlí různá setkání a obvzvlášť randění a večer pomůže s odreagováním. Merkur v retrográdu možná připomene starší záležitosti ...

Co o vás vypovídá roční období, ve kterém jste se narodili?

Osobnost a charakter člověka ovlivňuje mnoho faktorů a zdá se, že k určitým vlastnostem může přispět i roční období, ve kterém jste se narodili. Nejen ...

Je váš vztah ten pravý?

Máte novou známost a všechno se zdá fajn, ale nevíte jistě, jestli je to ten pravý ve vašem životě. Přinášíme devět osvědčených způsobů, jak to ...

Andělský horoskop od 17. 4. do 16. 5.

Berani, projevuje o vás zájem člověk, který na první pohled není váš typ. Kozorozi, měli byste více naslouchat svým blízkým... Živel země BÝK – Vaším ...

Mezi nebem a zemí: Prstýnek s kamenem lásky

Kartářka Anička nám vypráví další ze svých příběhů. Tentokráte o tom, jak se jí spnil sen i předtucha. Dnes jsem si vzpomněla na takový hodně ...

Horoskop štěstí pro Býky (21. 4. – 21. 5.)

Prožijte opravdu zajímavé období. Vlivem sextilu Venuše s Plutem se vám bude dařit ve společnosti i v lásce. Je vhodná doba položit základní kameny pro ...

Samuelčiny šamanské vzkazy na týden 15.4.-21.4.

Přírodní symboly nesou pro jednotlivá znamení tato poselství. Někdo je umí přijímat a kolem někoho pouze prolétnou. Tady jsou ta vaše:     Berani ...

Karta týdne 15.4.-21.4. je Svět. Přináší nové šance

Panny, máte šanci porazit zlo a nemoc. Štíři, vaše pozitivní vizualizace se mohou naplnit. Kozorozi, pokud se vám děje cokoliv, čísi dobrá rada vám pomůže ...

Partnerský horoskop: Štír. Která znamení se k němu nejlépe hodí?

Každé znamení zvěrokruhu má své přednosti i slabiny. A pokud chcete vydržet s někým ve vztahu, je dobré je znát. Jak miluje tajemný, vášnivý, ctižádostivý, hrdý ...