Víkendový horoskop 27.10.-29.10. Jaké dary nese sobotní zatmění a úplněk v Býku

28. října 2023 nastane vzácná astrologická konstelace. Přichází úplněk v Býku (22:23) a částečné zatmění Luny.

Můžeme být svědky několika větších hromadných ukončení různých věcí. Můžete měnit své zájmy, projekty i závazky a nyní je čas, abyste dokončili nějaké věci a odpustili. Pokud uvažujete, jestli si s tím máte dělat těžkou hlavu, odpověď zní ne. Mějte však v merku, že události se mohou stočit nečekaným směrem.

Toto zatmění může vyvolat změny v osobním i pracovním životě. Mohou vyplavat problémy z minulosti a nezpracované emoce, které však potřebují vaši pozornost, abyste mohli postoupit dál.

 

 

Částečné zatmění může zatřást city i vztahy. Můžete se cítit více citově obnaženi a vystaveni houpačce nálad. Energie prstencového zatmění našeho satelitu může přinášet napětí a konflikty ve vztazích a z druhé strany může vést k větší emocionální propojenosti a pochopení.

 

 

Zatmění Luny vás přiměje něco opustit a jednoduše se s tím smířit. Zatmění bude v Býku, který je symbolický pro svoji praktičnost. Umí se pohybovat i stát nohama na zemi. Nyní se bude tázat, jestli někde něco nepřehlédl a zda nehrozí v nějaké oblasti života nedostatek.

 

Tak jako u všech zatmění má i nastávající zatmění strhující a nepředvídatelnou energii. Pokud se chystáte o něčem rozhodovat, pak byste si měli být stoprocentně jistí, že bude vaše rozhodnutí správné. Příliš vám nepomohou energie, které rozčechrá svou těkavostí a proměnlivostí právě jeho vliv.

 

Během tohoto zatmění se objeví planetární půkříž, který je charakteristický svoji dynamickou, avšak napjatou energii.

Konjunkce Slunce, Merkuru a Marsu v Býku bude proti Luně s Jupiterem. To je to, co může vnášet napětí mezi potřebou důležitých intenzivních změn a potřebě komfortu a bezpečí.

 

Pokud se zaměříte na tvrdý aspekt Merkuru, Marsu a Jupiteru, pak můžete koncem října očekávat důležité informace a oznámení. Nové zprávy však nemusí být až tak podložené a v něčem mohou být i přehnané. Nicméně i tak je bude vhodné nepřehlížet, protože mohou pramenit ze skutečných citů.

 

Přínosný bude naštěstí harmonický aspekt Saturnu, který zajistí podpůrnou kůru disciplíny a soustředění. Možná se vám podaří udělat nějaké pokroky v něčem, na čem jste již pracovali delší dobu. Získáte tak svůj úspěch. Energie podpoří vaše jednání, mohou odvracet nepříjemné situace a věci se mohou nakonec pohnout ve váš prospěch, zvláště na praktické úrovni.

 

Vládkyní zatmění Luny je Venuše a ta je v dobrém postavení. Je součástí velkého trigonu Jupitera, Urana a Pluta. Vnáší harmonii a blahodárný příliv energie. To pomůže v milostných oblastech vašeho života.

 

 

 

Je sice pravda, že zatmění Slunce a Luny s lidmi mohou zatřást a přinutit podívat se na ty oblasti života, které ignorovali. Nicméně děje se to proto, aby pomohla nalézt nějaké pravidlo a cestu jak na to.

 

Přichází to zpravidla skrze události, které s vámi zdánlivě nijak nesouvisí a okolnosti, které se vás netýkají.

Možná ale pochopíte, že nemůžete odbývat své skutečné potřeby jenom proto, že změna by byla nepohodlná. Zatmění Luny v Býku tak pomůže pohnout se z místa a postavit vás tam, kde máte být.

 

Můžete si třeba uvědomit, kde jste to přehnali s vaší závislostí na druhých lidech.

 

 

Někde ve vašem životě se otvírá portál a pokud musíte nejdříve něco opustit, vězte, že v budoucnu vám to třeba otevře takové možnosti, o kterých jste neměli ani ponětí.

Věřte tomu procesu. Zatmění umí korigovat váš kurz a ačkoliv mohou vypadat destruktivně, ve skutečnosti mají spíše léčivý charakter.

 

Jedno je jisté, během zatmění se nebudete schopni schovat sami před sebou. Během tohoto období vaše podvědomí odhalí různé prazvláštní věci, o kterých jste si mohli doposud myslet, že už jsou dávno pryč. Mohou být třeba negativní emoce, toxické zvyky a nezdravé návyky. Pamatujte si však, že vesmír vám nenaloží žádný úkol, se kterým byste si nebyli schopni poradit.

 

Propojte se s přírodou. Životní turbulence mohou zatřást s vašimi nervy a jeden z nejlepších způsobů na jejich regeneraci je pobyt v lůně přírody. Luna v Býku vám pomůže zklidnit se, propojit a uzemnit.

 

 

Beran

 

V pátek vás čekají důležité rozhovory, měli byste se na ně připravit. V sobotu věnujte čas svým blízkým. Odpoledne vás může někdo známý pozvat na návštěvu. Úplněk ovlivní vaše úvahy o vašem materiálním zázemí a domově. Propíše se do nálad, raději se vyhýbejte klepům. V neděli by byl hřích sedět doma. Budete mít štěstí v lásce a někdo zajímavý vám může zkřížit cestu.

 

Býk

 

V pátek se můžete vydat na větší nákupy. Vše proběhne hladce, pokud se nenecháte vyprovokovat k hádce. Sobotní úplněk přinese několik věcí k zamyšlení, někomu šanci na nový vztah. V neděli se může stát, že vaši známí či rodina budou od vás vyžadovat příliš mnoho. Myslete i na sebe a odpočiňte si.

 

Blíženci

 

Pokud máte rádi pochvalu, v pátek je šance nějakou získat. Ukažte, co všechno umíte a jak jste šikovní. V sobotu podpoří zatmění vaše talenty a rozvoj. Bude lepší vyhnout se kritice druhých lidí. Bylo by také dobré vyvarovat se nápadům, jako třeba změna barvy vlasů a podobně. Luna v úplňku má ráda změny, některé však mohou být až trochu moc ulítlé. V neděli si dopřejte čas pro sebe. Pro některé lidi budete nedostižní.

 

Rak

 

V pátek vás čekají zajímavá setkání a hodně příležitostí k diskusím. Sobotní úplněk v sextilu nese úspěch, přinese však také úvahy o tom, kolik si toho nakládáte na svá bedra a jestli je to nutné. Zkuste mu jít naproti a posuňte své plány blíže k realizaci. V neděli můžete být poněkud nerozhodní v otázce, jak strávit den. Zkuste něco netradičního.

 

Lev

 

Pátek přinese náladu trochu si z druhých utahovat. Nejsou na to u vás zvyklí a mohou být zaskočeni. Sobotní úplněk v kvadratuře může přinést vyhrocenější situace. Snažte se nejdříve zhluboka třikrát nadechnout a vydechnout, než budete reagovat. Zatmění vám však nese paradoxně i osvícení a možnost nového pohledu na různé věci. Nedělní Luna v kvadratuře přinese více nostalgie. Oceníte dobré čtení.

 

Pana

 

Pátek uběhne v práci jako voda a poté se můžete věnovat svým radostem. Pořiďte si slušivý outfit, budete mít úspěch. Sobotní úplněk vás může trochu unavit a možná budete mít náladu spíše odpočívat ve vyhřáté posteli než někam chodit. Možná se na tom podepíše i to, že vaše víra v druhé bude vlivem zatmění vystavena zkoušce. Nedělní Luna v trigonu přeje přátelským akcím a podpoří úspěch v lásce. Nikomu se však se svými city nesvěřujte.

 

Váhy

 

V pátek poslouchejte spíše svoji intuici a neřiďte se svými city. Sobota slibuje klidný a příjemný den, pokud se však vlivem Luny v opozici nenecháte vtáhnout druhými do jejich problémů. Někdo by mohl zneužít vaši dobrotu. Vlivem zatmění se můžete cítit v samém centru nějakého konfliktu a v nejistotě jak toto drama řešit. Pokud nejste správně vyváženi, raději se vyhýbejte situacím, které by vás mohly přimět jednat špatným směrem.

V neděli si snažte odpočívat a raději se vyhýbejte plytkým diskusím.

 

Štír

 

V pátek vás může přepadnout melancholická nálada. Dobrá hudba vám spraví náladu. Sobotní úplněk v opozici přinese potřebu mít všechno akorát. Zatmění připomene, že nemá smysl plakat nad rozlitým mlékem, až si to uvědomíte, můžete cítit úlevu.

Pustíte se do úklidu a stejně tak jako navenek, tak i uvnitř, dokud se nebude všechno blýskat a vonět čistotou, nebude klid. V neděli mohou přijít dobré zprávy, Luna v opozici přeje odpočinku.

 

Střelec

 

V pátek posbírejte sílu a dodělejte všechno, co se nahromadilo. V sobotu si dopřejte kávu s někým milým a nezapomeňte se rozhlížet kolem sebe. Pravděpodobně potkáte někoho, koho jste již delší dobu neviděli. Zatmění vám také pomůže odrazit se a lépe žít.

V neděli bude ideální den zůstat v pyžamu v bezpečí domova.

 

Kozoroh

 

V pátek se snažte příliš neriskovat. Pokud někam musíte vozem, jeďte raději pomalu a opatrně, Luna v kvadratuře bude odvádět myšlenky jinam a nepozornost se nevyplácí. Sobotní úplněk v trigonu přeje zábavě. Musíte se ale vyhnout lidem, kteří ji dokážou bezpečně zkazit. Vlivem zatmění můžete být pod tlakem s nějakým vlastním projektem a plány. Můžete se bát, že vaše kariéra visí na vlásku a přitom se vám mohu otevřít nové možnosti a nové směry. V neděli narazíte na nějaké zajímavé a podnětné informace a něco nového se naučíte.

 

Vodnář

 

Páteční Luna v sextilu vám pomůže získat oblibu a uznání. Sobotní úplněk v kvadratuře odhalí nějaké tajemství. Věnujte se také své rodině. Vlivem zatmění můžete cítit silnou potřebu vymanit se z rutiny a odhalit nové možnosti, snažte se však nejednat impulzivně a nejdříve zvážit všechny klady a zápory.

Neděle slibuje příjemný den, kdy si můžete dopřát něco, co máte rádi.

 

Ryby

 

V pátek vás hned tak vaše povinnosti nepustí, ale až vše zvládnete, výrazně se vám uleví. Sobotní úplněk přeje randění a zábavě, hlídejte si však svá tajemství. Zbystřete, pokud se někdo příliš ptá, ale málo toho prozradí o sobě. Kvůli vlivům zatmění se raději zaměřte na oporu u svých nejbližších.

Nedělní Luna v sextilu přinese příjemnou pohodu a povedený den. Budete mít hodně síly realizovat své plány.

Pro Kartářky světla Hel a Pet

Foto: Shutterstock

PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Jsou vždy po ruce, stejně tak, jako váš telefon. Rády vám odpoví.

Karmické slunce v Býku

NENÍ NÁHODA, ŽE JSTE SE NARODILI SVÝM RODIČŮM Býk má za úkol postavit dům a obrnit se proti útokům z venčí. Zabezpečit, aby se ...

Víkendový horoskop: Luna ve Střelci si chce užívat

V pátek 26. dubna vnese Luna, vcházející do znamení Střelce nadšení a chuť něco podniknout. Podpoří tak náladu na výlety do svěží zeleně přírody, či ...

Starý cikánský horoskop je považován za velmi přesný. Víte, jaké je vaše znamení?

Stejně, jako v západní astrologii máme zvěrokruh s 12 znameními, i v tom starověkém romském jich je 12. Tím ale jeho podobnost se standardním zvěrokruhem končí. Romský ...

Gabriel je andělský ochránce zrozenců v Býku. Jak pomůže i vám?

Býkům se připisuje Hagiel a podle některých tvrzení i Gabriel  Kdy Gabriela volat? Když mate z něčeho velký strach. Nevíte, co je či není pravda ...

Umění relaxovat

Cítí se často bez energie? V noci se budíte a nemůžete znovu usnout? Býváte často vystaveni stresu a trvá dlouho, než se zklidníte? Tělo vám naznačuje, ...
/ Články

Jak si získat Býky?

Býci ztělesňují krásu v pohybu. Mají cit pro přírodu a také na peníze. Z jejich investic by se mohlo hodně lidí poučit. Býci cítí, že ...

8 univerzálních snů a jejich význam

Každý z nás má sny a jejich symbolika může být u každého člověka trochu jiná. Přesto existují některá „univerzální témata,“ která se objevují ve snech různých ...

Ve středu 24. dubna se připravte na neobyčejný den. Nastane úplněk ve smyslném znamení Štíra

Úplněk, kterému se říká Růžový vrhne světlo na skrývané city, posvítí na tělo, smysly a sexualitu. Proklepne strachy z opuštění a city. Instinktivně budete vyhledávat vše, ...

Samuelčiny šamanské vzkazy na týden 22.4.-28.4.

Berani Navigace – důvěřujte svým instinktům, bezpečně vás povedou. V určité situaci jste zahnání do kouta možná i nějakou osobou, které moc nevěříte. Nebo celý ...

Karta týdne 22.4.-28.4. je Sedmička mečů. Pochopíte, co je to štěstí

Váhy čekají složité debaty. Vodnáři si budou z nepřátel rekrutovat přátele. Střelci zabojují se svou vášní… Mečová sedmička věští různá protivenství, která nakonec, dříve, či ...