Týdenní horoskop 20.6.-22.6. Jak pocítíme slunovrat?

V pondělí 20.6. zapříčiní sextil Merkuru s Jupiterem, že budou všichni spěchat. Kvůli tomu nebude nouze o hádky, či omyly a zmatky. Tento den se můžete pro něco radikálně rozhodnout. Mohla by být životní změna nebo plány na dovolenou.

Slunovrat

V úterý 21.6. bude přát trigon Venuše s Plutem odhalování pravdy o lidech. Hlídejte si, aby někdo nezneužil vaše dobré srdce a neotočil některé věci proti vám. Držte se dál od lidí, kteří vám kradou energii a všechno zvládnete s úsměvem. V nejkratší noc z celého roku se dějou kosmické zázraky. 21.6. bude Luna ve znamení Berana.

Luna má vodní a emocionální energii a Beran ohnivou a aktivní. Počítejte tedy s tím, že se budou ppojit protiklady aby vytvořili harmonický celek. Týká se to vody, ohně, žen i můžu, života a smrti, radosti i smutku.

Církev posunula svátek Kupalu na svatojánskou noc. V anglosaských zemích se slaví 20.6.-23.6. Litha. Síla Slunovratu je přímo magická. Je to svátek čarodějek i přírodních duchů. Mají svůj podíl v rituálech a pomáhají  přivolat si lásku, odehnat zlo, hovořit se zesnulými předky.
To, co je nejdůležitější v rituálech těchto svátků je oheň a voda. Popelem z ohnišť se sypala pole aby byla úrodná. Také sednice v chalupách, aby se zajistilo bezpečí a dokonce i hlavy těch, kteří se cítili samotní a opuštění, nebo těch,  kteří něco zavinili, aby získali klid duše. Sypání popelem a očazování dýmem z bylinek mělo kdysi i velmi prakticky důvod, protože lidová medicína doporučovala tyto kůry pro vyhnání nemocí z těla.

Během  Noci Kupaly se vyplatí omýt se a vykoupat v říčce, potoce, rybníku, či u hráze. Přinese vám to úspěch, krásu i zdraví během následujícího roku. A když taková možnost není, potom vláhu pro omytí dodá alespoň rosa té noci. Kdyby snad pršelo, omyje vás déšť.

Věštění z bylin

Noc Kupala je plná magie. Je to ideální čas pro milostné věštby. Věštit se dá z květin bylin a také vody. Během Noci Kupaly utrhněte nějakou květinu, či bylinu. Položte ji někde v domě. Pokud do rána neuvadne, čeká vás skvělý rok.

Zajděte na louku a utrhněte stonek heřmánku, či šalvěje. Položte otázku na téma – jestli se zamilujete, nebo vdáte do roka, nebo najdete lepší práci… poté položte rostlinu na nějaké místo v domě. Nechte jí tam přes noc. Když nezvadne máte pozitivní odpověď a naopak.

Pokud chcete přitáhnout pozornost někoho konkrétního, napište na kousek papírku jeho jméno, obmotejte jej okolo červené svíce zavažte provázkem, nití, či vlasem a spalte. Myslete při tom na to, jak vzplanul láskou k vám. Pozor, toto kouzlo platí pouze na nezadané a velmi těžko se ruší!

Věštit můžete nejenom z kopretin, ale i z lístků heřmánku. Myslete na své přání a říkejte si: stane se- nestane se-miluje- nemiluje.“ S posledním plátkem padá vaše věštba.

Ve středu 22.6. vám může večerní konjunkce Luny s Marsem dopřát roztouženou noc. Změna ročního období změní pohled na každodenní řešení potíží, a tak se budete chtít večer odreagovat.

 

Ve čtvrtek 23.6. vejde Venuše do znamení Blíženců a nasměruje vaši pozornost na partnerské záležitosti. Vyplatí se udělat si pořádek v citových věcech, vyjasnit nedorozumění a zbavit se falešných známých, nebo neodpovídat na rýpání někoho, kdo vám hraje na nervy.

 

V pátek 24.6. chystá sextil Jupitera s Uranem překvapení. Dovolte učinit něco, co by od vás nikdo nečekal. Nespěchejte a zvažte všechna pro a proti, než se k něčemu rozhodnete.

 

V sobotu 25.6. oznámí kvadratura Venuše se Saturnem, že je čas postarat se o svoji kondičku i duševní zdraví. Možná se vám konečně podaří dodržovat dietu, nebo alespoň pravidelně cvičit.

 

V neděli 26.6. otevře sextil Venuše s Neptunem vaše srdce emocím druhých lidí. Budete hledat spřízněnou duši. Při vší té dobrotě se však nenechte zmanipulovat k něčemu, co pro vás není vůbec přínosné.

 

Ve středu 22.6. vstoupí hvězdy do znamení Raka. Vodní znamení je velmi citlivé a vnímavé. Jsou to emocionálně založení lidé, ale rozhodně jim nechybí jak logické uvažování, tak analytické schopnosti. Díky své empatii se vždy snaží pomáhat slabším, ale přesto je potěší, když se jim povede získat si respekt za svůj vlastní názor.

Raci, tento týden dejte všem svým povinnostem nějaké priority a pořadí. Jedině tak si potom můžete nastavit systém, který vám pomůže.

 

Lvi, týden se ponese v lehce nervózním duchu. Ať už to bude práce či mezilidské vztahy, nic nebude jednoduché. Snažte se přes negativní pocity přenést a myslet spíše optimisticky.

 

Panny, je možné, že se v práci objeví úžasná nabídka, o kterou bude nutné bojovat. Musíte ale zachovat klid a jít krok za krokem směrem k cíli. Nezmatkujte, jinak si do cesty sami sobě nakladete překážky.

 

Váhy, maximálně čerpejte z přízně hvězd, která se vám nabízí. Dokončete vše potřebné, plánujte si dopředu a buďte optimisté. Vše má šanci dobře dopadnout.

 

Štíři, s kamarády vám je podstatně lépe, protože na vás nemají vlastnické nároky a respektují vás. V milostném vztahu je to horší.

 

Střelci, v milostných záležitostech si moc nevěříte. Je to škoda, chovat byste se měli právě naopak. Pokud tedy překonáte své obavy a přestanete se podceňovat, uvidíte, že protějšek má oči jen pro vás.

 

Kozorozi, události příštích dnů mohou přinést jak dobré, tak náročnější prožitky. Ty horší se budou jednoznačně spojovat s vašimi pracovními povinnostmi. Tam vás čeká velká zkouška osudu.

 

Vodnáři, chybí vám trpělivost a sem tam se chytnete s nějakým kolegou či známým. Bohužel to pro vás nemusí mít dobré následky. Zkuste se více ovládat.

 

Ryby, možná se snažíte udělat dojem tím, jak vše zvládáte v neskutečném tempu. Bohužel to může odnášet kvalita vašich výkonů. Dejte si proto dobrý pozor, ať za sebou nezanecháváte zásadní chyby.

 

Berani, kolem sebe stále potřebujete nějakou společnost. Takže pokud vám ji neposkytne rodina, najdete ji u kamarádů.

 

Býci, názory některých členů rodiny vám nepřijdou fér a máte tendence se bránit. V pořádku to bude, když budete umět argumentovat.

 

Blíženci, pokud se ve vztahu k ostatním lidem budete chovat jemněji a projevíte více empatie, zjistíte, jak je vlastně jednoduché s nimi vycházet. Musíte si hlavně uvědomit, že nikdo s vámi o nic nebojuje.

 

 

Pro Kartářky světla  Hel a Pet

Foto: Schutterstock

PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Jsou vždy po ruce, stejně tak, jako váš telefon. Rády vám odpoví.

Začít si věřit…

Nevěříte si? Proč vlastně…? Kromě svých mínusů, ve které sveřepě věříte, máte také kupu úžasných vlastností a dozajista umíte něco, co ti druzí ne. Jen ...

Magická jarní rovnodennost: Den, kdy se vám mohou splnit všechna přání

Rovnodennost každý rok označuje příchod jara nebo podzimu. Ta, která nás čeká už ve středu 20. března, je zároveň počátkem nového astrologického roku a přinese ...

Myslíte si, že je to opravdu láska?

Když není láska, všechno je studené. (Osho) Říkáme, že někoho milujeme (přijímáme tok energie z jeho srdce a ztotožňujeme to s emocí) a myslíme si ...

Karta týdne 18.3.-24.3. Král disků

Král disků přitahuje peníze, hojnost, nebo alespoň nápady, jak si tu hojnost zajistit. Možná jste na začátku plodného nápadu, ale budete pro to něco muset ...

Týdenní horoskop 18.3.-24.3. Co nese Slunce v Beranu?

V pondělí 18. března přinesou nečekaně příjemné ráno příznivé trigony Luny s Venuší a Saturnem a pomohou dívat se na svět z té lepší strany. Odpoledne ...

Andělský horoskop od 17. 3. do 16. 4.

Býci, někdo pro vás bude mít velké pochopení a to i přesto, že děláte více přešlapů než obvykle. Kozorozi, nedělejte na nikoho velká ramena, ostatně ...

Magické rituály: Šťastné bankovky

Už jste někdy slyšeli o bankovkách, které přitahují hojnost? Pozorně sledujte sériová čísla bankovek, které vám šustí v rukách. Energie některých z nich vám mohou ...

Víkendový horoskop od 15.3. Slunce s Neptunem vám ukážou svět v jiných obrazech

Z všednodennosti vás vymaní Slunce v konjunkci s Neptunem v Rybách. Váš vnitřní svět bude plný různých zajímavých vizí a nevšedních nápadů.  Štěstí vám nesou ...

Je moudré přátelit se s bývalým?

Rozešli jste se, ale on by rád zůstal kamarád. A vy v sobě nemáte jasno a nevíte, jestli ho vůbec chcete ještě někdy vidět. Kdybyste ...

Symboly lásky. Víte, které jsou ty nejznámější?

Lásku si nejčastěji spojujeme se srdcem a červenou barvou. Existují ale i další symboly spojené s tímto krásným citem. Kolik jich znáte? Barvou vášnivé lásky je ...