Týdenní horoskop 13.2.-19.2. Co chystají sextily Luny s Plutem a Merkurem na Valentýna?

V pondělí 13. února si dávejte pozor na své neřesti. Poslední čtvrt měsíce ve znamení Štíra varuje, abyste se nenechali zatáhnout do něčeho, co bude vypadat jako fantastická příležitost. Přivodili byste si jen potíže. Energie může být oslabená, nakonec může kompletně odejít a vzít s sebou všechny věci, které nepotřebujete.

Merkur bude v půlkvadratuře s Marsem v Blížencích a s aktivním Plutem. Mars, Merkur a Pluto společně tvoří více praktické vibrace a energie něco vymyslet. Nicméně Merkur může být spouštěčem hádek a tento aspekt může přetrvávat až do čtvrtku. Speciálně Blíženci, Panny a Vodnáři by měly být by se měli snažit být nad věcí, nebo nejdřív napočítat do deseti a pak reagovat. Kvadratura Luny ve Štíru se Sluncem a Saturn ve Vodnáři může nést melancholické a podezíravé nálady.

Co dělat? Dopřejte si více zdravého pohybu a sportu, či procházek.

 

V úterý 14. února na svatého Valentýna chystají hvězdy své dary. Ne vždy vychází tak příjemné aspekty, jako na svátek zamilovaných. Příznivé sextily Luny s Plutem a Merkurem vcházející do znamení Střelce a trigon s Jupiterem – tato konstelace slibuje, že darované květiny, pozornosti a přání budou opravdu od srdce.

Co naplat, když láska není, tak není, leda, že byste si ji šli vyprosit.  🙂

Sv. Valentýn jako Římský kněz i proti zákazu císaře Claudia oddával mladé zamilované páry. Ve vězení, kam byl uvržen císařem Claudiem II. si zamiloval dceru soudce Astreia a vrátil jí zrak. Tento patron zamilovaných rád na svůj svátek plní k němu vznesené prosby. Relikvii tohoto světce byla v barokním relikviáři na oltáři kapitulní baziliky svatého Petra a Pavla v Praze na Vyšehradě a říká se, že byla získaná ještě za císaře Karla IV. ten si ostatně patrně na Valentýna velmi potrpěl, neboť i na Karlštejně  měl být vložen ostatek svatého Valentýna do gotického relikviáře. 

Svatý Tadeáš Juda – patron beznadějných věcí pomůže nalézt lásku i tehdy, když už se může zdát vzhledem okolnostem, že to je těžké a možná už jste přestali věřit. V Praze je asi nejznámější socha svatého Tadeáše  před vchodem do kostela svatého Josefa na náměstí republiky. 

Svatá Kordula je ochránkyni všech panen a vdov a pomáhá rychle nalézt někoho, s kým se dá trávit čas.

Svatý Mikuláš pomáhá lidem osamělým, kteří touží po opravdové lásce a zatím se jim nepodařilo takovou láskou nalézt. S jeho podporou mohou počítat dívky, které by se rády brzy vdaly.

 

Ve středu 15. února varuje konjunkce Venuše s Neptunem před vměšováním se do cizích sporů. Venuše hlídá i vaše finance a možná se budete chtít podělit o něco, co máte. Umělce čeká úspěšný tvůrčí den a zamilovaní budou snít o ideální lásce. Nejvíce Váhy, Ryby, Štíři a Raci.

 

Ve čtvrtek 16. února můžete vlivem konjunkce Slunce se Saturnem více docenit věci, které za vás dělají druzí lidé a které nemusíte dělat vy. Váš svět tak může být krásnější. V lásce projeví partner více dominantní sklony. Pokud se vaše energie protnou, může to mít za následek hádku nebo dusnou atmosféru. Náročný den to bude pro Býky, Štíry, Vodnáře a Lvy. Můžete mít pocit, jako by na vás všechno padalo a pocítíte strach, jak všechno zvládnete. Ve skutečnosti nebude tak zle, pouze Saturn zkouší, co vaše fantazie snese. Díky tomu však můžete předvídat spoustu situací, na které se pak dokonale připravíte a získáte pocit zadostiučinění.

 

Páteční (17. únor) trigon Luny s Uranem a sextil s Neptunem nesou spoustu zážitků pro ty, kteří hledají příležitosti k zábavě. Nemusí to být nic klasického, ale můžete si dopřát něco, co si delší dobu odepíráte, a přitom vám to dělá takovou radost.

 

V sobotu 18. února vejde Slunce do znamení Ryb a konečně se může začít rýsovat nějaký odpočinek. Rodinná setkání mohou být příjemná a s přáteli přijdete na spousty zajímavých společných věcí, které vás spojují. Merkur v sextilu s Jupiterem nasměruje vaši pozornost k ambiciózním cílům. Je to ideální doba pro cestování, poznávání a učení.

 

V neděli 19. února přeje sextil Venuše s Plutem příjemným událostem a příležitostem. Vyloučené nejsou ani lásky na první pohled. Neseďte doma a běžte mezi lidi, vyrazte na rande a také pečlivě naslouchejte, co vám partner, či děti říkají.

 

Hvězdy jsou ve znamení Vodnáře. Lidé narození v tomto znamení nemají rádi jednotvárnou práci, a pokud navíc musí poslouchat někoho jiného, moc dlouho v daném zaměstnání nevydrží. Jsou to snílci, kterým se bude lépe dařit na volné noze, kde si budou moci dělat to, co chtějí. Dobře se budou cítit jako humanitární pracovníci, ekologové, psychiatři či neurologové.

Vodnáři, tento týden si nenechte ujít příležitost naučit se něco nového, zapojit se do nových a zajímavých kurzů či začít sportovat. Zkrátka si najděte novou aktivitu, protože z ní můžete jen vytěžit to dobré.

Ryby, dejte na rady odborníků a naučte se nějakou jednoduchou meditační techniku, která by vám pomohla zbavit se stresu.

Berani, rázný Mars vám přeje v oblasti lásky, měli byste tuto příležitost využít. Máte také dostatek sil na pracovní povinnosti a motivujete svojí pílí i lidi okolo.

Býci, stále se zdržujete v blízkosti někoho, kdo vám zkrátka nejde z hlavy. Bude dobré si ujasnit, co od této osoby očekáváte.

Blíženci, planeta Merkur pro vás není v příznivém postavení, a tak se budete muset smířit s tím, že ne všechno půjde podle plánu.

Raci, v práci se dostáváte do stresu, a to především kvůli vlastním chybám. Vaše kroky jsou pomalé a zbytečně nad nimi přemýšlíte. Měli byste se zamyslet nad tím, zda se s někým neporadit nebo někoho nepožádat o radu.

Lvi, pokud se dostanete do situace, kdy si nebudete jistí slovy někoho z vašich blízkých, nesuďte ho, ale znovu se ho zeptejte. Mohli byste si totiž slova vyložit mylně a vaše reakce by byla dost přehnaná.

Panny, pohybujete se v těsné blízkosti člověka, který je velmi upřímný a otevřený. Líbí se vám tento jeho povahový rys, ale zatím se nepouštějte do bližšího poznávání se. Buďte opatrní na to, co mu také o sobě prozradíte.

Váhy, romantická planeta Venuše bude hodně rozverná a bude chtít vás zapojit do láskyplných a vášnivých her. Nenechte se dlouho přemlouvat, máte-li vedle sebe někoho, s kým si rozumíte ve všem, ale hlavně v milostných záležitostech.

Štíři, doma se snažte mluvit a jednat klidně a s chladnou hlavou. Mohou vás potkat situace, kdy není dobré, abyste se rozčilovali a stresovali se. Navíc tím můžete někomu parádně nahrát a na světě bude nepříjemný konflikt.

Střelci, v práci jste tento týden neoblomní a hodně vám záleží na tom, aby vaše výsledky byly perfektní. Jistě si toho brzy všimnou i nadřízení a možná vaši snahu ocení finančně.

Kozorozi, někdo, koho jste měli za velice blízkého kamaráda, vám ukáže svou pravou tvář. Budete se hodně divit, co se v něm skrývá za povahu, ale také vám dojde, že vaše kamarádství končí. Nedávejte najevo příliš emoce.

Pro Kartářky světla Hel a Pet

Foto: Schutterstock

PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Jsou vždy po ruce, stejně tak, jako váš telefon. Rády vám odpoví.

Kdo seje vítr, může sklidit i obrovskou bouři

Poklidné nedělní odpoledne na Malé Straně rozrážel snad jen hukot nekonečných hloučků všudypřítomných turistů z ulice. Kocour spal spokojeně v kovové pyramidě. Uprostřed ní, na proutěném ...
/ Články, láska magie

Karmické slunce v Býku

NENÍ NÁHODA, ŽE JSTE SE NARODILI SVÝM RODIČŮM Býk má za úkol postavit dům a obrnit se proti útokům z venčí. Zabezpečit, aby se ...

Víkendový horoskop: Luna ve Střelci si chce užívat

V pátek 26. dubna vnese Luna, vcházející do znamení Střelce nadšení a chuť něco podniknout. Podpoří tak náladu na výlety do svěží zeleně přírody, či ...

Starý cikánský horoskop je považován za velmi přesný. Víte, jaké je vaše znamení?

Stejně, jako v západní astrologii máme zvěrokruh s 12 znameními, i v tom starověkém romském jich je 12. Tím ale jeho podobnost se standardním zvěrokruhem končí. Romský ...

Gabriel je andělský ochránce zrozenců v Býku. Jak pomůže i vám?

Býkům se připisuje Hagiel a podle některých tvrzení i Gabriel  Kdy Gabriela volat? Když mate z něčeho velký strach. Nevíte, co je či není pravda ...

Umění relaxovat

Cítí se často bez energie? V noci se budíte a nemůžete znovu usnout? Býváte často vystaveni stresu a trvá dlouho, než se zklidníte? Tělo vám naznačuje, ...
/ Články

Jak si získat Býky?

Býci ztělesňují krásu v pohybu. Mají cit pro přírodu a také na peníze. Z jejich investic by se mohlo hodně lidí poučit. Býci cítí, že ...

8 univerzálních snů a jejich význam

Každý z nás má sny a jejich symbolika může být u každého člověka trochu jiná. Přesto existují některá „univerzální témata,“ která se objevují ve snech různých ...

Ve středu 24. dubna se připravte na neobyčejný den. Nastane úplněk ve smyslném znamení Štíra

Úplněk, kterému se říká Růžový vrhne světlo na skrývané city, posvítí na tělo, smysly a sexualitu. Proklepne strachy z opuštění a city. Instinktivně budete vyhledávat vše, ...

Samuelčiny šamanské vzkazy na týden 22.4.-28.4.

Berani Navigace – důvěřujte svým instinktům, bezpečně vás povedou. V určité situaci jste zahnání do kouta možná i nějakou osobou, které moc nevěříte. Nebo celý ...