Partnerský horoskop: Lev. Která znamení se k němu nejlépe hodí?

Každé znamení zvěrokruhu má své přednosti i slabiny. A pokud chcete vydržet s někým ve vztahu, je dobré je znát. Jak miluje extrovertní, energický, kreativní, sebevědomý, dominantní a vášnivý Lev?  Jaká znamení se k němu hodí nejvíc? A s kým si naopak nemusí úplně rozumět?

Zrozenci ve znamení Lva bývají obdařeni velmi silnými milostnými city. Největším problémem tohoto znamení je egocentrismus, velká hrdost a častá žárlivost. Lev nesnese myšlenku, že ho jeho partner nebo partnerka podvádí. Manželství se Lvem může být velmi harmonické, pokud v něm bude Lev hrát vedoucí roli a partner dokáže žít v jeho stínu a lichotit mu. Pak může být Lev velmi něžným partnerem i láskyplným otcem či matkou.

Muž narozený ve znamení Lva bývá v milostných záležitostech velmi pozorný a spolehlivý. Je to vždy on, kdo si vybírá partnerku. Jeho vyvolená ho musí zaujmout na první pohled. Lev oceňuje hlavně atraktivní vzhled, grácii, společenskost a vztah k dětem a zvířatům. V lásce umí být velmi vášnivý a vše prožívá naplno. Není-li ale doma dostatečně oceňován, může ho to dovést až k nevěře. Žena narozená ve znamení Lva hodnotí svého budoucího partnera hlavně podle oblečení a postavy. Umí být velmi vášnivá, temperamentní a cílevědomá. Chce všechno, nebo nic, proto si vybírá muže, kteří jí mohou poskytnout vše, po čem touží. A takové, kteří budou ochotni se jí podřídit. Protože Lvice chce být ve svém království vždy ta první.

S kým může být Lev šťastný?

S Beranem: Beran Lva vždy dost fyzicky přitahuje a Lev u něj ocení i jeho originální myšlení a nové, někdy až bláznivé nápady. Beran má zase rád, že Lev umí být velkorysý, šlechetný a štědrý. Oba překypují velkou životní energií a mohou mít sklon být ve vztahu dominantní. Pokud se ale budou snažit toho druhého respektovat, může z toho vzniknout velmi harmonický vztah plný radosti.

S Blížencem: Jde sice o dvě poměrně rozdílná znamení, ale velká fyzická přitažlivost a silný upřímný vzájemný cit dávají dobré předpoklady pro dlouhodobý a krásný vztah. Zásadním předpokladem ale je, že spolu budou dostatečně komunikovat, Blíženci Lva nejprve trochu zkrotí a budou ho dostatečně obdivovat a Lev, který velkou lásku spojuje s věrností, dokáže být vůči přelétavým Blížencům dostatečně tolerantní.

Se Lvem: V tomto vztahu se potkávají dvě ohnivá znamení a dvě velmi silná ega. V případě, že jeden z partnerů je ochoten dobrovolně ustoupit a podřídit se tomu druhému, nebo pokud v sobě oba najdou značnou dávku tolerance, může z nich být velmi silný a šťastný pár s dokonalým intimním i rodinným životem.

 S Pannou: Lev a Panna tvoří zvláštní kombinaci, která ale nemusí být vůbec špatná. Lev potřebuje vynikat, být obdivovaný, a to se mu s Pannou může splnit. Oba se mohou vzájemně doplňovat v mnoha oblastech, důležitá je ale vzájemná tolerance, především v případě Panny, která velmi ráda kritizuje.

S Váhami: V tomto případě se potkávají dva velmi romantičtí a idealističtí jedinci toužící po vzájemné lásce. Navzájem se přitahují a neustále se podněcují k něčemu novému, takže u nich lze předpokládat neustálý vývoj k lepšímu, jak v přátelském, tak v milostném vztahu.

Se Střelcem: Potkávají se dvě ohnivá znamení, která jsou si dost podobná. Lev i Střelec mají podobné životní tempo, líbí se jim stejné věci. Oba jsou hraví, zábavní a rádi si užívají život. V jejich vztahu může sice docházet k prudkým výměnám názorů a měření sil, pak ale vždy následuje sladké usmiřování.

 

S kým to Lvu bude trochu skřípat?

S Býkem: Spojení hrdého Lva a pohodového, nicméně někdy i tvrdohlavého Býka, může být dost problematické. Impulzivnost a nepoddajnost Lva dovádí Býka až k výbuchům hněvu a bude se snažit strhnout Lva do rutiny všedního života. Tento vztah může fungovat snad jen v případě, že Býk je na tom majetkově velmi dobře a Lev ho za to bude obdivovat. Ani pak ale není vyhráno, protože Lvovi brzy začne vadit Býkova šetrnost a Býk zase bude zuřit, když začnou chodit účty za výstřelky, které si Lev dopřává. Nicméně při velké vzájemné toleranci a vynikajícím sexu je šance, že jim to spolu bude klapat.

S Rakem: Oheň a voda. Rak zvídavého a hrdého Lva silně přitahuje. Je trošku bezradný, přítulný, citlivý a vyzařuje z něj, že potřebuje ochranu. A Lev je rád v roli zachránce. Může to tedy fungovat, obzvlášť v případě, že Rakem je žena, která bude vzhlížet k silnému partnerovi. Kamenem úrazu je ale rozdílnost základních potřeb obou partnerů. Rak miluje vše, co je spojeno s rodinou, Lev smysl pro rodinný život nemá. V takovém případě je lepší dát před partnerstvím přednost přátelství.

Se Štírem: Tady jde o spojení dvou panovačných jedinců, navíc se tu potkává element ohně a vody. Jejich vztah tedy nejspíš nebude dobrý ani dlouhodobý. Jedinou oblastí, kde jim to může klapat, je sex.

S Kozorohem: Pro Lva nebývá Kozoroh moc ideálním partnerem. Má totiž dost odlišné charakterové vlastnosti, které Lev celkem špatně snáší. Lev je společenský, chce si užívat života, zatímco Kozoroh myslí neustále na svou práci a povinnosti. Navíc nesnáší marnotratnost Lva a jeho hrdost.

S Vodnářem: Tato dvě znamení se nacházejí přesně proti sobě, takže by se teoreticky mohla přitahovat. Jejich vzájemné setkání bývá bouřlivé, jako když přeskočí jiskra, nicméně po krátké době oba narazí na nepochopení zájmů a cílů toho druhého a přijdou konflikty a hádky.

S Rybami: Přehnaně citlivé Ryby může zpočátku okouzlit ohnivý temperament Lva, brzy ale nemohou stačit jeho tempu a začne je znepokojovat Lvova impulzivnost. Raději se tedy stáhnou a ze vztahu odejdou.  Nicméně mohou mít velmi žhavý sex. Zdánlivě chladné a málo přístupné Ryby dokážou silného Lva kupodivu mimořádně rozvášnit.

Pro Kartářky světla Ak

Foto: Schutterstock

PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Jsou vždy po ruce, stejně tak, jako váš telefon. Rády vám odpoví.

Kdo seje vítr, může sklidit i obrovskou bouři

Poklidné nedělní odpoledne na Malé Straně rozrážel snad jen hukot nekonečných hloučků všudypřítomných turistů z ulice. Kocour spal spokojeně v kovové pyramidě. Uprostřed ní, na proutěném ...
/ Články, láska magie

Karmické slunce v Býku

NENÍ NÁHODA, ŽE JSTE SE NARODILI SVÝM RODIČŮM Býk má za úkol postavit dům a obrnit se proti útokům z venčí. Zabezpečit, aby se ...

Víkendový horoskop: Luna ve Střelci si chce užívat

V pátek 26. dubna vnese Luna, vcházející do znamení Střelce nadšení a chuť něco podniknout. Podpoří tak náladu na výlety do svěží zeleně přírody, či ...

Starý cikánský horoskop je považován za velmi přesný. Víte, jaké je vaše znamení?

Stejně, jako v západní astrologii máme zvěrokruh s 12 znameními, i v tom starověkém romském jich je 12. Tím ale jeho podobnost se standardním zvěrokruhem končí. Romský ...

Gabriel je andělský ochránce zrozenců v Býku. Jak pomůže i vám?

Býkům se připisuje Hagiel a podle některých tvrzení i Gabriel  Kdy Gabriela volat? Když mate z něčeho velký strach. Nevíte, co je či není pravda ...

Umění relaxovat

Cítí se často bez energie? V noci se budíte a nemůžete znovu usnout? Býváte často vystaveni stresu a trvá dlouho, než se zklidníte? Tělo vám naznačuje, ...
/ Články

Jak si získat Býky?

Býci ztělesňují krásu v pohybu. Mají cit pro přírodu a také na peníze. Z jejich investic by se mohlo hodně lidí poučit. Býci cítí, že ...

8 univerzálních snů a jejich význam

Každý z nás má sny a jejich symbolika může být u každého člověka trochu jiná. Přesto existují některá „univerzální témata,“ která se objevují ve snech různých ...

Ve středu 24. dubna se připravte na neobyčejný den. Nastane úplněk ve smyslném znamení Štíra

Úplněk, kterému se říká Růžový vrhne světlo na skrývané city, posvítí na tělo, smysly a sexualitu. Proklepne strachy z opuštění a city. Instinktivně budete vyhledávat vše, ...

Samuelčiny šamanské vzkazy na týden 22.4.-28.4.

Berani Navigace – důvěřujte svým instinktům, bezpečně vás povedou. V určité situaci jste zahnání do kouta možná i nějakou osobou, které moc nevěříte. Nebo celý ...