Týdenní horoskop 16.10.-22.10. Merkur ve Štíru nezná kompromis

V pondělí 16. října přinese Luna v sextilu s Venuší a v opozici s Jupiterem klidnější den, kdy budete mít potřebu ubránit si svůj prostor a nic neřešit.

16.října se slavilo Císařské posvícení. Císař Josef II. stanovil jedno jediné posvícení ve stejnou dobu, aby se poddaní moc nerozptylovali. Někde si slavili na Václava a jinde na Martina a podle něho tomu chyběl řád. Roku 1786 proto vydal dekret. Posvícení se měla slavit jednotně a to první neděli po svatém Havlu, jehož svátek připadá i dnes na 16. října. Lidé tedy slavili Císařské posvícení z úcty k císaři, ale to by nebyli správní čeští poddaní a tak si to upravili po svém a své místní veselice pak tak, jak byli zvyklí odjakživa. Slavili tak obojí. 

Říkalo se, také  že na svatého Havla má být všechno ovoce v komoře.

V úterý 17. října začne den se špetkou chaosu vlivem opozice Luny s Uranem. Hlídejte si, abyste někde něco nezapomněli, a hlavně neprošvihli termíny. Už odpoledne se situace změní, na pomoc přijde nápaditý trigon Luny s Neptunem a sextil s Plutem. Věci budete mít opět ve svých rukou. Večer vejde Luna do znamení Střelce a zvedne náladu nejenom Střelcům, ale také uklidní všechny duše, na které by padal podzimní splín. Dopřejte si horkou koupel, nebo krátkou procházku.

Ve středu 18. října by byl skvělý den, pokud byste mohli zůstat doma a číst si třeba knížku. Kvadratura Luny s Venuší může přinést zasněné stavy.

Ve čtvrtek 19. října nabádá sextil Luny s Merkurem a sluncem aktivně strávit odpoledne a dopřát si něco příjemného. Můžete se něco nového naučit, pustit si relaxační hudbu, nebo zajít na kosmetiku.

V pátek 20. října se můžete po ránu cítit jak přejetí parním válcem díky vlivu Luny vcházející do znamení Kozoroha. Den vás ale mile překvapí. Sextily Luny se Saturnem a Marsem a trigon s Venuší nastaví pozitivní energii mezi lidmi a dobré vztahy. Konjunkce Slunce s Merkurem ve znamení Vah dodá potřebnou sílu intelektu a chuť zrealizovat vaše plány. Zatoužíte oprášit staré známosti a připomenout si lidi, které jste delší dobu neviděli.

V sobotu 21. října radí kvadratury Merkuru a Slunce s Plutem udělat si pořádek nejenom doma, ale i v hlavě. Bude potřeba si trochu odpočinout a odreagovat se od celotýdenní námahy. Ambice si pro tento den raději strčte za klobouk a moc se nerozčilujte, příliš byste si nepomohli. Neptun v Rybách vám pomůže udělat si spíše pořádek v sobě a ponořit se do svých věcí.

21. října svátky svatých Voršily a Korduly větry pohnuly.

V neděli 22. října vejde Luna do znamení Vodnáře a příjemný trigon Merkuru s Jupiterem dokáže vyřešit jakékoliv starosti. Merkur vejde do znamení Štíra v trigonu se Saturnem, a to ve vás může probudit touhu poznávat vše skryté. Merkur ve Štíru nezná kompromisy. Je buď pro, anebo proti.  Někdo je přítel, nebo nepřítel. Nic mezi tím. Lepší je však zřejmý nepřítel, než ten skrytý. Merkur ve Štíru umí dokonale prohlédnout všechny tyto hry a bude se vás snažit vtáhnout do své hry. Můžete z toho být nesví.

Hvězdy jsou ve znamení Vah. Hlavním smyslem v zaměstnání je pro Váhy harmonie. Jsou výborní vůdci a budou-li pracovat houževnatě a dostatečně, získají zasloužený úspěch. Je to sociální znamení, které rádo pracuje ve skupinách.

Váhy, tento týden budete požádáni, abyste rozhodli nějaký spor. Každá strana ale očekává, že budete na její straně. Nemáte to lehké. Musíte zvolit nějaký kompromis.

Štíři, máte pocit, že poslední dobou jste se nějak odcizili s jistým dobrým přítelem. To vás mrzí a měli byste vymyslet společný program, abyste měli důvod proč se sejít.

Střelci, následující dny ve vás probudí netušené možnosti. Pracovně se vám bude dařit, sklidíte úspěch i tam, kde byste to nečekali. Partner přijde se zajímavým nápadem, který vás zpočátku může rozladit. Postupem času zjistíte, že to není až tak špatný.

Kozorozi, vaše odvaha a originalita vám mohou dobře pomáhat při prosazování nových pracovních metod či nápadů. Pokud se nebudete bát reakcí druhých, uděláte dobře. Základem je, abyste věřili sami sobě.

Vodnáři, máte dobré předpoklady pro navázání dlouhodobého vztahu. Osamělí jedinci se konečně dočkají nové příležitosti. Není třeba se přetvařovat a dělat se lepšími, chovejte se zcela přirozeně.

Ryby, tento týden jste více zaměření na rodinu a toužíte se věnovat svým blízkým. Díky tomu se může rozplynout nepříjemné napětí a podstatně zlepšit komunikace.

Berani, pokuste se přenést přes nepříjemnosti, které se vám postaví do cesty v pracovní oblasti. Myslete na to, že bude líp.

Býci, budete mít tendenci jednat neuváženě a riskovat. Může se vám stát, že se necháte vmanévrovat do nevýhodné situace, z které už nedokážete vy couvat.

Blíženci, tento týden je třeba opatrnosti při komunikaci. Především v zaměstnání se můžete pustit na tenký led, pokud budete trousit jízlivé poznámky před kolegy.

Raci, nebojte se být více otevřeni ke svým blízkým. Zjistíte, že stojí na vaší straně a rádi vám nabídnou pomocnou ruku.

Lvi, probouzí se ve vás každým dnem chuť do nových zážitků a zkušeností. Neexistuje skoro nic, co byste měli odmítnout. Tak směle do toho.

Panny, pocit vyčerpání a přetížení vás donutí polevit v aktivitách a relaxovat. Zajděte si na procházku do přírody.

Pro Kartářky světla Hel a Pet

Foto: Shutterstock

PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Jsou vždy po ruce, tak jako váš telefon.  Rády vám odpoví.

Karta týdne 13.5-19.5. je Osmička holí. Nacvičí pohotové reakce

Berani pojedou na plné obrátky, Lvy budou vytáčet jejich lásky, Váhy čekají výzvy. Co čeká vás? Tarotová Osmička holí věští rychlý postup. Věci mají své ...

Polární záře nad hlavou

Překrásné barvy polární záře budí obdiv, ale i mystické prožitky. S astrologií toho moc společného nemá, snad jen fakt, že přichází v době aktivity Uranu ...

Týdenní horoskop 13.5.-19.5. Slunce s Uranem vše otáčí vzhůru nohama

V pondělí 13. května se snažte udělat co nejvíce práce, abyste získali časovou rezervu. Kvadratura Luny vcházející do znamení Lva s  Merkurem a opozice s ...

3 znamení zvěrokruhu, která potřebují žít v páru a hledají pravou lásku

Některým znamením zvěrokruhu samota nevadí. Na druhou stranu jsou taková, která sama žít nedokážou. Potřebují v životě najít partnera, s nímž prožijí pravou lásku a ...

Víkendový horoskop od 10.5. Konjunkce Slunce s Uranem spustí průtrž překvapení

Konjunkce Slunce s Uranem nese překvapení všeho druhu. Kdo je připraven, není překvapen. Kyž si s sebou přibalíte powerbanku, hever, vykládací karty, či repelent, možná ...

11 znamení, že nás andělé chrání

Rádi věříme tomu, že nad námi kdosi bdí. Někteří hovoří o andělech strážných, jiní o duchovních průvodcích, nebo o spřízněných duších zemřelých blízkých. Lidé se ...

Jaká jste máma podle měsíčního znamení

Vztah s maminkou je jeden z nejdůležitějších a má vliv i na to, jaké vztahy si budeme utvářet ve svém budoucím životě. Máma nás učí ...

Partnerský horoskop: Vodnář. Která znamení se k němu nejlépe hodí?

Každé znamení zvěrokruhu má své přednosti i slabiny. A pokud chcete vydržet s někým ve vztahu, je dobré je znát. Jak miluje originální, nezávislý,  nekonfliktní, tolerantní ...

Jaké dary nese zítřejší novoluní pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Ve středu 8. května nastane novoluní ve znamení smyslného Býka, který si umí opatřit to, co od života žádá. Novoluní vám přinese čas, abyste nabrali ...

Jak vybrat perfektní datum pro svatbu? Zkuste si ho vypočítat!

Svatba je velký životní krok a je s ní spojena spousta plánování. Jedním z velmi důležitých úkolů je i výběr data, kdy si řeknete ano. To byste ...