Co znamená, když pukne váš oblíbený kámen?

Víte, na které ruce a proč nosit šperky z krstalů, jak mohou pomoci naušnice a co s kamenem, který vám pukne? To a ještě něco navíc se dozvíte právě teď.

Hladký kámen ve tvaru srdce vždy zahřeje. Je velmi populární a má to i své důvody. Posiluje kouzla na lásku ve všech jejích formách.

Může to být romantická láska, vášnivá láska, láska rodinná… Nosí jej hlavně lidé, kteří hledají lásku. Třeba růženín znásobí silné okouzlení, pomáhá zvětšit pocit vlastní hodnoty a přitahuje lidi s podobnými pohledy na svět. Pomáhá nalézt silné citové pouto. V neposlední pomáhá i těm, kteří si potřebují vyléčit zlomené srdce.

Dlouhodobou lásku přivábí jadeit a růžový achát, zajistí stabilní emocionální provázání, Když poznáte novou lásku, pak růžový jaspis pomůže aby byla časem silná a zralá.

Naušnice

Náušnice s krystaly jsou skvělé, pokud hledáte ukazatele, či směrovky. Nošení konkrétního kamene, jako náušnic vám může pomoci v získávání zpráv, znamení a intuitivních směrovek. Třeba s Vltavínem. Zelený kámen nebeského původu prý vznkl, když se se zemí srazil meteorit.  Vltavín pomáhá v každodenní magii a umí synchronizovat symboly, kterých byste si měli všímat. Podporuje také vaši psychickou ochranu a potlačuje negativní energie a  v podobě náušnic vyladí vaše smysly pro příjem informací, které již delší dobu hledáte.

Náramky

Abyste vyslali tu správnou energii ven, dejte si náramek s krystaly na svoji projektivní ruku. Pokud si něco chcete přitáhnout, potom si náramek z kamenů jež odpovídají vašim záměrům, dejte na nedominantní ruku.

Kameny na nohou

Když nosíte řetízky s kameny na nohou, potom konkrétní kámen symbolicky doprovází vaše kroky požadovanou cestou, či směrem, kterým chcete, aby se ubíral váš život.

Kde kameny nosit?

Je dobré vědět, kde kámen nosit. Třeba malý váček s kameny se dá nosit na krku, aby přitáhl různé věci do vašeho života. To, kde přesně na vašem těle visí je velmi důležité. Změnu místa si regulujete úpravou délky řetízku, nebo toho, na čem visí. Křišťálový náhrdelník, či přívěsek noste poblíž vašeho srdce, pokud děláte kouzla na lásku, nebo taková, která jsou svázána s emocemi lásky a vděčnosti. Kámen nošený v oblasti hrdla, třeba tyrkys, nebo fluorit je ideální k posílení komunikace, magii na komunikaci a v případě potřeby sebevyjádření. Také můžete nosit velmi dlouhý řetěz, který drží krystal v oblasti solar plexu. Získáte tak větší osobní kouzlo a sílu.

Fluorit vám pomůže s magií na zklidnění, s učením, získáváním informací a při zkouškách. Věří se, že tyrkys pohlcuje vibrace každého, kdo se ho dotkne a očišťuje z něho nechtěné energie. Prstýnek s tyrkysem posílí vaši moc během vykonávání rituálu s uzdravujícím charakterem. Umístěte tyrkys na kteroukoliv část těla ve které cítíte bolest, nebo neklid, aby vám pomohl. Když je kámen přetížený, vybledne, nebo pukne.

Kámen ve tvaru vejce symbolizují plodnost, nové začátky, potenciál a obrození. Spojení tvaru vejce s vlastnostmi  kamene jsou o nových začátcích v nějaké životní oblasti.

Křišťálová koule se často využívá v magii. Pro magické účely se však používají i další poloprůzračné krystaly, ale mohou se použít i tmavé, lesklé kameny, třeba obsidián, nebo hematit. Křišťálová koule symbolizuje vzájemné propojení všech věcí nekonečného kruhu koloběhu života, smrti a znovuzrození. Ideálně kulatý tvar zajistí, že energie, která z koule vychází se do prostoru rozprostře rovnoměrně.

Kameny si vybírejte ideálně tak, abyste mohli cítit jejich vibrace. Ten, který je pro vás bude vyzařovat cosi velmi jemného, co můžete vnímat jako lehké mravenčení, či pocit tepla, nebo chladu. Může se stát, že se vám kámen jeví prázdný, nebo vás dokonce i odpuzuje. V prvním případě v tuto chvíli není pro vás a ve druhém případě bude pravděpodobně potřebovat vyčistit. Někdy se vám může kámen zdát nezajímavý právě pro to, že není ten, který potřebujete právě v tuto životní etapu a posílá vás směrem k více příhodnému kameni. Když už se k vám nějaký kámen dostane třeba formou daru, nebo na něho narazíte tak, že někdo vyprodává své sbírky, je určený právě vám. Z nějakého důvodu si vás hledal.

Když svůj kámen ztratíte, není to moc dobrá zpráva. Mějte na paměti, že ztracený kámen není ztracený kámen, jednoduše je tam, kde má nyní být. Najde si jej zase ten, kdo ho má mít. Když vám kámen pukne vraťte se k tomu, co jste cítili, když se to stalo. S někým jste mluvili, nebo řešili nějakou starost?

Rozbitý krystal je jako budíček. Začněte věnovat pozornost tomu, co se děje okolo vás. Je to důležité pro vaší další životní cestu. Dalším důvodem, proč prasknul je to, že třeba jeho úkol s vámi zůstal naplněn a on se může opět vrátit do země. To se někdy stává v případech, kdy kameny pohlucují tolik energie, až prasknou. Pokud byl váš kámen součástí kouzla, či rituálu, pak může jeho puknutí naznačovat uvolnění magické energie. Dovolte mu odejít, aby se mohl projevit účinek. Stává se to. Proto nepanikařte, když vám kámen praskne. S poděkováním jej zakopejte do země a běžte dál.

Pro Kartářky světla Helen Stanku

Foto: Shutterstock

PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Jsou vždy po ruce, stejně tak, jako váš telefon. Rády vám odpoví.

Mezi nebem a zemí: Prstýnek s kamenem lásky

Kartářka Anička nám vypráví další ze svých příběhů. Tentokráte o tom, jak se jí spnil sen i předtucha. Dnes jsem si vzpomněla na takový hodně ...

Horoskop štěstí pro Býky (21. 4. – 21. 5.)

Prožijte opravdu zajímavé období. Vlivem sextilu Venuše s Plutem se vám bude dařit ve společnosti i v lásce. Je vhodná doba položit základní kameny pro ...

Samuelčiny šamanské vzkazy na týden 15.4.-21.4.

Přírodní symboly nesou pro jednotlivá znamení tato poselství. Někdo je umí přijímat a kolem někoho pouze prolétnou. Tady jsou ta vaše:     Berani ...

Karta týdne 15.4.-21.4. je Svět. Přináší nové šance

Panny, máte šanci porazit zlo a nemoc. Štíři, vaše pozitivní vizualizace se mohou naplnit. Kozorozi, pokud se vám děje cokoliv, čísi dobrá rada vám pomůže ...

Partnerský horoskop: Štír. Která znamení se k němu nejlépe hodí?

Každé znamení zvěrokruhu má své přednosti i slabiny. A pokud chcete vydržet s někým ve vztahu, je dobré je znát. Jak miluje tajemný, vášnivý, ctižádostivý, hrdý ...

VIP Intenzivní kurz vykládání karet s kartářkou a vědmou Helen Stanku 4.5.2024

Srdečně Vás zveme na seminář Helen Stanku, který bude probíhat 4.5. 2024 od 10h do 16:30 (s hodinovou pauzou na oběd) v Nerudově ulici 33 ...

Týdenní horoskop 15.4.-21.4. Slunce v Býku vás popostrčí

Uran ve znamení Býka vám dodá větší rozhodnost a vůli překonat různé nástrahy a vykonat vše pro vaši spokojenost. Pondělí 15. dubna přinese krásný den ...

Nejpřekvapivější dvojice znamení zvěrokruhu: S kým vám to může kupodivu klapat?

Pokud trochu znáte astrologii, jistě víte, že pokud jde o lásku a partnerství, některá znamení zvěrokruhu se k sobě hodí lépe než jiná. A nejspíš i ...

Víkendový horoskop: Luna v Blížencích si nenechá nic ujít

V pátek 12. dubna nese prima nápady konjunkce Slunce s Merkurem.  Luna v Blížencích vás požene mezi lidi. Povedete zajímavé debaty, okořeníte své záliby o ...

Poselství včel

Už se opět bzučivě míhají vzduchem. Včely, včelky, včeličky… Jak je krásné vidět tyto malé tvorečky neúnavně létat z květu na květ. Člověk má po ...