Partnerský horoskop: Rak. Která znamení se k němu nejlépe hodí?

Každé znamení zvěrokruhu má své přednosti i slabiny. A pokud chcete vydržet s někým ve vztahu, je dobré je znát. Jak miluje citlivý, empatický, na rodinu orientovaný a často i poměrně náladový Rak? Jaká znamení se k němu hodí nejvíc? A s kým si naopak nemusí úplně rozumět?

Raci bývají v lásce velmi citliví a věrní. Rozchodem velice trpí a s novou láskou většinou nezapomínají ani na tu bývalou. Často z povzdálí pozorují úspěchy i nezdary dřívějšího partnera a někdy je v duchu dokonce srovnávají s těmi svými. Raci také bývají náladoví, jejich měnící se nálady se často překrývají se čtyřmi fázemi Měsíce.

Zrozenci v tomto znamení jsou velmi citliví. Nestojí o náhodný sex. Rak muž i Rak žena touží v lásce především po jistotě, po pevném rodinném zázemí. V lásce ale mohou být poměrně egoističtí. Nejdříve se pro milovanou osobu obětují a po určité době, jakmile mají jistotu, že si partnera dokonale připoutali, je to naopak jejich protějšek, kdo se musí obětovat.  A jestliže Rak získá pocit, že není milován, je nešťastný. Špatných nálad ho pak lze zbavit zahrnováním dárky, něhou a projevy hluboké oddanosti. Muže narozeného ve znamení Raka není úplně snadné získat. Nejvíc miluje svou matku a trvá mu dlouho, než se opravdu zamiluje do jiné ženy. Pokud k tomu ale dojde, je z něj velmi něžný, starostlivý a věrný partner. Ženy narozené v Raku bývají velmi smyslné milenky, vzrušují je už pouhé komplimenty. Hledají ale lásku, která přesahuje pouhý sex. A k partnerovi mívají spíš mateřský vztah. Rády se o něj starají, zahrnují ho péčí, aby mu zajistily pohodlí a příjemný život v rodině. Jsou nejšťastnější, když ho mohou rozmazlovat. A bývají i výbornými matkami, láska k dětem je jedním z jejich hlavních povahových rysů.

S kým může být Rak šťastný?

S Býkem: U Býka najde Rak hodnoty, které jsou pro něj velmi přitažlivé a potřebné – sklon k rodinnému životu, pocit jistoty i schopnost vytvořit harmonický a útulný domov s dobrým finančním zajištěním. Vyhovuje mu i to, že Býk nikdy moc neriskuje, nesnáší novoty a komplikace. Zároveň má vášnivý sklon k hlubokým požitkům, což citlivý Rak vždy ocení.

S Rakem: Tato dvě vodní znamení spolu mohou vytvořit velmi krásný milostný i přátelský vztah. Oba jsou citliví, jemní, kreativní a milují rodinu. Jde ale o dvě kardinální znamení, která mohou mít naprosto rozdílné cíle. Chtějí-li spolu vydržet, musí dokázat vyjít si vzájemně vstříc. Kritická doba přichází v 1., 3., 7. a 11. roce trvání manželství.

Se Lvem: Partnerství citově založeného Raka a hrdého Lva může fungovat obzvlášť v případě, že Rakem je žena, která bude vzhlížet k silnému partnerovi. Kamenem úrazu může být rozdílnost základních potřeb obou partnerů. V takovém případě je lepší dát před partnerstvím přednost přátelství.

S Pannou: Partnerství upřímného, domáckého Raka toužícího po láskyplné náruči a inteligentní Panny může být až překvapivě úspěšné. Vzájemně se od sebe mohou mnohé naučit, a čím je jejich vztah delší, tím bývá krásnější. Důležité je, aby dokázali najít rovnováhu mezi citem a rozumem.

Se Štírem: Vodní znamení Štíra se k Rakovi hodí jak pro přátelství, tak pro manželství. Vše, po čem Rak u svého protějšku touží, Štír zpravidla splňuje. Vzájemně se ve všem shodnou a spojuje je i sex, který oba zbožňují.

 

S Rybami: V tomto případě jde o citový, něžný a romantický vztah dvou vodních znamení, která se navzájem doplňují. Oba partneři jsou intuitivní, senzitivní, štědří, pro oba je domov bezpečným přístavem. To vše jsou vynikající předpoklady pro lásku a dlouhotrvající manželství.

 

S kým to Rakovi bude trochu skřípat?

S Beranem: V tomto případě se potkávají dvě kardinální znamení, navíc voda s ohněm. Tvrdohlavý Beran si jde za svým cílem bez ohledu na cokoli a kohokoli. Vadí mu Rakův smysl pro řád a lpění na rodině. Má rád volnost a o značnou péči Raka nestojí. Ve vzájemném spojení bude vždy nejspíš trpět Rak.

S Blížencem: Tady se potkávají dvě naprosto rozdílná znamení zvěrokruhu. Jejich milostný vztah je obdobný jako mezi elementem vody a vzduchu. Mohou žít bez sebe, jeden druhého ale nepodceňuje. Citlivý Rak se bude snažit mít Blížence jen pro sebe a svou rodinu, což může věčně pohyblivého Blížence přivádět k pocitu štvané zvěře. Pokud Rak nesleví ze své citové závislosti, jen těžko může tento vztah fungovat.

S Váhami: Toto partnerství by mohlo být ideální, pokud by proti sobě nestály dva naprosto rozdílné charaktery.  Rak by měl být opatrný a použít veškerou svou intuici, aby se nespálil. Váhy totiž umí být romantické a pozorné ke všemu, co Raka zajímá. Mohou si tak společně užít krásné milostné dobrodružství, na manželství to ale nestačí. Samozřejmě, výjimka potvrzuje pravidlo a může to fungovat. Oba by ale měli počítat s tím, že se hodně nadřou.

Se Střelcem: Vztah těchto dvou znamení bývá plný protikladů. Rak se z přirozené potřeby stará o rodinu a výchovu dětí, Střelec prahne po dálkách, poznání, dobrodružství. Mohou si sice mnohé nabídnout a vzájemně se doplňovat, často tu ale bude spíš docházet k nedorozuměním a pro delší soužití to není moc ideální konstelace.

S Kozorohem: Přestože tato dvě znamení leží ve zvířetníku přímo proti sobě, mají mnoho společných rysů. Oba hledají v životě jistotu a mají velký smysl pro rodinu. Naprosto rozdílný mají ale přístup ke kariéře, kterou má Kozoroh na prvním místě a je pro něj důležitější než problémy Raka v domácnosti.

S Vodnářem: Dost nesourodá dvojice. Pro vášnivé milostné prožitky je to někdy vynikající spojení, pro manželské soužití ale obtížné. Rak chce cítit, že ho partner miluje, pečuje o něj a chrání ho. A toho se většinou u citově chladného Vodnáře nedočká.

Pro Kartářky světla Ak

Foto: Shutterstock

PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Jsou vždy pohotově po ruce tak, jako váš telefon a rády vám odpoví.

Tánin numerologický horoskop na květen 2024

Jste zvědaví, jaké energie si z pohledu numerologie ponese letošní květen? Tak se pojďte začíst do informací nejen všeobecného náhledu, ale také pro vaše životní ...

Co nám věští hvězdy v květnu?

Velké výkyvy nálad nás čekají hned na začátku měsíce. Mezi 1. a 5. květnem ovládne naše emoce Venuše v kvadratuře s Plutem. Dávejte si pozor na ...

Líbání podle horoskopu: Které znamení vás vystřelí k výšinám?

Nastává období polibků. Se Lvem se vám podlomí kolena, Štír vám připraví  metafyzický zážitek, Panna líbá jako z pohádky. Víte, které znamení vás vystřelí do ...

Runový horoskop a rituály na květen 2024 vám prozradí, koho potkáte a co vás čeká

Berani, vaše květnová runa štěstí je Tiwaz Ostražitost vás neopustí ani v květnu. Hodně se soustředíte zejména na své vlastní síly a odhad. Všechno dění ...
/ Články

Blíží se květen. Využijte ideální čas udělat si čarodějný rituál

Květen býval z hlediska dávných tradic považován za měsíc, kdy byly více otevřeny brány mezi naším světem a světem zemřelých předků. Duchové navštěvovali náš svět ...

Samuelčiny šamanské vzkazy pro týden 29.4.-5.5.

Berani   Kouzla – přiznejte si svou sílu. Tento týden si berani přiznejte svou sílu v situaci, kterou je nutné opustit pro váš prospěch ...

Karta týdne 29.4.-5.5. je Eso disků. Mocný talisman nese štístko

Vodnáři, zatoužíte po dobrých stránkách života, které však uspokojí příjem peněz. Sentimenty stranou, zaměříte se na peníze. Raci, na cestě jsou investice do rodiny a ...

Horoskop na květen

Býci, zpomalte trochu ve svém tempu. Odjeďte na prodloužený víkend, zajděte si zacvičit nebo s přáteli do kina. Blíženci, květen bude ve znamení nových zážitků ...

Týdenní horoskop 29.4.-5.5. Mars v Beranu nese odvahu

V pondělí 29. dubna si neberte příliš moc úkolů. Konjunkce Marsu s Neptunem by vám mohla přinést zbytečné komplikace. Naštěstí vejde Venuše do znamení Býka, ...

Kdo seje vítr, může sklidit i obrovskou bouři

Poklidné nedělní odpoledne na Malé Straně rozrážel snad jen hukot nekonečných hloučků všudypřítomných turistů z ulice. Kocour spal spokojeně v kovové pyramidě. Uprostřed ní, na proutěném ...
/ Články, láska magie