Která bohyně je ochránkyní vašeho znamení zvěrokruhu?

Každé z dvanácti znamení zvěrokruhu má svou vlastí bohyni, s níž sdílí své specifické vlastnosti, a která je jeho patronkou. Víte, jaká bohyně je ta vaše?

Beran – Brigid

Brigid (nebo také Brighid) je irská bohyně náležející do božského rodu Tuatha Dé Danann. Brigid je bohyně ohně, světla a tepla a její jméno znamená „Vznešená“. Je mistryní všech umění (včetně magie) a bývá zobrazována jako kovářka. Je strážkyní krbu a dokáže svou silou proměnit určitou věc v jinou.

Její božský oheň vás může inspirovat a dodat vám sílu. Zasvěťte této bohyni amulet v podobě pentagramu a noste ho stále s sebou. Bude vás chránit a dodá vám inspiraci.

Býk – Hathor

Hathor byla jedním z nejoblíbenějších božstev ve starověkém Egyptě. Uctívali ji nejen králové, ale i obyčejní lidé. V chrámech a na obrazech je často zobrazována jako „Paní Západu“, která hostí mrtvé v posmrtném životě. Především je ale Hathor bohyní lásky, radosti, hudby, tance a plodnosti. Údajně pomáhá ženám při porodu a je také patronkou horníků.

Vy, narození ve znamení Býka, můžete využít její božské síly, aby vám pomohla vrátit úsměv na tvář a pěstovat lásku. Hathor je tu, aby vám pomohla užívat si života. Věnujte této bohyni amulet se dvěma rohy a noste ho u sebe. Pomůže vám zajistit plodnost, bohatství a štěstí v lásce.

Blíženci – Iris

Iris je krásná okřídlená bohyně Olympu, která spojuje bohy, zejména nejvyššího boha Dia a jeho manželku Héru, s lidmi. Je zvěstovatelkou zpráv, důvěrnicí a rádkyní.

Iris cestuje rychlostí větru z jednoho konce světa na druhý, do mořských hlubin i podzemí. Iris je také bohyní duhy. Se svými 7 hlavními barvami duhy symbolizuje rozmanitost života a 7 (a více) říší, do kterých může cestovat.

Pokud si Iris zavoláte na pomoc, pomůže vám uvědomit si, že i špatné zprávy mohou mít někdy pozitivní dopad na váš život. Kromě toho může Iris požehnat vaší všestranné povaze a vést vaše cesty. Věnujte jí amulet v barvách duhy a noste ho, abyste přilákali dobré zprávy a štěstí!

Rak – Artemis

Vaší patronkou je krásná řecká bohyně Artemis, sestra boha Apollóna.  Je bohyní Měsíce a měsíčního svitu, božská lovkyně, která nás chrání a pomáhá ženám při porodu. Díky své povinnosti pomáhat těhotným ženám byla ve starověkém Řecku nesmírně populární. Navíc byla jako bohyně Měsíce považována za jednu z nejmocnějších čarodějek, jaké kdy svět potkal.

Artemis vám pomůže sladit se se silou Měsíce, vyrovnat vaše výkyvy nálady, díky ní se budete cítit sebevědomější a silnější než kdykoli předtím. Zasvěťte jí přívěsek ve tvaru půlměsíce a noste ho při sobě.

Lev – Sachmet

Sachmet je staroegyptská bohyně zobrazovaná v podobě divoké lvice nebo ženy se lví hlavou. Její jméno pochází ze slova „sekhem“, což znamená moc. Proto její jméno bývá překládáno jako „Mocná.“

Sachmet byla považována za bojovnou bohyni, divokou a mocnou ochránkyni všeho, co je posvátné, hranic Egypta a vlády faraonů. Díky těmto vlastnostem je uctívána jako „Ona, před kterou se třese zlo.“

Sachmet vám pomůže bojovat proti zlu. Dodá vám sílu pokračovat v tom, co jste započali. Odmění vaši loajalitu a statečnost.  Věnujte jí amulet v podobě lví hlavy a noste ho, abyste odvrátili temnotu.

Panna – Persefona

Persefona byla dívka tak krásná, že ji Zeus slíbil za ženu svému bratru Hádovi. Ten se do ní zamiloval, ukradl ji světu a stáhl do podsvětí. Tam byla Persefona velmi smutná, proto jí Hádés nakonec na příkaz Dia dovolil vrátit se na část roku na zem ke své matce. A tak je Persefona zodpovědná za střídání ročních období. Když vyjde z podsvětí, příroda ožije a všude je plno radosti. Když se vrací do podsvětí, zvadnou květy, listí opadá, všude je pusto, nevlídno a zbývá jen naděje na příští jaro.

Persefona vám dá naději i ve chvílích, kdy padne tma. Pomůže vám pochopit, že žádný skutečný konec neexistuje. Že život jde dál, a i když máte pocit, že je vše ztraceno, jednou zase přijde jaro.

Podle pověsti Persefona snědla šest jadérek granátového jablka. A Panna je šestým znamením zvěrokruhu. Věnujte jí tedy amulet znázorňující číslo šest a noste ho pro ochranu a inspiraci.

Váhy – Isis

Vaší patronkou je nejuctívanější bohyně z celé egyptské mytologie. Je matkou všeho, paní veškeré magie a léčení. Isis byla manželkou boha Osirise a matkou Hora. Byla dokonalá, sebevědomá a moudrá žena, oddaná svému manželství, která dělala vše pro to, aby ochránila svou rodinu. Egypťané Isis někdy nazývali „Královnou nebes“ a všichni se k ní modlili – bohatí, chudí, páni i otroci. Je to matka, která všechny miluje a je vždy připravena vyslyšet naše prosby.

Isis vám dodá sílu a moudrost, kterou potřebujete ke správnému rozhodnutí. Dokáže vyvážit vaše emoce a myšlenky. Zasvěťte jí náhrdelník nebo okřídlený amulet a noste ho pro jeho magické a léčitelské schopnosti.

Štír – Morrígan

Morrígan je bohyně pocházející z irské mytologie. Je spojovaná hlavně s osudem a předpovídáním smrti v bitvě. Často je zobrazována jako vrána letící nad bitevním polem, která podněcuje válečníky k bitvě. Údajně může vidět říši mrtvých a rozhoduje o tom, kdo opustí bojiště. Její síla je neuvěřitelná, i když jen málokdo zná její velikost a rád si nechává tajemství pro sebe.

Morrígan vám pomůže zkoumat život i smrt, objevovat neuvěřitelné věci, za které je potřeba bojovat. Zasvěťte jí amulet v podobě vrány a noste ho s sebou, abyste pronikli do tajemství světa.

Střelec – Athéna

Athéna, dcera boha Dia, je uctívána jako bohyně moudrosti. Je čestná, statečná a mocná a nic ji nezastaví, dokud nebude spravedlnosti učiněno zadost a bitva není vyhrána. Athéna je bohyně, která nás vybízí, abychom byli stateční a nezaměřovali se na své obavy, bez ohledu na to, jak obtížná je naše cesta.

Athéniným posvátným zvířetem je vševidoucí sova, která zná pravdu. Postará se o to, abyste získali moudrost, po které toužíte. Pokud si ji ovšem zasloužíte, takže je potřeba být čestní a shovívaví. Moudrost získáte jen každodenní zkušeností, nenajdete ji v knihách ani vám ji nikdo nemůže předat. Možná zjistíte, že se dá hodně naučit z malých věcí, které se zdají nudné a nedůležité. Stačí se na ně ale podívat z jiné perspektivy.

Věnujte Athéně malý náhrdelník s přívěskem sovy nebo olivové ratolesti a noste jej s sebou, aby vás chránil a dodal vám moudrost.

Kozoroh – Freya

Freya je nejznámější severská bohyně. Symbolizuje ženskou sílu, divokost, vášeň a především nepoddajnost a nespoutanost. Také je bohyní přírodní magie a kouzel. Freya kočíruje vůz tažený obrovskými kočkami přes Bifröst, most z duhy, spojující Zemi a Nebe.

V jednom z příběhů objevila Freya krásný zlatý a jantarový náhrdelník v dílně čtyř trpaslíků. Aby ho získala, zeptala se trpaslíků, co za něj chtějí. Nakonec se s nimi musela vyspat a získaný náhrdelník pak očarovala.

Freya vás jako vaše patronka může posílit a pomůže vám dosáhnout vašich cílů. Zasvěťte jí svůj řetízek nebo přímo medailonek s jejím vyobrazením a noste ho jako ochranu i posilu v těžkých dobách a pro dodání odvahy.

Vodnář – Medb

Medb je královna Connachtu (historická provincie na západě Irska) z irské mytologie.  Je to mocná královna víl a a podle jedné teorie inspirovala Shakespeara, aby ve hře Romeo a Julie zmínil královnu Mab jako pohádkovou vílu přinášející sny. Medb v překlad znamená „opojná“. Tato bohyně je silná, ambiciózní, mazaná a suverénní.

Říká se, že ve starověkém a středověkém Irsku bylo klíčovou součástí slavnostní inaugurace krále pití medoviny. Podle tradice si tato irská bohyně volila krále tím, že mu nabídla alkoholický nápoj, čímž mu udělila suverenitu.

Medb vám dodá pevnou vůli a štěstí, které potřebujete, abyste se vypořádali se všemi obtížemi a bolestmi smrtelníků. Věnujte jí svůj amulet, který považujete za kouzelný, a noste ho při sobě.

Ryby – Yemaya

Yemaya (Yemoja) je známá jako matka moře, dcera deště, matka stvoření. Její jméno (Yey Omo Eja) znamená „Matka, jejíž děti jsou ryby“ a vyjadřuje přímé spojení s mořem. Bývá zobrazována jako mořská panna a je spojována s oceánem, slanou vodou, deštěm, léčivou plodností, Měsícem, podvědomím, kreativitou a ženskými tajemstvími.

Yemaya vládne domácnosti a poskytuje ochranu, bezpečí, lásku a uzdravení všem, kteří hledají její pomoc. Yemaya je milosrdný, soucitný duch, kterého tradičně vzývají rybáři, aby požehnal jejich sítím a zajistil jídlo pro jejich rodiny. Kromě toho se manželky rybářů často modlily k Yemaye, aby je ochránila a přivedla jejich manžely bezpečně domů. A konečně, Yemaya je ochránkyní všech čarodějnic a její dvě posvátná jména jsou Královna čarodějnic a Mama Watta (Matka Voda).

Yemaya vám pomůže cítit se bezpečně a silně. I vaším živlem je voda, proto vám bude Yemaya naslouchat a dá vám, o co ji požádáte. Zasvěťte jí svůj amulet ve tvaru mušle a noste ho s sebou, aby vám nosil štěstí a působil na vás svými léčivými účinky.

Pro Kartářky světla  Ak

Foto: Shutterstock

PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Rády vám odpoví.

Kdo seje vítr, může sklidit i obrovskou bouři

Poklidné nedělní odpoledne na Malé Straně rozrážel snad jen hukot nekonečných hloučků všudypřítomných turistů z ulice. Kocour spal spokojeně v kovové pyramidě. Uprostřed ní, na proutěném ...
/ Články, láska magie

Karmické slunce v Býku

NENÍ NÁHODA, ŽE JSTE SE NARODILI SVÝM RODIČŮM Býk má za úkol postavit dům a obrnit se proti útokům z venčí. Zabezpečit, aby se ...

Víkendový horoskop: Luna ve Střelci si chce užívat

V pátek 26. dubna vnese Luna, vcházející do znamení Střelce nadšení a chuť něco podniknout. Podpoří tak náladu na výlety do svěží zeleně přírody, či ...

Starý cikánský horoskop je považován za velmi přesný. Víte, jaké je vaše znamení?

Stejně, jako v západní astrologii máme zvěrokruh s 12 znameními, i v tom starověkém romském jich je 12. Tím ale jeho podobnost se standardním zvěrokruhem končí. Romský ...

Gabriel je andělský ochránce zrozenců v Býku. Jak pomůže i vám?

Býkům se připisuje Hagiel a podle některých tvrzení i Gabriel  Kdy Gabriela volat? Když mate z něčeho velký strach. Nevíte, co je či není pravda ...

Umění relaxovat

Cítí se často bez energie? V noci se budíte a nemůžete znovu usnout? Býváte často vystaveni stresu a trvá dlouho, než se zklidníte? Tělo vám naznačuje, ...
/ Články

Jak si získat Býky?

Býci ztělesňují krásu v pohybu. Mají cit pro přírodu a také na peníze. Z jejich investic by se mohlo hodně lidí poučit. Býci cítí, že ...

8 univerzálních snů a jejich význam

Každý z nás má sny a jejich symbolika může být u každého člověka trochu jiná. Přesto existují některá „univerzální témata,“ která se objevují ve snech různých ...

Ve středu 24. dubna se připravte na neobyčejný den. Nastane úplněk ve smyslném znamení Štíra

Úplněk, kterému se říká Růžový vrhne světlo na skrývané city, posvítí na tělo, smysly a sexualitu. Proklepne strachy z opuštění a city. Instinktivně budete vyhledávat vše, ...

Samuelčiny šamanské vzkazy na týden 22.4.-28.4.

Berani Navigace – důvěřujte svým instinktům, bezpečně vás povedou. V určité situaci jste zahnání do kouta možná i nějakou osobou, které moc nevěříte. Nebo celý ...