Jak spolu souvisí kartářka, výklad karet, sex a duchovní rozvoj?

Před nedávnem mi volala na výklad karet po telefonu paní Anička (jméno jsem pozměnila). Byla velmi nešťastná a chtěla po mně, abych jí, jako kartářka, potvrdila její podezření kolem manžela. Poslední dobou s ní moc nekomunikoval a byl nevrlý.

Napadlo ji tedy, že za tím bude jiná žena. Jeho kolegyně Zdenka z práce, která po něm vždy koukala. Jsem už zvyklá na kde co, vždyť kartářkám po telefonu lidé svěří anonymně kdejaké tabu. Výklad karet však tentokrát udivil i mne.

U pana manžela se vůbec neukazovalo, že by svou ženu nemiloval, či chtěl opustit, naopak podezíral z téhož svojí ženu. Problém se ukazoval ne v citech, oba se milovali už léta, ale poslední dobou se vyskytl zádrhel.

A sice v sexu.

I ten k harmonickému vztahu patří. Paní Anička se od svého muže začala odtahovat. On si to vysvětloval tak, že ho už nemiluje, nebo snad někoho má, když je poslední dobou tak jiná.

Budu pokračovat dál. Paní Aničku zasáhl ezoterický boom a nakoupila si také pár knih o duchovním rozvoji. Začala pečlivě studovat a došla k názoru, že pro její duchovní růst je nevhodné provozování sexu… Co k tomu dodat?

Stačilo, aby se na věc podívala i z trochu jiného pohledu. Většina duchovních nauk si dává za cíl zvýšit energetickou hladinu u svých adeptů. Často mají za cíl aktivaci třetího oka, neboli vnitřního vidění a soustřeďují pozornost hlavně na nejvyšší čakry. Opomíjejí potenciál sexuální energie. Tento potenciál je však velikým zdrojem síly, jež posiluje všechny zbývající druhy energií.

My sami sebe dělíme na muže a ženy. Z hlediska energií jsme ovšem jednotou a měli bychom k tomuto dojít.

Muž, rovněž jako žena, má stejně mužské i ženské energie. K plnému využití těchto energií je třeba uvést tyto energie k plné vyváženosti.

Platí, že muž je aktivní. Je ohněm (Jang) a žena pasivní voda (Jin). Oba tyto prvky se doplňují a sjednocení je možné pouze při naprostém sloučení.

Na výklad karet volal také pan Lukáš. Opačný extrém.

Ptal se, jestli je normální. Vrstevníci mají rodiny. On však střídá vztahy, nádherné ženy. Vždy je okouzlí, získá a pak přijde na to, že to není ono. Pořád mu něco chybí. Uměl být zábavný, lehce navázal známost, četná sexuální dobrodružství. Jestli už snad nemá nějakou úchylku. Pořád nenachází to pravé. Proč?

Příčinou takové honby za sexem může být útěk před sebou. Nedostatek napojení na sebe a své tělo. Následné kupení rozmanitých bloků. Sex potom nabízí uprostřed těchto bloků dočasné uvolnění. U Lukáše se vše točilo ve sférách jeho ega. To odsouvalo sex výlučně na tělesnou oblast. Sex se odehrával ryze v úrovni spodních čaker. Plné uspokojení však dělá spojení také na úrovni vyšších čaker.

Láska ve fyzické i duchovní rovině

Více a rychleji než na fyzické úrovni probíhá láskyplný akt mezi mužem a ženou na energetické úrovni. V jejich aurách je zapsané vše co cítí a dělají. Sexuální komunikace nestojí na hře slov a gest. Probíhá na energetické úrovni. Ve stavu zamilovanosti se aury zvětší a vzájemně spojí. Následuje energetická výměna. Je neviditelná pro naše oči. Proto je možné někoho milovat, či se zamilovat v duchovní rovině.

Plné štěstí však skýtá pouze spojení lásky duchovní i fyzické zároveň. Samotný sex může být pouze fyzickou zkušeností a formou momentálního uvolnění. Úplné uspokojení však přináší spojení sexu a lásky i na duchovní úrovni. Pokud se čerpá pouze ze spojení dolních čaker, muladhary a svadisthany, často lidem cosi chybí.

Lidé podvědomě touží po láskyplném spojení a sjednocení na všech úrovních. Jak muži, tak i ženy. Sexualita se zakládá také na polarizaci pohlaví.

Sexuální akt může připomínat elektrický obvod.

Po určité době spojení nastupuje plné energetické spojení. U partnerů je energetický obvod patrný.

Orgasmus těla i duše?

Tantrické praktiky dovolují dosažení jednoty během sexuálního spojení. Prožitek je stejně intenzivní pro tělo, rozum i duši. Víření, záblesky, světelná exploze – takto se projevuje vnímání takovéhoto spojení. Není chvilkou pobavení a relaxace, ale naprostým uspokojením, vycházejícím z úplného propojení muže a ženy.

Kundaliní probuzená v muladhaře (1.čakře), se vede a nechá procházet skrze všechny čakry, podél páteře, až do sahasráry (7. čakry). Tam navozuje stav nejvyšší extáze. Probuzení kundaliní síly je základem všech tantrických praktik. Tyto praktiky dovolují této energii průchod skrze další čakry a to svede následně člověka s kosmickým vědomím. Z univerzálního úhlu pohledu nedělíme a nevyvyšujeme duchovní nad sexuální energii a naopak. Jedna se transformuje ve druhou a dohromady tvoří celek.

Aktivace kundaliní a propojení nejnižší čakry s nejvyšší umožňuje překonat vlastní ego a dojít kosmických zážitků. Mnozí umělci čerpali z těchto okamžiků extáze. Pociťovali i božskou přítomnost, dostávali se k nejvyšší realitě. Známý je třeba i Dostojevský.

Aktivace sexuální energie nedává pouze úplné sexuální uspokojení, ale zapříčiní rozvinutí zvýšení energetické hladiny, čili životní síly.

Tantra

Je i filozofický směr pohledu na svět. Tantra, to je radost. Rozkoš z krásna, z života, z deště, louky květů, dobrého jídla, společně prožívané vášně. Radost ze širšího vnímání světa. Tantra je prožitek dvou svobodných, navzájem se respektujících individualit.

Pro kartářky světla Helen Stanku

Další články čtěte na: Rady Kartářek světla

 

Foto: Shutterstock

PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Jsou vždy pohotově po ruce tak, jako váš telefon a rády vám odpoví.

Začít si věřit…

Nevěříte si? Proč vlastně…? Kromě svých mínusů, ve které sveřepě věříte, máte také kupu úžasných vlastností a dozajista umíte něco, co ti druzí ne. Jen ...

Magická jarní rovnodennost: Den, kdy se vám mohou splnit všechna přání

Rovnodennost každý rok označuje příchod jara nebo podzimu. Ta, která nás čeká už ve středu 20. března, je zároveň počátkem nového astrologického roku a přinese ...

Myslíte si, že je to opravdu láska?

Když není láska, všechno je studené. (Osho) Říkáme, že někoho milujeme (přijímáme tok energie z jeho srdce a ztotožňujeme to s emocí) a myslíme si ...

Karta týdne 18.3.-24.3. Král disků

Král disků přitahuje peníze, hojnost, nebo alespoň nápady, jak si tu hojnost zajistit. Možná jste na začátku plodného nápadu, ale budete pro to něco muset ...

Týdenní horoskop 18.3.-24.3. Co nese Slunce v Beranu?

V pondělí 18. března přinesou nečekaně příjemné ráno příznivé trigony Luny s Venuší a Saturnem a pomohou dívat se na svět z té lepší strany. Odpoledne ...

Andělský horoskop od 17. 3. do 16. 4.

Býci, někdo pro vás bude mít velké pochopení a to i přesto, že děláte více přešlapů než obvykle. Kozorozi, nedělejte na nikoho velká ramena, ostatně ...

Magické rituály: Šťastné bankovky

Už jste někdy slyšeli o bankovkách, které přitahují hojnost? Pozorně sledujte sériová čísla bankovek, které vám šustí v rukách. Energie některých z nich vám mohou ...

Víkendový horoskop od 15.3. Slunce s Neptunem vám ukážou svět v jiných obrazech

Z všednodennosti vás vymaní Slunce v konjunkci s Neptunem v Rybách. Váš vnitřní svět bude plný různých zajímavých vizí a nevšedních nápadů.  Štěstí vám nesou ...

Je moudré přátelit se s bývalým?

Rozešli jste se, ale on by rád zůstal kamarád. A vy v sobě nemáte jasno a nevíte, jestli ho vůbec chcete ještě někdy vidět. Kdybyste ...

Symboly lásky. Víte, které jsou ty nejznámější?

Lásku si nejčastěji spojujeme se srdcem a červenou barvou. Existují ale i další symboly spojené s tímto krásným citem. Kolik jich znáte? Barvou vášnivé lásky je ...