Týdenní horoskop 13.11.-19.11. Co nese novoluní ve Štíru?

Jsou znamení, která říkají, že co tě nezabije, to tě posílí. Štír je jedno z nich. V pondělí 13. listopadu nás čeká novoluní ve Štíru, a i vy tak můžete využít příležitost probudit svoji dřímající sílu, nicméně můžete být jeho vlivem velmi citliví na kritiku druhých lidí. Vaše city mohou být vystaveny zkoušce a bude dobré nenechat se vtáhnout do jakýchkoliv sporů. Můžete pocítit náhlé přílivy i odlivy energie, naděje i strachy. To všechno věští opozice Uranu k novoluní a konjunkce Luny s Marsem.

 

Novoluní v blízkém kontaktu s ohnivou planetou Mars, který bude naproti elektrizujícímu Uranu v Býku, však také nabízí výzvy a možnosti. Štír je vášnivý a intuitivní a přiměje vás hloubat nad svými skutečnými sny i strachy z jejich realizace.

Nestabilní energie nesou riziko hádek a impulsivního chování.

Harmonický trigon novoluní k Neptunu v Rybách naštěstí slibuje osvěžující kontrast oproti intenzivní energii Marsu a Uranu. Tento tranzit vám může přinést motivací k praktickým krokům přetvoření svých snů a ideálu a konečné satisfakci z výsledků.

V tarotových kartách se znamení Štíra váže na tajemnou kartu Smrt. Nemusí tím být nutně myšlena fyzická smrt, ale spíše zbavení se něčeho, co nám již neprospívá. Karta je o transformační přeměně a obrození. Štír nás učí, že pro to, abychom se mohli posunout dál, je potřeba nechat minulost za sebou.

V rámci malých rituálů by bylo dobré se rozloučit s věcmi, které nesou vašemu domu smůlu.

Staré vysušené květy, třeba růže, které mají připomínat staré časy, nebo již dávno vyschlé city vážou akorát energetický balast. Ani suché růže, ani zvadlé listí doma nemá co dělat. Stejně tak proberte i květináče, jestli se nenápadně vyhaslé lístky neschovávají i tam. Stromy se na podzim listí zbavují a z jara jim vyraší nové a co vy, potřebujete to staré? 

 

V úterý 14. listopadu vejde Luna do znamení Střelce a dovolí uklidnit nervy. V konjunkci s Merkurem bude přát přátelskému setkávání a povedeným nákupům.

 

Ve středu 15. listopadu přinese příznivý sextil Merkuru s Venuší vstřícnou náladu s vaším okolím. Je to vhodný den pro zařizování všech věcí, které si vyžadují elegantní a diplomatické vystupování.

 

Ve čtvrtek 16. listopadu vejde Luna do znamení Kozoroha, který si dělá často starosti. Tato konstelace však má i své klady. Ukáže vám případná slabá místa a vy se tak budete moci postavit čelem praktickým věcem.

 

V pátek 17. listopadu přeje trigon Slunce s Neptunem všem snílkům, kteří touží prohloubit své duchovní poznání. Utiší roztěkanou mysl a vše půjde skvěle. Trigon Marsu s Neptunem vás nakloní do souladu s okolím a pomůže vypnout. Odpolední a večerní setkání, milostné schůzky a návštěvy přátel budou ve skvělé atmosféře. Vyplatí se jít do kina, divadla anebo na nějakou výstavu.

 

V sobotu 18.11. vám dodá sílu konjunkce Slunce s Marsem a vy můžete vyzkoušet posunout své osobní hranice. Nesmíte to však přehánět, protože Luna v konjunkci s Plutem varuje před provokováním a přílišným předváděním se. Zejména buďte opatrní na milostném poli.

 

V neděli 19.11. posílí dobré vztahy a rodinnou pohodu trigon Luny s Venuší a sextil s Merkurem. Večerní kvadratura Luny s Uranem varuje před dlouhým ponocováním.

 

Hvězdy jsou ve znamení Štíra. Do vztahů přinášejí sny, vize, intuici a emoce. K výběru partnera přistupují pomalu a svědomitě. Pokud se pro někoho rozhodnout, jdou si tvrdě za svým, a tak se může stát, že někoho zraní. Dokáží projevit svůj názor a vůli, a proto jejich vztah doprovází občasné výbuchy a hádky. Pro spokojený vztah musí však potlačit svou vrozenou žárlivost.

 

Štíři, tento týden se vašemu partnerovi podaří dostrkat vás do nepříjemných úkolů. Nejdříve budete trochu rozladění, ale pak budete vděční. Popasujete se s otravnými pracemi, do kterých se vám dlouhodobě nechtělo. Pocítíte pak velkou úlevu.

 

Střelci, budete se cítit zamilovaní. V lásce se přestanete kontrolovat a dáte průchod svým vášním. Dlouholetým vztahům svitne naděje na okořenění milostného života. Nezadaní mají šanci najít novou lásku, stačí mít oči otevřené.

 

Kozorozi, nečekejte, až přijde obrovské štěstí. Život by se měl skládat ze spousty malých radostí a ty jsou ve vašich rukou.

 

Vodnáři, pokud jste přesyceni materiálním světem, zkuste takové disciplíny, které s hmotnými záležitostmi nemají vůbec nic společného. Možná vás zaujme psychologie nebo ezoterické vědy.

 

Ryby, měli byste mít štěstí při získávání nových pracovních příležitostí. Vaše činorodost a zkušenosti nezůstanou bez odezvy.

 

Berani, pozor na vnitřní rozechvění. Máte předpoklady pro stresové reakce. Raději neinvestujte finance a nepouštějte se do citově laděných rozhovorů. Mohou vám to zkomplikovat emoce. Zvolněte životní tempo a věnujte se jen sobě.

 

Býci, dvojsmyslné poznámky někoho z kolegů vás dostanou do varu. Dáváte přednost jednání na rovinu, zbabělé náznaky nesnášíte.

 

Blíženci, případný neúspěch při navázání nových pracovních vztahů či oslovení vyhlédnutého protějšku neberte smrtelně vážně. Není všem dnům konec, uspějete příště.

 

Raci, tento týden budete bojovat s ranní malátností a únavou. Jistě vám pomůže pár jednoduchých cviků a dostatek času na dobrou snídani třeba někde v kavárně.

 

Lvi, jistá ožehavá záležitost v rodině si žádá řešení. Nevymýšlejte nic složitého, spolehněte se na zdravý selský rozum.

 

Panny, budete mít plno pracovních nápadů. Tento týden máte štěstí na výhodné zakázky i obchodní partnery. K úspěchu je třeba i přesný odhad situace a logické uvažování a s tím teď nemáte sebemenší problém.

 

Váhy, v práci se setkáte s povrchností, a tak se snažíte najít radost ve vztahu. Zatímco ostatní kolem vás flirtují ostošest, vám to mnoho neříká. Uvědomíte si, jaké máte štěstí, že si s partnerem můžete důvěřovat.

 

Pro Kartářky světla Hel a Pet

Foto: Shutterstock

PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Jsou vždy pohotově po ruce tak, jako váš telefon a rády vám odpoví.

Kdo seje vítr, může sklidit i obrovskou bouři

Poklidné nedělní odpoledne na Malé Straně rozrážel snad jen hukot nekonečných hloučků všudypřítomných turistů z ulice. Kocour spal spokojeně v kovové pyramidě. Uprostřed ní, na proutěném ...
/ Články, láska magie

Karmické slunce v Býku

NENÍ NÁHODA, ŽE JSTE SE NARODILI SVÝM RODIČŮM Býk má za úkol postavit dům a obrnit se proti útokům z venčí. Zabezpečit, aby se ...

Víkendový horoskop: Luna ve Střelci si chce užívat

V pátek 26. dubna vnese Luna, vcházející do znamení Střelce nadšení a chuť něco podniknout. Podpoří tak náladu na výlety do svěží zeleně přírody, či ...

Starý cikánský horoskop je považován za velmi přesný. Víte, jaké je vaše znamení?

Stejně, jako v západní astrologii máme zvěrokruh s 12 znameními, i v tom starověkém romském jich je 12. Tím ale jeho podobnost se standardním zvěrokruhem končí. Romský ...

Gabriel je andělský ochránce zrozenců v Býku. Jak pomůže i vám?

Býkům se připisuje Hagiel a podle některých tvrzení i Gabriel  Kdy Gabriela volat? Když mate z něčeho velký strach. Nevíte, co je či není pravda ...

Umění relaxovat

Cítí se často bez energie? V noci se budíte a nemůžete znovu usnout? Býváte často vystaveni stresu a trvá dlouho, než se zklidníte? Tělo vám naznačuje, ...
/ Články

Jak si získat Býky?

Býci ztělesňují krásu v pohybu. Mají cit pro přírodu a také na peníze. Z jejich investic by se mohlo hodně lidí poučit. Býci cítí, že ...

8 univerzálních snů a jejich význam

Každý z nás má sny a jejich symbolika může být u každého člověka trochu jiná. Přesto existují některá „univerzální témata,“ která se objevují ve snech různých ...

Ve středu 24. dubna se připravte na neobyčejný den. Nastane úplněk ve smyslném znamení Štíra

Úplněk, kterému se říká Růžový vrhne světlo na skrývané city, posvítí na tělo, smysly a sexualitu. Proklepne strachy z opuštění a city. Instinktivně budete vyhledávat vše, ...

Samuelčiny šamanské vzkazy na týden 22.4.-28.4.

Berani Navigace – důvěřujte svým instinktům, bezpečně vás povedou. V určité situaci jste zahnání do kouta možná i nějakou osobou, které moc nevěříte. Nebo celý ...