Květinový horoskop: Která květina patří k vašemu měsíci narození?

Sdílejte nás:

Mezi opojně vonícími květinami a lidmi narozenými v určitém měsíci existuje zajímavá souvislost. Možná i vás přitahuje určitá květina, aniž byste věděli proč. Je to tím, že konkrétní květiny odrážejí naše povahové rysy a to, co nás pohání. Přečtěte si, která květina patří právě k vám.

Leden: karafiát

K těm, kdo se narodili v lednu, patří karafiáty. Symbolizují sílu a odhodlání, což odráží vytrvalost a ambice těchto lidí. Karafiáty pro ně nejsou jen květiny, ale symbolizují jejich vnitřní sílu a vášeň pro dosažení jejich cílů.

Únor: fialka

Tato květina symbolizuje hlubokou lásku, citlivost a harmonii a odráží citlivou a empatickou povahu lidí narozených v únoru. Fialky symbolizují jejich schopnost porozumět a ocenit krásu a harmonii v životě.

Březen: narcis

Narcisy symbolizují obnovu, znovuzrození a svěžest a odráží vitalitu a energii lidí narozených v tomto měsíci. Mají vynikající schopnost najít krásu a optimismus i v těch nejnáročnějších situacích.

Duben: sedmikráska

Tyto jemné květiny symbolizují nevinnost, skromnost a radost ze života a odrážejí optimismus a svěžest lidí narozených v tomto měsíci. Sedmikrásky připomínají šťastné a bezstarostné časy a jsou často spojovány s jarem a novými začátky.

Květen: konvalinka

Konvalinka symbolizuje něhu, krásu a naději, odráží svěžest a vitalitu lidí narozených v tomto měsíci. Je také symbolem nového začátku a příslibem světlejší budoucnosti.

Červen: růže

Růže symbolizují lásku, vášeň a krásu a odrážejí romantickou a citlivou povahu lidí narozených v tomto měsíci. Představují symbol lásky a štěstí a často mají v životě těchto lidí zvláštní význam.

Červenec: africká lilie

Možná africkou lilii neboli kalokvět neznáte, což je škoda. Je to nádherná rostlina, která kvete v různých odstínech modré a bílé a je symbolem krásy a vytrvalosti. Zdůrazňuje radost a rozkvět, stejně jako krásu života.

Srpen: gladiola

Tyto barevné květiny, známé pro své dlouhé stonky a nejrůznější barvy květů, symbolizují sílu, hrdost a krásu. Tak, jako tato rostlina dodává krásu letní zahradě svými květy, tak i lidé narození v srpnu obohacují svou přítomností své okolí o pozitivní energii a inspiraci.

Září: chryzantéma

Chryzantémy jsou známé svou pestrostí barev a symbolizují dlouhověkost, štěstí a dobro. A podobné vlastnosti mají i lidé narození v září. Bývají odvážní, silní a věrní.

Říjen: hortenzie

Hortenzie umí okouzlit svou elegancí,  která odráží sofistikovanost a bohatství stylu lidí narozených v tomto měsíci.

Listopad: orchidej

Orchideje jsou symbolem krásy, elegance, lásky a luxusu. Stejně tak lidé narození v listopadu milují ladnost a mají vytříbený vkus.

Prosinec: brambořík

Bramboříky se svými jemnými květy a zelenými listy dodávají domovům teplo a krásu během chladnějších měsíců. A lidé narození v prosinci bývají podobní – nenechají se zlomit chladným světem kolem a šíří kolem sebe příjemnou a hřejivou atmosféru.