Kameny pro štěstí

Kameny mají kouzelnou moc ochránit nás před negativními energiemi a zlými silami.

Přinášíme přehled těch nejúčinnějších.

 

Selenit neboli měsíční kámen

 

Podporuje životní změny, čistí rozum, tiší nejistotu a starosti, dodává klid, posiluje schopnosti svého nositele, reguluje přetížení a nadměrné sebevědomí, podporuje vnitřní vývoj, laskavost a intuici.

Pokud někdy míváte pocit, že vaše záda provrtávají šípy nevraživých pohledů, můžete udělat malý ochranný rituál.

Vezměte selenit do rukou a v myšlenkách jím kolem sebe vytvořte kouzelný ochranný magický kruh. Pak nechte selenit ve výšce očí a zafixujte na něj svůj pohled. Soustřeďte svoji pozornost na záda a představte si, jak se vám v nich zvětšuje modrá krční a zelená srdeční čakra. Jako by pulzovaly a brněly a s každým nádechem vnímejte, jak jsou silnější. Jejich záře se roztáhne na celá vaše záda a zahustí vaši čistě jasnou auru. Tu v myšlenkách zabalte do purpurové záře a na svých zádech si představte nezničitelné stříbřitě lesklé zrcadlo, které odráží vše, co k vám proudí. Vnímejte, jak jsou vaše záda plná síly a řekněte za sebou slova: „Askion, kataskion, lix, tetrax, damnameneus, aision.“ Jedná o efezská písmena, která mají za úkol vás chránit.

 

Černý onyx

 

Posiluje intuici a usnadňuje přístup do našeho podvědomí. Černý onyx je silný ochranný kámen. Vytváří štít nad vaší myslí i tělem. Chrání před negativní energií a utišuje náš strach – cítíme se bezpečněji.

 

Obsidián dodá víru ve vlastní schopnosti, posílí sebevědomí a aktivuje logické myšlení. Chrání auru před depresí a negativitou.

 

Kalcit ovlivňuje čakru třetího oka, bystří rozum a posiluje paměť. Působením tohoto kamene v oblasti čela dochází k odstranění zastaralých způsobů myšlení a k prozření.

 

Malachit patří mezi nejmocnější kameny, je obdařený velikou silou. Pohlcuje negativní energie, díky němu je možné prožít mnohem intenzivnější život. Jedná se o kámen kreativity a změny, podněcuje k dobrodružství.

 

Ametyst

 

Pokud máte doma vlastní karty a chcete posílit jejich moc, umístěte v jejich blízkosti ametyst či selenit. Oba tyto kameny posilují psychologické schopnosti.

 

Aventurin neboli křišťál štěstí

 

Aventurin pomůže zhojit emocionální bolest a ztrápené srdce. Pomáhá nalézt sílu i tehdy, když si myslíte, že jste ustrnuli na jednom místě. Zelený aventurin přitahuje peníze a materiální prosperitu.

 

Beryl

 

Od stresu vám dokonale pomůže Beryl. Uklidňuje a pomáhá při soustředění. Také umí posílit vaši odvahu. Podporuje věrnost v lásce a manželství. Energetické vibrace tohoto kamene posilují auru, čímž nás chrání přes okolnímu negativními vlivy. Otevírá brány intuice.

 

Chalcedon

 

Pokud máte ošklivé sny a něčeho se bojíte, případně jste vystaveni psychickým útokům, pak pomůže chalcedon. Zajistí ochranu před přílivem cizích myšlenek, či negativních pocitů pocházejících od jiných lidí. Noste jej s sebou i tehdy, pokud chcete sami zklidnit vlastní hněv.

 

Kalcit

 

Jakoukoliv modlitbu posílí kalcit, který pomáhá v různých životních oblastech. Posiluje mystické prožitky a také meditace, modlitby a kontakt s duchy. Kalcit pomáhá druhým posílat energii na dálku. Růžový kalcit přináší lásku, modrý hojí, zelený přitahuje hojnost a průzračný zase pozitivní energie.

 

Sluneční kámen

 

Když k sobě potřebujete přitáhnout pozornost, pomůže vám sluneční kámen. Má sílu slunce, pozitivní energii a pomáhá vašemu rozvoji i popularitě. Přitahuje pozitivní energii a pomáhá získávat vítězství. Také je kamenem zdraví a sexuality. Velmi silně umí čistit všechny aury, podporuje partnerský sex a dodává dobrou náladu.

 

Lapis lazuli

 

Při hledání své životní cesty vám pomůže lapis lazuli. Zvýší parapsychologické schopnosti, posílí spojení s duchovním světem, pomůže odvrátit černou magii a umocní pocit vlastní síly. Nošený v náušnicích posílí vaši vlastní autenticitu vůči sobě i druhým a otevře vás pro získávání zpráv od vašeho vyššího já.

 

 

Malachit

 

Když potřebujete udělat nějakou radikální změnu, pomůže vám malachit. Tento silný kámen podporuje nové začátky a transformaci. Umí podpořit radikální změny, posílí vaši odvahu a pomůže vám odpoutat se od nezdravých pout, ukončit toxické vztahy a odklidit to, co vám stojí v cestě. Zbystřete, pokud se váš malachit rozpadne na kousky. Může to být varování, že k vám směřují negativní energie a musíte se chránit.

 

Opál

 

Navrátit energii zpět ke zdroji umí opál. Posiluje vůli k životu, zlepšuje paměť, přináší optimismus, patří mezi nejsilnější léčivé kameny. Pomáhá vybrat si ten správný směr a vytváří trvalé pouto mezi vědomím a podvědomím, čistí naše srdce i mysl.

 

Turmalín

 

Turmalín je kámen ochrany a silné energie. Chrání citlivé a empatické lidi před vyčerpáním z emocí druhých lidí. Utváří štít mezi vaší vlastní aurou a energií přicházející z vnějšku.

 

Tygří oko

 

Poznat pravdu a odhalit lež pomůže tygří oko. Noste ho u sebe, pomůže vám zvýšit pocit sebejistoty a usnadní říkat těžkou pravdu.

 

Akvamarín

 

Pokud se bojíte létat a cestovat i jinými dopravními prostředky, posílí vás akvamarín. Bude vás chránit. Pomáhá také vědomému vyjádření a pravdivým slovům.

 

Jadeit

 

Jadeit je kamenem lásky. Pokud ho budete nosit na srdci, otevře vás citům a zvýší vnímavost. Jadeitové amulety ve formě zvířat a různých figurek přitahují úspěch.

 

Jaspis

 

Když se potřebujete ukotvit sami v sobě, či být více asertivní a sebejistí, noste s sebou jaspis. Posiluje pocit stability a bezpečí. Hroty šípů se dělaly z jaspisu jako amulety pro štěstí.

 

 

Uteče to rychle a budeme tu mít Samhain. Do té doby je čas opatřit si mocné spojence z ríše nerostů.

Obsidián, kalcit a malachit

31. října uvítá keltský svátek Samhain temné měsíce a uctí svazek mezi smrtí a rozvojem. Během noci na 1. listopadu se hodně čarodějek vídá s duchy svých blízkých a vzdává jim hold. Tento den můžete pro svoje posílení využít sílu obsidiánu, kalcitu, či malachitu. Když tyto kameny vystavíte měsíčnímu svitu, posílíte jejich moc.

 

Abychom nezapomněli na krišťál – tomu budeme vbrzku věnovat vlastní článek.

 

Pro Kartářky světla Hel

Foto: Shutterstock

PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Jsou vždy po ruce, stejně tak, jako váš telefon. Rády vám odpoví.

Tánin numerologický horoskop na květen 2024

Jste zvědaví, jaké energie si z pohledu numerologie ponese letošní květen? Tak se pojďte začíst do informací nejen všeobecného náhledu, ale také pro vaše životní ...

Co nám věští hvězdy v květnu?

Velké výkyvy nálad nás čekají hned na začátku měsíce. Mezi 1. a 5. květnem ovládne naše emoce Venuše v kvadratuře s Plutem. Dávejte si pozor na ...

Líbání podle horoskopu: Které znamení vás vystřelí k výšinám?

Nastává období polibků. Se Lvem se vám podlomí kolena, Štír vám připraví  metafyzický zážitek, Panna líbá jako z pohádky. Víte, které znamení vás vystřelí do ...

Runový horoskop a rituály na květen 2024 vám prozradí, koho potkáte a co vás čeká

Berani, vaše květnová runa štěstí je Tiwaz Ostražitost vás neopustí ani v květnu. Hodně se soustředíte zejména na své vlastní síly a odhad. Všechno dění ...
/ Články

Blíží se květen. Využijte ideální čas udělat si čarodějný rituál

Květen býval z hlediska dávných tradic považován za měsíc, kdy byly více otevřeny brány mezi naším světem a světem zemřelých předků. Duchové navštěvovali náš svět ...

Samuelčiny šamanské vzkazy pro týden 29.4.-5.5.

Berani   Kouzla – přiznejte si svou sílu. Tento týden si berani přiznejte svou sílu v situaci, kterou je nutné opustit pro váš prospěch ...

Karta týdne 29.4.-5.5. je Eso disků. Mocný talisman nese štístko

Vodnáři, zatoužíte po dobrých stránkách života, které však uspokojí příjem peněz. Sentimenty stranou, zaměříte se na peníze. Raci, na cestě jsou investice do rodiny a ...

Horoskop na květen

Býci, zpomalte trochu ve svém tempu. Odjeďte na prodloužený víkend, zajděte si zacvičit nebo s přáteli do kina. Blíženci, květen bude ve znamení nových zážitků ...

Týdenní horoskop 29.4.-5.5. Mars v Beranu nese odvahu

V pondělí 29. dubna si neberte příliš moc úkolů. Konjunkce Marsu s Neptunem by vám mohla přinést zbytečné komplikace. Naštěstí vejde Venuše do znamení Býka, ...

Kdo seje vítr, může sklidit i obrovskou bouři

Poklidné nedělní odpoledne na Malé Straně rozrážel snad jen hukot nekonečných hloučků všudypřítomných turistů z ulice. Kocour spal spokojeně v kovové pyramidě. Uprostřed ní, na proutěném ...
/ Články, láska magie

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Články se štítky , , , a jeho autorem je Helen Stanku. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Autor: Helen Stanku

Jsem kartářka, která s kartami dospívala. Karty byly vždy mými kamarádkami a také mne štvaly. Hádala jsem se s nimi. Zkoušela jsem je obměkčit a časem jsem pochopila, že musím začít u sebe. Karty reagují na mne, na moje podvědomí a na energie člověka, jemuž vykládám. Tyto energie jsou proměnlivé, jako všechno kolem nás.