Týdenní horoskop 30.11.-6.12. Kdo dostane jmelí a komu se vrátí úsměv?

Střelci budou kritiky. Kozorohům se  ozvou staré šrámy. Nejchytřejší budou Ryby, alespoň dle jejich mínění… Co čeká vás?

Úplněk vstoupí v pondělí  30. 11. do znamení  Blíženců. Můžete být nervózní hned od rána. Tento den budete více pociťovat únavu rukou, ramen a paží.  Vyhněte se proto přílišné fyzické práci a dopřejte si teplou koupel s relaxační solí. Kontakt s podvědomím bude ještě větší bude se odkrývat, co je jindy nedostupné. Sextil Merkura se Saturnem dovolí tento den pracovat na svém rozvoji.

Všechny domácnosti v tomto Adventním čase tradičně zdobilo jmelí. Našim předkům věčně zelená rostlina učarovala. Připadala jim tajemná – vždyť roste vysoko v korunách stromů a její plody, bílé bobule, se podobají perlám a dozrávají právě v prosinci. A protože bylo tajemné, mělo mít i kouzelné účinky. Věřilo se tedy, že chrání před ohněm a zavěšovalo se do domů, aby bránilo v přístupu čarodějnicím a zlým duchům. Věřilo se, že přináší štěstí stejně jako podkova nebo čtyřlístek.

Podle Keltů zajišťuje plodnost, proto se pod ním dodnes líbáme. Navíc přináší do domu štěstí, odvahu a lásku. Také bylo symbolem svobody, neboť není ani strom, ani keř.

Ve středověku se používalo jako významná léčivá rostlina a moderní věda léčivé účinky jmelí potvrdila. Jmelí obsahuje látky snižující krevní tlak a podporující rozšiřování cév, a proto se z něj získávají tyto látky k výrobě léčiv proti arterioskleróze.

O jmelí také existuje mnoho legend. Podle jedné bylo jmelí kdysi stromem, z jehož dřeva byl zhotoven kříž, na kterém zemřel Kristus. Strom prý hanbou seschl, aby se přeměnil v rostlinu, která zahrnuje dobrem všechny, kdož pod ní projdou. Jmelí prý nosí štěstí tomu, kdo je jím obdarován, a nikoliv tomu, kdo si jej koupí sám.

A tady je pár pranostik

Svatá Barborka, vyhání dřevo ze dvorka. (4.12. – musí se hodně topit).

Jaké je počasí na sv. Barboru, takové bývá až do vánoc.

Na svatou Barboru saně do dvoru.

Po svaté Baruši střez nosu i uší!

Snese-li led o svaté Barboře hus, snese o Vánocích vůz.

Svatý Mikuláš splachuje břehy (pršívá).

O sv. Mikuláši snížek často práší.

Napije-li se na Mikuláše pták z koleje, nenapije se kůň tři měsíce z řeky.

Prší-li na Mikuláše nebo padá sníh, bude příští rok hodně hrachu.

 

 

Hvězdy jsou ve znamení Střelce. Ti bývají velmi často choleričtí a mají problém s podřizováním se pravidlům a nařízením. Zároveň ale disponují velkou vřelostí, štědrostí a empatií. Dokážou svému okolí předávat energii, které mají vždy více než dost. Jsou to lidé tvořiví, nemají rádi nudu a stereotypy. Jsou rádi středem pozornosti. Vhodným zaměstnáním je pro ně advokacie a politika.

V úterý 1. prosince vejde Merkur do znamení Střelce, a to bude mít vliv na způsob myšlení a vhled na svět a lidi kolem. Budete se snažit více efektivně využít své dosavadní zkušenosti.

 

Ve středu 2. prosince vejde Luna do znamení Raka a tak se ukáže, že v životě je nejdůležitější vztah s druhými lidmi a jejich blízkost.

 

  1. prosince ve čtvrtek zlepší náladu příznivý trigon Luny s Venuší a Neptunem, zlehčí práci a další věci. Malý mráček může být kvadratura Luny s Marsem, a to bude zkouška vaší trpělivosti a sebeovládání. Můžete zaregistrovat manipulativní manévry spolupracovníků a trochu vám mohou zkazit náladu.

 

V pátek 4. prosince na Barboru se snažte se zachovat si dobrou náladu. Opozice Luny s Plutem Jupiterem a Saturnem může přinést lehkou spršku. Bude toho hodně potřeba zařídit a můžete mít dojem, že jste pod časovým tlakem. Naštěstí hned po poledni přijde úleva. Luna vejde do znamení znova, veškeré napětí pomine a vrátí se úsměv.

 

 

 

  1. prosince sobota bude o vyřizování všech důležitých věcí a dělání pořádku.

 

  1. prosince na Mikuláše dostanete největší dárek, a to je dostatek energie. Pěkný trigon Venuše s Neptunem dovolí otevřít srdce lásce.

 

Střelci, následující dny vás mohou svádět k sobeckému jednání. Pokuste se v tomto ohledu trochu více hlídat. Omezte také hlasitou kritiku ostatních.

Kozorozi, neshody, které jste považovali za definitivně uzavřené, se opět projeví. Časově vás to dost vytíží, ale po citové stránce vás už nezasáhnou.

Vodnáři, záležitost, do které jste se s nadšením pustili, je náročnější, než jste čekali. Nestyďte se požádat o pomoc své přátele nebo rodinu.

Ryby, z nějakého nepochopitelného důvodu máte pocit, že všechno víte nejlépe. Vaše nevyžádané rady se ale začínají lidem ve vašem okolí dost zajídat.

Berani, rozum vás bude nabádat k práci, ale srdce vás potáhne na toulky přírodou, na kterých vás nebude nikdo a nic omezovat. Dilema za vás rozhodne osud.

Býci, vytyčíte si nový cíl a napnete všechny síly, abyste ho co nejdříve dosáhli. Sebedůvěry máte dost a okolnosti vám také přejí.

Blíženci, partner vás vytáčí pohodlností, kterou už ani neskrývá. Ostrou výměnou názorů nic nevyřešíte, bude muset nastoupit diplomatické vyjednávání.

Raci, budete mít tendenci jednat neuváženě a riskovat i tam, kde býváte obvykle opatrní. Všechna důležitá rozhodnutí raději odložte na další měsíc.

Lvi, ne vždy platí, že dobrý skutek je vždy po zásluze oceněn, což brzy poznáte. Pečlivěji si vybírejte, komu pomůžete. Někteří lidé si totiž pomoc nezaslouží.

Panny, v nejbližších dnech přijde na řadu dlouho odkládaný rozhovor se členem rodiny. Počítejte s tím, že vám jeho průběh hodně zabrnká na nervy.

Váhy, přestože budete hodně aktivní, nebude to nikde vidět. Zůstane vám jen pocit vyčerpání a melancholie. Jen těžko teď budete ovládat své emoce.

Štíři, vytrvale pokračujte ve své práci a dočkáte se velmi hezkých výsledků. Pod vlivem událostí těchto dnů se změníte k lepšímu. Možná vás čeká i výhra v loterii.

Pro Kartářky světla Hel a Pet

Foto: Shutterstock

PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Jsou vždy pohodlně po ruce tak, jako váš telefon a rády vám odpoví.

Ochranná magie stromů

Obklopují nás, voní, dělají radost, hojí a někdy si s vámi i ,,povídají". Věčně zelené stromy. Na jaře v rozpuku mají velikou sílu. Dnes se ...
/ Články

Slyšíte, jak k vám promlouvá duše?

Jak k nám promlouvá duše? Cítíte její přání, volání a touhy? Víte, že máte duši? Proč naslouchat a mluvit se svou duší? Pořád vám někdo ...

Rusalky a splněná přání

Kdysi se věřilo, že se na loukách, v lesních hájích a borech a všude tam, kde byla voda, tedy v okolí jezer, u studánek nebo pramenů, ...
/ Články

Partnerský horoskop: Váhy. Která znamení se k nim nejlépe hodí?

Každé znamení zvěrokruhu má své přednosti i slabiny. A pokud chcete vydržet s někým ve vztahu, je dobré je znát. Jak milují mírumilovné, elegantní, přátelské, veselé, ...

Samuelčina šamanská předpověď na týden 8.4.-14.4.

Přírodní symboly nesou pro jednotlivá znamení tato poselství. Někdo je umí přijímat a kolem někoho pouze prolétnou. Tady jsou ta vaše:     Berani ...

Karta týdne 8.4.- 14.4. Čtyřka disků hojí rány

Berani, dávejte si pozor, kolem vás jsou nevyužité příležitosti k zisku. Býci, můžete mít pocit, že vám chybí rozmach. Blíženci, váháte v době, kdy je ...

Týdenní horoskop 8.4.-14.4. Jaká překvapení schovává novoluní v Beranu pro jednotlivá znamení?

V pondělí 8. dubna  můžeme pocítit vliv novoluní ve znamení Berana – první novoluní nového astrologického roku. Novoluní v Beranu (ve 20:20) je začátek, protože ...

Blíží se zatmění Slunce. Využijte tuto výjimečnou událost ve svůj prospěch!

8. dubna nás čeká jedna z největších kosmických událostí, která může silně ovlivnit životy nás všech, a tou je úplné zatmění Slunce ve znamení Berana ...

Po čem touží vaše srdce?

Objevte, co je podle numerologie smyslem vašeho života a co vás motivuje Všichni máme touhy, které si chceme v životě splnit, a tyto touhy se mohou ...

Víkendový horoskop od 5.4. Venuše v Beranu nasadí kvapík

Venuše v Beranu se tváří nevinně, ale může vás uhranout a rychlostí blesku z čistého nebe zasáhnout citem. Jestli to bude sympatie, zalíbení, či láska ...
/ Články