Runový horoskop a rituály na květen 2021 vám prozradí, koho potkáte, a co vás čeká

Berani Isa

Runa Isa vám pomůže usměrnit své jindy impulsivní jednání, které by vám nyní mohlo komplikovat život. Někdy máte tendenci být do věcí příliš hr a Isa vám pomůže se na chvilku pozastavit, vše si v sobě utřídit a pak se koncentrovat, rozhodovat a konat. Možná se odpoutáte od toho, co vám již neslouží. Speciálně budete mít tento měsíc štěstí na dobré pořízení s lidmi v Rybách a také s mystiky, chirurgy, či anesteziology. Na co si dejte pozor je páteř.

Potkáte vysokého, štíhlého, světlovlasého člověka nordického vzhledu. Moc toho nenamluví. Vysoké čelo bude nasvědčovat moudrosti o kterou se nebude chtít příliš dělit. Pokud jej požádáte o radu bude jasná a věcná.

Talisman z runy Isa pomáhá slyšet hlas intuice a otvírá vás k životu, drží od vás nepřátele dál. Můžete jej nakreslit bílou, stříbrnou, blankytnou, či v barvách duhy.

Talisman Vám pomůže zastavit nepříjemné a nevítané situace. Otevře vás novému životu.

 

Býci Ehwaz

Přijdou nové informace, které jsou tu pro to, aby vám pomohly. Spolupráce s druhými lidmi pro vás bude nyní velmi důležitá. V osobním životě zavládne láska. Runa ukazuje lidi, kteří jsou si blízcí. Je o lásce a pevných vztazích, založených na vzájemné úctě a porozumění.

Možná potkáte člověka střední postavy, který se rád obléká do přírodních materiálů a zejména kůže, více upnuté k tělu. Bude mít spíše kolébavou chůzi. Lehce vlhká velká dlaň bude mít překvapivě silný a rozhodný stisk. Vedle tohoto člověka druzí rozkvétají a realizují své sny. Uměl by být i znamenitým diplomatem. Budete mít štěstí na jednání se zrozenci ve Vahách a s Blíženci. Štěstí vám mohou nést i řidiči, či žokeji.

 

Blíženci Berkana

Možná budete volit mezi věcmi, událostmi, či cestami stejné hodnoty. Runa Berkano přitahuje úspěch, sympatie a rozvoj věcí. Ne jenom v lásce. Větvička břízy je tenounká a houpe se obalena veselým listím v poryvech větru. Protože však není mohutná, žádný vichr jí nezlomí. I vy budete takto nezlomní a budete sbírat sílu, kterou zúročíte pro budování další etapy vašeho života. I při drobných činnostech budete děkovat za nové ráno, nový den. Vaše síla bude růst s každým vdechnutím svěžesti jara. Máte tak šanci získat životní rovnováhu. Plánujte si život, užívejte, flirtujte, koketujte, obklopte se pěknem a vyzařujte lásku. Je jarem života.

Potkáte člověka tvůrčí a rozhodné povahy s delšími vlasy a bystrým pohledem.

Štěstí vám v jistém aspektu může nést ošetřovatelka, prostitutka, nebo chůva. I tyto profese runa označuje. 😊

Talisman z runy Berkano posiluje ženskost a plodnost, posiluje domácí oheň. Můžete kreslit zelenou barvou a nezapomeňte si jí sebou vzít na rande.

 

Raci Fehu

Vše na tomto světě se stále mění, a tak i vy se posouváte o kus dopředu. Všechno na tomto světě je duální a runa Fehu není výjimkou. Bohatství je zřeknutí se bídy. Naučte se proto myslet pozitivně. Začněte s afirmacemi daří se mi, jsem bohatá/ý, už jenom tím, že jsem zdravá/ý… Můžete být bohatí zkušenostmi a Fehu může dát energii vašim záměrům. Patronem runy Fehu je falický bůh plodnosti Frej, který má na svědomí, že celá příroda roste, množí se a obrozuje. Možná se vyplatí skrze Runu Fehu a meditaci s tímto bohem navázat kontakt. Vyladit se. Sdělit po čem toužíme a jak má vypadat naše práce, myšlení tak, aby nepřibývaly jenom nápady, ale i peníze v peněžence. Bylo by také dobré vyčlenit si nějakou část z tohoto bohatství na dobročinné účely, jako oběť.  Když totiž bohatý bohatne, chudý chudne.

Potkáte sebevědomého komunikativního dobře a nákladně oblečeného člověka s vypracovanou postavou a pěstěným vzhledem. Co vás nejvíce zaujme bude jeho všestranný přehled, vzdělání a zaměření.

Štěstí vám může nést rolník, bankéř, šéf, či byznysmen.

Talisman z runy Fehu posiluje organismus v době nemoci těla i duše, nese hojnost. Nakreslete na lísteček červenou barvou a dejte v případě ochrany zdraví na vaši fotku a v případě zdraví vaší peněženky tam, kde máte své domácí účetnictví. Ve sféře vzdělávání si z runy Fehu vytvořte záložku do knihy.

 

Lvi Gebo

Začne k vám více promlouvat vnitřní hlas a inspirace. Přichází čas, kdy poznáte, že vše se vrací, jak dobré, tak zlé. Gebo je runa lásky, a také runa dávání a přijímání. Je symbolem oběti a daru bohům a také otevření se přijímání. Celý život stojí na výměně. Výměně energií, názorů, zkušeností. Výměnou mezi námi a mezi přírodou. Gebo je také o sexuálním splynutí z něhož se rodí nový život. Když něco darujete z lásky, mnohonásobně to obdržíte zpět.  Čeká vás období, kdy se spojíte s lidmi, se kterými vás bude pojit stejný cíl.

Talisman z runy Gebo navrací harmonii těla i duše, chrání před útoky zlých lidí. Můžete jej vytvořit červenou barvou.

Potkáte milého člověka s melodickým hlasem, který vás může zahrnout spoustou překvapení.

Také můžete mít co do činění s lidmi s oblasti charity, hoteliérství, či pohostinství.

 

Pannám vychází stejná runa, jako Rakům, příjemná Fehu

Vše na tomto světě se stále mění, tady je to o výsledcích vaší práce. Ta vás posouvá o kus dopředu. Všechno na tomto světě je duální a runa Fehu není výjimkou. Bohatství je zřeknutí se bídy. Naučte se proto myslet pozitivně. Začněte s afirmacemi daří se mi, jsem bohatá/ý, už jenom tím, že jsem zdravá/ý… Můžete být bohatí zkušenostmi a Fehu může dát energii vašim záměrům. Patronem runy Fehu je falický bůh plodnosti Frej, který má na svědomí, že celá příroda roste, množí se a obrozuje. Možná se vyplatí skrze Runu Fehu a meditaci s tímto bohem navázat kontakt. Vyladit se. Sdělit po čem toužíme a jak má vypadat naše práce, myšlení tak, aby nepřibývaly jenom nápady, ale i peníze v peněžence. Bylo by také dobré vyčlenit si nějakou část z tohoto bohatství na dobročinné účely, jako oběť.  Když totiž bohatý bohatne, chudý chudne.

Potkáte sebevědomého komunikativního dobře a nákladně oblečeného člověka s vypracovanou postavou a pěstěným vzhledem. Co vás nejvíce zaujme bude jeho všestranný přehled, vzdělání a zaměření.

Štěstí vám může nést rolník, bankéř, šéf, či byznysmen.

Talisman z runy Fehu posiluje organismus v době nemoci těla i duše, nese hojnost. Nakreslete na lísteček červenou barvou a dejte v případě ochrany zdraví na vaši fotku a v případě zdraví vaší peněženky tam, kde máte své domácí účetnictví. Ve sféře vzdělávání si z runy Fehu vytvořte záložku do knihy.

 

 

Váhy Eihwaz

Můžete potkat člověka se zamyšleným pohledem pod hustým obočím. Bude kudrnatý, vysoký a lehce neohrabaný. Může mít třeba větší ramena, která budou dominantní ke zbytku těla. Jeho oblečení bude působit, jako kdyby bylo o číslo větší. Pohybovat se bude poněkud chaoticky. Takový člověk rád zadává druhým úkoly, které jsou těžké k realizaci. Umí však pomáhat a také dávat oporu. Může být citlivý s mystickými sklony. Jeho hluboká víra mu nejednou pomohla překonat těžké životní období.

Možná se věci potáhnou déle nežli byste rádi, ale dočkáte se. Rodinné věci si uhájíte, trochu vás však mohou pozlobit druzí lidé. Tento měsíc zjistíte, jak moc je silná vaše vůle. Spoléhejte se více na sebe než na druhé. Moc dobře víte, kdo je váš přítel a kdo ne. Víte, co je zdravé a co vám ubližuje. Máte ideální období k tomu, abyste si uzdravili veškeré své vztahy.

 

Rituál s runou Eihwaz

Jako talisman vás tato runa bude chránit před různými energetickými a psychickými útoky. Pokud runu nakreslíte na papír a položíte ji na stůl, či podlahu, vyčkejte hodinu. Pak běžte a schovejte nakreslený symbol do šuplíku. Pročistíte tak atmosféru a vrátíte prostor do energetické rovnováhy.

 

Štíři Dagaz

Přichází vám období seberealizace. Možná si totiž uvědomíte, co chcete a také to, co je reálné. Možná potkáte člověka, který se umí velmi trefně vyjadřovat má dobrý postřeh a je otevřený. Bude mít jasnou tvář, velké oči a vysoké čelo. Může být štíhlý s velkými dlaněmi. Do jeho nejčastějších frází nejčastěji zapadá – zas to bude dobré, že ano? Vše dobře dopadne.

Pokud takový člověk navštíví kartářku, přijde jenom proto aby si potvrdil své city. Všechno, co se mu říká potvrdí, jako kdyby to dávno věděl.

Ve vztahu můžete být velmi citlivý také se můžete zamilovat na první pohled. Tato runa také varuje před možnými manipulacemi tehdy pokud napadne rovně. Jinak ale věští dobré zprávy a úspěch. Můžete vejít do něčeho nového, neznámého, můžete být nepřipraveni a stejně to dokážete otočit ve svůj prospěch. K tomu budete potřebovat hodně síly.

Rituál na při volání síly a energie s runou Dagaz

V době dorůstajícího měsíce si dejte sprchu, připravte voskovou svíčku, bílý papír a červenou fixku. Připravte si symbol Kenaz a postavte ho před zapálenou svíčku tak, aby šel dobře vidět. Myšlenkách opakujte Kenaz-Kenaz-Kenaz. Pak vezměte čistý papír a nakreslete na něj symbol této runy červeným fixem. Přitom si vizualizujte to nejlepší, co by se vám mohly stát. Pak nakreslený symbol přiložte k vašemu srdci. Řekněte si v duchu miluji a přijímám věci, city a zkušenosti které mohu prožít. Bude to dobré jak pro mě, tak i pro druhé lidi. I tehdy, pokud to ještě nevidím. Přiložte lístek se symbolem na krk a řekněte si v duchu: slova, která říkám jsou slova štěstí pro mě i pro druhé. Potom položte kartičku mezi oči a řekněte vidím skryté možnosti, vidím úspěch, vidím nejlepší cestu před sebou, a to co vidím je dobré jak pro mne, tak pro svět, ve kterém žiju. Věřím, že mě potká to nejlepší dobro a jsem připraven/a ho přijmout. Položte lístek k srdci a potom jej skovejte tak, aby byl někde kde máte své doklady, blízko vaší fotky. Svíčku, pokud nedohořela můžete zhasnout a zapálit jí znovu za 3 dny.

 

Střelci Uruz

Budete tvořiví a někdy příliš bezelstní. Na to číhají všechny pomyslné šelmy kolem.  Nedejte se okrádat. Hlídejte si i své zdraví. Mohou o sobě dát vědět staré bolístky i vaši nepřátelé. Se svojí nezdolností a s ochranou runy Urox zvládnete vše.

Potkáte urostlého člověka se silnou šíjí, který kypí silou.

Štěstí vám ponesou řemeslníci, psychoterapeuti, či lékaři. I jejich je tato runa.

Talisman z runy Urox napomáhá zdraví, dá sílu i odvahu, dodá potřebnou energii. Nakreslete jej oranžovou, nebo tmavozelenou barvou na přírodní materiál a noste s sebou.

 

Kozorozi Mannaz

Připravte se na různé nečekané zvraty, věci, které nastanou by bylo dobré vnímat jako inspiraci a ne, jako naschvál. Runa pomáhá před energetickými útoky, vzpírá při oslabení, vnáší pozitivní věci do vztahů a usnadňuje kontakt s podvědomím.
Tento měsíc budete škobrtat přes drobné problémy, ale dojdete svého cíle. Můžete se přihlásit na nějaký kurz, protože vám půjde dobře učení.

Runa Mannaz umí také zajistit, že vám někdo odpustí vaše omyly a někdo jiný pomůže. Tato runa přináší úspěch v lásce. Ukazuje citové ustálení a ochraňujícího citlivého partnera. Po těžkých životních zkušenostech člověk zmoudří a udělá všechno pro to, aby si udržel rodinu a obdařil svého partnera spokojeností. Runa Mannaz reprezentuje lidi velké duchem, kteří si ke své moudrosti museli dojít těžkou prací. Starají se o blaho nejenom svých nejbližších, ale pomáhají i svému širšímu okolí. Někdy můžete mít pocit, že házíte hrách na zeď. Zaplašte tyto pocity a nepolevujte ve své píli a plánech.

 

Může se stát, že potkáte člověka, příjemným, ale pronikavým pohledem, který ponese své tělo vzpřímeně s hlavou vzhůru. Při podávání rukou rád podává obě dvě. Jeho nejčastější dotaz bude – jak vám mohu pomoci? Je to někdo, kdo si sice může přijít pro pomoc, ale zároveň také pomáhá. K tomu, aby nalezl řešení svého problému, se potřebuje pouze ujistit, že nalezl to správné řešení. Nízké záměry nejsou v jeho repertoáru. Ve svazku bude stabilní a pečující partner.

Štěstí vám nesou lidé v profesi učitelů. Nicméně runa ukazuje také na papeže, krále, duchovní mistry, či mentory.

Rituál runy Mannaz

Běžte do přírody, klidně jen do parku. Najděte místo, kde vás nikdo nebude rušit a zujte si boty. Třeba jen pár vteřin stůjte bosí na zemi a soustřeďte se na propojení s ní. Ucítíte silnou energii, tu si podržte a pošlete ji tam, kde máte pocit, že ji nejvíc potřebujete. Ať už jde o osobní, nebo pracovní život. Myslete ale na to, že zdraví, je to nejdůležitější.

 

Vodnáři Laguz

Laguz je intuici a o cestování. Nyní vám jde také radost z kontaktů s jinými lidmi. Buďte opatrní, ne všichni se chystají splnit to, co slíbí. Intuice vás povede a natrefíte na ty pravé. Intuitivní pohled vás provede okolo všech nástrah, aniž by se vám cokoliv stalo. Přichází ideální doba pro tvůrčí činnost.

Můžete potkat statného člověka s velkými, bystrými kukadly, z nichž vyzařuje teplo. Jeho oči stále hledají poznání všech tajemství života. Dokáže rozpoznat velmi trefně charaktery lidí jeho moto je: Dobře to dopadne nebo nějak to dopadne.

V partnerství bude váš přítel zasněný. V práci budete muset využít veškerou svoji fantazii.

Štěstí vám nese kontakt s námořníky, zelináři, či lékaři.

Rituál runy Laguz

Jako amulet dokáže tato runa chránit před nebezpečím.  Stačí, když na ni položíte paličku česneku. Může vás ochránit třeba před zářením z počítače. Na runu v zelené barvě můžete postavit skleničku s vodou nebo s bylinkovým nálevem, a tak je harmonizovat a posílit.

 

Ryby Hagalaz

Pravděpodobně potkáte člověka, který bude působit roztržitě. Jeho postava nebude vzbuzovat vaši důvěru. Roztěkané ruce, podmračené čelo a nesmělý pohled, do očí se vám nepodívá. Bude málomluvný a celkově bude působit ponuře. Tento člověk však klame tělem. Potkaly ho těžké věci a kvůli tomu radikálně změnil přístup k životu. Jeho slova jsou často zraňující, avšak upřímná. Pouze ukazuje na chyby a tím si dělá nepřátele. Chybějící diplomacie a zraňující pravdomluvnost umí iritovat jeho okolí i přátele. Pokud opravdu budete potřebovat poradit, je dobré mu věnovat pozornost.

Štěstí vám nesou lidé v profesi psychiatrů, mágů, chirurgů, duchovních, či psychoanalytiků.

V tomto čase se můžete docela dost zlobit. Jako kdyby byla velká bouře, a i silné stromy se prohýbaly pod silou jejího náporu. Pokud se chcete vyhnout ztrátám, je lepší vyčkat a vše sledovat zpovzdálí. Řešení po nějakém čase přijde samo. Lekce runy Hagalaz bývají bolestné. Můžete ztrácet půdu pod nohama.  Můžete řešit nemoci nebo jiné smutky. Buďte velmi opatrní, protože procházíte obdobím změny. Tyto změny jsou však mystické a něco vás mají naučit. K čemu je nemoc? Aby se člověk zamyslel nad tím, co v životě dělal špatně. Pokud to budete řešit, přijde úspěch a otevřou se před vámi nové možnosti.

Před vámi totiž nejsou žádné opravdové překážky. Z nepřátel učiníte přátele. Všímejte si, co se bude dít během novoluní. Může to pro vás mít do budoucna nějaký význam.

Musíte se ale vyvarovat jednostrannému pohledu na věc. Všechny nemoci a duchovní hádky můžete zvládnout, pokud si zvolíte cestu, která vede k rovnováze a harmonii.

 

Rituál s runou Hagalaz

Jeden ze šamanských rituálů je prožít jeden den tak jako by byl posledním. Den pak ukončíte vykopáním díry v zemi, kde strávíte noc. Tyto rituály se musí konat pod kontrolou dalších lidí.

Pokud se bojíte bouřky a hřmění, zapalte svíčky hromničky a postavte je na okno. Váš strach se rozplyne. Zamyslete se, jak reagujete na zlost a agresi. Odplácíte stejně, nebo se nedáte strhnout?

Pro Kartářky světla Helen Stanku

Foto: Shutterstock

PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Jsou vždy pohodlně po ruce tak, jako váš telefon a rády vám odpoví.

Týdenní horoskop 9.5.-15.5. Jupiter v Beranu radí konat

V pondělí 9.5. může Luna v kvadratuře se Sluncem a v opozici k Saturnu znepříjemnit jinak pěkný den. Snažte se nalézt nějakou nenáročnou pracovní činnost, ...

Kdy se vdát?

Chtěla byste vědět, kdy je nejlepší chvíle na to, změnit svůj stav v občance? A také to, co vás čeká po svatbě? Obraťte se na ...

Víkendový horoskop: Slunce a Mars odsunou hříšné zvyky

Slunce a Mars v sextilu dodají v sobotu odvahu a sílu.  Mnohým lidem se zachce skončit s nezdravými, či toxickými návyky. Beran V pátek buďte ...

Které páry se k sobě nejméně hodí? Horoskop napoví!

Které vztahy mohou mít dle astrologie časovanou nálož? Pro každý jednotlivý pár nejsou stanovena přesná pravidla určující, zda spolu zůstanou v harmonii, nebo ne. Z ...

Michaelova hvězdná předpověď 2.5.-8.5.

První pracovní týden v květnu, bude z počátku trochu náročný, ale vše nám v jeho druhé půlce vynahradí. Je důležité se starat o naše bydlení a domovy, tak ...

Týdenní horoskop 2.5.-8.5. Venuše v Beranu probouzí lásku

Blíženci, dejte si pozor na to, aby vám neujely nervy. Raci, možná se necháte na poslední chvíli přesvědčit k nějaké společenské události. Nebudete toho litovat ...

Valpuržina noc – křesťanský svátek s pohanskými kořeny

30. dubna proti 1. květnu v Německu, Finsku, Švédsku, Estonsku, Litvě, Lotyšsku, Rumunsku a České republice začíná tzv. Valpuržina noc - křesťanský svátek s pohanskými ...

Horoskop na květen

Býci, poslechněte své srdce a dělejte to, co opravdu chcete. Květen je pro vás ideálním měsícem na cesty. Také přeje novým známostem a vztahům. Raci, ...

Víkendový horoskop: Venuše v konjunkci s Jupiterem sype štěstí

Býci, v pátek se můžete dozvědět nějaké dávné rodinné tajemství, nebo hrozí jisté prozrazení. Sobotní novoluní ve vašem znamení ohlašuje důležitý den. Váhy, nedělní aura ...

On a Ona a láska podle pudu krve.

Již Hippokrates věděl, že krev je nositelem nejcennějších informaci. I podle snáře krev ve snu viděti, znamená novinu. Podle zabarvení se určovalo, jestli je novina ...