Jak si získat Raka?

Říká se, že tichá voda břehy mele. Rak je znamení vodního živlu. Bývá tichý a jemný. Raději nic neříká, než aby se odhalil. Milovat však umí tak, jako nikdo jiný.

 

Dar Luny, vládkyně znamení Raka, je  umění vycítit více a také umět mlčet. Raci vycítí, kde je čistá pravda, a věci často nenápadně otáčejí ve svůj  prospěch.

Sami se druhým otevřou až tehdy, pokud se cítí v bezpečí, a potom obdarovávají druhé přílivem dobrých emocí. Pokud však vycítí jakékoliv negativní vibrace zablikají jejich kontrolky a oni se okamžitě uzavírají za neproniknutelné štíty. Nikdo tehdy nemůže mít vliv na jejich rozhodnutí a nikdo je nepřesvědčí. Jsou mistři přebývání v extrémních podmínkách a často umí tvrdě čekat i celá léta na lepší příležitost.

 

Když se Rak zamiluje, tak beze zbytku. Touží být s vyvolenou osobou stále, pořád a navždy. Jindy ostražitý Rak v lásce nezná kompromis. City jsou pro Raka to nejdůležitější, a proto by pro milovanou osobu udělal vše, co jí vidí na očích. Když miluje, tak ho nezajímá, co si o tom mysli druzí.

 

Jak jsi Raka získat?

 

Úsměvem, jemností, dobrou energií. Rak je v živlu Vody, a proto jsou pro něho důležitější city než slova. Pokud budete podobní jeho matce, oblíbené sestře, máte výhodu. A naopak pokud mu budete připomínat někoho nemilého, ztrácíte body. Vztah s Rakem bude pěkný a klidný, ale Rak bude chtít, aby byl středem světa pro vás on. Okolní svět má pro vás zaniknout.

 

Rak se rád podívá na vaše soukromé fotky, protože si o vás chce udělat obrázek, a to nejenom o vašem vkusu, ale i třeba podle toho, jak upravujete jídlo také o vašem mistrovství v kuchyni.

 

Pokud mu dáte najevo, že jsou u vás časté různé velké a bujaré večírky a společenské akce, bude nemile znepokojen. Tehdy může vycouvat.

Spíše dejte najevo, že hledáte někoho výjimečného do vašeho života. Získat si Raka, to není tak jednoduché. U Raků trvá, než někomu dají svou důvěru. Mají velmi dobrou intuici, kterou bezvýhradně poslouchají a pokud jim něco přelétne přes nos, umí náhle zmizet a dokonce vymazat někoho ze svého života. Pokud se vám to už stalo, šetřete energii a čas a už o něho neusilujte. Po zemi evidentně chodí někdo jiný, vám určený.

 

Pokud již Raka máte, musíte se vztahu věnovat naplno, protože Raka zajímají hlavně vztahy plné citu a vášně. Také spolu trávíte spolu hodně času, protože pro Raka neexistují vztahy na dálku. Nestyďte se před jeho rodinou a jeho blízké považujete za své. Ať už chcete nebo ne, když jste s Rakem, stáváte se součástí jeho komplikovaných rodinných propletenců. Bude dobré, když si zapamatujete jména jeho tetiček, bratranců, strýčků, sestřenic a neprotestujte, když je k vám pozve komplet všechny na gril. Pro Raka je rodina důležitá, i když s některými členy často válčí.

 

Na co si dávat pozor? Rak se těžko vymotává z emocionálních záležitosti a je potřeba mu pomoci.

Rakům vládne již od pradávna ta Luna, která ukazuje pouze jednu svoji stranu. Druhá bude navždy opředena tajemstvím. Myslíte si, že už o nich všechno víte, ale oni nás vždy překvapí něčím novým.

Život s Rakem není jízda na horské dráze, ale stále opakované každodenní rituály. Pokud milujete nové výzvy a změny, začnete se nudit. Nepočítejte s tím, že Rak vám pomůže dělat kariéru. Pomůže s dětmi, ale bude u toho naříkat.

Tak, jako je Luna na rozdíl od Slunce a planet v neustálém shonu a průchod skrz jedno znamení zvěrokruhu jí zabere jen asi dva a půl dne, tak se ani Rak nezastaví.

Ačkoliv Raci touží po klidu, všechno kolem nich se stále mění. Jednou jsou dole, jednou nahoře. Luna se dělí s Raky o svoji moudrost.  Vše se mění, zrozenci v Raku však intuitivně tuší, že lidská duše zůstává pořád stejná a je potřeba se dívat právě do ní, když chcete někoho skutečně poznat.

Raci mají od Luny ještě jeden dar. Umí se náhle vypařit a zase objevit tehdy, když se jim to hodí. A kdo by si myslel, že skromný Rak neumí zahvězdit, ten by se mohl hodně divit.

Zrozence v Raku se nevyplácí podceňovat, protože mají vždy nějaké eso v rukávu.

 

A protože je Luna tradiční astrologií považována za dárkyni života a vládkyni duše, proto i raci umí podpořit své okolí v těžkých chvílích. Jejich slova a gesta zasahují přímo do srdce, protože jsou ze srdce míněná.

Co Raky čeká?

Jupiter ve znamení Býka vám přeje úspěch na každém kroku. Poroste vaše autorita a dokážete se lépe vypořádat se složitějšími situacemi. Výjimku mohou tvořit zrozenci v Raku narození v posledních dnech znamení, na ty bude mít vliv Pluto a ten může poněkud rozhýbat emoce.
Venuše příliš nepřeje novým vztahům zhruba do podzimu a tak není kam spěchat. Nicméně konec roku díky Venuši ve Štíru opět zasvítí slunce i pro vás .

Saturn v trigonu posílí váš intelekt a odpovědnost i pocit bezpečí. Neptun v Rybách posílí vaši citlivost pro potřeby vašich blízkých i rodiny.

Merkur ve vašem znamení bude od 27. června do 10. července, což nese příznivé období pro učení se novým věcem a možné kurzy i diskuse na náročnějších témata.

Slunce v trigonu se Saturnem  a  v sextilu s Jupiterem budou od 27. června do 3. července zvětšovat vaše šance na úspěch vašich plánů.

Až do 8. října bude Venuše ve znamení Lva a posílí vaše finanční možnosti. Nicméně v období jejího retrogradu od 23. července do 3. září budete pravděpodobně muset přehodnotit některé své investiční plány.

Výzvu vnese se opozice Slunce s Plutem v období 20. – 24. července, která prozkouší vaší výdrž a umění pracovat i pod tlakem. Překážky, které vám přijdou do cesty mohou posílit psychiku a naučit vás nové věci. Možná dokážete pokořit nějakého dlouhodobého rivala a získat satisfakci.

6. až 12. října vás může kvadratura Marsu s Plutem přimět k náročnější práci a větší vytrvalosti. Budete se muset zmobilizovat. Dávejte si pozor, v hodně domácnostech Raků mohou být hádky. Nicméně vy v tom budete přinejmenším zčásti nevinně. Vaše nezávislost může dráždit okolí.

Pokud se chcete pro něco vážného rozhodovat, vyhněte se tomu v období zatmění Luny 28. října a také několik dní před a po. Tou dobou můžete být poněkud roztržití a nesoustředění. Můžete mít různá podezření, která se nebudou zakládat na pravdě a rychle a neoprávněně soudit okolí.

Od 4. prosince Venuše přejde do znamení Štíra a pro vás to nese zásadní přelom. Tam, kde jste se hádali, si podáte ruce a naleznete cestu k sobě do ložnice. Single Raci se mohou velice rychle zamilovat a navázat vážný vztah. Budete se cítit milovaní a docenění. Venuše vám umožní rozvíjet vaše talenty a schopnosti a vy ucítíte jak se vám rozpínají křídla.

Trigon Venuše s Plutem 23. až 27. prosince pomůže na Vánoce stmelit celou rodinu. Zapomenou se hádky a nesnáze a najdete další důvody držet pohromadě a posbíráte krásné vzpomínky, ze kterých budete čerpat ještě dlouho. Snažte se také nesedět doma a setkávejte se s lidmi, protože single Raci mohou potkat někoho, kdo pro ně bude v blížícím se novém roku nejdůležitější na světě.

 

Pro Kartářky světla Hel

Foto: Shutterstock

PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Jsou vždy po ruce, stejně tak, jako váš telefon. Rády vám odpoví.

Horoskop štěstí pro Panny (23.8.-22.9.)

Zemské znamení Panny je obdařené pečlivostí, logickým myšlením a trpělivostí. Zrozenci v tomto znamení jsou pracovití a mají velký smysl pro detail. Jsou to spíše realisté ...

Týdenní horoskop 23.8.-29.8. Opozice Merkuru s Neptunem: co jednou vypustíš z úst, párem volů nevrátíš !

Vodnáři, humor a dobrá nálada jsou lék na melancholickou náladu. Blíženci, nebojte se jasně vyjádřit touhy a probuďte svoji přirozenost. Raci, dejte si pozor na ...

Víkendový horoskop: Luna v úplňku přeje lásce a Trigon Marsu s Uranem vnáší vervu, energii a nadšení

Vlivem úplňku budou mít všechna znamení, a hlavně Vodnáři a Ryby, magickou moc a proto si vizualizuje štěstí po kterém toužíte. Z magického hlediska bude ...

V pátek 20. srpna vstoupí Uran do retrográdní fáze. Nebude tam však sám. Na co se máme přichystat?

Jupiter, Saturn, Neptun a Pluto nyní couvají. 20. srpna se k nim přidá i Uran. Uran – rozhlédněte se, koho máte vedle sebe a přestaňte ...

Týdenní horoskop 16.8.-22.8. Venuše ve Vahách, že by zamilovaným svitlo to lepší časy?

Ryby, vaše mysl odbíhá kamsi do fantazie. Vodnáři, přicházejí dny, kdy bude lepší věnovat se odpočinku a pohybu. Panny, v těchto dnech nepodnikejte žádné razantní ...

Víkendový horoskop: Neptun posílí fantazii a Slunce dodá nápady

Neptun sejme každodennost. Slunce podpoří zajímavé nápady a dodá hodně pozitivní energie. Jak pro zábavu, tak i pro obchodní a pracovní záležitosti. Pokud ale nechcete ...

Co nás ještě čeká v srpnu?

Až do 12. srpna zajistí vlnu horkých citů Venuše, která tvoří nejdříve opozici s Neptunem (8.- 12. srpna) a následně trigon s Plutem (10. - ...

Týdenní horoskop 9.8.-15.8. Trigon Venuše s Plutem: způsobnou nudu nečekejte, zato náhlé exploze lásky ano! Nešťastný pátek může být šťastný

Býci, hlavně nic nelámejte přes koleno. Panny, snažte se zrychlit své pozvolné a pohodlné tempo, a to doslova ve všem. Váhy, užívejte si toho, co ...

8.srpna zhmotněte své sny. Lví brána se otevře na maximum

V neděli 8.8. v 15:49 nás čeká novoluní ve Lvu. Je to ideální čas pro to, věnovat se chvíli sami sobě. Otevře se totiž na ...

Domácí násilí

Týrané ženy. Výjimečně i muži (když pro tuto chvíli vynecháme děti a seniory). Smutné téma, ale v naší specifické době velmi aktuální… Corona vynesla na povrch, ...