Týdenní horoskop 12.10.-18.10. Do koho vjede čert a kdo si to užije?

Štíry překvapí riskantní známost. Kozorohům jde příliv energie. Váhy by měly začít myslet na sebe. Co čeká vás?

V pondělí 12. října si přijdou na své všichni ti, kteří mají rádi dobrou fantazii. Den bude nahrávat rozvinutí obrazotvornosti a výpravám za vrátka světa fantazie a zábavy. Nadějné vlivy sextilů Jupitera s Neptunem a Merkura s Venuši vám dovolí nahlédnout do zajímavých oblastí, kde se rodí kreativita a neobyčejné nápady.

Tento týden naše babičky dělaly rituály mající chránit je, rodinu i dobytek proti uhranutí a zlému oku. Použily u toho červenou mašli z libovolného materiálu. Věřily, že umí zastavit uhrančivý pohled namířený proti dítěti, když se připne na kočárek, nebo oblečení. Domácím zvířatům vplétaly stuhu do hřívy, nebo do popruhů.

 Domov zdobívaly stuhou blízko vchodových dveří, nebo uvnitř aranžovaly různé červené hrnečky a podobně. Také si připnuly brož či špendlík s červenou hlavičkou. Červená měla upoutat pohled a kovová jehla svést nežádoucí energii do země. Totéž dokázala stříbrná bižuterie s motivem hada. Ta uměla krom lidí chránit i psy a koně, pokud jí měli připnutou.

Také  je chránily podkovy zavěšené nohama dolů s cílem odvádět negace do země. Zavěšené nad vchodovými dveřmi chránily dům a celé prostranství, náležící k němu.

Kulaté zrcadlo umístěné proti vchodovým dveřím chránilo před zlým okem a také před kouzly namířenými proti konkrétnímu domu a jeho obyvatelům.

I nalezený čtyřlístek, nošený v kapse uměl skvěle chránit.

V úterý 13. října vejde Luna do znamení Panny a den bude o pořádcích v plánech, nápadech a v předsevzetích. U některých lidí nastane otázka změny v přátelských vztazích. Nemusí se jednat o velkou revoluci. Začnete více poslouchat intuici, která dokonale řekne, s kým se vydat a komu se vyhnout.

Ve středu 14. října zvítězí lenivá a pasivní přirozenost. Merkur vchází do retrográdu, opozice Slunce s Marsem, konjunkce Luny s Venuši a opozice s Neptunem, svým vlivem vnesou nedostatek chuti honit se do práce a učení. Než předstírat, že něco děláte a pilně pracujete, zvažte, jestli by nebylo lepší najít nějakou milo klidnou náplň času s drobnou příjemností. Něco pro tělo i ducha.

Ve čtvrtek 15. října si člověk uvědomí, že jsou takové dny,  kdy se vše odvíjí od toho, jak si věci nastavíte.  Jak se do lesa volá…  Někdy je to o tom, že někdo zapomene na moudrost a ohleduplnost vůči slabostem blízkých a svému okolí. Pak má potřebu se mstít a oplácet. Kvadratura Slunce s Plutem může vzbudit dojem, že do vás vletěl čert. Běda tomu, kdo se vám postaví do cesty. Ale pozor – kdo jinému jámu kopá…v tomto případě tam mohou skončit oba.

V pátek 16. října může být nálada na hony vzdálená od lehkého, povznášejícího stavu optimismu. Iritující hněv, únavu a oslabení ducha předpovídají nepříjemné aspekty Luny s Jupiterem, Marsem a Plutem. Chmury naštěstí rozrazí novoluní ve Vahách, díky kterému dostanete šanci vymanit se z bitev o zaplacení činže a strachu o blízké. Získáte svůj ztracený nadhled.

Sobota může být o podzimní melancholii. Neděle nese uvolnění.

Co přinese druhá polovina října jednotlivým znamením?

Novoluní vstoupí v pátek 16.10. do znamení Vah. Mohou nás potrápit bolesti ledvin a močových cest. Dejte si proto tedy pozor na prochladnutí.

Hvězdy jsou stále ve znamení Vah. Šťastným dnem je pro ně středa, většinou jsou již rozhodnuté a mají jasno, jakým směrem se v tomto týdnu budou ubírat.

Váhy, neomezujte se a myslete na své potřeby. S partnerem se zbytečně nehádejte, vezme vám jen to náladu a nic se nevyřeší.

Štíři, nová známost vás inspiruje k neobvyklým postupům. Určitá míra riskování je zdravá, tak směle do toho.

Střelci, důvěřujte svým schopnostem a pusťte se do věcí, které již dlouho odkládáte.

Kozorozi, nečekaný příval energie věnujte do práce. Můžete překvapit svými pokrokovými a bystrými nápady. Váš přístup musí být ale přátelštější a vstřícnější.

Vodnáři, měli byste se hlavně věnovat péči o svou fyzickou stránku. I drobnější fyzické práce mají příznivý vliv na psychiku. Vyzkoušejte to.

Ryby, tento týden musíte volit slova, abyste nikoho neurazili. Nejen v práci, ale i doma. Sice je to pro vás dnes náročné, ale ne nesplnitelné.

Berani, dělá vám problém odmítnout každé přání vašich potomků. Bohužel vám to ale zasahuje do rozpočtu více, než je zdrávo. Zkuste si sáhnout do svědomí, zda jim nevycházíte vstříc už příliš.

Býci, buďte sami sebou a více asertivnější. Nenechte si od ostatních líbit pomluvy a ohraďte se proti nim.

Blíženci, nepouštějte se s někým z rodiny do hádek. Je to zbytečné, jeho názor stejně nezměníte. Vydáte jen energii navíc.

Raci, pokud budete nuceni řešit nepříjemnosti, nebojte se zajít za odborníky.

Lvi, konstelace nejsou úplně příznivé a vy se cítíte nekomfortně. Není vhodná doba rozjíždět nové projekty a vymýšlet další nápady.

Panny, finanční tíseň neřešte nevýhodnými půjčkami. Hledejte jiná řešení. Možná stačí udělat pár škrtů ve výdajích.

Pro Kartářky světla Pet a Hel

Foto: Shutterstock

PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Jsou vždy pohodlně po ruce tak, jako váš telefon a rády vám odpoví.

Není náhoda, že jste se narodili svým rodičům – Karmické slunce v Beranu

Slunce v našem horoskopu je důležité, kde se nachází, tam máme možnost vyniknout, ukazuje naši sílu a tvořivost. Když dokážeme uchopit naše úkoly dobře, můžeme ...

Jak můžete manipulovat každým znamením zvěrokruhu? Zde je jednoduchý návod!

Manipulace nepatří mezi činnosti, které jsou považovány za chvályhodné, nicméně ne vždy je na ni nutné pohlížet negativně. Pokud je provedena neškodně a dotyčná osoba ...

Andělský ochránce Beranů je Michael. Jak může pomoci i vám?

Za andělského průvodce zrozenců v Beranu je považován Kamael, ale podle některých tvrzení i Michael Michael  hlídá, aby zlo nezavládlo světu. Není lepšího ochránce. Jeho ...

Horoskop štěstí pro Berany 21.3.-20.4.

Máte příležitost odpoutat se od minulosti a najít nový pevný bod. Možná se vám to zdá málo, ale je to velký posun a dar. Minulost ...
/ beran, Články, horoskop

Začít si věřit…

Nevěříte si? Proč vlastně…? Kromě svých mínusů, ve které sveřepě věříte, máte také kupu úžasných vlastností a dozajista umíte něco, co ti druzí ne. Jen ...

Magická jarní rovnodennost: Den, kdy se vám mohou splnit všechna přání

Rovnodennost každý rok označuje příchod jara nebo podzimu. Ta, která nás čeká už ve středu 20. března, je zároveň počátkem nového astrologického roku a přinese ...

Myslíte si, že je to opravdu láska?

Když není láska, všechno je studené. (Osho) Říkáme, že někoho milujeme (přijímáme tok energie z jeho srdce a ztotožňujeme to s emocí) a myslíme si ...

Karta týdne 18.3.-24.3. Král disků

Král disků přitahuje peníze, hojnost, nebo alespoň nápady, jak si tu hojnost zajistit. Možná jste na začátku plodného nápadu, ale budete pro to něco muset ...

Týdenní horoskop 18.3.-24.3. Co nese Slunce v Beranu?

V pondělí 18. března přinesou nečekaně příjemné ráno příznivé trigony Luny s Venuší a Saturnem a pomohou dívat se na svět z té lepší strany. Odpoledne ...

Andělský horoskop od 17. 3. do 16. 4.

Býci, někdo pro vás bude mít velké pochopení a to i přesto, že děláte více přešlapů než obvykle. Kozorozi, nedělejte na nikoho velká ramena, ostatně ...