Karta týdne 3.10. – 9.10. Král pentaklů nese zlepšení vztahů!

Býci, jde vám šťastná trefa! Panny, jde vám přínos díky magii, či okultním, nebo tajemným věcem. Pořiďte si talisman. Lvi, vaše finanční předsevzetí budou šťastná, díky šťastné náhodě….

Karta Král pentaklů urovnává nalomené vztahy.  I ty, kde už to tak možná není vidět a hojí peněženku. Budete mít možnost být mistry ve využití energií hojnosti a rozkvětu i za pomocí vlastní píle a rozvahy. Tento týden se tedy připravte na pozvolné zlepšování vašich situací. Ať již vztahových, finančních, či zdravotních. Je nutný asertivní přístup. Ten vede k prosperitě. Není potřeba se přehnaně bát, ale ani lítat s hlavou v oblacích. Vše je jak má být. Budete mít také možnost si urovnat vztahy se zrozenci zemských znamení v Býku, v Panně a v Kozorohu.

Král pentaklů je o muži váženém, bohatém, velmi racionálním a praktickém. Dobře se mu daří díky jeho vlastní píli. Pokud majetek zdědil slušně ho množí dál. Může být vážený obchodník, pracovat v průmyslu, bude manuálně zručný a sport mu také nebude cizí.

Bude odvážný až tvrdohlavý, avšak zemitý. Vytrvalost je mu vlastní. Svá rozhodnutí nečiní lehkovážně a náhle. Je velmi opatrný na své postavení a vybudované pozice, a tak náhodná rozhodnutí nejsou jeho stylem. Výrazně ambiciózní také nemusí být. V práci, ale i v soukromí u něho převládá rozum nad city. Reprezentuje poklidnou všednost obyvatele malého města. Moc nevybočuje, ale budou ho iritovat všichni, kteří byť neúmyslně ano. On pochopil, kam sám patří. Někdy bohužel ne. Pak může mívat stavy sebelítosti a ty může zalévat pitím, zajídat do obezity a vybíjet se i v ložnici.

Ve vztazích nabízí Král pentaklů jistotu, spolehlivost a stálost. Klidně formou majetku. Na to ženy vcelku berou. O svou rodinu se bude umět dokonale postarat ohledně materiálního zabezpečení. Nicméně nevydá korunu nazbyt. Je velmi šetrný až přehání. To, co ho bude zajímat, to jsou hlavně zájmy vlastní, nebo jeho rodiny. Ale ani sobě, ani svému okolí nebude projevovat výrazné teplé city a nepotrpí si na to ani u svých blízkých. Může působit až hrubě.

Král pentaklů žije obavami o zachování svého vlastnictví a tady ho zajímá to hmotné. Vašeho boha vám brát nebude, ale on žádného ještě prý neviděl. Debaty o duchovním přesahu jsou věci, které si nespočítá. Pesimistou už bude založením. Že by se jen tak nechal něčím strhnout – no to už by muselo být. Ale i na takovéhoto muže si umí amor došlápnout. Když už si dovolí city, tedy spíše vášeň, může to být vše natolik intenzivní, že ho to kompletně zbaví rozvahy a přivádí na cestu plnou nešťastných omylů a jejich dopadů.

Král pentaklů nemusí patřit mezi lidi vynikající bystrým intelektem, ale výjimka potvrzuje pravidlo. Vše si však umí dokonale zanalyzovat. V tom je třída. A je jedno, jestli mu to jde rychleji, nebo pomaleji. Takového muže je vždy dobré mít na své straně. Jako nepřítel je mstivý a umí si počkat na příležitost.

Kdyby tato karta ukazovala na ženu, bude pracovitá, věrná pečovatelka. Možná nebude nejrychlejší v uvažování, ale zato nesnáší změny. Ty bývají spojené se ztrátou jistot. Proto strpí i to, že bude dřít do úmoru a dovolí partnerovi hrubé chování.

Ve vztazích Král pentaklů ukazuje stabilitu, i kdyby to vypadalo jakkoliv. Zvyk je železná košile a riskovat se nevyplácí. To neznamená, že by takovýto partner neměl rád občas změnu. Při rozchodu by měl více problémů muž.

Král pentaklů také ukazuje na bohaté milence, kteří umí pomoct při potížích a přinést zisk, či kariérní růst.

 Ve finanční rovině pomalu, ale vytrvale osvědčenou cestou směrem k prosperitě. Pokud se chcete prosadit, něco pro to musíte udělat. Úspěch na hmotné úrovni přichází. Soustřeďte se na úspěch. Přijde, pokud se přičiníte.

Ve zdraví poukazuje na postupné vyléčení. To někdy brzdí to, že se člověk nechce vzdát svých zažitých vzorců a návyků. To moc nepomáhá. Možná bude potřeba se posílit i duševně, třeba i neustálou motivací po kapkách.   Někdy jsou lidé až přehnaně bojácní, protože se bojí toho, co neznají.

Berani, je tu konec neúspěchů.

Býci, jde vám šťastná trefa! Hojnost.

Blíženci, blíží se cesta, která bude přínosná.

Raci, zvýšíte si standart.

Lvi, vaše finanční předsevzetí budou šťastná, díky šťastné náhodě.

Panny, jde vám přínos díky magii, či okultním, nebo tajemným věcem. Pořiďte si talisman. Přichází vám i peníze navíc. Manželství, které funguje, jako finanční jistota.

Váhy, jdou vám nové, přínosné známosti. Dobrá společnost a výhry v možných soudních sporech.

Štíři, jde vám nečekaný zisk, či dědictví. V jaké to bude formě je jedno, bude to přínos.

Střelci, můžete si plánovat cestu za hranice. I finanční transakce budou úspěšné.

Kozorozi, ať tak, či tak, jdou vám peníze.

Vodnáři, přátelé vám pomohou dostat se z problémů. Také to mohou být přátelé podobně ladění, jako vy.

Ryby, možná poplatíte nějaké dluhy a vaše finanční situace se bude dostávat do rovnováhy.

 

Pro Kartářky světla Helen Stanku

foto: Monika Navrátilová

PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Jsou vždy pohotově po ruce tak, jako váš telefon a rády vám odpoví.

Víkendový horoskop od 29.3. Merkur v Beranu se nebojí a jde na věc zpříma

Na Velikonoce se nudit nebudete. Luna ve Střelci vyladí k flirtování, škádlení a žertům, avšak Merkur v Beranu si servítky brát nebude. Někdy je konfrontace ...

Velikonoce šestkrát jinak. Jak se slaví svátky jara ve světě

Věděli jste, že v Norsku nesmí na Velikonoce chybět správná detektivka, ve Spojených státech se pořádá hon na vejce a ve Španělsku se i bubnuje? ...

Horoskop na duben 2024

Berani, během měsíce by vás mělo čekat velké množství změn. Záleží, jestli jim vyjdete vstříc. Býci, nezapomínejte na svoji rodinu, zaslouží si vaši pozornost. Přes ...

Ideální sport podle zvěrokruhu: Čemu by se měl věnovat Býk a co bude vyhovovat Střelci?

Není pochyb o tom, že pohyb prospívá zdraví. Pokud se k němu ale musíte nutit, možná jste ještě nenatrefili na ten, který se k vám opravdu hodí ...

Úklid v životě…

Do hloubkového úklidu (čehokoli) se mnohým z nás zpravidla ukrutně nechce. Tím spíše do náročného třídění vzpomínek, fotografií, zážitků, nezpracovaných emocí a vztahů. Odkládáme, jak jen ...

Partnerský horoskop: Lev. Která znamení se k němu nejlépe hodí?

Každé znamení zvěrokruhu má své přednosti i slabiny. A pokud chcete vydržet s někým ve vztahu, je dobré je znát. Jak miluje extrovertní, energický, kreativní, sebevědomý, ...

Proměna osudu je štěstí

Základní schéma Víte, že můj život se v určité etapě spojil s Tarotem a jeho filozofií. Od té doby se na svět dívám tímto ...

Karta týdne 25.3.-31.3. Šestka holí oslaví vaše dosavadní snažení

Střelci, máte skvělou šanci vyjít z kola fixních idejí a informace, které dostanete konečně začít používat s užitkem. Na cestách buďte opatrní, můžete trochu bloudit ...

Týdenní horoskop 25.3.-31.3. Co nese úplněk a zatmění ve Vahách?

V pondělí 25. března nastane zatmění Luny (8:01) a  úplněk ve znamení Vah. Tento úplněk bude výjimečně silný, neboť mu bude dělat společnost částečné zatmění ...

Blíží se březnový úplněk ve Vahách: Přinese první ze série zatmění a nastaví zkoušku našim vztahům

Míváte poslední dobou v noci neklidné spaní a převalujete se z boku na bok? Pokud ano, budiž vám útěchou, že v tom nejste sami. Úplněk, ...

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Věštírna kartářek světla se štítky a jeho autorem je Helen Stanku. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Autor: Helen Stanku

Jsem kartářka, která s kartami dospívala. Karty byly vždy mými kamarádkami a také mne štvaly. Hádala jsem se s nimi. Zkoušela jsem je obměkčit a časem jsem pochopila, že musím začít u sebe. Karty reagují na mne, na moje podvědomí a na energie člověka, jemuž vykládám. Tyto energie jsou proměnlivé, jako všechno kolem nás.