Vánoční horoskop 21.12.-27.12. Koho odmění pozitivní myšlení a kdo bude čarovat s březovou metličkou a proč?

 

V pondělí 21. prosince bude nejkratší den v roce a začíná astronomická zima. Také zažijeme jednu z nejdůležitějších astrologických událostí roku. Jupiter se Saturnem se setkají ve znamení Vodnáře. To je symbolický vzkaz, abychom se zamysleli nad tím, jak realizujeme svůj smysl života. Nemá smysl tlačit se do sentimentu, ani se nutit skládat životní účty. Poznání vlastních cílů a citů je důležitější.

Tento den je dobré zapálit si svíčku v lucerničce na balkoně, či dvorku. Dříve se o tomto dni zametaly podlahy doma košťaty z březových větví, aby se tak předešlo hádkám a celé svátky proběhly v pokojné radostné atmosféře a ve zdraví. Začalo se od středu obydlí, tedy sednice a prošly se všechny místnosti, včetně, stodol, stájí a kůlen. Smetí se posbíralo a rituálně spálilo v peci, krbu, či kamnech, nebo na ohništi.

V úterý 22. prosince hvězdy vstoupí do znamení Kozoroha. Pro zemské znamení Kozoroha je typická ambiciózní a cílevědomá povaha. Jsou většinou osamoceni a jejich pohled na svět je zcela realistický a materialistický. A jednají většinou k vlastnímu prospěchu. Mají smysl pro povinnost a jsou to lidé práce a vůle. Často působí vážně, přemýšlivě, ale přitom ctižádostivě, trpělivě a hlavně nepodplatitelně. Rozhodují se pomalu, jelikož se snaží získat nejdříve všechny potřebné informace. Pár dnů před štědrým dnem nás pohltí krátkodobé starosti a nákupy i pomoc druhým lidem.

Ve středu 23. prosince se můžeme cítit velmi vyčerpaní shonem posledních dnů. Kvadratura Marsu s Plutem a tvrdé aspekty Luny varují, aby si toho člověk na sebe nebral příliš mnoho. Kdo chce být na svátky unavený nebo nachlazený?

Sněhová magie

Tento den se dělaly velké úklidy a rituály na očištění domova od negativních energií. Pak se vítala na dvoře Zima. Vzala se hrst sněhu, nebo nabrala studená voda a volalo se: Vítej matko-zimo a měj nás pod svou ochranou.

Ve čtvrtek 24. prosince vejde Luna do znamení Býka a dovolí nám strávit tento krásný den v poklidu a v kontaktu se svým nitrem a blízkými. Naše smysly budou prodchnuté sváteční náladou.

Tento den už se v kuchyni pouze dokončovaly práce. Vše bylo schystané již den předem. Do první hvězdy se nesmělo jíst. Sváteční večeře byla postní, na bílém, tkaném ubruse, pod kterým bylo seno. Před tím dostala svůj díl zvířata domácí i divoká. Také to byl tradiční den pro věštění budoucnosti.

V pátek 25. prosince si bude trigon Merkuru s Uranem žádat, abychom navštívili rodinu. Bude se chtít sdílet povídat a vzpomínat.

Tento den, byl dnem Slunce, a to se také slavilo. Zapálily se svíce a pálily se i byliny zasvěcené Slunci, sušené bukové listí a také slunečnice, kaštany, listí lípy, měsíčku, heřmánku, jehličí borovice a jalovec.

V sobotu se o dobrou náladu postarají harmonické aspekty Luny s Neptunem a Plutem. Nezapomeňte si dopřát i procházku na čerstvém vzduchu. V neděli by neškodil malý půst.

Máme před sebou sváteční týden. Pojďme se podívat, co čeká jednotlivá znamení.

Kozorozi, tento týden si pamatujte, že pozitivní myšlení odvrátí spoustu možných problémů. Když budete všechno vidět černě, tak většina událostí skutečně nakonec dopadne šatně.

Vodnáři, přítel vás zaskočí reakcí, kterou byste od něho nečekali. Může to být ojedinělá záležitost, ale přesto se mějte na pozoru. Nebojte se ohradit.

Ryby, uvědomíte si, že jste nejvýkonnější, když se na vás valí práce ze všech stran. Přesto si zorganizujte aktivity, abyste se v tom neztratili.

Berani, dlouhodobé vztahy mohou procházet ponorkovou krizí, je potřeba velké tolerance z obou stran. Nepřestávejte komunikovat, jinak se to nezlepší.

Býci, díky své intuici vyřešíte mnohé problémy ještě dřív, než nastanou. Žádná situace vás nezaskočí a ostatní můžete svým vhledem do budoucnosti šokovat.

Blíženci, pokuste se zpomalit a soustředit na jednu věc. Hrozí vám, že horečnatou chaotickou aktivitou nakonec zbytečně promarníte spoustu času.

Raci, svým rozhodnutím někoho zklamete. I když je vám to líto, musíte se přes to přenést. Člověk se nikdy nezavděčí všem a vy musíte myslet hlavně na sebe.

Lvi, čeká vás velká zkouška trpělivosti. Budete muset začít od začátku s něčím, co jste již dlouho považovali za vyřešené. Ne každý to zvládne.

Panny, někdo, na kom vám hodně záleží, vás hodně zklame. Vy máte ale i přesto pořád pocit, že si vaše city zaslouží. Zkuste se rozptýlit novým koníčkem.

Váhy, budoucnost vás děsí. A v podstatě právem. Budete-li stále unikat do svých chmurných představ, vše jenom zhoršíte. Narovnejte se a vykročte vstříc dnům budoucím.

Štíři, jste plní energie, navíc vám půjde každá aktivita, do které se pustíte. K relaxaci si zvolte procházku přírodou, než sledování televize.

Střelci, přítel vás požádá o radu a odhalí více ze svého soukromí. To vám sice zvedne sebevědomí, ale poslouchat problémy druhých vás psychicky hodně vysílí.

Pro Kartářky světla Hel a Pet

Foto: Shutterstock

PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Jsou vždy pohodlně po ruce tak, jako váš telefon a rády vám odpoví.

Není náhoda, že jste se narodili svým rodičům – Karmické slunce v Beranu

Slunce v našem horoskopu je důležité, kde se nachází, tam máme možnost vyniknout, ukazuje naši sílu a tvořivost. Když dokážeme uchopit naše úkoly dobře, můžeme ...

Jak můžete manipulovat každým znamením zvěrokruhu? Zde je jednoduchý návod!

Manipulace nepatří mezi činnosti, které jsou považovány za chvályhodné, nicméně ne vždy je na ni nutné pohlížet negativně. Pokud je provedena neškodně a dotyčná osoba ...

Andělský ochránce Beranů je Michael. Jak může pomoci i vám?

Za andělského průvodce zrozenců v Beranu je považován Kamael, ale podle některých tvrzení i Michael Michael  hlídá, aby zlo nezavládlo světu. Není lepšího ochránce. Jeho ...

Horoskop štěstí pro Berany 21.3.-20.4.

Máte příležitost odpoutat se od minulosti a najít nový pevný bod. Možná se vám to zdá málo, ale je to velký posun a dar. Minulost ...
/ beran, Články, horoskop

Začít si věřit…

Nevěříte si? Proč vlastně…? Kromě svých mínusů, ve které sveřepě věříte, máte také kupu úžasných vlastností a dozajista umíte něco, co ti druzí ne. Jen ...

Magická jarní rovnodennost: Den, kdy se vám mohou splnit všechna přání

Rovnodennost každý rok označuje příchod jara nebo podzimu. Ta, která nás čeká už ve středu 20. března, je zároveň počátkem nového astrologického roku a přinese ...

Myslíte si, že je to opravdu láska?

Když není láska, všechno je studené. (Osho) Říkáme, že někoho milujeme (přijímáme tok energie z jeho srdce a ztotožňujeme to s emocí) a myslíme si ...

Karta týdne 18.3.-24.3. Král disků

Král disků přitahuje peníze, hojnost, nebo alespoň nápady, jak si tu hojnost zajistit. Možná jste na začátku plodného nápadu, ale budete pro to něco muset ...

Týdenní horoskop 18.3.-24.3. Co nese Slunce v Beranu?

V pondělí 18. března přinesou nečekaně příjemné ráno příznivé trigony Luny s Venuší a Saturnem a pomohou dívat se na svět z té lepší strany. Odpoledne ...

Andělský horoskop od 17. 3. do 16. 4.

Býci, někdo pro vás bude mít velké pochopení a to i přesto, že děláte více přešlapů než obvykle. Kozorozi, nedělejte na nikoho velká ramena, ostatně ...