Runový horoskop a rituály na březen 2023 vám prozradí, koho potkáte a co vás čeká

Berani,  vaše runa je Gebo

Přichází čas, kdy poznáte, že vše se vrací, jak dobré, tak zlé. Gebo je runa lásky, a také runa dávání a přijímání. Je symbolem oběti a daru bohům a také otevření se přijímání. Celý život stojí na výměně. Výměně energií, názorů, zkušeností. Výměnou mezi námi a mezi přírodou. Gebo je také o sexuálním splynutí z něhož se rodí nový život. Když něco darujete z lásky, mnohonásobně to obdržíte zpět.  Čeká vás období, kdy se spojíte s lidmi, se kterými vás bude pojit stejný cíl.

Talisman z runy Gebo navrací harmonii těla i duše, chrání před útoky zlých lidí. Můžete jej vytvořit červenou barvou.

Potkáte milého člověka s melodickým hlasem, který vás může zahrnout spoustou překvapení.

Býci, vaše runa je Laguz

Laguz je o síle intuice. Zvýšena intuice vás bude provázet celý měsíc. Těžko vás tak přesvědčí názory druhých lidí, pokud vám je nepotvrdí váš vnitřní hlas. Ten je vašim hlavním kompasem. Můžete se přistihnout při tom, že jste více empatičtí. Věci se vám budou lépe skládat a nikdo nebude chápat, odkud to berete. Budete se také více starat o své blízké. A pak jsou tu ještě sny. Ty si hlídejte. Mohou být prorocké. Budete věřit svému osudu i vlastní „misi” a v složitějších momentech se o tuto víru opřete. Už vaše přítomnost bude na ostatní lidi a vše, co žije působit konejšivě.

 

Můžete potkat statného člověka s velkými, bystrým pohledem vyzařující teplo. Jeho oči stále hledají poznání všech tajemství života. Dokáže rozpoznat velmi trefně charaktery lidí jeho moto je: Nějak to dobře dopadne.

Štěstí vám ponesou námořníci, železničáři a léčitelé.

 

Talisman z runy Laguz umožňuje postavit se protivenstvím osudu a překonat legrácky osudu.

Blíženci vaše runa je Urox

Runa Urox je symbolem síly pratura. Značí buvola a jeho rohy jsou atributem síly. Nejde tu jenom o sílu fyzickou, ale hlavně psychickou. Jsou to malé výkonné antény, skrze které má přístup do pokladnice poznání. Toho, kdo má přístup k informacím, nic jen tak z nohou nesrazí. Budete stát pevně na zemi a v klidu si řídit své věci. Tento měsíc buďte zvlášť opatrní na své zdraví. Mohou o sobě dát vědět staré bolístky i vaši nepřátelé. S ochranou runy Urox zvládnete vše.

 

 

Urox svým tvarem připomíná podkovu. A podkova zavěšená otevřenou stranou ve směru vchodových dveří přitahuje štěstí. Talisman z runy Urox napomáhá zdraví, dá sílu i odvahu, dodá potřebnou energii. Nakreslete jej oranžovou, nebo tmavozelenou barvou na přírodní materiál a noste s sebou.

 

Potkáte urostlého člověka se silným krkem a mohutnými rameny. Na těle se mu budou viditelně rýsovat vypracované svaly. Ženy mohou mít kudrnaté vlasy, větší ňadra, rozhodnou chůzi a silnější stehna či boky.

 

Štěstí vám ponesou řemeslníci, psychoterapeuti, či lékaři.

Raci, vaše runa je Kenaz

Potkáte elegantní ho člověka, který široce gestikuluje je otevřený a přející. Nejspíš bude mít modré oči rychle pracuje často něco nedodělá a nedotáhne. Ale pokud ho něco opravdu chytne, tehdy to dělá dobře a beze zbytku. Byl by dobrým učitelem i když by k tomu neměl potřebné vzdělání. Respektuje druhé. Potřebuje mít pevný vztah kde může být vášnivý milenec. Bude velmi iniciativní.

Nyní vám přichází čas, kdy se můžete zamilovat. Vyhněte se spěchu tuto energii si šetřete ještě jí využijete. Buďte vytrvalí.

Rituál: Možná to nebude kouzlo, jaké jste očekávali, ale běžný život. Je podzim a večer všude tma. Vytáhnete sirky a místo žárovky škrtnete sirkou. Tu držíte mezi prsty a díváte se kolem sebe vidíte stíny na zdech známého obydlí a vidíte, jak se nyní zdá jiné. Co by se dělo, kdyby nebylo mihotavého světla zápalky? Zápalka zhasne a vy škrtněte další a možná si uvědomíte, jaké teplo sálá z malého plamene. Díky ohni můžete spatřit vypínač a rozsvítit žárovku. Najednou vás zalije jasná vlna světla. Cítíte úlevu? Můžete zavzpomínat na letní táboráky, jak vás zahřály a zapálit oheň, třeba v krbu. Nyní přišla doba rituálu, který očistí vaší duši od všech nánosů chmurného balastu. Na žluté listí opadané ze stromu napište všechno, čeho se chcete zbavit. Přesně pojmenujte, o co vám jde. To pak hoďte do ohně. Mocný oheň spálí všechno to smetí. Očistí a rozjasní vaši psychiku tento malý zákrok vám znova uvolní zablokovanou energii. Možná přispěje k uzdravení.

Lvi, runa pro vás je Perthro

Perhro je symbol času a předurčení. Věci, které vidíme dnes, předurčují budoucnost. Co je vlastně ten osud? Je opravdu všechno zapsané kdesi na místě, do kterého máme přístup jen v našich vizích a snech, nebo si osud tvoříme sami? Jak moc se člověk dokáže bezpečně ovládat? Plánuje si věci, které jsou nereálné a přitom si nehledí štěstí a lásky, kterou má doma. Když jeho představy a sny nevychází, lituje se a má pocit, že ho zradil celý svět. Kolik kolem sebe vidíme zahořklých lidí a kolik šťastných a zamilovaných? Co děláte pro to, abyste si udrželi štěstí, které máte?  

 

Perthro je zřídlem radosti. V meditaci pomáhá dostat se tam, kam jsou jinak dveře zavřené. Skrze pohled vnitřního světa poznáte budoucnost. S pomocí této runy máte v meditaci přístup do míst, kde se tvoří vaše budoucnost. Svět vnitřního ticha, kde jsou slyšet výroky osudu a dokonce je můžete měnit jenom silou své vůle. Meditace i věštba z run má jedno společné uvolněné soustředění. Runa Perhro vám pomůže podívat se na svět o něco hlouběji. Jakoby shůry. Přináší předzvěst štěstí a hojnosti, pomůže v duchovním rozvoji. Kdo jednou okusil takovýto stav, bude se do něho mnohokrát vracet.

 

Můžete potkat člověka, jehož vzhled vás může dost zmýlit. Může mít živou mimiku, ale přitom jako kdyby měl na tváři masku. Jeho pohled bude pronikavý. Při rozhovoru buďte opatrní, protože tento člověk má skrytý talent hypnotizéra. Má hodně životních zkušeností a umí je využít. Díky tomu jsou jeho rady a postřehy velmi cenné. Má ohromnou schopnost vládnout nad svými slovy i činy. Bude dobrým přítelem, který vás podrží, a ještě přidá nějakou radu k tomu.

Štěstí vám přinesou věštkyně, astrologové, jasnovidci a také klauni.

Runa nese štěstí a víru v osud.

Panny, vaše runa je Isa

Možná potkáte vysokého, modro, nebo šedookého štíhlého člověka s tenkými ústy a se světlými, nebo šedými vlasy. Těžko si o takovém člověku utvoříte rychle názor. Moc toho nenamluví. Můžete mít pocit, že vás v něčem brzdí. V práci vás čeká období, kdy od nápadu k realizaci uteče dlouhá doba.

V partnerských vztazích se budete snažit fungovat více samostatně.

Než se pustíte do čehokoliv nového, zamyslete se a nespěchejte. Pokuste se dostat do svého středu a hledat odpovědi ve svém nitru.

Rituál s runou Isa

Pokud máte pocit, že už jste otráveni z neustálých poznámek okolí a jeho šťourání se ve vašem soukromí, záležitostech, či energiích, vytvořte si představu, že mezi vámi a okolím stojí zeď z ledu. Ta spolehlivě přimrazí všechny snahy o to, vychýlit vás z vašeho středu.

Váhy, runa pro vás je Berkana

Berkana vnáší lidské teplo a empatii. Vaše síla bude jemná a současné velmi mocná. Přistihnete se u tendence postarat se o vše, co je slabé, bezbranné, a ne samostatné. Speciálně vám pak bude záležet také na harmonii a teple domova. Dokážete se nacítit do potřeb druhých lidí. Lépe se také budete orientovat ve světě módy, protože vaše estetické cítění bude posíleno. Ženy budou více ženské.

 

Můžete natrefit na člověka s bystrým pohledem, mladistvým vzhledem a delšími vlasy.  Jeho chůze a pohyb budou spíše rozevláté. Z celého jeho vzezření i projevu bude možné vycítit rozhodnost a zkušenost s různými aspekty života. Tento člověk nejspíš vychovává dítě, ale také to může být žena, která čeká potomka. Bude mít potřebu tvořit nové věci. Pokud by vlastnila nějakou firmu, tak bude mít velkou potřebu zaměstnávat a postarat se o další lidi.

Štěstí vám v jistém aspektu může nést ošetřovatelka, prostitutka, nebo chůva. I tyto profese runa označuje. 😊

 

Talisman z runy Berkana posiluje ženskost a plodnost, posiluje domácí oheň.

 

Štíři,  vaše runa je Ingwaz

Začnete objevovat vlastní potenciál a přijímat jej. Překvapí vás síla vašich myšlenek. Při meditaci s touto runou můžete navnímat něco jenom stěží uchopitelného. Až po čase pochopíte, jak důležitou dobu nyní prožíváte. To, co je nyní zrnkem, při správném zalévání poroste a přinese dobré ovoce. Starejte se o své příjmy a může vám přijít příležitost si polepšit.

Potkáte zralého a zodpovědného člověka štíhlé postavy s prošedivělými vlasy a mladistvým vzhledem.

Talisman pomáhá chránit vaší energii a je štítem před vším zlem světa a lidmi zlé vůle, odhaluje dřímající vlohy. Můžete jej nakreslit na přírodní materiál žlutou barvou a nosit s sebou.

Střelci, vaše runa je Jera

 

Co zasejete, to sklidíte. Zasadili jste semínko ovoce, které je sladké a šťavnaté, ale dozraje až za nějakou dobu. Investujte do sebe, nebo do věcí, které vám mohou přinést zisk. Svět okolo vás vám nabízí spoustu možností. Bude pro vás důležité dodržet termíny. Tím získáte důvěru svého okolí a posunete se dál. Tento symbol je sice o čísle 12, ale také se pojí s věkem 49let, kdy již člověk mnohé vykonal, a přichází čas samostatného výběru životní cesty. To, co se nyní odehrává, bude mít na váš další život kolem 49. roku vliv. Pro ty, kteří jsou starší, se skýtá otázka, jak to, co v tom věku prožívali, zapůsobilo na současnost. Jde vám duchovní posun. V lásce přichází úspěch.

Začnete přemítat nad dlouhodobějšími plány. A možná zasadíte nějaké to semínko, nejenom pomyslné.

Potkáte usmívajícího se člověka, který zná svou cenu. Má velké oči a v nich se zračí jeho plány. Rád o nich bude mluvit.

Můžete potkat člověka nenápadného vzrůstu se starostlivým výrazem ve tváři, velkýma očima, bystrým pohledem a upracovanými dlaněmi. Náhodou bude uznávat vám blízké hodnoty. Velmi často se rád směje a lehce se červená. Na tváři můžete vidět stálý, jemný úsměv. Tento člověk často mluví o plánech do budoucna. Používá k tomu výrazy – chtěl bych udělat to a to… Je to optimistický člověk a rád dodržuje termíny a plní své závazky. Čas od času umí připravit milé překvapení. Přišel čas práce, jejíž ovoce je sladké a šťavnaté, ale bude možné ho utrhnout až za nějaký čas. Také se vám v peněžence konečně objeví peníze, na které jste se ale museli těžce pracovat.

Talisman z runy Jera připomíná vaše sny a zviditelňuje cestu jak je realizovat. Nakreslete jej žluto, nebo světlezelenou barvou na přírodní materiál a noste s sebou.

 

Kozorozi, vaše runa je Eihwaz

Runa Eihwaz vám nese mimořádnou vnitřní sílu. Budete moci zaznamenat předtuchy, které se záhy vyplní. Svá tušení si ale spíše necháte často pro sebe.

Tak, jako Eihwaz i vy se budete umět přizpůsobit jakýmkoliv podmínkám. To, co by druhé položilo, nyní zvládnete bez větší námahy. Čím větší problémy byste nyní řešili, tím větší sílu vám runa Eihwaz umožní vynaložit. Problémy jsou jednoduše vaše lekce a ty je nutné zvládnout. Učaruje vám veškeré tajemno. Možná v sobě naleznete hlubokou víru, že když je zle, vždy můžete přivolat své ochranné anděly a ti pomohou. Pro druhé budete silnou oporou, která vždy nalezne nějaké řešení jejich problémů.

Můžete potkat člověka se zamyšleným pohledem pod hustým obočím. Bude kudrnatý, vysoký a lehce neohrabaný. Může mít třeba větší ramena, která budou dominantní ke zbytku těla. Jeho oblečení bude působit, jako kdyby bylo o číslo větší. Pohybovat se bude poněkud chaoticky. Takový člověk rád zadává druhým úkoly, které jsou těžké k realizaci. Umí však pomáhat a také dávat oporu. Může být citlivý s mystickými sklony. Jeho hluboká víra mu nejednou pomohla překonat těžké životní období.

Štěstí vám nesou úředníci, duchovní mistři, či strážci.

Amulet z runy Eihwaz chrání před manipulacemi a rozčarováním.

Fehu je runa věští nejenom hojnost, ale i rozhodnost ve slovech, činech i skutcích. Slovo bohatství pro vás ale bude velmi širokým pojmem. Je to nejenom to, co je dočasné, ale také to, co je nemateriální a duchovní, například láska, moudrost nebo duchovní krása.

Vodnáři, runa pro vás je Dagaz

Přichází vám období seberealizace. Možná si totiž uvědomíte, co chcete a také to, co je reálné. Možná potkáte člověka, který se umí velmi trefně vyjadřovat má dobrý postřeh a je otevřený. Bude mít jasnou tvář, velké oči a vysoké čelo. Může být štíhlý s velkými dlaněmi. Do jeho nejčastějších frází nejčastěji zapadá – zas to bude dobré, že ano? Vše dobře dopadne.

Pokud takový člověk navštíví kartářku, přijde jenom proto aby si potvrdil své city. Všechno, co se mu říká potvrdí, jako kdyby to dávno věděl.

Potkáte člověka s trefnými a inteligentními postřehy. Bude mít velké oči a štíhlou postavu.

Runa symbolizuje rovnováhu, vnitřní světlo, dodává energii a působí tak, že vnáší radostnější pohled na život. Při tvorbě talismanu můžete použít růžovou, oranžovou, červenou, nebo barvu v odstínu lilií.

Při bezpráví nakreslete o úplňku runu Algiz pod ni Dagaz.

Algiz chrání před bezprávím a Dagaz pomáhá vyjít ven z bezvýchodné situace. Dohromady poskytnou nový impuls.

Ryby, runa pro vás je Mannaz

Runa pomáhá před energetickými útoky, vzpírá při oslabení, vnáší pozitivní věci do vztahů a usnadňuje kontakt s podvědomím.
Tento měsíc budete škobrtat přes drobné problémy, ale dojdete svého cíle. Můžete se přihlásit na nějaký kurz, protože vám půjde dobře učení. Runa Mannaz umí také zajistit, že vám někdo odpustí vaše omyly a někdo jiný pomůže. Tato runa přináší úspěch v lásce. Ukazuje citové ustálení a ochraňujícího citlivého partnera. Po těžkých životních zkušenostech člověk zmoudří a udělá všechno pro to, aby si udržel rodinu a obdařil svého partnera spokojeností. Runa Mannaz reprezentuje lidi velké duchem, kteří si ke své moudrosti museli dojít těžkou prací. Starají se o blaho nejenom svých nejbližších, ale pomáhají i svému širšímu okolí. Někdy můžete mít pocit, že házíte hrách na zeď. Zaplašte tyto pocity a nepolevujte ve své píli a plánech.

 

Může se stát, že potkáte člověka, příjemným, ale pronikavým pohledem, který ponese své tělo vzpřímeně s hlavou vzhůru. Při podávání rukou rád podává obě dvě. Jeho nejčastější dotaz bude – jak vám mohu pomoci? Je to někdo, kdo si sice může přijít pro pomoc, ale zároveň také pomáhá. K tomu, aby nalezl řešení svého problému, se potřebuje pouze ujistit, že nalezl to správné řešení. Nízké záměry nejsou v jeho repertoáru. Ve svazku bude stabilní a pečující partner.

Rituál runy Mannaz

Běžte do přírody, klidně jen do parku. Najděte místo, kde vás nikdo nebude rušit a zujte si boty. Třeba jen pár vteřin stůjte bosí na zemi a soustřeďte se na propojení s ní. Ucítíte silnou energii, tu si podržte a pošlete ji tam, kde máte pocit, že ji nejvíc potřebujete. Ať už jde o osobní, nebo pracovní život. Myslete ale na to, že zdraví, je to nejdůležitější.

 

Použijte talisman z runy Mannaz tehdy, když si potřebujete připomenout, jak moc jste toho schopni zvládnout.

 

Vodnář  vaše runa je Tiwaz

Věštba z run není jako jiné věštby. Věštící bývá zpravidla v jakémsi transu napojený na svět bohů. Věštba je svatým aktem přijímání jejich rad. Část našeho podvědomí umožňuje věštění. Tato část se v západoevropském smyslu pojí na Ódina. Tyto síly jsou ve smyslu minulosti, přítomnosti a budoucnosti označovány za tři bohyně. Urd, Wedrandi a Skuld. Ty tkají osud neboli předurčení. Věštění z run je velmi odlišné od běžného věštění. Tady nejde jenom o předvídání bohatství a materie. Je spontánní a pravdivé. Čím více člověk žije vědomě, tím více může svůj osud kontrolovat a řídit sám. Runy mu v tom pomohou. Většina věcí poukazuje na podmínky a okolnosti současnosti a není nic zlého podle toho formovat budoucnost. Těm, kteří mají otázky mohou runy poskytnout konstruktivní radu.

Pro Kartářky světla Helen Stanku

Foto: Schutterstock

PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Jsou vždy po ruce, stejně tak, jako váš telefon. Rády vám odpoví.

Týdenní horoskop 18.3.-24.3. Co nese Slunce v Beranu?

V pondělí 18. března přinesou nečekaně příjemné ráno příznivé trigony Luny s Venuší a Saturnem a pomohou dívat se na svět z té lepší strany. Odpoledne ...

Andělský horoskop od 17. 3. do 16. 4.

Býci, někdo pro vás bude mít velké pochopení a to i přesto, že děláte více přešlapů než obvykle. Kozorozi, nedělejte na nikoho velká ramena, ostatně ...

Magické rituály: Šťastné bankovky

Už jste někdy slyšeli o bankovkách, které přitahují hojnost? Pozorně sledujte sériová čísla bankovek, které vám šustí v rukách. Energie některých z nich vám mohou ...

Víkendový horoskop od 15.3. Slunce s Neptunem vám ukážou svět v jiných obrazech

Z všednodennosti vás vymaní Slunce v konjunkci s Neptunem v Rybách. Váš vnitřní svět bude plný různých zajímavých vizí a nevšedních nápadů.  Štěstí vám nesou ...

Je moudré přátelit se s bývalým?

Rozešli jste se, ale on by rád zůstal kamarád. A vy v sobě nemáte jasno a nevíte, jestli ho vůbec chcete ještě někdy vidět. Kdybyste ...

Symboly lásky. Víte, které jsou ty nejznámější?

Lásku si nejčastěji spojujeme se srdcem a červenou barvou. Existují ale i další symboly spojené s tímto krásným citem. Kolik jich znáte? Barvou vášnivé lásky je ...

Magické rituály: Kouzelná zahrada

Dobrá zpráva je, že žádnou zahradu vlastně ani nepotřebujete. Kouzlit můžete s rostlinami, které máte za okny a na balkonech. Málokdo pozná, že je tám ...
/ Články, lidová magie

Jsou dva. Kterého si mám vybrat?

Někdy jste dlouho samy. Neukáže se nikdo, kdo by vás zaujal, není někdo, s kým byste se chtěli vídat a náhle se někdo objeví. A ...

Planety a rok narození: Která vládla v roce, kdy jste se narodili, a jak to ovlivňuje váš život?

Již od starověku lidé vědí, že planety ovlivňují životy nás pozemšťanů. A věděli jste, že obzvlášť důležitý je ve vašem životě vliv planety, která vládla ...

Jak společně žít s Beranem, Lvem nebo Vodnářem? Toto jsou rady pro každé znamení zvěrokruhu

Žít s někým může být těžké. Každý z nás má své zvyky, preference. A pokud žijete ve společné domácnosti, musíte je nějak sladit, abyste spolu vůbec vydrželi ...