Retrográdní Venuše 13.5.-26.6. Oprášíte staré lásky, nebo dáte tečku?

Venuše je podle starých hermetiků zajímavá i tím, že ve svém oběhu mezi jednotlivými znameními zvěrokruhu kreslí jedním tahem znamení pentagramu. Během osmi let je pětkrát v retrográdu. Nyní je ve znamení Blíženců. Co čaruje vám?

Pokud se najednou zničeno nic potkáte se svojí bývalou láskou nebo se vám nečekaně ozve, nedivte se. Takových náhod přijde touto dobou víc. Jako by se vás to chtělo zeptat, jak moc jste usazení, či neusazení ve svých současných vztazích a co vlastně chcete. Retrográd bývá v astrologii vnímán i jako karmické působení a vy si budete mít příležitost udělat pořádek ve svých karmicky osudových záležitostech.

Také prověří i lidi kolem vás a vaše přátele. Možná si najdete čas na školní lásky, či kamarádky a zajdete spolu na něco dobrého. Nyní přichází období, kdy si pravděpodobně položíte otázku na lidi a kvalitu lidí, kteří nás obklopují. Doba přeje prostoru pro staré přátele, které prověřil čas. Můžete posílit milé vazby. Zavzpomínáte na to staré a dobré.

Budete mít možnost vypřádat se s přežitými, nekonstruktivními vzorci chování. Protože má Venuše ráda i peníze, pročistíte si i svoji peněženku a postoje i vztah k penězům.

Venuše je symbolem všeho, co je sladké, a tak se vám možná v jejím zdánlivě zpětném pohybu může podařit přehodnotit váš postoj k čokoládě.

Opatrně na eperimenty s vaší vizáží. Nyní není doba obarvit si hlavu na fialovo. Mohli byste toho hořce litovat. A protože je ve znamení komunikativních Blíženců, budete mít potřebu všechno důkladně rozebírat. Připravte se na nekonečné rozhovory o všech věcech, které vy i vaše okolí potřebujete zpracovat.

Retrográdní Venuše ráda vrací k životu staré lásky.

Budete mít chuť jim dát druhou šanci. Také se může stát, že za nimi naopak uděláte tečku. To je nezbytné k tomu, abyste se mohli posunout dál. Aby to nebylo málo komplikované, Venuše prochází duálním znamením Blíženců a tak se vám taky může stát, že se znenáhla objeví více bývalých partnerů a ti se k tomu ještě mohou vzájemně znát.

Když už budete mít pocit, že je na čase oprášit starou lásku, buďte opatrní. Retrográdní Venuše nahrává spíše chvilkovým známostem než opravdovým citům.

To budou teprve testy vztahů. Ten váš jím zaručeně projde. Kdyby se stalo a chtěli jste se náhodou vrátit někam, kde jste již byli, počkejte raději na konečné rozhodnutí po 25. červnu, aby se ta romantika nevymstila. Mohou to být všechno zlaté oči a vy můžete dostat starými hráběmi mezi ně. Venuše v retrográdu stálosti nepřidá.

V tomto období lze očekávat dlouhé rozpravy nekončícího typu. Bylo by dobré si tedy ujasnit co od svých vztahů očekáváte a co vám mohou nabídnout. Co očekáváte od druhých lidí.

Připravte se na to, že můžete odhalit stará tajemství a přijít i na to, že to, co bylo vybudováno pod rouškou klamu, se brzo rozpadne. Opřít se můžete o takový vztah, kde si můžete dovolit být sami sebou.

I váš partner bude potřebovat více vaší péče a trpělivosti. Snažte se být pozorní.

Pokud už by se stalo, že vám retrográdní Venuše přinesla bolestivý rozchod, bylo by dobré si uvědomit, že tato planeta je na vaší straně a pokud už se to stalo, asi něco nebylo v pořádku. Vy máte právo na skutečnou lásku. Je čas jít dál. Když odejde něco, co je ošklivé a nefunkční, vytváří to prostor pro vše kvalitní a krásné.

Co nese dalšího retrográdní Venuše v Blížencích?

Možná byste se místo toho mohli zamyslet nad tím, co by bylo třeba zlepšit oblasti vašich financí. Venuše má ráda i peníze. Pokud je v retrográdu, ukáže na to, kde se dá něco zlepšit, ale nepřeje dlouhodobým vážným finančním závazkům.

Opatrně na výdaje. Všechny věci, které jsou luxusnější, můžete zbytečně přeplatit a pak se mohou ukázat jako neužitečné.

Planeta krásy v retrográdu – žádné experimenty

Buďte opatrní i na své vizuální proměny. Retrográdní Venuše příliš nepřidá lesku vašim experimentům v barvě a délce účesu a jiným drastickým změnám. Abyste trpce nelitovali. Počkejte až krásná Venuše vyjde z retrográdu.

Možná se budete chtít vrátit k nějaké ze svých starých zálib a koníčků. Vzpomenete si na to, jak jste kdysi krásně kreslili?

Zamyslete se nad tím, co ve svém životě potřebujete a bez čeho se můžete obejít. Třeba sladké. Venuše je symbolem všeho co oslazuje náš život. Když je v retrográdu, byl by hřích toho nevyužít a dostat cukry pod kontrolu!

Ideální čas na přehodnocení vašich zkušeností.

Pro Kartářky světla  Helen

PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Rády vám odpoví.

Horoskop na červenec

Berani, prožijete pěkné dny, vaše vztahy se upevní. Býci, čeká vás měsíc plný zážitků. Získáte inspiraci, kterou budete moci využít ve své práci. Raci, Zamyslete ...

Týdenní horoskop 27.6.-3.7. Čím nás potěší novoluní v Raku?

V pondělí 27.6. přinese konjunkce Luny s Merkurem skvělou zprávu pro lidi, kteří se nebojí letních aktivit. Vše půjde rychle a efektivně. V úterý 28.6. nese ...

Víkendový horoskop: Mars se Saturnem potěší dobré výsledky!

Odvážný Mars požene svou energií k chuti věřit si a přísný, ale moudrý Saturn v sextilu 24.6.-30.6.) dá pocítit, zač je toho loket. Může se ...

Oko štěstí

Vychází k ochraně vašeho štěstí mocné Oko štěstí nazar Před čím vás bude chránit? Před všemi nepřejícími a závistivými pohledy. Tento amulet má neobvyklou sílu odvrátit ...

Horoskop štěstí pro Raky (22.6. – 22.7.)

Milí Raci, co vás čeká v následujícím měsíci? Jste přitažliví a vtipní, o zájem opačného pohlaví nouzi nemáte. Když se ale s někým sblížíte, odradíte ho ...

Karta týdne 20.6.-26.6. je Velekněžka – anděl strážný vašeho osudu

Berani, Velekněžka je pro vás kartou šance. Býci, řiďte se intuicí. Střelci, žena, se kterou se setkáte bude mít důležitou úlohu ve vašem životě. Lvi, ...

Týdenní horoskop 20.6.-22.6. Jak pocítíme slunovrat?

V pondělí 20.6. zapříčiní sextil Merkuru s Jupiterem, že budou všichni spěchat. Kvůli tomu nebude nouze o hádky, či omyly a zmatky. Tento den se můžete pro něco radikálně rozhodnout ...

Ravenovy horoskopy od 18.6. do 31.7.2022

Beran Berani budou mít celkem napilno. Vypadá to, že se postupně uklidní napětí v práci, což bude pro rohaté znamení zadostiučinění, přijde i dobrá zpráva ...
/ Články

Víkendový horoskop: Venuše s Neptunem vzbudí žízeň po tajemnu

Páteční trigon Luny s Merkurem a sextil s Jupiterem uvolní napětí a zlepší náladu i těm, kteří musí zůstat v práci. Sobotní kvadratura Luny s ...

Andělský horoskop od 17. 6. do 16. 7.

Živel země BÝK – Vaším Andělem strážným je Asmodel Pravděpodobně se v mysli vracíte k dávným vzpomínkám. Jistě máte co rekapitulovat, ale teď se dívejte spíše dopředu ...