Zjistěte co znamenají nejčastější sny

Co zamenal sen, který vám nejde z hlavy ven? Je to podpora shůry, nebo vás má varovat?

Do snáře se snad podíval každý alespoň jednou ve svém životě. Pokud se zdá něco co lidi znepokojuje, ať již v pozitivním nebo negativním smyslu a sen je velmi intenzivní, potom vzbuzuje zvědavost a lidé se chtějí dozvědět, co se jim jejich sen má sdělit. Je tam nějaké poselství odjinud šifrované snovou symbolikou? Podíváme se se na význam nejpopulárnějších snů.

Spánek je pro lidi nezbytný. Zajišťuje odpočinek pro unavený mozek, tělo regeneruje, přináší zdraví a odpočinek. Mozek každý den vstřebává velký tok informací, které v noci zpracovává. Nedostatek spánku se negativně odráží na lidském zdraví. Lidé ztrácejí objektivitu a dostávají se do začarovaného kruhu depresí a pomalých reakcí… Stejně znepokojující je ale také pokud lidé spí nadměrně. Může to poukazovat na celou řadu nemocí.

Spánek je fyziologický proces během něhož lidé nevědí co se s nimi děje. Tato chvilková bezbrannost spolu s promítajícími se snovými vizemi probouzely odjakživa zvědavost, fascinovaly, ale i děsily. Sny měly lidi varovat před nebezpečím, předpovídaly budoucnost, varovaly před nemocemi i smrtí. Lidé věřili, že během snu mohou komunikovat s anděly, duchy, nebo se svými zesnulými. Není bez zajímavosti, že existují  snové symboly, které se zdají většině lidí a připravují je tak na velmi podobné události. Sny předávají poselství lidského podvědomí.

Velkým umělcům, myslitelům i vynálezcům přicházela inspirace ve snu. O jednom ze svých děl Johan Wolfgang von Goethe prohlásil, že tu knihu psal téměř náměsíčně a žasl nad tím, co vytvořil. Nikola Tesla si vedl záznamy o nápadech- jiskrách intuice, které mu přicházely ve snu. Bez jeho vynálezů by svět žil trochu jiným životem. Když Puccini hovořil o tom, jak zkomponoval Madame Butterfly, řekl: ,, Hudbu k této opeře mi nadiktoval sám Bůh.“ Beethoven i Brahms zdůrazňovali, že k nim jistý druh inspirace přicházel jakoby od jinud a snad ani nevznikal v jejich mysli.

 Fridrich August Kekulé měl sen, v němž viděl skupinu tančících uhlíkových atomů, které se postavily do řady a vytvořily něco, jako hada, který polykal svůj ocas a tím vznikl kruh. Na základě tohoto poté formuloval základy  své doktríny o atomových vazbách.  Elias Howe se celé roky snažil pro svůj stroj řetízkový steh a dlouho se mu to nedařilo. Jedné noci se mu zdálo, že ho zajal primitivní domorodý africký kmen. Předvedli jej před svého náčelníka a ten mu řekl, že buď svůj stroj dokončí, nebo jej zabijí. Popraviště bylo obklopeno dvěma řadami domorodců, kteří drželi v rukou oštěpy. Všiml si, že na spodcích hrotů jejich oštěpů jsou díry ve tvaru oka. Probudil se změnil design jehel a zrodil se šicí stroj.

Možná nevynalezneme převratné objevy a možná ve snu přijdeme, či nepřijdeme na kloub věcem, které nám vrtají hlavou. Ale vyplatí se zjistit, jak interpretují nejznámější sny odborníci. Možná vám to pomůže pochopit sebe samé.

 

Zuby

Sny o zubech bývají někdy znepokojující. Pokud nejste zubní lékař. Zdravé krásné bílé zuby věští štěstí a spokojenost. Jinak tomu je, pokud se vám zdá o nemocných, bolavých, nebo vypadaných zubech. Kdysi byl zdravý chrup symbolem síly a zdraví. Ztráta zdravého chrupu se rovnala úbytku vitality a životních sil. Proto jsou sny o vypadávajících zubech předzvěstí nemocí, úmrtí v rodině, problémech v osobním i intimním životě. O zubech se lidem zdá, pokud si něčím nejsou jisti, čekají je změny, které je znepokojují, přicházejí o jistoty a jsou v těžkých životních situacích.

Vlasy

Vlasy jsou dalším atributem pojícím se s úrodou a zdravím. Jsou také symbolem sexuality. I jejich barva má své značení. Ukazují životní oblast, které bychom měli věnovat větší pozornost. Sny o vlasech, pokud nejste kadeřnice a nepracujete i ve spánku znamenají, že odvádíte příliš mnoho své pozornosti malichernostem. Neprojevujeme se takoví, jací jsme a hlavně ukrýváme své city. Možná se nám v životě děje něco s čím příliš nesouhlasíme, ale nedokážeme se tomu postavit na odpor a raději se s tím smíříme. Špinavé vlasy varují před udáním a pokud chceme udělat za nějakou nepříjemností tečku, snižuje šanci na to, že to bude v dohledné době. Zaplétání vlasů zase hovoří o naší touze na navázání kontaktu s blízkými lidmi.

Pláč

Oproti snu, ve skutečnosti jsou slzy ve snu dobrým znamením. Ukazují ukončení starostí, kteé nám dříve braly spánek. Pláč ve snu ukazuje, že jsme dozráli do stupně a situací v nihž se nyní nacházíme a prošli jsme těžkými změnami a smířili se s tím. Pláč očišťuje a přináší přínosné změny a radost. Předpovídá radostné změny. Pozor, pokud ve snu vidíme plakat někoho jiného, je potřeba se vyhnout hádkám a nedorozuměním. Pláče li dítě, budete mít starost o své nejbližší. Ale i tak vždy znamenají, že se přes veškeré starosti a hádky opět vyjasní. V rodinném životě nás potom čeká ještě mnoho fantastických okamžiků.

Myši

Potkani a myši nejsou nikomu příjemní, natož pak ve snu. Obvykle ukazují na problémy a nebo změny v osobním životě. Najednou můžete přehodnotit svůj pohled na partnera, přátele, ale také pozor na těhotenství. Také vám tyto sny mohou říct, že vaše předsevzetí, která jste si vzali a započali nepřinesou ty výsledky, jaké jste očekávali. Nečeká vás celkový propad, ale výsledek se bude lišit od toho, co jste si představovali. I na největší snílky dopadne realita dne. Roztrhne se pytel problémů, ne velikých, ale říká se, že sto nic umořilo osla. Šedé myši varují před nebezpečím a bílé zase říkají, že vše dobře dopadne a není se čeho bát.

Mrtví

Snad každému z nás se ve snu někdy objevil někdo, kdo nám byl blízký a není již mezi námi. Takovýmto snem se vypořádává naše podvědomí s žalem ze ztráty milované osoby. Tyto sny ale také bývají věštecké. Oznamují změny v životě. Vše staré ustupuje novému. Potřebujeme tou dobou podporu, radu, či ukázat směr. Odhodit strachy a slyšet útěchu. Je- li nebožtík zády, před něčím nás varuje, bokem k nám varuje před nemocí, čelem k nám nese radost a podporu. Pokud se nám zdá, že se zesnulým hovoříme, znamená to, že je něco, co chceme ve svém životě změnit, nebo odhodit. Pokud jme ve snu my sami těmi mrtvými, potom to hovoří o stavu vnitřní transformace ve které se nacházíme. Změny mohou být bolestné, ale jsou nezbytné pro náš další rozvoj.

Kostel

Kostel je místem pro motlitbu, meditaci a scházení se. Hodně lidí i nevěřících do kostela chodí právě pro to aby na chvíli upokojili mysl a nalezli klid a bezpečí. Tentýž význam má sen o kostele. Snažíme se pochopit, co se nám v životě děje a situaci vzít pod svojí kontrolu. Prostory kostela předpovídají klid, jakého tím vkrátku dosáhneme. Vše se vyjasní a šum okolo utichne. Kostel také může být předzvěstí brzké hluboké duchovní proměny, která nás čeká. Hořící kostel nám ukazuje, že nepostupujeme ve shodě se svým svědomím i s morálními zásadami. Kostelní ruiny znamenají neštěstí a chudobu.

Schody

Výklady snů - schody

Při snech o schodech dost záleží na směru ve kterém se po nich pohybujeme. Pokud jdeme nahoru, potom máme velkou šanci na to dosáhnout velkých úspěchů v rozličných oblastech. V pracovní, osobní, studijní…vždy je to podmíněno i energií, kterou do toho vložíme. I chůze po schodech jisté úsilí stojí. Výstup po schodech také předpovídá dosažení dalších stupňů poznání v seberozvoji a duchovních naukách. Tento sen také vypovídá o hledání pravdy a boží přítomnosti. Lidem, kteří začali zkoumat hlubiny své duše se o schodech zdává docela často. Jsou symbolické pro cesty navázání kontaktu se svým vyšším já. Je dobré vědět, že pokud ve snu spadnete, může to znamenat deprese a problémy. Třesoucí se schody poukazují na problémy finančního rázu a nestabilitu. Pevné a solidní schody hovoří o dostatku.

 

Hádka

 Hádky nejsou příliš příjemné, leč pomáhají pročistit atmosféru. Pokud se vám tedy zdá o hádce s někým vám blízkým, může to být předzvěstí nápravy vztahů. Pochopíme druhé a jejich stanovisko. Zavládne klid a pohoda. Sen také může vypovídat o urovnání sporů s někým, koho jsme již delší dobu neviděli. Pokud se ve snu hádáte se svým nadřízeným, či někým z kolektivu spolupracovníků, ve skutečnosti zavládne harmonie.  I když to nyní neklape tak, jak byste si představovali, stejně vás čeká zlepšení. Vidíme li ve snu hádat se druhé lidi, máme před sebou sami rozhodování a můžeme dělat i ta nejtěžší rozhodnutí, neboť máme veškeré potřebné informace, skvělý vhled na celou situaci a nemýlíme se.

Voda

Voda je symbolem našeho podvědomí. Objeví-li se ve snech, derou se na povrch skryté touhy, přání a city. Čistá voda věští štěstí a harmonii v citech. Ukazuje život ve shodě se sebou i se světem. Špinavá voda ukazuje nejen zakomplexovanou duši a trápení, ale není dobrým znamením obecně. Pořád se z něčeho viníme, vázne komunikace, něco nesedí. Čím více vody, tím více vhledů do sebe. Velmi hluboká voda odhaluje náš strach z vlastních citů. Necháme se limitovat názory druhých lidí. Bojíme se porážky a zesměšnění. Koupel v čisté vodě je symbolickým očištěním od starých zatěžujících emočních pout. Je to také symbol potřeby uspokojení svých milostných tužeb. Divoká voda předvídá prudké změny v citech vůči nejbližším. Pokud ve snu plavete a plavete dobře, máte schopnost žít v souladu s nevědomými pocity, instinkty a pudy a postupujete vpřed.  Jestliže plavete a překonáváte při tom proud a vlny, nedejte se udolat překážkami. Pokud plavou druzí a vy jste stranou, nedejte se zatáhnout do záležitostí druhých.

Hadi

Pode starých pověr a pověstí měli hadi nesmírnou moc. V podobě hada pokoušel Ďábel Evu. Proto je had poznamenán a považován v některých kulturách za symbol špatných záměrů nečestných lidí. Může také přinášet smyslové požitky. Ve snu také často varuje pře hádkami a hlavně před nebezpečími pro náš svazek a ohrožení, třeba jinou ženou. Had svlékající starou kůži znamená, že odhalíme skutečné záměry okolí a vypořádáme se s minulostí. Samotná hadí kůže je symbolem pro štěstí. Zabít hada ve snu znamená štěstí. Útočící had je poslem nemocí. Škrtič nás upozorňuje na to, že žijeme pod velmi silně nezdravým nátlakem.

.

Pohřeb

Jedním z nejvíce znepokojujících snů je o pohřbu blízkých lidí. Takový sen je spojován se symbolikou  uzavření jedné životní etapy. Odhodíte staré a nepotřebné a posouváte se dopředu. Konce bývají bolestné, leč někdy nezbytné. I pro to není namístě se strachovat z toho, co je již za námi, ale těšit s na to, co nás čeká. Pokud jsme to my, kdo je pohřbíván, je to dobré znamení. Sen předpovídá pozitivní změny v životě a úspěch. Pokud se nás ve snu někdo pokouší pochovat živé, znamená to, že nevidíme, že pokud budeme silou lámat věci přes koleno, můžeme si ublížit. Všechno má svůj čas. Ve snu viděti cizí pohřeb, nás připravuje na brzkou svatbu v naší rodině.

Porod, dítě, těhotenství

Výklad snů

Dítě je symbol radosti a nevinnosti. Sen o dítěti poukazuje na úspěšné vyřešení problémů a porod otevírá nové možnosti. Často se nám tak připomínají i naše kořeny a to jací jsme byli mi my ve své minulosti. Snad každý měl své sny, touhy a přání. Na vize o své zářné budoucnosti hodně lidí zapomnělo v kolotoči běžných starostí. Zmizeli dávné hodnoty. Sen o dítěti je připomíná. Je to příslib nových začátků. Ať už se jedná o změnu práce, bydlení, či lidí okolo nás. Není nutno se bát, ale vše přijmout se zvídavostí dítěte. Těhotenství symbolizuje nové nápady a životní plány. Přináší radost. Nápadně bezproblémový porod varuje před komplikacemi v životě.

Pro Kartářky světla Helen Stanku

Foto: Shutterstock

Chcete vědět víc? Zavolejte našim zkušeným kartářkám na telefonu. Jsou ihned po ruce a rády vám odpoví.

Mohlo by vás také zajímat:

Horoskop na duben 2024

Berani, během měsíce by vás mělo čekat velké množství změn. Záleží, jestli jim vyjdete vstříc. Býci, nezapomínejte na svoji rodinu, zaslouží si vaši pozornost. Přes ...

Ideální sport podle zvěrokruhu: Čemu by se měl věnovat Býk a co bude vyhovovat Střelci?

Není pochyb o tom, že pohyb prospívá zdraví. Pokud se k němu ale musíte nutit, možná jste ještě nenatrefili na ten, který se k vám opravdu hodí ...

Úklid v životě…

Do hloubkového úklidu (čehokoli) se mnohým z nás zpravidla ukrutně nechce. Tím spíše do náročného třídění vzpomínek, fotografií, zážitků, nezpracovaných emocí a vztahů. Odkládáme, jak jen ...

Partnerský horoskop: Lev. Která znamení se k němu nejlépe hodí?

Každé znamení zvěrokruhu má své přednosti i slabiny. A pokud chcete vydržet s někým ve vztahu, je dobré je znát. Jak miluje extrovertní, energický, kreativní, sebevědomý, ...

Proměna osudu je štěstí

Základní schéma Víte, že můj život se v určité etapě spojil s Tarotem a jeho filozofií. Od té doby se na svět dívám tímto ...

Karta týdne 25.3.-31.3. Šestka holí oslaví vaše dosavadní snažení

Střelci, máte skvělou šanci vyjít z kola fixních idejí a informace, které dostanete konečně začít používat s užitkem. Na cestách buďte opatrní, můžete trochu bloudit ...

Týdenní horoskop 25.3.-31.3. Co nese úplněk a zatmění ve Vahách?

V pondělí 25. března nastane zatmění Luny (8:01) a  úplněk ve znamení Vah. Tento úplněk bude výjimečně silný, neboť mu bude dělat společnost částečné zatmění ...

Blíží se březnový úplněk ve Vahách: Přinese první ze série zatmění a nastaví zkoušku našim vztahům

Míváte poslední dobou v noci neklidné spaní a převalujete se z boku na bok? Pokud ano, budiž vám útěchou, že v tom nejste sami. Úplněk, ...

Víkendový horoskop: Mars v Rybách a odvěký tanec života

Jaro vybízí k chystání svých svátků a pořádků a k těm nás bude nabádat Luna ve znamení pečlivé Panny. Nicméně svůdný Mars v Rybách touží po vzrušení ...

JAK SI KDYSI POMOCÍ MAGIE CHTĚLY UDRŽET ŽENY SVÉ MUŽE?

Jste zamilovaná. Silně a je to vzájemné. Na začátku s ním bylo všechno skvělé, byli jste jako hrdličky. Vypadali jste jako ukázkový milující pár. Nádhera ...
/ Články