Co je to karma a jak z toho kola ven

Ve výkladech se mě lidé často ptají na čas. Zkušenosti mne naučily, že se nic nedá uspěchat. Věci přicházejí ruku v ruce v souladu s poznáním a zvládnutím jistých životních lekcí a v tomto má každá duše své vlastní tempo. Oč později se někdy věci dějí, tím více bývají lidé udiveni. Pokud má jedinec karmu nezatíženou, věci mívají velmi rychlý spád. To je moje zkušenost kartářky s karmou přímo ve výkladech.

 

Karma je pojem, který se v ezoterice často používá a někdy až nadužívá. Obyčejně se na ni svádí životní prohry, nešťastné vztahy, neopětované city či nemoci. Karma je mnohdy chápána jako nevyhnutelný osud nebo předurčení, jemuž se nelze vyhnout. Přichází a lidé mohou jediné – přežít. Ono to tak sice je, ale i není. Není nutné tyto někdy nepříjemné zkušenosti protahovat, protože je to natolik fatální, že se s tím nedá hnout a karma se musí nést. To není zcela přesné.

 Karma a dharma – o co jde?

Tyto pojmy vycházejí z  hinduistické a budhistické filozofie. Má se za to, že lidský život je koloběh životů a smrtí, které se dějí ve světě snů (v samsaře), v němž jsou energie  různých vibrací. Jejich vzájemné spojení má ve výsledku efekt tvorby rozmanitých forem života (karmy). Každá karma má svoji dharmu, čili důvod, díky němuž vznikla. Rozpoznání  dharmy způsobuje současně  i její rozpuštění, uvolnění se od ní a transformaci.

Jak si lidé tvoří karmu celý život.

Tvorbou určitých situací s konkrétními jedinci. Realizováním svých rozhodnutí. Ublížíte někomu? Křivdíte někomu? V příštím životě bude on splácet dluh a bude křivdit a škodit vám. Zradili jste někoho? I on v budoucím životě zradí vás. Okradli jste někoho? I vy budete okradeni a je jedno v čem krádež spočívala. Dostanete to v pravý čas tak, abyste to mohli dostatečně pocítit a poučit se, jaké to je.

Karma je spravedlivá

A neúprosná.Vědomí karmy dává pocit spravedlnosti a dovoluje jít dál cestami svých životů. Většinu lidí zajímá to, co se děje tady a teď v tomto životě. Myšlenka na vyrovnání účtů v některém z příštích životů nepřináší často lidskému egu satisfakci. Ego říká – to jsem přeci já a ne někdo jiný v jiném životě a jiném čase, co je to za hlouposti, to si ani nedovedu představit, natož připustit. Chce spravedlnost tady a teď a hlavně v tomto životě. Nikomu se nechce byť jen připustit, že mohl někomu ublížit v některém ze svých minulých vtělení. A pokud už, tak někdo ublížil jemu. Pokud se ale provede důkladnější pohled do minula, přijde se na to, že každý má na svědomí také pár těch prohřešků a ty se s ním táhnou jako smůla někdy i po více inkarnací.

Láska a karmameditace

Karma je zkušenost , kterou si mají lidé prožít specifickým způsobem. Někdy je to umění přerušit vztah a jednoduše se rozhodnout sebrat a jít. Ne setrvávat s někým spoustu let za jakoukoliv cenu a ničit se a svůj strach z rozchodu omlouvat tím, že je to karma a nelze s tím hnout.

Manželka alkoholika, se kterým se nedá žít, nachází tisíce výmluv, proč to neukončit. Od manželského slibu přes lidi a společenské mínění až po majetkové záležitosti. A ačkoliv by se mohla osvobodit z neřešitelných problémů dříve, stále setrvává v agónii. Nakonec se rozvede. Rozchodem ukončuje svoji karmickou lekci s  bývalým mužem. Pochopila. Další muž v jejím životě nemá také daleko ke špuntu. Vztah žena ukončí ještě dříve, než mohl pořádně začít. S jistotou ví, že takovéto známosti nechce. Ještě rychleji tak přetvořila svoji karmu a má šanci na plnohodnotný vztah s takto nezatíženým člověkem.

Karma trvá tak dlouho, dokud nepochopíte lekci. Toto pochopení mění lidi zevnitř a způsobuje, že činí nějaká rozhodnutí. Bolest není trestem za hříchy. Poukazuje však na to o je nutné se naučit, aby se duše rozvíjela a získala k tomu potřebné zkušenosti. Karmu je možné považovat za učitele, který rozdává lekce. Jak rychle je ta která duše zvládne, záleží na duši samé.

Jak splatit karmické dluhy?

Karmický dluh vám může pomoci ukázat každá dobrá kartářka. Ukazuje se nejenom ve výkladu karet, ale i v numerologických rozborech. Vědma či kartářka může poradit, jak je možné postupovat, aby se člověk zbavil karmického dluhu. Lidé málokdy přistupují na řešení, kterých se bojí. Když jim kartářka řekne- vykašlete se na toho nevěrného násilnického sobce a utněte ty lana mezi vámi a vše se vám poskládá v životě jinak, málokdy slyší.  Raději se topí dál ve svých iluzích, že se vše samo a zázračně vyřeší. Když kartářka řekne – změňte tu práci, která vás vyčerpává a bolí vás z ní hlava a vystupte z materie. Práci nezměníte, protože jste se tam natolik připoutali. Vlastním přáním tak neuzavřete tuto karmickou lekci, místo toho si zaděláváte další podobnou a těžší. Zato však můžete naříkat na těžký život a hroznou karmu.

Zjistěte, jaká je vaše karma

Pokud se ponoříte více do sebe, i vy můžete poznat o čem je vaše karma. Sami to můžete rozpoznat ve stavu meditace. Někdy to ale může přijít i samo- ten pocit, ta vzpomínka, a bývá to natolik  silné, že to nelze přejít jen tak. Také si můžete sami odpovědět na tuto otázku a pokud je vaše odpověď čistá a upřímná najednou je ve vás prázdno. Žádný žal, ani hněv, či zloba. Zmizí potřeba obviňovat druhé i sebe. Vaše další životní rozhodnutí a skutky budou takové, že již nebudete navyšovat, ani tvořit karmický dluh. Místo toho jej splatíte. Uvědoměním se vám otevře co je potřeba, aby se tyto dluhy srovnaly. Nevědomost nejenom že nepomůže, ona také nikoho z jeho žabince nevytáhne.

Jak si nenakládat ještě víc?kolo reinkarnaci

Pokud si někdo libuje v roli oběti a naříká na osud a druhé, jak mu jenom ubližují a viní je ze svých neúspěchů, má to opravdu těžké. Tady je nutná změna postojů. Problém nebývá v okolí, ale v nich samých. Člověk si totiž do svého života přitahuje přesně ty lidi a ty situace, které ho mají něco naučit a mohou posunout. Chybu je tedy nutno hledat hlavně v sobě samém a vždy se zeptat – co mi to chce říct?

Mějte na paměti, že každá vaše negativní myšlenka zůstává ve vašem energetickém poli. Negativní myšlenky mohou kumulovat. Negativní emoce tvoří negativní karmu. Ať už se jedná o pocit viny, strach, žárlivost, chamtivost… Nahromadíte-li jich moc, nejčastěji se projeví ve formě těžkých nemocí. Podle této filozofie i malé dítě, které se narodí s vážnou nemocí bývá zatíženo negativní karmou z předchozích vtělení. V současné době se spousta věcí urychlila a hodně lidí má to ,,štěstí“, že si vybírá svoji karmu mnohem rychleji.

Jak z toho kola ven?

Upřímná motlitba může pomoci. Může zapříčinit jemnější průběh karmy a dluh přesunout do jiného vtělení, kdy už nebude tak zatěžující a jedinec se s ní může lépe vypořádat. Pokud se někdo soustředí a žije tady a teď a žije svůj život vědomě, má možnost nenabírat si další zatížení. Nebývá to sice jednoduché, ale možné to je.

Nikoho neobviňujte. Nevíte nic o jeho stezkách a jaký dluh a proč splácí on.

Odpouštějte i když vám někdo ukřivdil. Nemusíte mu to dovolit podruhé, ale nemusíte si to s sebou také táhnout.

Zaplňte se  univerzální nepodmíněnou  láskou. Člověk, který cítí ten pocit, není schopen ublížit druhému. Takováto láska má moc rozpouštět vše zlé.

 

Pro Kartářky světla Helen Stanku

Máte nějakou otázku, která vám stále vrtá hlavou? Zavolejte některé z našich kartářek. Je ihned po ruce stejně tak, jako váš telefon a ráda vám poskytne svůj pohled na věc. Snaží se vždy nejlépe a citlivě tak, jak jen dovede, aby vám pomohla.

 

Týdenní horoskop 8.1.-14.1. Co spustí novoluní v Kozorohu?

V pondělí 8. ledna může přinést trochu nervozity kvadratura Luny se Saturnem. Nebude to tak zlé, protože večerní Luna v konjunkci s Venuší přinese příjemnou energii ...

Tánin numerologický horoskop na leden 2024

Leden letošního roku nám dá příležitost dokončit resty roku minulého. Ale nestavme se na pranýř a nesypme si popel na hlavu, že jsme něco nedodělali ...

Velká astrologická předpověď na leden: Zjistěte, jaká data budou pro vás nejdůležitější

Zajímá vás, jaké události přinese podle astrologie první měsíc roku 2024? Jisté je, že můžeme očekávat spoustu energie, takže leden by mohl být velmi produktivním ...
/ Články

Víkendový horoskop: Tři králové – Jupiter, Uran a Luna nesou překvapení

Tři králové - Jupiter, Uran a Měsíc v opozici chystají víkend, jak na horské dráze. Z extrému do extrému, ale nudit se nebudete. O překvapení ...

Potřebujete víc peněz? Tyto 4 drahé kameny vám pomohou přitáhnout bohatství

Kdo by v dnešní době nepotřeboval víc peněz? Pokud hledáte způsoby, jak je přilákat do svého života, zkuste si na pomoc vzít astrologii. Podle ní mají ...
/ Články

Magická sedmička a přelomy životů

Říká se sedmé nebe, sedm kruhů pekla, sedmero krkavců, sedm trpaslíků, sedm pádů, sedm let neštěstí při rozbitém zrcadle. V absinthu je sedmero druhů kvítí, ...
/ Články

Runový horoskop a šťastné runy na leden 2024 vám prozradí koho potkáte a co vás čeká

Lvům vychází runa Anschuz, Blížencům nese štěstí Gebo a Kozorohům Wyrd. Jaká runa nese v lednu štěstí vám? Berani, vaše šťastná runa je Algiz ...
/ Články

Tánin numerologický horoskop na rok 2024

Loňský rok sice nabídl mnoho možností a poněkud nás ukolébal v našich snech, fantaziích a iluzích, ale rok 2024 přichází proto, aby všemu dal pevný ...
/ Články

Věštba pro rok 2024

Mariášové karty slibují pro rok 2024 rychlý start a svižné energie. Hodně lidí si teprve správně po vánočním maratonu odpočne a dopřeje si nějakou tu ...

Karta týdne je 1.1.-7.1. Desítka disků. Úsilí bude korunováno úspěchem

Magická tarotová karta Desítka disků věští příliv hojnosti, možností zhodnocení majetku, či podné vize s jejihž naplněním přijde zvětšení vašich hmotných statků na zemi. Karta ...
/ Články