Víte co můžete čekat od svého partnera, když se naštve?

 

Znamení zvěrokruhu - Beran

Beran

Vznětliví Berani mají jeden „dar“. Umějí vybuchnout nejrychleji ze všech znamení zvěrokruhu. Jakákoliv jiskra dokáže vzplanout v obří požár. Mají v sobě takové množství hněvivé energie, že mají často problém  ovládat se. A i když jsou chvíle, kde by rádi zachovali klid, je to pro Berany často nadlidský, až nemožný úkol. Berani se svojí vznětlivostí dají přirovnat k sopce.

Vybuchnou náhle, silně, křičí a nemají daleko k tomu, někoho napadnout i fyzicky. Hádají se až do úmoru. Dokonce i když jim dokážete argumenty, že jsou na omylu, nejsou schopni tuto informaci přijmout. Pravdu přece mají vždy oni. Se svým hněvem se však dokážou vyrovnat. Zcela nečekaně podají odpůrci ruku na usmířenou. Potom přemýšlí, jestli se jim někoho podařilo urazit natolik, že by to narušilo i jejich vztahy do budoucna. Dokážou  lehce odpouštět. V okamžiku, kdy hádka končí již o ničem nevědí. Jen stěží dokážou pochopit lidi, kteří po hádce zpřetrhají veškeré kontakty.

BýkZnamení zvěrokruhu Býk

Spokojení zrozenci v Býku se mohou jevit jako oázy klidu. Nedejte se mýlit! Jejich trpělivost není bez hranic a běda tomu, který je překročí. Zrada a neloajalita nejsou tolerovány. Vytáčí je  dvojí metr a diskriminace. Jejich hněv narůstá zprvu nepozorovaně. Potřebují více času k tomu, aby si vše srovnali v hlavě a navrátili se ke své vnitřní rovnováze. Raději budou volit diskusi, či ozřejmění úhlů pohledu, než by šli do konfliktu. Klidně se snaží druhým obhájit svoji pravdu.

Pokud by však měli čelit znevažování, nebo výsměchu, potom umějí zvednout hlas a udeřit pěstí do stolu. Mají problém v tom, že jejich zlost roste pozvolna a oni už potom nedovedou s přesností určit zdroj nepohody. Ve hněvu ale protivníkovi rozhodně nesmlčí všechny jeho „výstupy“ a dráždí je v tu chvíli absolutně vše. Až později dokážou sdělit, co je vlastně tak naštvalo. Po tomto jejich zdánlivě „konstruktivním“ rozhovoru, rychle odpustí. Těžko však zapomínají a není lehké s nimi obnovit původní vztahy.

BlíženciZnamení zvěrokruhu- Blíženci

Blíženci  jsou nepředvídatelní a živelní. Je složité jen tak podle všech jejich atributů popsat, jak zrovna oni zareagují v konfliktních situacích. Jednou vše řeší klidně a s rozvahou a podruhé zase, jako by měli nervy v kýblu a potom závodí o titul „Fůrie – hadr“! Milují rozhovory o svých emocích, ty se však natolik různí, že je těžké je zachytit. Křičí, třískají porcelánem, kopou do dveří, v takové situaci je neradno je zadržovat.

Umí být vulgární a schopní všeho. Jsou natolik nepředvídatelní, že nikdo neví, jestli hádka skončí rozchodem, nebo společným smíchem. Blížence neradno dráždit. Na objekt svého hněvu jsou schopni někoho navést, kazit pověst podniku, vyčistit společný bankovní účet, nebo mohou silně uvažovat, že by mohli obejít vaše nové auto s pětikorunou v ruce.

RakZnamení zvěrokruhu- Rak

Raci jsou klidní a snaží se pochopit stanovisko protistrany. Pokud ale přijdou na to, že nejsou docenění, pochopení, někdo je uráží, potom v nich hněv narůstá. K výbuchu hněvu u nich dochází jen velmi zřídka. To ale neznamená, že by jejich hněv byl menší, než u jiných znamení zvěrokruhu. Hněv se u nich jenom projevuje odlišně. Rozzlobení Raci cítí vnitřní nechuť a odpor vůči svému protivníkovi. V hlavě si přehrají plamenně květnaté projevy, ale navenek pouze  náhle citelně ochladí své kontakty s danou osobou. Jejich hněv se projevuje tak, že se tváří, že dotyčného nevidí, neslyší, nedodrží slib, nevyslechnou prosbu a nebo vše vykonají úmyslně jinak, než se po nich chtělo. Zkrátka dělají na potvoru.

Raci jsou mistry v úniku. Dovedou vás dokonale převézt. Uražený Rak na vás nebude mít čas, nebude vám zvedat telefon, slíbí vám schůzku a v poslední chvíli cukne. S Raky je velmi těžké vše napravit. Unikají rozmluvě o čemkoliv a tváří se, jako by bylo všechno v pořádku. Pokud vám na vašem Rakovi záleží, starejte se o něj, jak nejlépe dovedete. Oplatí vám to tím, že pro vás bude pevným pancířem. V hněvu mezi vás postaví zeď. Ale i jeho zlost časem povolí.

Lev

Horoskopy vztahů

Lev, jako skutečný vládce musí mít vždy a ve všem pravdu. A pokud se to někdo pokusí znevážit, může se připravit na královský hněv. Chcete-li se Lvem vycházet, naučte se defekt houpacího koně: ten dělá hlavou jen nahoru a dolů, nikdy neotáčí hlavou do stran. Pokud se budete hádat se Lvem, mějte prosím na paměti, že pravdu má vždy on, protože pravda je vždy na straně toho, kdo křičí hlasitěji. Vzteklý Lev je připraven říci cokoliv proto, aby měl navrch.

Prohra je pro něj totiž ponižující a snaží se jí tedy všemožně vyhnout. Nepřikládá pozornost dobrým mravům. Je mu vcelku jedno, kdo se vaším výstupem může bavit. Spíše naopak do vašeho sporu bude zatahovat i okolí. Hlavně ať svět vidí, že on je v právu a má pravdu. Lvi ale nejsou příznivci hádek. Vlastně po nich ani příliš netouží. A pokud už vyvolají hádku, tak hlavně proto, aby na sebe upozornili. Jejich hněv odejde jenom pár okamžiků po tom, co ze sebe vychrlí ta nejsilnější slova.

Rychle se snaží celou situaci urovnat a ani si přitom nepřipouštějí, že by se na ně snad někdo mohl zlobit. Postrádají sloní paměť a nejsou mstiví. Zapomínají na křivdy docela brzy a jsou schopni se spřátelit i s největším nepřítelem. Pokud jim samozřejmě odsouhlasí jejich pravdu.

PannaZnamení zvěrokruhu- Panna

Zrozenci v Panně jsou neskutečně trpěliví, jsou pečliví a dokážou snést mnoho. S velkým porozuměním snášejí všechny možné křivdy a provinění okolí na nich samých i jejich rodině. Všechno však má své hranice a i Panny se dovedou ponořit do emocí hněvu. Myslíte si však, že to postřehnete? Možná vůbec. Raději totiž mlčí a to čím víc jsou naštvané, než by šly do přímé konfrontace. V této situaci se stávají chladné a mlčící a jenom s velikou námahou je donutíte k jakékoliv debatě o problému. Je lepší na ně nenaléhat a nechat je o samotě, aby v klidu přemýšlely o problému, který nastal a ovládly své emoce.

Zvyšte na ně hlas a je to možná naposledy, co se vám to povedlo. Příště už je totiž nemusíte vůbec potkat. Oklamané Panny totiž považují veškeré konflikty, jako zradu jejich důvěry. Potom je velmi těžké se zrozencem tohoto znamení  navázat jakékoliv další bližší kontakty. Ačkoliv se zraněné Panny chrání před dalším zklamáním raději pobytem v ústranní, společnost potřebují jako vzduch.

Váha

Znamení zvěrokruhu - Váhy

Váhy jsou vyrovnané a trpělivé a dá vám to trošku práce vyvést je z jejich klidu. Vždy se snaží nalézt konstruktivní řešení každé situace. I pokud se vám podaří zajít až za jejich hranice, i tehdy se budou snažit zachovat chladnou hlavu. Budou tak dlouho v duchu počítat do desíti, až je zlost přejde. Kromě toho, že jsou klidné, jsou také velmi citlivé.

Ačkoliv nemívají často výbuchy hněvu, o to více se cítí raněné. O své bolesti i zraněných citech budou hovořit dlouho a vychrlí potoky hořkých slov. Pokud nenaleznou patřičnou odezvu, zraněné couvnou. Konfliktům a konfrontaci unikají jako oheň vodě. Raději se vyhnou jakémukoliv kontaktu s člověkem, který byl vůči nim nespravedlivý.

Zrozenci Vah si dlouho pamatují pohanu. Vše sice urovnají, ale při nejbližší příležitosti vám vše, co jste jim provedli zlého, připomenou. U Váhy platí jedno pravidlo: Cokoliv řeknete může být později použito proti vám, pokud si to ještě pamatují.

ŠtírZnamení zvěrokruhu - Štír

Nemáte většího nepřítele, nežli uraženého Štíra. Velmi nenápadní a tajemní Štíři dovedou hrát hodně dlouho zdánlivé andílky ve špatné hře. Tváří se, jako by nevěděli odkud běžel zajíc. Není větší omyl! Všeho si všimnou a vše si pamatují. Jejich heslo zní, že pomsta vždy chutná nejlépe servírovaná za studena. Říci Štírovi, že se mýlí, je pokus o regulérní sebevraždu. Vždy trvá na svém. Pro ně nejsou hospodské potyčky, ani se nemusí školit v hlasitosti projevu.

Štíři svého nepřítele likvidují postupně a systematicky. Jedinou výjimkou je to, pokud mají zlost na svého partnera. Takový Štír, cítí-li se ohrožen, svede scény hodné italských komedií. Nejdříve má však okolí problém vůbec registrovat, že je Štír uražen. Jeho zloba roste a nabývá na intenzitě celé týdny i měsíce. Jediným detektorem může být jejich pohled. Je chladný. A tam je dobré si uvědomit, že se něco děje. Pomsta Štíra dokáže být nejenom rafinovaná, ale hlavně krutá. A i když si se Štírem vše proberete a vyjasníte, buďte si jistí, že nikdy nezapomene.

StřelecZnamení zvěrokruhu- Střelec

Střelci působí jako  skuteční diplomaté a oázy klidu a míru. Pokud jim to baštíte, jste na omylu! Zrozenci tohoto znamení zvěrokruhu jsou živelně výbušní, ale své umí říct i kultivovaně. Podle jupiterské energie, kterou v sobě mají. Snaží se udržet emoce na uzdě, jde jim to však někdy velmi ztuha. Nic nepotěší Střelce více, jako šťavnatý drb. Nesmí se však týkat jich samotných. Natrefíte-li na rozčileného Střelce, jděte mu raději z cesty. Jakákoliv diskuze je v tomto stavu bezpředmětná. Jejich výbuchy navíc často bývají nespravedlivé.

Je to dáno jejich velmi silnou emotivní výbavou. Dokážou jít v náladách do extrémů. Někdy se vůbec nezlobí na toho, na koho křičí, ale na někoho zcela jiného. Nosí starosti a problémy z práce domů a naopak. A proto se vždy vyplatí počkat, až vychladnou a potom s nimi jejich problémy prodiskutovat a hlavně si je vyslechnout. Možná se vám podaří pomoci jim jenom tím, že si je pozorně vyslechnete.  Samotní Střelci se později za své jednání většinou velmi stydí.

Kozoroh

Věštírna Kartářek světla

Věštírna Kartářek světla

Lidé narození ve znamení Kozoroha mívají zpravidla svůj svět uspořádán. Všechno má své místo, kde to má i zůstat. Jejich životní fráze může znít: „Proč jsou ty ponožky ve druhém šufleti, když byly vždycky ve třetím?!“ Nemá cenu překopávat jejich staré základy a měnit zajeté koleje. Kozorozi málokdy vybuchnou. Jejich frustrace narůstá pomalu, zato však jistě. Pokud překročíte hranici jejich trpělivosti, potom byste měli počítat s tím, že od tohoto okamžiku uslyšíte jeho poznámky, výčitky a vše, co se mu nelíbí se systematičností zápisu v notesu.

Pokud je Kozoroh naštvaný, dokáže se přesně trefit do vašeho bolavého místa a umí být u toho dokonale sarkastický. Celkové napětí nakonec vyústí do velké exploze. Nemusíte čekat velký křik, ale napadený Kozoroh použije veškeré argumenty pro svoji obranu. U Kozorohů počítejte s přívalem hořkých slov. A nemusí být vyřčeny hned. Někdy se totiž stává, že vytočený Kozoroh zarytě mlčí. Teprve až pomine ta nejhorší zlost, je schopen protivníkovi odpustit. To se stane ale až po té, co se ten protivník dozví, jak moc je z jeho jednání Kozoroh rozčarovaný.

 

VodnářZnamení zvěrokruhu - Vodnář

Chování a reakce zrozenců Vodnáře na konfliktní situace bývají odlišné. Stane se, že mohou křičet a nepustit vás ke slovu. Mohou být zaslepení a nespravedliví. Vodnáři se však jako ohni vyhýbají konfliktům. Často člověka, který je štve, ignorují. Pokud už musí přetrpět jejich přítomnost, například pracovně, potom budou chladní, oficiální a upjatí. Než se hádat, raději se jdou projít někam ven. Pokud už je někdo vyprovokuje, utínají hádku několika ostrými a přesně zacílenými slovy. Poté protivníkovi zmizí z očí a ten si může být jistý, že se mu delší čas neozvou.

Někdy se stává, že zpřetrhají s hysterickou osobou kontakty napořád. Vodnáři se vyznají v lidech a dokážou ocenit, co jim který člověk může vnést do jejich života a jak je daný člověk perspektivní v přátelství, či ve vztahu. Po konfliktu však mohou přehodnotit svůj postoj. Jejich uranický pohled na svět způsobí, že pokud uznají, že tento vztah nemá perspektivu a šanci na uzdravení, jde o plýtvání časem i energií a potom za sebou zabouchnou dveře s konečnou platností.

Ryby

Horoskopy- Věštírna Kartářek světla

Horoskopy- Věštírna Kartářek světla

Citliví zrozenci ve znamení Ryb raději odplavou, nežli by byli vtaženi do sítě konfrontací. Většinou vše berou v citové rovně. Nežli výstupy, hádky a křiky, raději odejdou z domu na procházku, aby se pokud možno vyhnuli nepříjemnému dialogu, byť směřujícímu k objasnění celé situace. Ale neměli byste se tím řídit, protože naše milé Rybky ukrývají i druhou a méně mírumilovnou tvář.

Vyvedete-li je z rovnováhy, může se z milé zlaté Rybky stát skutečný vodní démon a tady jde legrace stranou. Ani štika nezná slitování. Bývají potom i nespravedlivé, kruté a dokážou vyvinout i nátlak. Pokud už se dostanou do tohoto rozpoložení, potom nemá cenu jim cokoliv vysvětlovat. Na rozzuřenou Rybu neexistuje jakákoliv příručka zaručující uklidnění jejich zlosti. Je tady jedno, jestli je budete také napadat, či budete stoičtí. Bude lepší, pokud vyklidíte pole a dopřejete jim samotu.

Nervy pracují u Ryb různě. V jeden moment dovedou křičet, smát se, nebo se rozhodnou urazit na delší čas. Ale když vše skončí nejásejte. Vaše poklesky budou postupně vytahovat, jako kouzelníci králíky z klobouku.

Na závěr bych chtěla dodat, že tyto charakteristiky jsou obecné a pro komplexnější charakteristiky rozhoduje čas narození  (ascendent) jedince.

A moji milí broučci pamatujte na to, že co se škádlívá se rádo mívá.

Horoskopy vztahů

Horoskopy vztahů

Pokud vám, nebo vy partnerovi stojíte za tu energii, kterou musí do hněvu vynaložit stojíte, váš vztah stále ještě žije a to je při všech těch věcech okolo skvělá zpráva. Kdo se hádá, s tím druhým počítá. Stále se totiž máte o koho opřít. A to, že je jenom člověk a i on se potřebuje vyventilovat je skvělé. Všichni jsme totiž lidé. Také si lze pořídit nejakého domácího mazlíčka… Dle mého názoru je lepší ten dvounohý…

 

 

Pro Kartářky světla Hel

Foto: Shutterstock

PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Jsou vždy po ruce, stejně tak, jako váš telefon. Rády vám odpoví.

Myslíte si, že je to opravdu láska?

Když není láska, všechno je studené. (Osho) Říkáme, že někoho milujeme (přijímáme tok energie z jeho srdce a ztotožňujeme to s emocí) a myslíme si ...

Karta týdne 18.3.-24.3. Král disků

Král disků přitahuje peníze, hojnost, nebo alespoň nápady, jak si tu hojnost zajistit. Možná jste na začátku plodného nápadu, ale budete pro to něco muset ...

Týdenní horoskop 18.3.-24.3. Co nese Slunce v Beranu?

V pondělí 18. března přinesou nečekaně příjemné ráno příznivé trigony Luny s Venuší a Saturnem a pomohou dívat se na svět z té lepší strany. Odpoledne ...

Andělský horoskop od 17. 3. do 16. 4.

Býci, někdo pro vás bude mít velké pochopení a to i přesto, že děláte více přešlapů než obvykle. Kozorozi, nedělejte na nikoho velká ramena, ostatně ...

Magické rituály: Šťastné bankovky

Už jste někdy slyšeli o bankovkách, které přitahují hojnost? Pozorně sledujte sériová čísla bankovek, které vám šustí v rukách. Energie některých z nich vám mohou ...

Víkendový horoskop od 15.3. Slunce s Neptunem vám ukážou svět v jiných obrazech

Z všednodennosti vás vymaní Slunce v konjunkci s Neptunem v Rybách. Váš vnitřní svět bude plný různých zajímavých vizí a nevšedních nápadů.  Štěstí vám nesou ...

Je moudré přátelit se s bývalým?

Rozešli jste se, ale on by rád zůstal kamarád. A vy v sobě nemáte jasno a nevíte, jestli ho vůbec chcete ještě někdy vidět. Kdybyste ...

Symboly lásky. Víte, které jsou ty nejznámější?

Lásku si nejčastěji spojujeme se srdcem a červenou barvou. Existují ale i další symboly spojené s tímto krásným citem. Kolik jich znáte? Barvou vášnivé lásky je ...

Magické rituály: Kouzelná zahrada

Dobrá zpráva je, že žádnou zahradu vlastně ani nepotřebujete. Kouzlit můžete s rostlinami, které máte za okny a na balkonech. Málokdo pozná, že je tám ...
/ Články, lidová magie

Jsou dva. Kterého si mám vybrat?

Někdy jste dlouho samy. Neukáže se nikdo, kdo by vás zaujal, není někdo, s kým byste se chtěli vídat a náhle se někdo objeví. A ...