Samhain, halloween a dušičky

Sdílejte nás:

A je to tu zase, milý přátelé ezoteriky a magie. Myslím tím plískanice, krátké dny a depky – zkrátka podzim, ale já ho nemám spojený s těmito atributy. Já mám podzim ráda, jistě dny jsou kratší, ale listí se zbarví do úžasné barevné palety a s problesky slunce tvoří krásné scenérie.

samhainSbírám kaštany a ořechy nebo se procházím vinicemi a sbírám zapomenuté zbytky hroznů. Mimochodem letos byly slaďoučké a chutnaly skvěle. Tento podzimní čas je pro nás mágy a čarodějky, ale spojený také s nejmagičtějším ze všech magických svátků se svátkem zvaným Samhain nebo Hallowen, ale také Hellownas, Samana, Samhuin i Samonios. To vše jsou názvy jednoho svátku, ale je to i svátek dušiček a všech svatých.

Podzimní svátek

Barvami tohoto svátku, který má kořeny již v dobách Keltů, jsou oranžová a černá. Symboly: Kotel caldron, dýně se svíčkou uvnitř, maska, hořící hranice a čarodějnické, březové koště. Samhain je starokeltský svátek nového roku, kdy starý rok symbolicky umírá, aby se o následujícím svátku Yule narodil rok nový. V tento čas je hranice mezi živými a mrtvými nejtenčí a proto v tento magický čas můžeme více než jindy potkávat bytosti z „druhého břehu“. Letošní čas dušiček a Hellowenu připadl na čas, kdy měsíc je ve znamení štíra. Letos tedy více než-li jindy máme možnost vyčistit vše temné, skryté. Jsou to vlastnosti jako lenost, závist, nenávist, zloby ,ale letošní spojení Samhainu, štíra a roku s číslem 9.mám dává možnost zrušit i kletby a křivdy nejenom z tohoto života, ale i z předchozích inkarnací.

Jak na to?

Pro názornost a inspiraci jsem pro vás připravila krásný Samhainový rituál. Připravte si ozdobený stůl. Oranžový ubrus protíná pruh černé látky, dýně, kotlík a svíčky. Ty jsem zvolila hnědé a oranžové, aby korespondovaly s barvami podzimu. Vy si však můžete zvolit i červené, žluté či zelené, ale já jsem se co nejvíce snažila dodržet tradici. Tak tedy ozdobeno máme, co dál. Dál si zvolte jeden z těchto tří magických dní, tedy 31.10 nebo 1.11. nebo 2.11. tady by měla zapracovat vaše intuice, který z těchto dní zvolíte, jako ten den pro vás nejlepší. Já volím zlatou střední cestu tedy 1.11. Navečer, kdy už všechen ruch utichne a kolem se rozhostí klid zapálím svíčky a pustím si meditační hudbu, dobré je také postit se před rituálem, tělo se pak na meditaci lépe soustředí a nezabývá se procesem trávení. Vnímám tento tichý okamžik a pravidelně dýchám, soustředím se na dech. Pomalu nádech až do břicha a pak výdech. S nádechem se snažím nadechnout pozitivní energii a s výdechem vydechuji právě to negativní. Zlobu, závist, nenávist. A zase nádech a výdech, nádech a výdech. Pomalu a pravidelně. Buďte k sobě poctivý a skutečně se pokuste upřímně přiznat tyto špatné vlastnosti a zpracovat je a zahodit.

Meditace

Nikdo u vás není, jste tu jen vy a jen vy víte, co je zapotřebí pročistit. Kdo vám ublížil a vy mu nemůžete na jméno? Koho jste pomluvili? Koho nesnášíte? Komu závidíte a nepřejete úspěch? Jaké dávné křivdy v sobě skrýváte a nechcete se jich pustit a ony stravují vaše tělo? Jak říkám jste tu jen vy a vaši démoni a vaše příležitost se jich zbavit. Je to skutečně velmi příhodný čas. Zůstanou tedy u vás kostlivci ve skříni nebo se pokusíte je z té skříně vyhnat. Vesmír nám dal tuto vzácnou příležitost , tak tedy ještě jednou. Samhain, štír a číslo 9- nádech a výdech, nádech a výdech. Zbytek je jen na vás. A ještě jedna věc pokud půjdete v tyto dny v podvečerním čase třeba na pozdní procházku možná se vám stane zázrak a vy v pološeru spatříte tichou , mihotavou postavu, která nebude z tohoto světa. Pozdravte jí a nebojte se možná vám nese vzkaz od někoho z vašich blízkých.

Tak znova – nádech a výdech, nádech a výdech a já odhazuji ………

kartářka Jarka

Kartářka Jarka

S láskou vaše čarodějka Jarka