Rozbité zrcadlo a vítr

Sdílejte nás:

Dobrý den Helen, podařilo se mi v poslední době třikrát po sobě rozbít zrcadlo a to prý přináší smůlu na sedm let a co já teď s jedním zděděným, jedním koupeným a zpětným zrcátkem u auta? Máte nějaký rituálek, postup či kouzlo, abych se další smůle vyhnula?

Děkuji Edita

Rozbité zrcadloEdito, vyrobte si ze svého rozbitého zrcadla zrcadlo ochranné. Rozbité zrcadlo věštívalo v dřívějších dobách smůlu a neštěstí. To je sice pravda, ale na druhou stranu tato pověra sahá asi ještě dále, než do čtrnáctého století, kdy se začala vyrábět v Benátkách. Výroba byla opředena tajemstvím (znali ji už i Římané v prvním století našeho letopočtu a potom se tajemství na pár set let ztratilo) a byla bezesporu velmi drahá. Pokud se někomu rozbilo takové hodně drahé zrcadlo, byl to v té době opravdivý pech.

Když se to povedlo třeba služce, či sluhovi asi to neneslo pěkné důsledky od panstva. Tady bych asi viděla příčinu té pověry. Pro vás dnes, to také znamená obstarání věci nové. Pokud se vám vaše zrcadlo rozbilo a je jedno, jestli bylo zděděné, či nové, nebo na magii, posbírejte všechny kousky. Smeťte opatrně i skelný prach a vše vsypte do průhledné zavařovací sklenice. Obsah pevně uzavřete a utěsněte. Poté sklenici umístěte doma u okna ideálně na jižní straně, nebo tam kde je u vás nejvíce světla. Každičký úlomek vašeho zrcadla bude působit, jako ochranné zrcadlo a smůlu, či negace nevpustí. Takto odrazíte a eliminujete veškeré špatné vlivy, které by k vám mohli z vnějšku proniknout.

Dobrý den Helen, bydlíme skoro na větrné hůrce a vítr u nás fouká bez přestání. Nejčastěji severák. Docela se sestrou dohadujeme, protože oni jsou v teplé nížině a my s manželem jak se říká Na Vyhnálkově. Někde jsem ale na internetu četla, že i vítr se dá využít v magii. Poradíte? Jana

O vítr se lidé vždy zajímali a rozdělili ho do několika typů i podle světových stran. Každá tato strana má svoji působnost. Tak jako se v rituální magii, vyčkává na určité fáze měsíce, tady stačí vyčkat na konkrétní druh větru. Pomůže vám v tom třeba větrná korouhvička, či punčocha. Potom si vyčkejte na ten svůj severák a to u vás asi nebude na dlouho. Nezapomeňte, že se vítr určuje podle toho, ze které strany fouká. Severní vítr se hodí k eliminaci negativ. Symbolizuje smrt, a proto se hodí k pomoci s ukončením všeho, čeho se chcete zbavit. Jakýkoliv zlozvyk, žárlivost a trápení vám pomůže odnést pryč, pokud se k němu otočíte čelem.

Pomoci si můžete i s využitím energie země, kdy stačí nabrat hrst zeminy do dlaní, promítnout do ní vaše starosti. Čili jí naimpregnovat myšlenkami na vše, čeho se chcete zbavit. Zeminu odhoďte přes levé rameno za sebe a už se neohlížejte. Trápení s pomocí živlů vzduchu i země odejde.

Vaše kartářka Helen Stanku