Je vůbec možné uvěřit muži, který slibuje, že vás nikdy nezradí?

Proč muži podvádějí?

Pokud se bavíme o něčí nevěře, častěji jsme připraveni přijmout fakt, že byl nevěrný muž, než žena. Různými studiemi bylo dokázáno, že tento předsudek je pravdivý. Muži podvádějí mnohem častěji, než ženy. Zůstává otázkou, proč se určité množství mužů v jistém momentu života rozhodne udržovat tajný vedlejší vztah.

Šesté přikázání: Nesesmilníš

Dodržování šestého přikázání dekalogu nepatřívá mezi silné mužské stránky. Pánské osobnosti typu Napoleona, Charlese Chaplina, Billa Clintona, Einsteina, Elvise Preslye, či jim podobné, rozhodně nepatřili mezi vyznavače monogamie. Důvody, pro něž muži podvádějí své polovičky, jsou jiné, než důvody žen podvádějících své muže.

Započtěme mezi ně kromě genetických dispozic i hledání nových sexuálních zkušeností, zlepšení sebevědomí, absenci zájmu o vztah souběžný doma, touhu po změně v životě, nebo chvilkové poblouznění.

Tyto, jistě ne všechny důvody, rozhodně neomlouvají zradu. Vyplatí se porozumět proč k nevěře dochází i jejím nenápadným signálům dříve, nežli bude příliš pozdě.

Spící instinkt lovce

Petr Kolář v jednom ze svých hitů zpívá : „Dal jsem se cestou do neznáma, když oslnila mě ta zář…“

Za nevěrou se říká, stojí hormon. Testosteron se jmenuje, náleží ke skupině androgenů a řadí se mezi anabolické steroidy. Je to pohlavní hormon. Mimo své růstové a další funkce má také vliv na emocionální sféru včetně rozhodování, odvahu, kuráž, riskování, ale také agresivitu a výbušnost.

Vysoká hladina testosteronu v krvi je silným hnacím motorem sexuality a chuti navazovat časté sexuální kontakty s různými partnerkami. Psychologové jsou přesvědčeni, že muži jsou geneticky naprogramovaní k zachování svého rodu. Potřebují k tomu sex s větším počtem partnerek. Instinkt lovce se může v muži probudit kdykoliv vidí atraktivní ženu.

Pro mnoho mužů je již samo hledání někoho, s kým by se mohli dopustit nevěry, něco jako zrada samotná. Je to způsobeno jejich vrozeným sklonem k rivalitě a touze po nových zážitcích. Večerní telefonáty, vytrácení se na tajné schůzky, pikantní SMS od milenky, to vše vyvolává explozi touhy emocí a adrenalinu. Muž je poblouzněný, přesvědčený o své atraktivitě a má spousty elánu a energie.

Tady se ukazuje, že někteří muži podvádějí pro to, aby se znovu cítili přitažliví. Často se k tomu přidá i nespokojenost se současným vztahem. V tomto případě je vhodné i moudré řešení rozchod, či rozvod, anebo začít společně s partnerem na budování a nápravě stávajícího vztahu, čili vzájemného vztahu mezi partnery. Nejčastěji však muži jdou jinou cestou. Zůstávají křečovitě ve svazku, kde se cítí nenaplněni, zato však pláčou do klína milenkám. V jejich objetí nachází lék na nemocný vztah doma.

 Příležitost dělá zloděje

Někdy bývá důvod nevěry velmi prostý. Podvádí, protože mohou. Vědí, že když budou dostatečně ostražití, nikdo je nenačapá. A potom bývají stále odvážnější. A pokušení má hodně podob. Od bývalky, až po náhodnou známost z restaurace. Takový muž si říká, že příležitostí není až tak mnoho, a stále více, podléhajíc ženským půvabům, zapomíná na slib věrnosti. Jsou však také muži, kteří podvádějí s tichým svolením svých žen. Jsou i ženy takové, které ze strachu být sama, nebo přílišné, či naopak malé lásce k partnerovi, velmi rychle zradu odpouštějí. Jiné ze všeho viní sebe a rychle hledají kroky, kterými by podobným situacím předcházely a také napravily současný stav.

Hádky a vztah

V každém vztahu přicházejí i hádky. Pokud bývají často, mohou mít negativní vliv na intimní soužití páru. Pocit křivdy a vztek mívá za následek sníženou chuť spolu sdílet a prožívat intimno. Ženské výčitky muže odhánějí a on poté hledá někoho, s kým by sex byl opět příjemný.

Další z důvodů bývá i narození dítěte. Za prvé se některým mužům těžko smiřuje se změnou partnerčiny figury během těhotenství, za druhé mohou mít obavy, aby neublížili dítěti a potom za třetí, novopečená maminka po porodu potřebuje čas, aby se vrátila do své role partnerky. Soustředí svoji pozornost na prcka a muž se cítí odstrčen. A někdy hledá uspokojení svých potřeb mimo domov.

Jiným důvodem mohou být i kamarádi partnera.

Ti si někdy také nelámou hlavu s věrností a věrnost potom může být vnímána, jako slabost. Kamarádi mají milenky, někteří i víc a on nesmí zůstat pozadu, když chce zapadat do své sociální skupiny a s jinými kamarády si vlastně ani nerozumí. Potom je lehké sám sebe utvrdit v nevěře.

A co také důvod, že první byla žena, kdo muže podvedl.

Zde hraje roli i ztráta důvěry a v neposlední řadě to bývá i msta. Muž si potřebuje léčit zraněné city.

Každý muž se umí zachovat jako hovado! Je tohle pravda?

Všichni ženatí nebo zadaní muži vědí, že podvádění je něčím špatným. Jinak by se také s milenkami neskrývali. Dle jistých bádání bylo zjištěno, že 66% mužů má během románku výčitky svědomí a 68% podvádějících si nikdy nepřipustilo, že by mohli kdy podvádět svoji milou. Ke zradám dochází nejčastěji, když mají muži potřebu různorodých sexuálních zážitků.

Je vůbec možné uvěřit muži, který slibuje, že vás nikdy nezradí?

 Odpověď zní ANO. Ne všichni muži bývají záletní. Jsou i tací, kteří si cení tepla domácího krbu. Vše je závislé na charakteru a vůli jedince. Na ženách je, jak zkorigují záležitosti, na které mají vliv ony. Posilovat víru v sebe a své sebevědomí každý den a při tom být pozornou a laskavou partnerkou. Vyplácí se co nejvíce času trávit spolu a nalézt společnou zábavu, činnost, zájem, hobby. A také samy dávat impulsy k sexu. Každý muž má potom štěstí, když může být po boku takové ženy.

Pro Kartářky světla Hel

Foto: Shutterstock

PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Jsou vždy po ruce, stejně tak, jako váš telefon. Rády vám odpoví.

Co o vás vypovídá roční období, ve kterém jste se narodili?

Osobnost a charakter člověka ovlivňuje mnoho faktorů a zdá se, že k určitým vlastnostem může přispět i roční období, ve kterém jste se narodili. Nejen ...

Je váš vztah ten pravý?

Máte novou známost a všechno se zdá fajn, ale nevíte jistě, jestli je to ten pravý ve vašem životě. Přinášíme devět osvědčených způsobů, jak to ...

Andělský horoskop od 17. 4. do 16. 5.

Berani, projevuje o vás zájem člověk, který na první pohled není váš typ. Kozorozi, měli byste více naslouchat svým blízkým... Živel země BÝK – Vaším ...

Mezi nebem a zemí: Prstýnek s kamenem lásky

Kartářka Anička nám vypráví další ze svých příběhů. Tentokráte o tom, jak se jí spnil sen i předtucha. Dnes jsem si vzpomněla na takový hodně ...

Horoskop štěstí pro Býky (21. 4. – 21. 5.)

Prožijte opravdu zajímavé období. Vlivem sextilu Venuše s Plutem se vám bude dařit ve společnosti i v lásce. Je vhodná doba položit základní kameny pro ...

Samuelčiny šamanské vzkazy na týden 15.4.-21.4.

Přírodní symboly nesou pro jednotlivá znamení tato poselství. Někdo je umí přijímat a kolem někoho pouze prolétnou. Tady jsou ta vaše:     Berani ...

Karta týdne 15.4.-21.4. je Svět. Přináší nové šance

Panny, máte šanci porazit zlo a nemoc. Štíři, vaše pozitivní vizualizace se mohou naplnit. Kozorozi, pokud se vám děje cokoliv, čísi dobrá rada vám pomůže ...

Partnerský horoskop: Štír. Která znamení se k němu nejlépe hodí?

Každé znamení zvěrokruhu má své přednosti i slabiny. A pokud chcete vydržet s někým ve vztahu, je dobré je znát. Jak miluje tajemný, vášnivý, ctižádostivý, hrdý ...

VIP Intenzivní kurz vykládání karet s kartářkou a vědmou Helen Stanku 4.5.2024

Srdečně Vás zveme na seminář Helen Stanku, který bude probíhat 4.5. 2024 od 10h do 16:30 (s hodinovou pauzou na oběd) v Nerudově ulici 33 ...

Týdenní horoskop 15.4.-21.4. Slunce v Býku vás popostrčí

Uran ve znamení Býka vám dodá větší rozhodnost a vůli překonat různé nástrahy a vykonat vše pro vaši spokojenost. Pondělí 15. dubna přinese krásný den ...