Podváděla ho a přitom mu říkala: „Miluji Tě“

Nevěra je stará jako institut manželství sám. Ačkoliv častěji jsou nevěrní muži, stále více žen vítá milostné hrátky s milencem mimo oficiální vztah ať už před, či po svatbě. Některé statistiky dokonce uvádějí, že takto podvádí svého partnera až co každá čtvrtá žena.

Některé z důvodů nevěry jsou společné pro obě pohlaví. Patří mezi ně nárůst konfliktů ve vztahu a také nedostatek lásky.

Jsou ale také příčiny, které by se daly popsat jako zcela typické pro ženské pohlaví.

A jaké to jsou příčiny?

Proč? To je nejčastější dotaz podvedených mužů. Ať už dá partnerka sebezajímavější důvod k nevěře, těžko ji lze něčím ospravedlnit. Vždy se totiž jedná o více méně vědomou volbu. I v případě, kdy se žena cítí nenaplněná, nebo nedoceněná i tehdy může podejmout kroky k nápravě vztahu. Zejména ve sféře komunikace mezi partnery se dá vytvořit prostor pro důvěru a naslouchání.

Ženy většinou umí otevřeně hovořit o svých pocitech i potřebách. Mužská role tady spočívá ve vytvoření takové atmosféry, aby byla příhodná a oni mohli aktivně naslouchat. Dobré výsledky často přináší i návštěva v manželské poradně, nebo u terapeuta. Pokud nepomáhá nic, potom je dobré nefunkční vztah v němž se necítíme šťastni ukončit. Teprve po nějaké době je dobré začít vztah nový, který bude pohodovější.

Ženy, matky a … milenky ?

Ženy si nacházejí milence hlavně z pocitu osamělosti. Románek pro ně bývá lékem na rutinu ve svém dlouhodobém vztahu a také na potíže s pocitem vlastní hodnoty. Výzkumy lidí zabývajících se studiemi o mezilidských vztazích hovoří o tom, že většina podvádějících žen není šťastná ve svém stávajícím vztahu.

Tady je rozdíl mezi ženami a muži, neboť většina podvádějících mužů naopak uvádí spokojenost ve svém stálém vztahu. Ženy touží více po štěstí v emocionální sféře i za cenu výčitek svědomí. Rozhodnutí k navázání románku u žen málokdy podléhá logice.

Ženy jsou si možných rizik vědomy mnohem více, než muži. Vědí, že riskují ztrátu současného vztahu a partnera i společenský dopad. Co tedy způsobuje , že se i přes tato varování pouštějí do mimomanželských vztahů?

Snížené sebevědomí.

Před svatbou byla celým světem svého partnera a centrem pozornosti. Přešly líbánky, přišly povinnosti, nějaké to kilo navrch, život zevšedněl a najednou v ní manžel vidí něco jako inventář. V kruhu praní, vaření a uklízení se už necítí být takovou hvězdou, jako dřív.

Z pohledu muže vyčte, že se na ni kouká jako na hospodyni – bytnou, matku dětí. Už se necítí sexy, krásná, nebo snad přitažlivá. A najednou přichází někdo, kdo jí zasype komplimenty dává najevo svůj zájem, a říká, jak je krásná. Ten muž v ní vidí divokou kočku a ne kuru domácí.

V porovnání s ním manžel vybledává. Než si to uvědomí zcela, je jenom otázkou času. Kdysi mohli promilovat celou noc a neměli dost. Později přišly starosti s provozem domácnosti a výchovou dětí a spánek se stal mnohem potřebnější než sex. A tak, jak se říká, že muži mají v hlavě jenom jediné, ženy zase potřebují mít pocit, že je o ně stále zájem.

Když má žena pocit, že o ní muž stále stojí a touží po ní, cítí se ve vztahu bezpečně. Pětiminutový sex po němž se muž vyčerpaně otočí na bok a usne, už rozhodně nemusí stačit. Samotný sex nezaručí silné pouto mezi partnery, ale něžnost, milá slůvka a třeba i to, že si po milování spolu třeba ještě dají něco malého k snědku, nebo vypijí sklenku vína. Pohladí se a třeba si řeknou o svých pocitech, či starostech. Ženy touží po malých pozornostech, třeba po polibcích, jsou pro ně důkazem lásky.

Nedostávajíc pozornost doma, mohou začít hledat i mimo manželské lože.

Půjčka za oplátku

Podvedl jste svoji partnerku s jinou ženou ? Počítejte tedy s tím, že ona vám to může vrátit s plnou vervou. Není to sice nejlepší lék na zlomené srdce, ale v takových chvílích je touha po odvetě silnější, než rozum. Chcete tomu předejít? Tomuto se dá předejít jednoduchým způsobem. Budete si myslet, že jste diskrétní a žena na to nepříjde. To je omyl. Kromě tuctu detektivů a odposlouchávacích zařízení ma k dispozici ještě něco, jako neviditelný radar a ten má červenou kontrolku. Můžete se tvářit jak chcete, ale nikdy nevíte, jestli se vám zrovna nepokouší číst myšlenky a nepodrobuje křížovému výslechu, aniž byste cokoliv postřehli. Rada tedy zní, pokud vám za to váš původní vztah stojí, nezkoušet to jinde. A také zkusit ujistit partnerku, že ta druhá žena byl jenom jednorázový úlet a NIKDY více se to opakovat nebude! Požádat jí o odpuštění. Narušená důvěra se však nemusí obnovit.

Neuspokojené libido

Sexuální hnací motor není výlučně výsadou mužů. Tak jako u mužů funguje hormon testosteron, tak i ženy mají ten svůj hormon – estradiol. Tento ženský pohlavní hormon se vyskytuje ve zvýšené míře u většiny žen, které mají problém s věrností.

Estradiol nepřichází na zavolání, ale vyskytuje se u žen hlavně tehdy, když je organismus ženy připravený k oplodnění, čili v období ovulace. Žena podvědomě touží po krásných a zdravých dětech. Hezký a dobře rostlý muž nese jistotu dobrých genů.

Také však nesmíme zapomínat na ženy, které milují své muže a za nic na světě by se s nimi nerozešli, ale od života chtějí i něco navíc. Kapičku emocí, napětí náhody… Také se může stát, že svými románkovými zkušenostmi obohatí i svůj vztah doma. Málokterý muž však unese, že jeho žena přišla ke svým zkušenostem pečlivým studiem kámasútry s milencem.

Zlozvyky hezčího pohlaví

Dá se říct, že mužům je to téměř jedno, chtějí vyzkoušet snad vše, avšak žena která se rozhoduje pro nevěru si vybírá. Nestačí jí první lepší. Oproti mužům  jsou ženy vybírající si svého milence extrémně náročné. Smutným faktem tady je, že nejčastěji jsou podváděni muži věrní a oddaní své partnerce, který by ani na um nepřišlo to, že by jim mohla být nevěrná.

Pokud máte momentální přechodné problémy v intimní sféře nezoufejte. To ještě zdaleka nemusí znamenat, že vás najednou začne vaše partnerka podvádět. Mějte na paměti, že by jste o svůj vztah měli dbát. A také dbát o svoji partnerku. Povídání na téma sexuální fantazie zaručeně zvýší teplotu ve vaší ložnici.

Postarejte se , aby neměla jediný důvod a potřebu hledat radost v objetí někoho jiného.

Pro Kartářky světla Helen Stanku

Foto: Shutterstock

PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Jsou vždy pohotově po ruce tak, jako váš telefon a rády vám odpoví.

Začít si věřit…

Nevěříte si? Proč vlastně…? Kromě svých mínusů, ve které sveřepě věříte, máte také kupu úžasných vlastností a dozajista umíte něco, co ti druzí ne. Jen ...

Magická jarní rovnodennost: Den, kdy se vám mohou splnit všechna přání

Rovnodennost každý rok označuje příchod jara nebo podzimu. Ta, která nás čeká už ve středu 20. března, je zároveň počátkem nového astrologického roku a přinese ...

Myslíte si, že je to opravdu láska?

Když není láska, všechno je studené. (Osho) Říkáme, že někoho milujeme (přijímáme tok energie z jeho srdce a ztotožňujeme to s emocí) a myslíme si ...

Karta týdne 18.3.-24.3. Král disků

Král disků přitahuje peníze, hojnost, nebo alespoň nápady, jak si tu hojnost zajistit. Možná jste na začátku plodného nápadu, ale budete pro to něco muset ...

Týdenní horoskop 18.3.-24.3. Co nese Slunce v Beranu?

V pondělí 18. března přinesou nečekaně příjemné ráno příznivé trigony Luny s Venuší a Saturnem a pomohou dívat se na svět z té lepší strany. Odpoledne ...

Andělský horoskop od 17. 3. do 16. 4.

Býci, někdo pro vás bude mít velké pochopení a to i přesto, že děláte více přešlapů než obvykle. Kozorozi, nedělejte na nikoho velká ramena, ostatně ...

Magické rituály: Šťastné bankovky

Už jste někdy slyšeli o bankovkách, které přitahují hojnost? Pozorně sledujte sériová čísla bankovek, které vám šustí v rukách. Energie některých z nich vám mohou ...

Víkendový horoskop od 15.3. Slunce s Neptunem vám ukážou svět v jiných obrazech

Z všednodennosti vás vymaní Slunce v konjunkci s Neptunem v Rybách. Váš vnitřní svět bude plný různých zajímavých vizí a nevšedních nápadů.  Štěstí vám nesou ...

Je moudré přátelit se s bývalým?

Rozešli jste se, ale on by rád zůstal kamarád. A vy v sobě nemáte jasno a nevíte, jestli ho vůbec chcete ještě někdy vidět. Kdybyste ...

Symboly lásky. Víte, které jsou ty nejznámější?

Lásku si nejčastěji spojujeme se srdcem a červenou barvou. Existují ale i další symboly spojené s tímto krásným citem. Kolik jich znáte? Barvou vášnivé lásky je ...