Potrat: ano či ne?

Sdílejte nás:

Potrat? Žena 40 – bez dětí s kariérou, sama, nebo se vztahem nevztahem, který se dlouho nikam nevleče…jednoznačně PRŮŠVIH!!! Co s tím?

dítěAsi mě za tento názor lidé ukamenují, ale vychází z mé dlouholeté praxe osobního poradce. Dříve bylo divné, když holka po maturitě nebyla vdanou novopečenou maminou. Dnes není nikomu divné, když ta samá mamina po dvacetiletém soužití prochází rozpadem manželství z jakéhokoliv důvodu. Žena čtyřicátnice bez dětí, ale chce toho svého prince na bílém koni a z tradičních představ o klasické rodině nesleví. Ani matkám samoživitelkám vždy nemusí být hej, ale mají pudovou záležitost splněnou – a sice zachování rodu. Čtyřicítka single to má složitější. I když je krásná a úspěšná, pokud vybalí na případného partnera svůj věk, ten – nyní použiji výraz jednoho „zkušeného“ muže, se lekne, že by mu „skočila po krku“ a „bere roha“.

Muž chce milenku, partnerku…

Ale mnoho z mužů má v tomto věku již někde svého potomka a jako červená kontrolka se tady v tu chvíli rozsvítí tichá pošta nejlepších kamarádských hospodských „právníků“ a jejich hororů o případných alimentech a romantika tady v tu ránu bere za své. Žena čtyřicítka má své nároky a nic proti jakémukoliv povolání, ale i své preference. Zvykla si na svoji sociální i ekonomickou úroveň. A tady se dostávám k jádru pudla – mamina, byť se třemi odrůstajícími dítky bývá, ačkoliv to zní neuvěřitelně, mnohem častěji obletována muži a může mít, a také zpravidla mívá, pěkný fungující a rozvíjející se vztah.Vyzařuje ženskost a něhu a sebejistotu a to je něco, co její bezdětná vrstevnice postrádá. Tato má za to zase spoustu volného času se v tom „nimrat“. A tady potom narážím na zoufalé telefony, kdy po mne chtějí dámy dobrozdání k potratu, protože jejich vztah je takový, či onaký a ony chtějí přivést cvrčka do úplné rodiny. Jsou přece zodpovědné. A samotné.

Vztah navždy?

Je tu ještě jedna otázka, žádná žena nemůže mít stoprocentní jistotu, že s ní partner zůstane po celý život, nebo minimálně, než potomek doroste. Tudíž je to vždy o osobním postoji. Žena by měla zvážit, jestli dítě chce a jestli tím pádem udělá vše, aby ho vychovala případně i sama. Mohu udělat výklad na budoucnost vztahu, nechtějte však po mne radu – jsem v tom, co teď, protože odpověď, milé dámy, je ukryta ve vás samých.

foto-6Vaše kartářka Helen Stanku.