Podváděl jí a přitom říkal: „Miluji Tě“

Někteří muži vám vyznávají lásku, nosí vás, jak se říká na rukou a v té samé chvíli už myslí na milenku, nebo jinou ženu ve svém okolí. Podvádějí. V tomto článku budeme považovat za podvádění skutečnost, že partner má sexuální vztah s jinou ženou.

Obecně se za nevěru považuje, když se někdo dopustí mimomanželského sexuálního styku a rozbíjí tím svůj dosavadní vztah. Hranici nevěry však má každý někde jinde. Za nevěru může někdo považovat jednorázový úlet, jiný typ nevěry je dlouholeté zbožňování někoho jiného, aniž by v tom sex vůbec byl. Říkají, že láska je láska a sex je sex. A kde je pravda? A co s tím můžete udělat vy?

V některých specifických případech dokonce může nevěra zklidnit původní narušený vztah. A proč? Jde o to, že nespokojený partner svoji nespokojenost může vykompenzovat ve vedlejším vztahu. Ve většině případů však dochází k rozpadu původního vztahu. Setkala jsem se však i s případy, kdy se k sobě partneři po letech vrátili a až nyní mají krásný vztah.

Stále opakoval: vždy jsem miloval a budu milovat jenom tebe, nedokážu si bez tebe svůj život představit a vy jste mu věřila. Nepotřebovala jste se o tom přesvědčovat. Protože důvěra je přece základem vztahu.

Najednou vám přišla zpráva od kamarádky: viděla jsem ho na obědě s nějakou ženou a vypadalo to, že se k sobě docela měli. Nenápadně se ho na to zeptáte a získáte odpověď, že se jedná o známou z práce. Ačkoliv se to nedělá, projdete si jeho mobil a hlavně SMS. SMS nehovoří o nevěře, zato však hovoří o komplimentech, děkují za poslední schůzku, za pomoc při jakési záležitosti… Zeptáte se ho přímo, jestli vás podvádí. On se tomu brání s tím, že vás nikdy s nikým nepodvedl a s nikým se neschází a vy mu opět věříte. Nakonec po nějaké době máte důkaz o tom, že podvádí, protože dotyčná se postarala, abyste se to dozvěděla a on dále zapírá. Zapírá s tím, že se jedná jenom o hloupé pomluvy a on miluje jenom vás, s nikým se neschází, žije jenom s vámi a vy že jste naivní. Zase mu uvěříte.

Slýchala jste o takovýchto situacích, nikdy jste si ale nepřipustila, že by se vás to mohlo týkat osobně. Váš muž má dvojí život a co hůř, lže vám do očí.

Odhalení nevěry

Vztekáte se, křičíte, pláčete, jste ledově klidná a potichu, stydíte se, chcete být silná, vše se ve vás tříská v jednom okamžiku. Příval emocí vás trhá na kousky zevnitř. Šílíte. Cítíte se zraněná. Dvakrát. Nestačí, že je vám nevěrný, ještě vám lže. Být s ním, nebo odejít? Bojíte se samoty i samostatnosti. Bojíte se, že pokud odejdete, nikdo vás stejně už rád mít nebude. Potom začnete přemýšlet nad tím, s kým jste vlastně tolik let žila? Kdo je váš muž a co je to za člověka? To se tak změnil, aniž byste si toho všimla? Nebo jste ho neznala tehdy, ani teď?

Třeba se vzpamatuje a přestane s tím.

Tady bývají časté dvě reakce. Prosí o odpuštění. Pláče a propadá depresím. Stává se ideálním mužem. Zasypává vás komplimenty a neustále opakuje, jak vás miluje. Nikam nechodí, žádné kontakty s jinými ženami. Spokojený a ideální muž. Na nějakou dobu. Po několika měsících je tu celá situace znovu.

Druhá reakce bývá taková, že dává vše za vinu vám, protože kdybyste nebyla taková podezíravá a žárlivá, nekontrolovala jeho telefon a nešpehovala jej na různých portálech, tak on by nemusel dělat takové nevinné kroky tomu, aby odvedl vaši pozornost a vy jste hloupá že mu nevěříte a on je ten nevinný klouček, který jenom nesnáší až takový tlak a kontrolu. Vy se soustředíte na jeho výmluvy a on si dál vesele dělá co chce.

Počítejte s tím, že pokud už jednou podváděl, tak se to s největší pravděpodobností nikdy nezmění. Nanejvýš bude více opatrný a nedá se jen tak ,,přistihnout“. Bude se vám dále vymlouvat a bude mít hodně práce v zaměstnání. Bude velmi přesvědčivý a vy mu budete chtít věřit, že se změnil. Nakonec opět vyjde najevo, že někde někoho zase má a vám bude možná i hůř než tehdy, když jste na to přišla poprvé.

Má taková láska smysl a co můžete dělat?

Pokud se přesvědčíte o tom, že vás podvádí a on se tomu brání a proplakal celé dny, pokoušel o sebevraždu a jiné citové vydírání – odejděte od něho. Zůstávat v takovém svazku je jen destruktivní pro vaši psychiku.

Pokud vše hází na vaší hlavu s tím, že za to můžete vy, protože.., vezměte nohy na ramena, i kdybyste se bála samoty. Pokud zůstanete, stanete se nedůvěřivou a neurotickou a bude z vás někdo jiný. Nikde nezbude ani stopa po člověku, jakým jste bývala, budete zlá, žárlivá a nešťastná a později již nebudete mít sílu na odchod. A když nakonec zůstanete sama, protože s takovou megérou se přece vydržet nedá, budete natolik nesebevědomá a nedůvěřivá, že nezačnete a většinou ani neudržíte žádný vztah.

Můžete vše zamést pod koberec a tvářit se, že je vše v pořádku, protože ačkoliv je nevěrný, dokonale vás ekonomicky zajistí a vy mu jeho zálety spočítáte jinak.

Můžete se také zamyslet nad tím, že se vám vše pod koberec zametat nechce a ačkoliv ho stále milujete, vlastnit ho nepotřebujete a raději zůstanete sama. Možná se budete cítit osamoceně, ale zachováte si sebe samu a víru v sebe. Nebudete budovat vztah s lhářem. Protože v tomto světle slova: „miluji tě“ ztrácejí jakýkoliv význam.

Paní Jiřina měla podobnou zkušenost se svým manželem a zvolila jinou cestu. Když jí jednou doma ubrečenou objevila jejich stařičká devadesátiletá sousedka, řekla jí jednu větu a tu si Jiřina pamatuje, ačkoliv tady již jejich sousedka dvacet let není. Řekla jí: „Děvče, nic není pro muže tak málo přitažlivé, jako plačící ženská v teplákách! Musíš mít na prvním místě sebe, potom sebe, zase sebe a potom teprve muže a potom děti, které stejně časem odrostou, a vy si zůstanete“. Jiřina si to vzala k srdci po svém. Začala na sobě pracovat. Zahodila vytahané tepláky a vrhla se na studia. Stala se z ní jednak opět krásná žena a také velmi mocná žena. Jestli někdo v jejich svazku nyní žárlí, je to její muž, který je od té doby velmi vyhraněný v tom, že ví, že jinou ženu, nežli Jiřinu nechce. A Jiřina? Od té doby mu nesčetněkrát na svoji čest a duši se zkříženými prsty schovanými za zády odpřísáhla, že je mu věrná. Co se týká věrnosti, ztratila iluze, ale nepoddala se tomu a vypořádala se s tím tak, jak nejlépe dovedla.

A co se zlomeným srdcem? Co se ztrátou víry v druhé? Jak s tím žít?

Je dobré si stanovit priority a hranice. Urovnat si postoje. A co s bolestí? Tady velmi pomůže odblok. Pokud se zbavíme těch balvanů, které si sebou neseme v nůši na zádech, půjde se nám mnohem lehčeji, jistěji a znovu můžeme mít radost ze života. Téma odblokování duševních bolestí, fóbií nebo závislostí bude předmětem jednoho z příštích článků.

Vyrovnat se s nevěrou je velice těžké. Vždycky totiž raní, rozesmutní a nažene strach. Pokud však šlo o jednorázovou nevěru a ne o delší aféru, nemusí to představovat konec vztahu. Nevěra je zpravidla vyjádřením zraněného sebevědomí nebo nudy.

Co s tím: Nevěra může také být příležitostí pro zcela nový začátek. Kde se stala chyba? Proč k tomu muselo dojít? Udělejte si „hodinu pravdy“, kdy budete mluvit o svých pocitech, přáních. Výčitky jsou zakázány.

Jak nevěře předcházet

Ať už žena miluje kohokoli, musí udělat všechno proto, aby toho člověka učinila šťastným  spokojeným. Všechny dobře víme, jak se žena dokáže obětovat pro své děti. Zcela samo sebou dělá všechno tak, aby měla jistotu, že její děti jsou zdravé a šťastné. Všechny také dobře víme, že ne každá žena je taková, ale většina ano.

Své děti obvykle nebereme jako samozřejmost – víme, že nás po většinu času budou potřebovat, že vyžadují naši pomoc a neochvějnou lásku. Ale pohříchu často bereme jako samozřejmost své manžele. Sex se stal provozní záležitostí – plníme ho stejně jako další manželské povinnosti. Kdybychom si ale mohly vybrat, tak by se mnohá z nás sexu úplně vzdala. Protože my, manželky, jen málokdy prožijeme, či dokonce nikdy nepoznáme rozkoš orgasmu.

Mnoho z nás se miluje  (ve skutečnosti dovolí svým mužům, aby se milovali), ale protože jsme netečné, trpné a pasivní, není naše milování dostatečně vzrušující. Nalháváme si, když jim dovolíme, aby „si posloužili“, a myslíme si přitom, že to bohatě stačí k tomu, abychom ho sexuálně uspokojily. Ale běda, muže začne sex s jeho nenápaditou, znuděnou manželkou brzy nepřekonatelně otravovat (otráví vás cokoli, co budete dělat s nudícím se partnerem), a je zcela zřejmé, že ženuška, která to dělá jen tak ze zvyku, je více, než nudná. Udělala by upřímně řečeno cokoli proto, aby se s ním nemusela milovat vůbec.

Má-li žena o svého muže skutečný zájem anebo chce, aby jim manželství vydrželo, musí se snažit moudře přehodnotit své myšlení a pochopit, že v případě přetrvávající lásky je sex tím tmelem, který drží manželství pohromadě.

Muže přitahuje žena, která si o něm myslí, že je úžasný a vzrušující. Když tedy manželka svého muže začne brát jako samozřejmou součást domácího inventáře a nějaká mladší žena v práci k němu vzhlíží, jako ke králi, může se potom stát cokoli, a často se i leccos stane.

Co nevěrní partneři hledají v jiném vztahu? O čem muži sní? Chcete vědět, jak na něho?

Muži potřebují neustále chválit a sex obzvlášť. Zvyšuje to jejich sebevědomí a chuť do dalších akcí. Pamatujte, že muži jsou v jádru velmi nejistí a každé povzbuzení je pro ně důležité.

Co muž potřebuje

Stejně jako muži potřebují dělat ženám drobné úsluhy a pozornosti, i ženy mají potřebu být zvlášť pozorné, aby ocenily to, co pro ně muž dělá. Úsměvem a poděkováním mu dají najevo, že získal bod. Muž takové ocenění a povzbuzení potřebuje, aby mohl dávat dál. Potřebuje mít pocit, že je schopen se odlišit. Muži přestanou dávat, když cítí, že jsou považováni za jisté a samozřejmé vlastnictví. Žena jim musí dát najevo, že oceňuje to, co pro ni dělají.

To neznamená, že musí předstírat, že je teď všechno naprosto dokonalé, protože za ni muž vysypal odpadkový koš. Stačí, když si všimne, že ho vysypal, a řekne: „Dík“. Během času bude z obou stran proudit více lásky.

Co muž potřebuje, aby žena akceptovala

Žena by měla akceptovat mužův instinktivní sklon soustředit všechnu energii na jednu velkou věc a podceňovat význam maličkostí. Když tento sklon pochopí, nebude to pro ni takový šok. Než aby muži vyčítala, že dává méně, může mu vždycky čas od času dát najevo, jak si váží maličkostí, které pro ni udělal, a toho, že těžce a ochotně pracuje.

Měla by mít na paměti, že to, že zapomíná na maličkosti, neznamená, že ji nemá rád, nýbrž že se už zase soustřeďuje na velké věci. Místo aby s ním bojovala nebo ho trestala, může povzbudit jeho osobní zájem tím, že ho požádá o pomoc. Když bude muže více oceňovat a povzbuzovat, postupně ho naučí chápat, že maličkosti jsou stejně důležité jako velké věci. Bude se méně hnát za úspěchem, víc bude relaxovat a více času trávit se ženou a rodinou.

Naznačte mu, že toužíte po sexu. Muž potřebuje cítit vaše vzrušení. Nejlépe reaguje na gesta, znamení. Je nadšen, když máte chuť na sex přesně ve stejnou chvíli, jako on.

Na co muži zabírají:

  • když si věříte
  • když jste chytrá a sebevědomá
  • když své půvaby decentně skrýváte
  • když jednáte moudře a s nadhledem
  • když máte smysl pro humor
  • když o sebe dbáte a pěkně voníte
  • když dovedete taktně mlčet
  • když se oblékáte vkusně i doma
  • když dokážete projevit zranitelnost
  • když máte dobrou náladu

Co muže odrazuje

  • když si myslíte, že se nikomu nelíbíte
  •  když mu za všech okolností radíte
  • když jste vyzývavá a chováte se hrubě
  • když vyvádíte jako malé děcko
  • když se stále zabýváte svým vzhledem
  • když o sobě pořád pochybujete
  • když jste rozmrzelá a hádavá
  • když tvrdíte, že si vystačíte sama
  • když hloupě koketujete a žvaníte
  • když se chováte pohrdavě a chladně

Tajemství úspěchu

V čem tkví tajemství úspěšných žen? Nezapomněly, že jsou ženami! Jak prosté. Vědí, že  muže je třeba lákat, ale vždy mu nechat prostor pro jeho aktivitu. Sameček si vybírá, samička rozhoduje, zda ho připustí, či ne. Jen tak může vzniknout tolik potřebné erotické jiskření, bez kterého je vztah mezi mužem a ženou chladný a bez jakéhokoli napětí. Chytrá žena ví, že muže je třeba utvrdit v jeho mužství, ponechat mu pocit lovce a dobyvatele. Nikdy se ho nedotýká jako první, nesnaží se ho přesvědčit o své neodolatelnosti, na to musí přijít sám. Zkušená žena nikdy muži nevolá jako první, v kině ho nechá, aby našel volná místa sám, a v žádném případě se k němu nechová ochranitelsky. Nesnaží se pečovat o něj jako o malé dítě, nevyžaduje dárky ani projevy přízně. Obdivuje jeho fyzickou sílu a sama nechává vyniknout své něžnosti, jemnosti a přirozené kráse ženského těla.

A co ženy a jejich nevěra?

Pánové, sex je sice pro udržení fungujícího partnerství důležitý, ale pro ženy není prioritní. Aby žena neztratila pocit blízkosti a intimity, stačí často jen dodržet několik zásad:

  • Pohlazení, něžné objetí a občasný dáreček dokáží divy.
  • Nestyďte se ukázat partnerce, že ji milujete a svěřte se jí s čímkoli včetně problémů s erekcí. Mlčení všechno jenom zhorší. K rozhovoru zvolte pravý čas a prostředí. Nikdy ženu neobviňujte z problémů, které máte vy. Vybízíte ji tak k protiútoku.
  • Neostýchejte se říct partnerce, co se vám líbí, co vám chutná, co ve vztahu chcete a co ne. Požádejte ji, aby se s tímtéž svěřila také ona vám. Pomůžete tím utvářet a budovat vztah.
  • Pečujte o své tělo a nepijte mnoho alkoholu. Ženy opilý muž odpuzuje a navíc alkohol je pro mužnost v posteli špatným pomocníkem.

Dotýkejte se, hlaďte se.

Je obrovskou chybou mužů v déle trvajících vztazích, že své partnerky neobjímají, nehladí a vůbec se jich přes den nedotýkají. Koho máme rádi, toho instinktivně objímáme, líbáme a laskáme. Dotyk je nejintenzivnější způsob, jak vyjádřit cit beze slov. Objetí i jen letmá něžná gesta nám ženám dávají pocit bezpečí a jistoty. Když konečně večer sevřete ženu do náruče dostaví se uvolnění, oba zapomenete na starosti všedního dne a žena se cítí se šťastná. Jemné dotyky zásobují tělo neuvěřitelnou silou a uvádějí do chodu různé pozitivní procesy. Když nás někdo hladí, zvolní se i srdeční rytmus a mozek začne vylučovat neuvěřitelné množství endorfinů – hormonů štěstí. Oči se nám rozzáří, kůže se lépe prokrví a má zdravě růžovou barvu.

Bohatí a šťastní

Také si myslíte, že byste s více penězi byli šťastnější? Vyčítáte si navzájem, že jste utratili moc peněz? Dluhy samozřejmě k pocitu štěstí nepřispívají, ale jestliže se pár rozchází kvůli penězům, má to v první řadě souvislost s neschopností projevit vlastní odpovědnost.

Co s tím: Zaměňte slovo peníze za slovo odpovědnost. Pak už nebudete mluvit o tom, kolik peněz vám chybí, ale o rozsahu odpovědnosti, kterou z vás převezme vůči sobě a vůči vztahu. Je naprosto nesprávné vycházet z předpokladu, že se o nás má někdo starat. A stejně tak je chybné myslet si, že bychom za někoho mohli tento úkol převzít.

Harmonie za každou cenu

Řada lidí si myslí, že jakákoliv hádka vztahu škodí. Proto se nikdy nehádají, na všechno mají stejný názor, a pokud se někdy vyskytnou rozdíly, hned vše urovnají – samozřejmě v přátelském a zdvořilém duchu. To je ale chyba. Občasné hádky jsou nutné, protože vyjadřují potřebu změny.

Co s tím: Naučte se hádat a nezapomeňte, že vyjádřit svůj názor neznamená ho vykřičet na toho druhého. Mluvte spolu o všem, co vám vadí. Jinak zanedbáváte svoje potřeby a přestáváte žít svůj vlastní život. Nikdy se ale nehádejte déle než deset minut. Nechte vždycky toho druhého domluvit. Vyvarujte se hledání viníka a mluvte vždycky v 1. osobě.

Jednou z velice častých příčin nevěry je syndrom hlídacího psa. Chcete vždycky vědět, s kým váš partner telefonoval, jedl, mluvil…? Člověk, který se dobrovolně staví do role hlídacího psa, mívá většinou problémy se svým sebevědomím. Přiznejte si, že nedůvěra je problém váš, nikoliv vašeho partnera. Pomůže vám jen to, když opět naleznete sami sebe. Když si budete sama sebe vážit a mít se ráda, stanete se méně závislou na partnerovi a jeho názorech.

Nemáme žádná tajemství

Trváte-li na tom, aby vám partner sděloval všechny své myšlenky, přání a naděje, děláte chybu. Každý potřebuje svůj tajný koutek, kam se může kdykoliv stáhnout. Za požadavkem naprosté otevřenosti bývá dětinská představa, že mezi partnery nesmějí existovat žádná tajemství. Každý člověk totiž potřebuje svůj osobní prostor, který začíná tím, že sám rozhodne, kolik vám toho poví a kdy.

Pro Kartářky světla Helen Stanku

Foto: Shutterstock

PS: Chcete vědět víc? Zavolejte některé z našich kartářek. Jsou vždy pohodlně po ruce tak, jako váš telefon a rády vám odpoví.

Horoskop na duben 2024

Berani, během měsíce by vás mělo čekat velké množství změn. Záleží, jestli jim vyjdete vstříc. Býci, nezapomínejte na svoji rodinu, zaslouží si vaši pozornost. Přes ...

Ideální sport podle zvěrokruhu: Čemu by se měl věnovat Býk a co bude vyhovovat Střelci?

Není pochyb o tom, že pohyb prospívá zdraví. Pokud se k němu ale musíte nutit, možná jste ještě nenatrefili na ten, který se k vám opravdu hodí ...

Úklid v životě…

Do hloubkového úklidu (čehokoli) se mnohým z nás zpravidla ukrutně nechce. Tím spíše do náročného třídění vzpomínek, fotografií, zážitků, nezpracovaných emocí a vztahů. Odkládáme, jak jen ...

Partnerský horoskop: Lev. Která znamení se k němu nejlépe hodí?

Každé znamení zvěrokruhu má své přednosti i slabiny. A pokud chcete vydržet s někým ve vztahu, je dobré je znát. Jak miluje extrovertní, energický, kreativní, sebevědomý, ...

Proměna osudu je štěstí

Základní schéma Víte, že můj život se v určité etapě spojil s Tarotem a jeho filozofií. Od té doby se na svět dívám tímto ...

Karta týdne 25.3.-31.3. Šestka holí oslaví vaše dosavadní snažení

Střelci, máte skvělou šanci vyjít z kola fixních idejí a informace, které dostanete konečně začít používat s užitkem. Na cestách buďte opatrní, můžete trochu bloudit ...

Týdenní horoskop 25.3.-31.3. Co nese úplněk a zatmění ve Vahách?

V pondělí 25. března nastane zatmění Luny (8:01) a  úplněk ve znamení Vah. Tento úplněk bude výjimečně silný, neboť mu bude dělat společnost částečné zatmění ...

Blíží se březnový úplněk ve Vahách: Přinese první ze série zatmění a nastaví zkoušku našim vztahům

Míváte poslední dobou v noci neklidné spaní a převalujete se z boku na bok? Pokud ano, budiž vám útěchou, že v tom nejste sami. Úplněk, ...

Víkendový horoskop: Mars v Rybách a odvěký tanec života

Jaro vybízí k chystání svých svátků a pořádků a k těm nás bude nabádat Luna ve znamení pečlivé Panny. Nicméně svůdný Mars v Rybách touží po vzrušení ...

JAK SI KDYSI POMOCÍ MAGIE CHTĚLY UDRŽET ŽENY SVÉ MUŽE?

Jste zamilovaná. Silně a je to vzájemné. Na začátku s ním bylo všechno skvělé, byli jste jako hrdličky. Vypadali jste jako ukázkový milující pár. Nádhera ...
/ Články