Omlazovací rituály

Sdílejte nás:

Již odpradávna se lidé snažili o výrobu elixíru mládí. Až již za pomoci různých lektvarů či rituálů. Víme, které nám mohou pomohou i dnes!

růžeNejznámější prostředky magických rituálů:

 

Rozmarýna

Ve starověkém Řecku, byla rozmarýna zasvěcena bohyni Afroditě. Vyprávělo se, že když poprvé Afrodité povstala z moře, byla ozdobený snítkami rozmarýny. Proto se rozmarýny hojně využívalo v kouzlech krásy, mládí a lásky.

Rovněž v křesťanství byla rozmarýna hojně velebena coby bylina míru. Tradovalo se, že Marie pohodila svůj plášť přes rozmarýnu ve chvíli útěku s Josefem a Ježíšem do Egypta. Rozmarýna pod polštářem zajišťovala klidný spánek a celkově posilovala před těžkými dny. Stačilo obejmout keříky.

Pupalkový olej nebo květ

V novodobých rituálech se olej používá do rituálních lázní krásy, květy se pokládají na oltář jako oběť. Pupalkový olej v sobě skrývá silný ženský element, proto je určen a priory pro ženy. Pokud nám půjde o zesílení zevní krásy, pak bychom neměli s pupalkovým olejem váhat.

Ibišek

Ibiškový květ byl hojně využíván jako  magická květina lásky. Používal se jak do rituálních lázní, tak k pokládání na oltář či k přímému zdobení.

Dub

Dub je odpradávna spojen s pohanskými rituály zajišťujícími dlouhověkost a majestátnost. Vysušený plod, žalud, se používal do amuletů zajišťujících svému majiteli dlouhověkost a mladistvý vzhled.

Vyzkoušejte:

Afroditino víno

Účelem tohoto rituálního vína je zajištění krásy. Vytvoříme si příjemnou atmosféru a s vizualizací vlastní krásy požádáme bohyni Afrodité o požehnání.  V nejlépe měděné nádobě zahřejeme šálek bílého vína, do kterého vložíme tři snítky rozmarýny, Šestkrát zamícháme s prosbou a vroucím přáním krásy. Víno necháme vychladnout a spolu s rozmarýnou přelijeme do skleněné požehnané uzavíratelné karafy. Po dobu 6 dní víno přidáváme do umyvadla s čerstvě napuštěnou vodou a umýváme se jím.

Kouzlo krásy s okvětními lístky růží

Toto kouzlo nám má dodat více atraktivity a zdravého sebevědomí. Pro toto kouzlo budeme potřebovat 6 čerstvých okvětních plátků růže, 6 růžových svíček a levandulové kadidlo.

Koupel krásy

pro tuto koupel krásy budeme potřebovat dvě hrsti naťové petržele, hrst rozmarýny, pět tyčinek skořice, mořskou sůl a modré svíčky. Naplníme si vanu příjemně teplou vodou, zapálíme šest svíček a opět s žádostí k bohyni Afroditě do vody nasypeme petržel, rozmarýnu, sůl a skořici.

Ponoříme se do lázně s vlastní vizualizací krásy. Rituál umocníme zaklínadlem, žádostí o krásu a mládí k bohyni Afroditě. Jakmile pocítíme, že je čas lázeň ukončit, vstaneme a tekoucí vodou pokožku omyjeme. Tato lázeň přináší i bohatství, ale je třeba si vlastní obraz bohatství vizualizovat.

Připravila: Ing. Michaela Suchá

www.mishabeauty.org

Uložit

Uložit