Očistěte své srdce a pociťte lásku

Z e-booku: Tento díl je obsáhlejší, než se na první pohled může zdát. Přiblíží Vás k Vašemu srdci, poradí a pomůže Vám naslouchat a vnímat jej. Pomůže Vám do života vnést více lásky.

Je však také o Vašem úsilí a snaze na sobě zapracovat, naslouchat sobě, srdci a uvědomit si své jednání.

Přeji Vám výdrž a láskyplná srdce!
Kartářka Helen Stanku

Očistěte své srdce ze starých šrámů a bloků a pracujte na sobě. Docílíte toho, že vás jen tak nikdo nezraní a budete lépe odpouštět.

Sami jste odpovědni za to, co cítíte a jestli to chcete změnit. Každé srdce umí cítit čistou lásku a umí být natolik silné, nakolik mu začínáte naslouchat a řídit se jím.

Pokud si pravdivě zodpovíte na těchto pár otázek a odpovědi budou kladné, čtěte dál.

  • Jsou ve vašem životě lidé kterým nikdy neodpustíte?
  • Máte dobrou náladu a náhle vám bez zjevné příčiny přichází splín?
  • Myslíte si někdy o svém partnerovi, že si nezasluhuje takovou lásku, protože nám provedl tohle a tohle?
  • Vyžadujete, aby vám partner lásku oplácel?
  • Jste často smutná?
  • Někdy vám něco vázne v krku a nemůžete to vyslovit?
  • Jste žárlivá?
  • Máte problém vyjádřit se na veřejnosti,  neboť se obáváte výsměchu?
  • Raději skrýváte své pocity, aby se s Vámi nerozešel?
  • Chcete konečně udělat něco, abyste si zasloužila jeho lásku?

Kladné odpovědi znamenají možné emoční bloky a bloky v oblasti srdeční čakry.

Není od věci se těchto bloků zbavit, jinak si je sebou můžete nést jako závaží i do budoucna.  Můžete se ale také „vyléčit“ sami. Zdravé srdce je silné srdce a to dokáže přijímat a milovat čistou láskou. A jak tedy bloky energeticky vyčistit?

Způsobů je mnoho. Jeden z nich je očista pomocí afirmací.

Pokud si namlouváte, že nikdy nikoho nepotkáte a nebudete mít nikdy šťastný vztah – tak to pravděpodobně bude, neboť si to přivoláváte. Pokud naopak, ať vám to zní sebepodivněji, v duchu (a třeba i nahlas) budete opakovat: „Miluji a jsem milována“. „Mám ráda sebe i druhé“. „Jsem láska“. „Naplňuje mne láska a tak to je“.

Potom budete lásku cítit i přitahovat. Pokud chcete afirmace umocnit, můžete si při tom vizualizovat růžovou a jasnou zelenou zář v oblasti srdeční čakry.

Mantry

To je další z mnoha metod, jak pročistit srdeční čakru, zvýšit tím průtok energie v dané oblasti a tím si srovnat i v životě danou oblast.

Odříkáváním manter způsobíte, že se vaše mysl zpomalí a zklidní.  Mantry jsou speciálně vytvořeny tak, že jejich vyslovováním vytváříte zvuk na určité speciální frekvenci. Tento zvuk o určitých vibracích má blahodárný vliv na harmonizování energie příslušných čaker.

Mantra ,,Ham“(hammm) svými vibracemi působí blahodárně přímo na srdeční
čakru.

Mantra ,, HAR HARE HARI WAHE GURU“ vám pomůže nejen při čištění čakry srdce, ale také ode všech dalších bloků…

Při pronášení manter můžete cítit tlak v daných oblastech čaker (citlivější lidé). Čakra  začne vibrovat a tento tlak rozpouštět. (Rozhodně bych ale doporučila vyhledat podrobnosti o využití manter – např. od Manesh Johari)

Kyvadlo

Je také vhodným pomocníkem nejenom kartářek při výkladu karet, ale i vám při rozpouštění vašich bloků. Ideální pro tuto práci jsou ta s horským křišťálem, či růžovým  křišťálem. Pracuje se s očištěnými a pozitivně nabitými předměty. Nejprve se kyvadla zeptejte, jestli můžete začít čištění. Pokud obdržíte kladnou odpověď, můžete začít. Myslete při tom na to, že se zbavujete bloků na srdci (můžete si to říkat nahlas). Kyvadlo by se mělo otáčet doleva. Pokračujte tak dlouho, dokud se nezastaví. Potom můžete přistoupit k druhé fázi, nabíjení příslušné čakry pozitivní energií.

Nabíjení čaker pomocí kyvadla

Můžete pronášet v duchu i nahlas: „Nabíjím srdce čistou, láskyplnou energií“. Kyvadlo by se mělo otáčet doprava. Pokračujete opět tak dlouho, dokud se nezastaví. Během čištění možná budete vnímat neobyčejně silné pocity, či vjemy…

Sebekontrola

Je vhodné věnovat pozornost tomu, jak se cítíte. Pokud vás něco znepokojí, či rozesmutní, věnujte tomu chvilku pozornosti. Tuto pozornost obraťte do svého srdce. Začněte hlubokým nádechem do srdce. Vdechujete čisté, jasné, bílé, či narůžovělé světlo a vydechujete vše negativní (šedé), co se ve vás nahromadilo.

Pokud vás někdo nahněval, nesnažte se všechnu svoji pozornost obrátit k tomu, abyste mu dokázali, že nemá pravdu. Pro srdce jste jednotou. Až rozum vás dělí na dva. Proto pokud proti někomu vystupujete ve zlosti, činíte tak sami sobě. Zkoncentrujte svou pozornost na své srdce a pohlédněte na srdce dotyčné osoby a vyšlete tam pramen jasně růžového světla. Jednání v návalu hněvu a spolu se zlými slovy nakonec oslabí vás. Zatímco meditace a koncentrace na pokoj a klid, vám stejné přináší i do vaší reality a sílu a zdraví k tomu.

Snažte se co nejvíce odpouštět a myslet pozitivně. Buďte vlídní. Pamatujte
na to, že vše, co vyšlete, se vám vrátí.

Dělejte vše, z čeho má vaše srdce radost a vyhýbejte se tomu, co působí bolest. Poslouchejte hudbu, která vás pozitivně naladí. Vyhledávejte takové obrazy, které vás „nakopnou“… Do života si budete přitahovat spřízněné duše.

Práci na sobě za vás nikdo neudělá.  Pozor na vypjatější situace, kdy je zkoušena vaše důvěra. Vy znáte své reakce nejlépe. Věnujte si pozornost. Zkraje se možná budete cítit bezbranní. Také můžete pociťovat strach. Příval lásky způsobí zvýšenou citlivost. Při jakýchkoliv pochybnostech si připustíte strach (racionální úvahy) a začnete se bát.

Jste rozedraní, neboť srdce říká „věř a poddej se tomu“ a rozum protiřečí – „ať tě to ani nenapadne…“ Takže se uzavřete, aby se vás už podobné strachy příště nemohly dotknout. A na světě je další blok.

Pokud ale otvíráte svá srdce s láskou, začínáte si do života přitahovat právě ty lidi, se kterými svá srdce můžete spojit. Ne intelektuální diskuze, ale porozumění vašich srdcí je to, co vám dá radost. Cítíte s někým spojení, druhý člověk je vám blízký a cítíte náklonnost.
Otevřené srdce říká: „Miluj a nečekej nic na oplátku, neplánuj, neodsuzuj“.

Pokud druhý nepostupuje dle vašich představ, nezamykejte hned svá srdce. V lásce není ego, nebo uražená ješitnost. Neciťte se poníženi, protože druhý řekl něco ne dle vašich představ a plánů. Láska nezná žárlivost a vše odpouští. Nezatěžujte svá srdce.

Pokud očistíte svá srdce od bloků, neznamená to klid a pokoj do konce života. Je potřeba věnovat pozornost tomu, co cítíte a co si myslíte. Pokud se kvůli někomu necítíte zrovna dobře a některá slova ve vás vzbudila smutek, nebo zlost, je dobré se v tom nehrabat. Podívat se na to zpatra a s nadhledem.

Říct si „pouštím to“ a nevracet se k tomu. Takto se nezatěžujete a máte klid na poznání nových lidí a situací.

S láskou Helen Stanku

Zdroj: Helen Stanku, E- book Co mám na duši

 

 

 

 

 

 

 

Začít si věřit…

Nevěříte si? Proč vlastně…? Kromě svých mínusů, ve které sveřepě věříte, máte také kupu úžasných vlastností a dozajista umíte něco, co ti druzí ne. Jen ...

Magická jarní rovnodennost: Den, kdy se vám mohou splnit všechna přání

Rovnodennost každý rok označuje příchod jara nebo podzimu. Ta, která nás čeká už ve středu 20. března, je zároveň počátkem nového astrologického roku a přinese ...

Myslíte si, že je to opravdu láska?

Když není láska, všechno je studené. (Osho) Říkáme, že někoho milujeme (přijímáme tok energie z jeho srdce a ztotožňujeme to s emocí) a myslíme si ...

Karta týdne 18.3.-24.3. Král disků

Král disků přitahuje peníze, hojnost, nebo alespoň nápady, jak si tu hojnost zajistit. Možná jste na začátku plodného nápadu, ale budete pro to něco muset ...

Týdenní horoskop 18.3.-24.3. Co nese Slunce v Beranu?

V pondělí 18. března přinesou nečekaně příjemné ráno příznivé trigony Luny s Venuší a Saturnem a pomohou dívat se na svět z té lepší strany. Odpoledne ...

Andělský horoskop od 17. 3. do 16. 4.

Býci, někdo pro vás bude mít velké pochopení a to i přesto, že děláte více přešlapů než obvykle. Kozorozi, nedělejte na nikoho velká ramena, ostatně ...

Magické rituály: Šťastné bankovky

Už jste někdy slyšeli o bankovkách, které přitahují hojnost? Pozorně sledujte sériová čísla bankovek, které vám šustí v rukách. Energie některých z nich vám mohou ...

Víkendový horoskop od 15.3. Slunce s Neptunem vám ukážou svět v jiných obrazech

Z všednodennosti vás vymaní Slunce v konjunkci s Neptunem v Rybách. Váš vnitřní svět bude plný různých zajímavých vizí a nevšedních nápadů.  Štěstí vám nesou ...

Je moudré přátelit se s bývalým?

Rozešli jste se, ale on by rád zůstal kamarád. A vy v sobě nemáte jasno a nevíte, jestli ho vůbec chcete ještě někdy vidět. Kdybyste ...

Symboly lásky. Víte, které jsou ty nejznámější?

Lásku si nejčastěji spojujeme se srdcem a červenou barvou. Existují ale i další symboly spojené s tímto krásným citem. Kolik jich znáte? Barvou vášnivé lásky je ...