Na dušičky bez deprese

Sdílejte nás:

Zrození a smrt. Zcela normální koloběh života.

dusickyDokud se nás tohle téma netýká, neuvědomujeme si to. Ovšem pokud najednou máme komu na Dušičky zapálit svíčku, je najednou všechno jinak. Znáte to?

Náročné období

Jestliže uplynula teprve krátká doba od smrti blízkého, dostavují se nejrůznější pocity – dlouhotrvající péče, bezmoc, smrt a pohřeb. A když už by se mohlo zdát, že to nejtěžší máme za sebou, najednou nám v nastalém tichu začíná docházet, co se stalo a dopadá na nás vyčerpání a beznaděj. Jsme jako na horské dráze –přesně tak se střídají naše pocity a nálady. Dokonce se mohou vyskytnout i tělesné změny, například sva­lová slabost, svírání v prsou, bušení srdce, či poru­chy spánku nebo příjmu potravy. Blízcí na nás mohou pozorovat i to, že najednou odmítáme kontakty, ztrácíme zájem a nejsme schopni se pro něco rozhodnout. Jsme přecitlivělí, máme nepochopitelné sny a jsme sami překvapeni tím, že najednou se zemřelým mluvíme nahlas. Je toto normální?

Přirozený jev

Psychologové vysvětlují, že žal, který lidé prožívají, je úplně přirozenou reakcí, kterou se jejich duše snaží vyrovnat s bolestnou událostí. Neklid, hněv, vina, prázdnota, bezradnost, zlost, lhostejnost, únava, zoufalství, osamělost, nepochopení, sebelítost, nenávist, bolest, pocit méněcennosti, ale i láska nebo pocit vysvobození  – všechny tyto pocity, myšlenky a prožitky jsou normální. Přichá­zejí a odcházejí. A pokud je člověk násilně nepopírá, stanou se jednoho dne méně intenzivní a tís­nivé. V každém případě potřebuje člověk, který přišel o svého blízkého mít někoho, s kým si může povídat. Je totiž nesmírně důležité, podělit se o své emoce a mluvit o nich. V tom mohou pomoci i Kartářky světla – což nejsou kartářky, ale i vědmy, čarodějky i terapeutky. Mohou pomoci lépe nás provést tímto náročným obdobím, a mohou nám pomoci pochopit určité souvislosti, situace i nálady.

Truchlení ve světě

Prožívání smutku se liší nejen u pohlaví a věkových skupin, ale také v jednotlivých kulturách. Například Evropané o svých pocitech mluví poměrně hodně i lidé hispánského původu svou bolest vyjadřují otevřeně. Naproti tomu Číňané hovoří jen o tělesných příznacích a v Japonsku nebo v anglosaských zemích lidé snášejí utrpení v tichosti.

Byliny, které pomohou překonat náročné období:

Třezalka tečkovaná – silné přírodní antidepresivum.

Chmel otáčivý – pomůže s nespavostí a špatnými sny.

Srdečník obecný – celkově zklidní, pomůže s odstraněním nadměrného bušení srdce.

Kozlík lékařský – eliminuje nadměrný stres a duševní vypětí.

Šišák bajkalský – zmírní hysterii, nervové vyčerpání i deprese.

Mateřídouška obecná – zklidní mysl a harmonizuje duši.

Andělika lékařská – pročistí nás i náš byt od negativních energií.

MonikaS přáním klidných dnů Monika

Příspěvek byl publikován v rubrice Články se štítky , , , , a jeho autorem je Helen Stanku. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Autor: Helen Stanku

Jsem kartářka, která s kartami dospívala. Karty byly vždy mými kamarádkami a také mne štvaly. Hádala jsem se s nimi. Zkoušela jsem je obměkčit a časem jsem pochopila, že musím začít u sebe. Karty reagují na mne, na moje podvědomí a na energie člověka, jemuž vykládám. Tyto energie jsou proměnlivé, jako všechno kolem nás.