Midsummer, úplněk a svatojánci

Sdílejte nás:

Blíží se to mílovými kroky… Poslední týden v červnu bude nabitý magickou energií a bude tedy více než příhodnou dobou na čarodějnický rituál.

midsummerLetní slunovrat – midsummer připadá na úterý 21. června.. 20. června, tedy v pondělí, bude úplněk ve znamení střelce a aby toho nebylo dost na pátek 24. června připadá svátek svatého Jana. Tedy jednoznačně -magický týden. V pondělí při úplňku můžete sbírat třezalku tečkovanou. V tomto období nasbíraná má velké uzdravovací i magické schopnosti. Z třezalky můžete vařit nejenom čaje, ale lze jí použít i na léčivé olejíčky.

Midsummer

Vraťme se k pátému čarodějnickému sabatu- letnímu slunovratu – midsummeru. Tento svátek uctívali již staří pohané. Je to doba kdy slunce dosahuje vrcholu. Země je zelená a slibuje bohatou úrodu. Stejně jako ostatní sabaty je i tento sabat spojen s fází slunce, odpočinkem a zapalováním ohňů(rituálních očistných ohňů). A protože je čas na magii jako stvořený připravila jsem si pro vás rituál, který se jmenuje „Rituál Koláče a piva“. Je to rituál požehnání a poděkování za hojnost a plodnost matce Zemi a s ní spojenou bohyni. Je to jeden z nejstarších rituálů. Co budete potřebovat. Koláč(chléb nebo cukroví), je symbolem pro matku Zemi a pivo(víno či šťávu) obojí je symbolem vody(tedy emocí) a měsíce.

Jak na rituál:

Připravené koláče a pivo položíme na svůj obřadní oltář. Pokud můžete dělejte rituál venku. Zapalte si po vzoru našich předků ohňovou hranici. Pokud nemáte obřadní oltář venku, pak postačí malý stolek- na ten dejte ubrus a vše co k rituálu budete potřebovat. Na talířku by jste měli mít koláč a v poháru pivo. Ať budete ven či uvnitř zapalte i svíčky či kadidlo nebo vonné tyčinky. Udělejte si rituální výzdobu podle svého. Můžete přidat i květiny- nejlépe ty z louky nebo si doma můžete pustit meditační hudbu. Zkrátka je to váš rituál a vy se musíte cítit jako mágové a čarodějky. Pokud již máte vše připraveno- zameditujte si. Zklidněte svojí mysl a nechte myšlenky plynout. Pokud jste již absolutně uvolněni můžete přivolat bohyni Matku pomocí tohoto zaříkadla:

Požehnaná matko nás všech, přicházím za tebou v tento významný den(večer), abych ti věnovala svojí lásku, věrnost a požehnání. Potvrzuji tím, že jsem tvoje dítě. Dnes večer zasvětím a sním koláč z tvé země a vypiji pivo z tvého měsíce, a budu tě nosit ve svém nitru a přinesu tvou lásku a vůli do pozemského života.

Po vyslovení zaříkadla snězte část koláče a zbytek dejte na zem i pivo vypijte jen z poloviny a druhou půlku vylijte na zem. Pokud budete dělat rituál někde venku v přírodě než sníte koláč a vypijete pivo nechte na obojí působit světlo měsíce, síla úplňku bude násobit vaše kouzlení.

I zde je zapotřebí pronést příslušné zaříkadlo: Tento kousek životodárného zrna z tvého lůna vracím zpět s díkem. Tyto kapky životodárné vody z tvého lůna vracím zpět s díkem. Jde o symbolické spojení s matkou a bohyní země s vámi. Vnímejte energie tohoto prastarého spojení se zemí, umocněné světlém měsíčního světla a světla svíček nebo ohně. Kdo ví možná bude vaše spojení tak silné, že na chvilku, jen koutkem oka spatříte bohyni země. Jak říkám-kdo ví? Na začátku jsem vám řekla, že poslední týden v červnu je nabytý magií až po okraj a aby ne, když andělským patronem je archanděl Raziel-Bůh je mým tajemstvím. To hlásá archanděl Raziel. Tento archanděl vás láká k poznávání duše, Akáši, starých říší jako byla Atlantida a dalších tajemství, která tvoří nekonečný vesmír. Tento týden také přeje zahradničení, péči o rostliny a nákupu biopotravin. Jen jedno varování na tento magií protkaného týdne vstoupilo, a to následující: POZOR NA POMLUVY, JSOU JEN ZNÁMKOU VLASTNÍ HOŘKOSTI!!!!

Přeji vám tedy krásná týden plný magie a čarování a přidávám ještě jeden originální skotský recept na sušenky, které si na rituál hojnosti, ale nejen na něj, můžete sami připravit.

Ovesné koláčky- Farls

Přísady:

3 šálky rozmačkaných brambor

3 šálky ovesných vloček

2 lžíce másla nebo tuku

½ lžičky kukuřičného škrobu

1/3 lžičky prášku do pečiva

1/8 lžičky soli

Špetka pepře

Špetka rozmarýny

Příprava: Vločky namočte do vlažné vody na 15-20 minut. Pak slijte a přidejte k ostatním ingrediencím a důkladně prohněťte. Utvořte koláčky, které opékejte na rostlinném oleji do zlatova. Z této dávky jich vytvoříte asi osm.

kartářka Jarka

Kartářka Jarka

Krásné čarování a dobrou chuť vám přeje vaše kartářka Jarka.