Magie jara

Začátek jara je čas plný magie. Slunce vchází do znamení Berana a s každým dnem je jasněji a tepleji.Magie jara

Dny mezi 21.-25.březnem jsou dny, kdy se slavily různé svátky. Svátky duchovní a náboženské.  Slované jim říkali Jarilo, Jurik, Vesnik a oslavovali odchod zimy a příchod jara. Slovanský bůh Jurik se ujal své vlády a všude se selo a osívalo a lidé se těšili z života. Jeho vláda trvala do slunečního rozmachu, neboli letního slunovratu (svátek Lady, Kupala a Kresu, tedy do sv. Jana Křtitele), kdy se Jarilo obřadně pohřbíval na polích. Je tu jistá podobnost se staroegyptským uctíváním boha Usireva, neboli Osírise.

Sabat Ostara je také svátkem pro viccany, kdy se slaví jarní rovnodennost a je čas pro rituály, magii a motlitby a kouzla. A hodně lidí o tom už dnes nemá vůbec žádné ponětí.

Úklid

Dříve se věřilo, že důkladný úklid vypudí staré energie. Pokud se k tomu ještě přidá vykouření domu speciálními bylinnými směsmi, je to mnohem účinnější. Obydlí se vyplatí pročistit kouřem bílé šalvěje. Ještě silnější je šalvěj  horská. Až poté se dům vykouří dalšími bylinkami a květy, které vnáší do příbytku pozitivní energii (růže, jalovec, jahodový květ, lilie, či jasmín).

Házení Morany do vody

Figura symbolizuje zimu, chlad a nahromaděnou negativní energii. Za pomoci dřívka od zmrzliny, krepového papíru, provázků a stužek  si můžete vyrobit vlastní. Omotejte vše kolem dřívka s myšlenkou na Moranu a představujte si, že omotáváte i to, co již nepotřebujete a co má z vašeho života odejít. Pak to všechno hoďte i s Moranou do řeky.

Sázení žitaKartářky světla- Bylinkový horoskop

či jiných semen, které rychle vyraší. TENTO RITUÁL NENÍ O NIČEM JINÉM, NEŽ-LI O PŘITÁHNUTÍ HOJNOSTI A BOHATSTVÍ. Jenom je potřeba si při setbě semen vizualizovat, že s rašícími klíčky se zlepšuje i vaše materiální situace.

Barvení vajecvelikonoce

Zachovalo se dodnes. Málo kdo však ví, že malování vajec mělo do domu vnést novou radostnější energii a přinášet hojnost ve všech směrech až do dalších Velikonoc. Malůvky měly zajistit zdraví nejenom lidem, ale také dobytku. Proto se malovanými vejci leckde potírala nemocná místa, nebo  hřbety zvířat. Pokud chcete posílit magickou moc vajec, můžete na ně namalovat runy nebo jiné symboly vhodné pro přivolání toho, po čem toužíte.

Zdobení domu vázami se zlatým deštěm, tulipány, či jinými květy s jarní zelení.

Kartářky světla- Bylinkový horoskop .pampelišky

Každé květy přitahují jinou energii. Červené tulipány lásku, žluté peníze, astry vás pomohou odpoutat se od minulosti. Zelené proutí obecně vnáší radost.

Věnujte pozornost svým snům

Pokud se vám touto dobou zdá o tom, že se zbavujete nějakých věcí, nebo se odpoutáváte od lidí ve svém okolí, věští to, že se objeví noví lidé i nové situace, které vás obohatí novým poznáním. Pokud se vám zdálo o boji, budete i vy přinuceni k boji, abyste si uchovali to své. Pro změnu sen o lásce poukazuje na vaší vnitřní proměnu.

Spalte staré problémy

Zapalte svíce pastelových barev, neměla by mezi nimi chybět zelená, žlutá a přidejte zlatou. Připravte si lístečky, kde bude napsáno, čeho se chcete zbavit. Na každý napište jednu věc. Lístky spalte v plamenech svící a  to, co z toho zbude, pošlete živlu – rozfoukejte venku ve větru.svicky-jaro

A co dál?

Připravte dostatek jídla. Převážně pečiva, ovoce, zeleniny, vajec a medu a pozvěte své přátele. Toho dne si oblečte oděvy zelené barvy. Nalaďte se na energii přírody pozorováním stromů, květin a zvířat.

Jaro je časem nových začátků, obrození a změn. Je čas probuzení se ze zimního spánku k životu. Rituály pomohou s rychlejším rozloučením se se zimní  ospalou náladou a vnáší život, úspěch a čistí vše, co je nezdravé. Dává energie zdravého růstu  a vykročení bez obav do všeho nového. Objednávku úspěchu a hojnosti jste vykonali.

Pro Kartářky světla Helen StankuKartářka Helen Stanku

Další články Helen Stanku:

Věštění s voskem

Nejenom vánočním zvyklostem patřívalo i věštění z vosku. Vosk se rozehřeje a lije se do nádoby se studenou vodou. Na  ...

Magie jara

Začátek jara je čas plný magie. Slunce vchází do znamení Berana a s každým dnem je jasněji a tepleji. Dny ...

3.3. 2017! Objasňovali jsme pro posluchače Frekvence 1

Čím je z hlediska výkladu karet, astrologie a numerologie zajímavé datum mající dvě trojky, tedy 3.3.? Podle tarotových malých arkán ...
Poradna katářky Helen Stanku

Poradna- Šikana přes facebook a slaměná panenka ze staré chalupy

Dobrý den paní Helen, mám strach o svojí kamarádku Anitu. Spolužáci ve třídě dělají Anitě hodně nepříjemností. Posmívají se jí, ...
Rok 2017, jaký bude

Plodný rok 2017

Co nás čeká v roce 2017 se ptali naší kartářky Helen Stanku redaktoři časopisu Prosperita Madam Business. Pokud jste zvědaví ...

Poradna kartářky Helen Stanku

Dobry den p.Helen. Zajímám se ezoterikou. A dvakrát jste mě vykládala karty přes telefon. Je to rychle a šikovné. Mám ...

Saxána: Výklad karet a lidové léčitelství je mi blízké.

Co nám o sobě prozradila Petra Černocká. "Chvíli jsem dělala Taroty. Orientuju se v tom, jaký to je, ale s ...